Cyklopúť dnes pokračuje na Myjave a v Piešťanoch

Cyklopúť dnes pokračuje na Myjave a v Piešťanoch

Púchov 19. augusta 2017 (HSP/Foto: HSP)

 

Cyklopúť pokračuje. Včera cyklopútnici dorazili do Púchova a Trenčína. Dnes (19. 8.) cyklopúť navštívi Myjavu a Piešťany

Myjava 14:00 modlitba pri nemocnici

Reklama

Piešťany 18:30 sv. omša Kostol Sedembolestnej Panny Márie + modlitba pri nemocnici

Zajtra (20. 8.) budú cyklopútnici prosiť o ukončenie potratov v Trnave

Reklama

Trnava 17:00 sv. omša Kostol Najsvätejšej Trojice + modlitba pri poliklinike Družba

Počas celej cesty ich môžete povzbudiť na miestach zhromaždenia alebo sa k nim pridať na etapu alebo časť cesty na bicykli. Celý program je na konci článku.

Piatok, 18.8. sme prvýkrát v 20-ročnej histórii cyklo-púti prišli do Púchova. V meste nie je nemocnica. Na hornom okraji mesta sa však nachádza poliklinika Zdravie, kde sídli aj súkromná “jednodňovka” Gynops. Z ich webovej stránky je zrejmé, že ponúkajú i potraty. Okrem toho sme zachytili informáciu, že aj do Púchova prichádzajú ženy z Poľska (podobné svedectvá máme aj z Levíc, Ilavy a Spišskej Novej Vsi. Pravdepodobne ide o nelegálne interrupcie, pretože oficiálna štatistika potratov za rok 2016 uvádza, že cudzinkam bolo na území SR vykonaných menej ako 10 interrupcií! )

Cyklopútnici v Púchove z duchovným Michalom Klebušekom

Náš apel pred poliklinikou Zdravie bol naplánovaný na 10:00. Bali sme sa, že je to čas, ktorý veľmi nebude vyhovovať  – pracovná doba, teplo…. Na druhej strane je výhoda, že dopoludnia býva pred poliklinikou veľmi rušno.

Pred poliklinikou Zdravie, kde sa stále vykonávajú potraty sa zhromaždilo cez 400 ľudí, ktorí takto apelovali na zdravotníkov, aby prestali so zabíjaním detí vo svojom zariadení

Desať minút pred akciou sa začali z rôznych smerov valiť ľudia – starí, mladí, rodiny…. Ľudí pribúdalo tak, že začali blokovať prístupové chodníky do budovy. Objavili sa aj viacerí katolícki duchovní. Keď sme sa s nimi pozdravili, zistili sme, že máme dočinenia s neobyčajnou mobilizáciou prakticky v celok okrese.

Reklama
Pred poliklinikou Zdravie, kde sa stále vykonávajú potraty sa zhromaždilo cez 400 ľudí, ktorí takto apelovali na zdravotníkov, aby prestali so zabíjaním detí vo svojom zariadení

Počet účastníkov narastal natoľko, že naše zhromaždenie sme presunuli od budovy polikliniky na dlhý protiľahlý chodník na druhej strane cesty. Menšia časť zostala v tieni pod budovou. Toto sme ešte nezažili: zišlo sa nás 400!

Pred poliklinikou Zdravie, kde sa stále vykonávajú potraty sa zhromaždilo cez 400 ľudí, ktorí takto apelovali na zdravotníkov, aby prestali so zabíjaním detí vo svojom zariadení

Keďže bol piatok, spolu sme uvažovali na utrpením Ježiša Krista a podobným údelom nenarodených detí. Po modlitbe krížovej cesty sa všetkým poďakoval a požehnal miestny duchovný Michal Klebušek.

Cyklopútnici a ich podporovatelia pred poliklinikou Zdravie, spolu s mobilizátorom miestnym duchovným Michalom Klebušekom

Ten nás pozval aj na obed a tak sme sa mohli dozvedieť viac o pozadí nevšednej mobilizácie. Jej súčasťou bola aj kázeň, resp. list púchovským katolíkom. V ňom sú zhrnuté základné motívy a dôvody, pre ktoré by katolíci nemali zostať ľahostajní. Zdá sa, že toto snaženie prinieslo ovocie!

Popoludní sme sa začali presúvať do Trenčína. V Púchove sa k nám pridali traja zdatní cyklisti. V protivetre sa točilo ťažko, ale stihli sme to a o 16:00 sme začali náš program pred trenčianskou nemocnicou, na frekventovanej ulici.
Cyklopútnici a ich podporovatelia pred nemocnicou v Trenčíne

Trenčín bol sladký: domáci nás “zasypali” množstvom chutných dobrôt. Zajtra nás čaká náročnejšia etapa v kopcovitom teréne do Myjavy a odtiaľ so Piešťan. Budeme potrebovať energiu.

Cyklopútnici v Trenčíne počas chvíľky krátkeho oddychu, kde ich domáci pohostili sladkosťami

 

Reklama

Program podujatia:

13.8 nedeľa

Košice 10:30 sv. omša Seminárny kostol + pochod k Ústavnému súdu

Prešov 15:00 sv. omša Konkatedrála sv. Mikuláša + modlitba pri centre Gynstar

 

14.8 pondelok

Krompachy 07:00 sv. omša Kostol Sv. Jána apoštola + modlitba pri nemocnici

Spišská N. Ves 12:00 modlitba pri nemocnici

Kežmarok 17:00 modlitba pri nemocnici

 

Reklama

15.8 utorok

Poprad 09:00 sv. omša Kostol sv. Cyrila a Metoda + modlitba pri nemocnici

L. Mikuláš 17:00 stretnutie pri nemocnici; 18:15 sv. omša Kostol sv. Mikuláša

 

16.8 streda

Reklama

Ružomberok 08:00 sv. omša Kostol Povýšenia Sv. Kríža

Martin 16:00 modlitba pri Sanatóriu Helios; 18:00 sv. omša Kostol Sv. Martina + modlitba pri nemocnici

 

17.8 štvrtok

Žilina 12:00 sv. omša Katedrála + modlitba pri nemocnici

Reklama

P. Bystrica 18:30 sv. omša Kostol Navštívenia Panny Márie

 

18.8 piatok

Púchov 10:00 modlitba pri nemocnici Zdravie

Trenčín 16:00 modlitba pri nemocnici; 18:30 sv. omša Kostol Sv. Rodiny (Juh)

 

19.8 sobota

Reklama

Myjava 14:00 modlitba pri nemocnici

Piešťany 18:30 sv. omša Kostol Sedembolestnej Panny Márie + modlitba pri nemocnici

 

20.8 nedeľa

Trnava 17:00 sv. omša Kostol Najsvätejšej Trojice + modlitba pri poliklinike Družba

 

21.8 pondelok

Reklama

Galanta 10:00 modlitba pri nemocnici

Bratislava 17:30 sv. omša Kostol sv. Jána z Mathy (Trojička) + modlitba pri Sanatóriu Koch

 

22.8 utorok

Skalica 18:00 sv. omša Kostol Najsvätejšej Trojice + modlitba pri nemocnici

 

23.8 streda

Reklama

Hodonín 14:00 modlitba pred nemocnicou

Zlín 18:30 sv. omša Kostol sv. Filipa a Jakuba + modlitba pred nemocnicou

 

24.8 štvrtok

Frýdek Místek 18:00 sv. omša Bazilika Narození P.M. + modlitba pred nemocnicou

 

25.8 piatok

Reklama

Ostrava 17:00 sv. omša v Kostole sv. Cyrila a Metoděje (Pustkovec) + modlitba pred nemocnicou

 

26.8 sobota

Olomouc 18:00 sv. omša Kostol Nep. Početí P.M. + modlitba pred nemocnicou

 

27.8 nedeľa

Brno 15:30 sv. omša Kostol sv. Janů +modlitba pred nemocnicou

Reklama

 

28.8 pondelok

Svitavy 18:00 sv. omša Kostel sv. Josefa + modlitba pred nemocnicou

 

29.8. utorok

Reklama

Hradec Králové 17:00 sv. omša Kostol Nep. Početí P.M. (na Rožberku) + modlitba pred nemocnicou

 

30.8 streda

Havlíčkův Brod 16:00 sv. omša Kostol sv. Kateřiny + modlitba pred nemocnicou

 

31.8 štvrtok

Pelhřimov 18:00 sv. omša Kostol sv. Bartoloměje + modlitba pred nemocnicou

 

01.9 piatok

Benešov 18:00 sv. omša Kostol sv. Mikuláše + modlitba pred nemocnicou

 

02.9. sobota

Praha – Kobylisy 18:30 sv. omša Kostol sv. Terézie + modlitba pred nemocnicou (Bulovka)

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:01

Zásoby ropy v USA minulý týždeň nečakane prudko klesli. A znížili sa aj zásoby benzínu. Ukázali to v stredu údaje amerického Úradu pre energetické informácie (EIA). Inforovala agentúra Reuters.

Zásoby ropy v USA tak v týždni do 19. apríla dosiahli 453,6 milióna barelov, čo je približne 3 % pod päťročným priemerom pre toto ročné obdobie, dodal EIA.

Včera 19:58

Na hokejových majstrovstvách Ázie a Oceánie hráčov do 18 rokov sa hneď v úvodnom zápase zrodil bizarný výsledok. Thajsko zdolalo Kuvajt 57:0 a na strely dokonca prekonali súpera pomerom 122:1.

Včera 19:34

Spojené arabské emiráty (SAE) v stredu oznámili, že na opravu domov, ktoré minulý týždeň poškodili prudké záplavy spôsobené rekordnými zrážkami, poskytnú 544 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AFP.

Touto púštnou krajinou sa minulý týždeň prehnali silné búrky. Prudký lejak v priebehu niekoľkých hodín zaplavil úseky diaľnic, ulice a najrušnejšie letisko sveta v Dubaji.

Včera 19:31

Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera uväzneného na vyše rok a pol za podporu celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou Mahsy Amíníovej. Uviedli to v stredu miestne médiá. Informovala agentúra AFP.

V súvislosti s protestmi popravili deväť mužov, napríklad pre obvinenia zo zabitia a ďalšieho násilia proti bezpečnostným silám.

Včera 17:56

Štátna pomoc so zvýšenými splátkami hypoték sa od júna rozšíri aj na refinancované úvery, čo doteraz nebolo možné. Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili túto zmenu v stredu v rámci zákona o správcoch úverov a nákupcoch úverov.

Včera 17:53

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v stredu schválila Národná rada SR, prináša vyššiu ochranu spotrebiteľov aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní.

Legislatíva zároveň zvyšuje ochranu pred umelým navyšovaním cien pred rôznymi zľavami a výpredajmi a prináša taktiež lepšiu informovanosť pri uzatváraní zmlúv prostredníctvom online trhov.

Včera 17:52

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon o pomoci vo výške 95 miliárd dolárov pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan. Zároveň oznámil, že Spojené štáty začnú Kyjevu posielať vojenskú pomoc v priebehu niekoľkých hodín. Správu priniesla agentúra AFP.

Včera 17:50

Izraelské sily uskutočňujú “ofenzívnu akciu” v celom južnom Libanone. V stredu to oznámil izraelský minister obrany Joav Galant bez toho, aby špecifikoval, či pozemné sily prekročili hranice. Informovala agentúra AFP.

Včera 17:49

Britské úrady zadržali troch ľudí podozrivých z porušeniach imigračných zákonov po tom, čo pri snahe preplaviť sa cez Lamanšský prieliv zahynulo v utorok päť ľudí vrátane dieťaťa. Informovali agentúry DPA a AFP.

Včera 17:46

Britský premiér Rishi Sunak a nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz sa v stredu zaviazali podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude potrebné. Scholz však takisto potvrdil svoj odmietavý postoj k dodaniu nemeckých plochodrážnych striel Taurus dlhého doletu pre Kyjev. Informovali o tom agentúry AP, AFP a DPA.

Scholz povedal, že Európa musí naďalej zvyšovať svoju pomoc pre Ukrajinu aj po tom, ako USA v utorok schválili rozsiahly balík vojenskej pomoci. “Rozhodnutie USA nás tu v Európe neoslobodzuje od úlohy naďalej rozširovať našu pomoc pre Ukrajinu, aby sa táto krajina mohla brániť voči agresorovi,” povedal kancelár na spoločnej tlačovej konferencii so Sunakom.

Britský premiér Rishi Sunak na návšteve v Nemecku
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz (vpravo) a britský premiér Rishi Sunak počas tlačovej konferencie v Berlíne
Včera 17:43

Traja ľudia utrpeli zranenia pri “vážnom incidente” v škole na juhu Walesu. Podozrivá osoba bola zadržaná, oznámila miestna polícia. Informovala agentúra AP.

Podľa britského denníka The Telegraph došlo v škole k útoku nožom. Medzi zranenými je údajne učiteľka.

Včera 17:39

Londýnsky súd rozhodol o vydaní stíhaného Daniela Bombica na Slovensko.

“Nie, ešte nikam nejdem, ešte si budete musieť počkať na kolaudačku na letisku, ale áno – ako som vravel minule – návrat na Slovensko sa začína,” vyjadril sa Bombic alias Danny Kollár.

Včera 16:56

Francúzsky najvyšší súd v stredu definitívne potvrdil odsúdenie bývalého premiéra Francoisa Fillona v kauze sprenevery, ktorej sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope. Zároveň nariadil nový súdny proces o uložení trestu. Informovala agentúra AFP.

Včera 15:26

Taliansky parlament schválil opatrenie krajne pravicovej vlády premiérky Giorgie Meloniovej, umožňujúce protiinterrupčným aktivistom vstúpiť na konzultačné kliniky, čo vyvolalo hnev opozičných strán. Informovala agentúra AFP.

Opatrenie prijaté senátom v utorok večer umožňuje regiónom, aby povolili skupinám “s kvalifikovanými skúsenosťami na podporu materstva” ísť za ženami pomýšľajúcimi na interrupciu na klinikách riadených štátnym zdravotníckym systémom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali