Záverečné 9.kolo prvej časti 1.ligy vo futsale otvorili tri predohrávky

Záverečné 9.kolo prvej časti 1.ligy vo futsale otvorili tri predohrávky

Banská Bystrica 17. novembra 2016 (HSP/Foto: Jozef Cvajniga)

 

V súboji vedúcej dvojice získala dôležité tri body Pinerola Bratislava na palubovke Slov-Maticu FOFO Bratislava  vedúca Pinerola Bratislava. V boji o posledné miesto tabuľky v Banskej Bystrici videli diváci dramaticky záver a deľbu bodov. Záver duelu MIBA Banská Bystrica – MFsK Nitra  nezvládli rozhodcovia !

Takýchto debatných krúžkov bolo počas dôležitého stretnutia IX.kola 1.ligy vo futsale MIBA Banská Bystrica – MFsK Nitra o záchranu neúrekom. V závere svoj slabý výkon rozhodcovia ešte zvýraznili, keď tento súboj nezvládli a v samotnom závere v posledných dvoch minútach stretnutia atmosféru zápasu ešte zdramatizovali, keď dvoch funkcionárov (po jednom) z každého družstva poslali z lavičky náhradníkov medzi divákov na tribúnu.
Takýchto debatných krúžkov bolo počas dôležitého stretnutia IX.kola 1.ligy vo futsale MIBA Banská Bystrica – MFsK Nitra o záchranu neúrekom. V závere svoj slabý výkon rozhodcovia ešte zvýraznili, keď tento súboj nezvládli a v samotnom závere v posledných dvoch minútach stretnutia atmosféru zápasu ešte zdramatizovali, keď dvoch funkcionárov (po jednom) z každého družstva poslali z lavičky náhradníkov medzi divákov na tribúnu.

V prvej lige vo futsale rozohrali úvodnými tromi stretnutiami záverečné 9.kolo súťaže. V týchto troch súbojoch sme zaznamenali dve remízy a víťazstvo Pineroly Bratislava v súboji so Slov-Maticom FOFO Bratislava v Športovej hale Mladosť v Bratislave, kde majú obidva tieto bratislavské kluby domáce prostredie. V tomto dôležitom súboji boli však domácim družstvom futsalisti vlaňajšieho vicemajstra Slov-Matic FOFO Bratislava.

Reklama

Pinerola Bratislava však vstúpila do tohto dôležitého duelu veľmi dobre a už v polovici prvého polčasu získala dvojgólový náskok po góloch Hájeka v 13.a v 14.minúte. Keď po prestávke pridal ich tretí gól Směřička bolo už takmer jasné, že z víťazstva a zo zisku troch cenných bodov sa budú tešiť hostia z Pineroly Bratislavy, ktorých viedol ako tréner Ladislav Mikita bývalá dlhoročná opora Slov-Maticu a slovenskej futsalovej reprezentácie. Across Pinerola Bratislava sa týmto víťazstvom prebojovala po zisku troch bodov do čela tabuľky a stala sa tak jesenným majstrom 1.ligy vo futsale…

V Banskej Bystrici sa v Športovej hale na Štiavničkách stretli dve družstvá z konca tabuľky. Domáca MIBA Banská Bystrica v dôležitom súboji privítala na svojej palubovke posledný tím súťaže MFsK Nitra. Vyše 200 divákov vzhliadlo bojovné stretnutie a množstvom osobných súbojov o loptu po celom ihrisku.

Reklama

Škoda však, že do rámca tohto duelu nezapadli svojim výkonom aj obaja rozhodcovia hlavný Tomáš Wojčík a jeho asistent Rastislav Behančin (obaja zo Žiliny), ktorým tento zápas jednoducho nevyšiel. Od začiatku dokonca púšťali „tvrdšie“ zákroky na obidvoch stranách, hoci iba dve žlté karty udelil hlavný rozhodca Wojčík dvom hráčom Nitry Tomišovi a Klukovi a po nariadenom pokutovom kope v 38.minúte, ktorý nepremenil domáci hráč Peniak. Záver bol teda neskutočný. V rozpätí necelej pol minúty nechali rozhodcovia „vykázať z lavičky Nitry“ najskôr jedného ich člena realizačného tímu na tribúnu a potom, aby to nebola malá „fraška“ tak vykompenzovali za pár sekúnd podobný „pochod“ na tribúnu aj z domácej banskobystrickej striedačky… Bolo to skutočnée zbytočné „divadlo“ zo strany rozhodcov, ktorí pokiaľ by dokázali ináč slušne hraný zápas v úvode udržať v zmysle fair-play na hracej ploche, mohli diváci vidieť kvalitné bojovné stretnutie s množstvom gólových príležitosti na obidvoch stranách, ale teraz to bolo zbytočne „teátro“ zo strany už spomínanej rozhodcovskej dvojice, ktorá tento dôležitý zápas o posledné miesto tabuľky jednoducho nezvládla.

Výsledky 9.kola 1.ligy vo futsale :

MIBA  Banská Bystrica – MFsK  NITRA   1 : 1  ( 0:0 )

Góly: 33.min. Peniak – 28.min. Bratský. Žlté karty: 19.min. Tomiš, 38.min. Kluka (obaja Nitra). V 38.min. Peniak (BB) nepremenil pokutový kop. Pred 200 divákmi rozhodovali: Tomáš Wojčík – Rastislav Behančin.

Hlasy po stretnutí – Anton SUCHAN (tréner MFsK Nitra): „ Bol to veľmi pekný futsalový zápas, taký šťavnatý so všetkým, čo patrí k tomu. Mojimi očami je to ťažko hodnotiť, pretože my sme chceli dnes v Banskej Bystrici zvíťaziť napriek tomu, že máme stále problémy so zložením kádra. Myslím si, že tá remíza je spravodlivá. Súper zahodil penaltu, náš brankár vytiahol niekoľko famóznych zákrokov, má iba 17 rokov, takže aj my sme mali šance a s bodom, ktorý sme získali, sme spokojní, hoci veril som pred zápasom o našom víťazstve.“

Reklama

Rastislav KOLLÁR (tréner MIBA Banská Bystrica) : „ Od začiatku zápasu sme pôsobili ospalým dojmom. Pohyb bol vláčny, nevýrazný. Pokúšali sme sa o kombinácie, ktoré od začiatku boli určite na zánik, keď hráč sa snažil kombinovať s pivotom. V druhom polčase sme sa snažili na súpera vytvoriť tlak, ale miestami detskou sebeckosťou sme sa pripravovali o možnosť skórovať. Vyvrcholením toho všetkého bola nepremenená penalta Peniakom.“

SLOV-MATIC FOFO  BRATISLAVA – ACROSS PINEROLA BRATISLAVA  2 : 4  ( 0:2)

Góly: 26.min. Bahna, 34.min. Haľko – 13., 14.min. Hájek, 21.min. Směřička, 31.min. Štrbák. Žlté karty: 32.min. Rick – 15.min. Marušinec. Pred 200 divákmi rozhodovali: Lukáš Peško – Miroslav Ježík.

MFK  TUPPWARE  NOVÉ  ZÁMKY – FK DRAGONS  PODOLIE  4 : 4  ( 3:2 )

Góly: 2.min. Vašek, 5.min. Oršolík, 14.min. Adámik, 33.min. Letko – 10.min. Šimor, 13.min. Prekop, 27.min. Halás, 40.min. Zaťovič. Žltá karta: 36.min. Tuka (Podolie). Pred 400 divákmi rozhodovali: Mário Bohun – Stanislav Polomský.

Reklama

 

V piatok 18.novembra 2016 o 19,30 hod. sú na programe zostávajúce dve stretnutia záverečného 9.kola prvej časti: ŠK Makroteam Žilina – Wild Boys 02 Bratislava, Futsal Team Levice – FTVŠ UK Bratislava.

Jozef Cvajniga

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali