Zomrel country spevák Glen Campbell

Zomrel country spevák Glen Campbell

Los Angeles 9. augusta 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP)

 

Vo veku 81 rokov zomrel v utorok americký country spevák Glen Campbell. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie rodiny zosnulého

Vo veku 81 rokov zomrel v utorok americký country spevák Glen Campbell

“S ťažkým srdcom oznamujeme, že náš milovaný manžel, otec, starý otec a legendárny spevák a gitarista Glen Travis Campbell zomrel,” uviedla rodina prostredníctvom sociálnej siete Facebook. Dodala, že Campbell zomrel v Nashville, kde prehral svoj dlhý boj s Alzheimerovou chorobou.

Reklama

Rodák z amerického Arkansasu, spevák a muzikant Glen Campbell začínal s hudbou už ako 16-ročný v skupine svojho strýka The Dick Bills Band. V roku 1958 si zostavil vlastnú skupinu Glen Campbell & The Western Wranglers. Od roku 1960 pôsobil ako štúdiový gitarista, v roku 1965 hral v skupine Beach Boys.

V roku 1966 sa rozhodol pre sólovú dráhu. Popularitu si získal v decembri 1968 skladbou Wichita Lineman, ktorá sa dostala na 3. miesto hitparády. V singlovej TOP 40 mal Campbell 21 skladieb, dve z nich, Rhinestone Cowboy v septembri 1975 a Southern Nights v apríli 1977 sa dostali až na prvé miesto. Jeho tvorbu dokumentuje viac pol stovky štúdiových albumov.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:09

Turecký minister zahraničných vecí Hakan Fidan bude v nedeľu a v pondelok rokovať v Saudskej Arábii v rámci úsilia o dosiahnutie prímeria v Pásme Gazy, uviedli v sobotu nemenované turecké diplomatické zdroje.

Fidan sa stretne s členmi Organizácie islamskej spolupráce (OIC) a Ligy arabských štátov (LAŠ), ako aj so šéfmi diplomacie viacerých západných krajín.

16:03

Taliansko si v sobotu predvolalo ruského veľvyslanca. Ide o reakciu na oznámenie Moskvy, že dcérsku spoločnosť talianskej firmy Ariston Thermo Group zveruje pod “dočasné vedenie” štátneho energetického gigantu Gazprom.

15:11

Izraelské jednotky zastrelili dvoch Palestínčanov pri vojenskom stanovišti neďaleko mesta Džanín na Západnom brehu Jordánu, uviedla v sobotu izraelská armáda i palestínske médiá.

14:44

Čínska kontajnerová loď zostáva naďalej predmetom vyšetrovania v súvislosti s poškodením plynovodu v Baltskom mori medzi Fínskom a Estónskom v minulom roku. Potvrdili to tento týždeň fínske úrady.

14:06

Krajne pravicový poslanec fínskeho parlamentu je podozrivý zo streľby pred nočným klubom v hlavnom meste Helsinki.

Informovala agentúra AFP.

13:49

Irán v sobotu oznámil, že prepustí členov posádky kontajnerovej lode, ktorú iránske sily nedávno zadržali v Ománskom zálive. Informovala agentúra AFP.

13:29

Po potýčke s násilným tínedžerom zomrel na východe Nemecka policajt.

Polícia bola privolaná k hádke, ktorá sa strhla v záhrade vo východonemeckom meste Bad Frankenhausen. Osemnásťročný tínedžer vtedy zaútočil na všetkých okolo seba vrátane policajtov. Príčina hádky ako i počet ľudí do nej zapojených nebol bezprostredne jasný.

13:22

Ruský súd nariadil umiestniť redaktora ruského vydania magazínu Forbes, Sergeja Mingazova, do domáceho väzenia. V sobotu o tom informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na ruské médiá.

13:09

Vstup Slovenska do EÚ pred 20 rokmi priniesol po čase aj prijatie spoločnej meny. Po viac ako 15 rokoch od zavedenia eura na Slovensku existujú na jeho používanie rozdielne názory. Zatiaľ čo podnikatelia vidia v spoločnej mene najmä výhody, analytici a ekonómovia upozorňujú aj na negatíva. Problémom je najmä strata vlastnej menovej politiky štátu a paradoxne v určitých prípadoch aj nízke úrokové sadzby.

12:57

Poľsko dosahuje pokrok pri rozvíjaní potrebnej infraštruktúry pre bezpečný a udržateľný program jadrovej energie. Oznámila to v piatok Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE).

12:44

Americké spravodajské služby skonštatovali, že šéf Kremľa Vladimir Putin pravdepodobne nenariadil, aby opozičného lídra Alexeja Navaľného vo februári zabili v trestaneckej kolónii. V sobotu o tom s odvolaním sa na americký denník The Wall Street Journal (WSJ) informovala agentúra Reuters.

12:33

Dva mesiace pred plánovanou konferenciou krajne pravicovej Alternatívy pre Nemecko (AfD) v Essene organizujú predstavitelia tohto mesta i ďalší aktéri demonštrácie proti tejto strane, na ktorých sa očakáva účasť desiatok tisíc ľudí.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali