Dunajská Streda – Cracovia 1:1, Jedlička: “Dostali sme smolný gól”

Dunajská Streda – Cracovia 1:1, Jedlička: “Dostali sme smolný gól”

Dunajská Streda 12. júla 2019 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda remizovali vo štvrtkovom úvodnom stretnutí 1. predkola Európskej ligy na domácom štadióne s Cracoviou Krakov 1:1. V 40. minúte otvoril skóre vlastným gólom Dominik Kružliak, o štyri minúty neskôr vyrovnal Marko Divkovič, ktorý prekonal Slováka Michala Peškoviča v bránke hostí. V ich drese nastúpil v závere aj slovenský stredopoliar Milan Dimun

Na snímke vľavo Marko Divkovič (Dunajská Streda) a vpravo Michal Helik (Krakov) v zápase 1. predkola Európskej ligy FC DAC 1904 Dunajská Streda – Cracovia Krakov

Odveta je na programe na budúci štvrtok 18. júla o 19.00 h v Poľsku, postupujúci sa v 2. predkole stretne s gréckym Atromitosom.

Reklama

 

1. zápas 1. predkola EL 2019/2020:

Reklama

FC DAC 1904 Dunajská Streda – Cracovia Krakov 1:1 (1:1)

Góly: 44. Divkovič – 40. Kružliak (vlastný). ŽK: Kružliak, Davis – Pestka, rozhodovali: Obrenovič – Vidali, Pospeh (všetci Slov.), 9860 divákov

Dunajská Streda: Jedlička – Koštrna, Šatka, Kružliak, Davis (60. Blackman) – M. Vida – Čmelík (76. Ramirez), Ronan, Kalmár, K. Vida (70. Taiwo) – Divkovič

Cracovia: PEŠKOVIČ – Rapa, Helik, Datkovič, Pestka (46. Ferraresso) – Hanca, Gol, Dabrowski (84. DIMUN), Čečarič (62. Wdowiak) – Van Amersfoort, Lopes

/brankár Lukáš Hroššo bol na lavičke náhradníkov Cracovie/

Reklama

 

Prvú veľkú príležitosť mal už v 10. minúte K. Vida, jeho tvrdú strelu zvnútra šestnástky zlikvidoval Peškovič. Dunajská Streda bola v úvode viditeľnejšia, ale Ronan pokazil rozohrávku na polovici ihriska, Kružliak dôležitým sklzom zmaril črtajúci sa protiútok hostí. Po takmer polhodine hry sa premiérovo ozvala Cracovia, v šestnástke sa dral do zakončenia Van Amersfoort, domáca obrana mu nedovolila ohroziť Jedličku. Ten sa však preletel po aute Pestku a hlavičkovom predĺžení Van Amersfoorta, ktoré dopadlo na spojnicu bránky. Hostia boli v týchto chvíľach pri chuti, Dabrowski si narazil s Van Amersfoortom, zasiahol Jedlička. Vzápätí sa ocitol za defenzívou Lopes, aj s jeho pokusom si poradil brankár DAC. Helik hlavičkoval tesne nad, ale v 40. minúte už domáci inkasovali, po strele Van Amersfoorta tečoval loptu do vlastnej siete Kružliak. Dunajskostredčania stihli vyrovnať ešte do prestávky, v 44. minúte Peškovič vyrazil center k Divkovičovi a ten skóroval s prispením protihráčovho teču.

Domáci chceli nadviazať na vyrovnávajúci zásah a druhé dejstvo odštartovali s veľkou vervou. Aktivitou hýril Kalmár, no neujali sa pokusy ľavačkou ani hlavou. Krakovčania prežili tento nápor a po hodine hry začalo upadať tempo, hoci obaja tréneri pristúpili k striedaniam. S blížiacim sa záverom sa už mužstvá nepúšťali do ofenzívy vo veľkom počte, ale ani na jednej strane sa nevyvarovali chybám v rozohrávke. Po jednom z nevydarených “experimentov” preveril Čmelík krížnou strelou Peškoviča. Na opačnom konci zakončil protiútok Lopes, Jedličkovi nenarobil problémy. Gólom sa neskončila ani rýchla akcia striedajúcich Ramireza s Blackmanom, ktorý nestihol usmerniť prihrávku prvého menovaného. V nadstavenom čase ešte Jedlička zneškodnil hlavičku Lopesa a úplnú bodku dal Kružliak, keď nedokázal v šestnástke súpera zareagovať na prepadnutú loptu po priamom kope.

 

Hlasy po zápase (zdroj: TASR, RTVS):

Reklama

Peter Hyballa, tréner DAC: “V úvode sme to Cracovii uľahčili, boli sme síce kompaktní, ale nenaháňali sme dostatočne loptu. Druhý polčas sme už hrali naším štýlom a s trochou šťastia sme mohli skórovať v úplnom závere, Kružliak mal veľkú šancu. Výsledok je dobrý, vieme dať gól aj na trávniku Cracovie, ale musíme dôverovať nášmu štýlu. Mali sme príliš veľký rešpekt, spravili sme jednu chybu a inkasovali sme. Šatka sa ukázal ako dobrý kapitán, som smutný, lebo to bol jeho posledný domáci zápas.”

Michal Probierz, tréner Cracovie: “Avizoval som, že to bude náročný duel. Mrzí nás, že sme nedali viac gólov aj to, že sme inkasovali krátko po strelení vedúceho zásahu. V druhom polčase sme mali šance my aj náš súper, remíza je zaslúžený výsledok. Sme radi, že sme skórovali na ihrisku súpera.”

Ľubomír Šatka, obranca a kapitán DAC: “Chceli sme vyhrať, nemôžeme povedať, že sme spokojní. V druhom polčase sme ukázali silu. Verím, že tam gól dáme a postúpime ďalej. Oni dali gól z ničoho, ešte popracujeme na veciach a stále je to 50:50. Dá sa s nimi hrať a my tam môžeme zvíťaziť.”

Martin Jedlička, brankár DAC: “Bol to môj prvý zápas v Európskej lige, som za to rád, ale je škoda, že sme nevyhrali. Dostali sme smolný gól, no myslím si, že keď budeme hrať rovnako aj u súpera, postúpime. Je to futbal, nechcem nič zakríknuť, ale snáď postúpime.”

Michal Peškovič, brankár Cracovie: “Zápas bol z našej strany celkom dobrý. Využili sme šancu na 1:0, ale súper vyrovnal. Výsledok 1:1 je dobrý. Doma sa budeme snažiť vyhrať. Atmosféra bola vynikajúca. Dúfam, že druhý zápas odohráme ešte lepšie.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

Včera 19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

Včera 19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

Včera 19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

Včera 19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

Včera 18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

Včera 18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

Včera 18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

Včera 18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

Včera 18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

Včera 18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

Včera 18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali