Dobrovoľní hasiči v Liptovskej Ondrašovej získali novú cisternu, k hasičskej stanici pribudne aj prístavba za 121-tisíc eur

Dobrovoľní hasiči v Liptovskej Ondrašovej získali novú cisternu, k hasičskej stanici pribudne aj prístavba za 121-tisíc eur

Liptovský Mikuláš 29. mája 2020 (SITA/HSP/Foto:TASR-Henrich Mišovič)

 

Dobrovoľný hasičský zbor v Liptovskej Ondrašovej bude môcť pri zásahovej činnosti využívať hasičské cisternové vozidlo s objemom osemtisíc litrov. Do jesene vyrastie pri tunajšej hasičskej stanici aj nová prístavba, ktorej základný kameň poklepali hasičskými sekerkami zástupcovia radnice, dobrovoľných hasičov a zhotoviteľa. Prístavba bude slúžiť na garážovanie hasičskej cisterny a hasiacej techniky

Ilustračné foto

“Hotová by mala byť do jesene. Obnova bude stáť 121-tisíc eur, pričom na financovanie použije radnica aj 30-tisíc eur, ktoré získala ako dotáciu z ministerstva vnútra,” priblížila financovanie stavby hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Reklama

“Naši dobrovoľní hasiči sú v samotných zásahoch veľmi aktívni, potrebujeme ich a oni potrebovali lepšiu techniku aj podmienky pre jej uskladnenie. Teraz dostali cisternové hasičské vozidlo a do jesene im postavíme garáž, takže už nebudú musieť mať starosť s poriadnym zázemím. My sa ďalej budeme spoliehať na ich činnosť, ktorú doposiaľ robili veľmi zodpovedne a kvalitne,” skonštatoval primátor Ján Blcháč.

Tajomník Územnej organizácie Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR v Liptovskom Mikuláši Patrik Ferjanc upozornil, že skĺbiť potreby hasičov s možnosťami samosprávy sa nepodarí všade. “Dnešný deň je pre nás slávnostný, máme techniku, ktorú dobrovoľný hasičský zbor mesta potrebuje a súčasne ju budeme mať kde garážovať. Naši hasiči sa o ňu budú vzorne starať,” dodal Ferjanc.

Reklama

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

14:19

Veliteľ estónskych ozbrojených síl Martin Herem vo štvrtok vyzval na zdvojnásobenie výdavkov na obranu Estónska v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Podľa neho je to potrebné na vytvorenie dostatočných zásob munície na rýchle odrazenie prípadnej ruskej invázie.

14:11

Lotyšský minister zahraničných vecí Krišjanis Kariňš oznámil, že k 10. aprílu odstúpi z funkcie.

14:09

Grécku metropolu Atény zahalili oblaky hustého prachu zo Sahary, ktorý tam cez východnú časť Stredozemného mora privial vietor zo severnej Afriky. Negatívne účinky prachu ešte umocňuje nezvyčajne teplé počasie.

13:40

Federálna vláda USA poskytne pôžičku vo výške 1,5 miliardy dolárov na obnovenie prevádzky jadrovej elektrárne v štáte Michigan. Má ísť o prvý takýto reštart v dejinách USA.

13:40

Bulharská populistická strana Je taký národ (ITN) odmietla vo štvrtok sformovať novú vládu, čím otvorila cestu k vypísaniu predčasných parlamentných volieb.

13:39

Slovensko má najdrahší benzín spomedzi susedných krajín Európskej únie (EÚ). V medzitýždňovom porovnaní ceny benzínu na Slovensku zaznamenali najvyšší percentuálny skok v strednej Európe v porovnaní so susednými Rakúskom, Českou republikou, Poľskom a Maďarskom. Upozornil na to analytik ČSOB Marek Gábriš v súvislosti s nárastom cien pohonných látok, o ktorom vo štvrtok informoval Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

13:39

Tempo rastu peňažnej zásoby v eurozóne sa vo februári zrýchlilo, ako aj rast úverov súkromnému sektoru, ukázali nové údaje Európskej centrálnej banky (ECB).

13:38

Pre okresy Brezno, Snina a Veľký Krtíš vyhlási Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR dotačnú výzvu, z ktorej budú môcť spolu čerpať 1,1 milióna eur. Na tlačovej konferencii v Brezne to vo štvrtok povedal minister investícií Richard Raši (Hlas-SD).

13:38

Pobočky Slovenskej pošty budú počas veľkonočných sviatkov zatvorené na Veľký piatok (29. 3), Veľkonočnú nedeľu (31. 3.) aj Veľkonočný pondelok (1. 4.). V sobotu (30. 3.) budú pošty poskytovať svoje služby v štandardných otváracích hodinách. Vo štvrtok o tom informoval hovorca Slovenskej pošty Martin Guzi.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali