Zástupcovia krajín, vrátane Slovenska, sa obrátili na Leyenovú. Taraba: Hoax sa opäť stáva pravdou

❚❚

Bratislava 31. marca 2023 (HSP/Reuters/Foto:Pixabay)

 

EÚ môže opätovne zaviesť dovozné clá na ukrajinské obilie. Informovala o tom agentúra Reuters

obilie
Ilustračné foto

Uvádza sa, že premiéri Poľska, Maďarska, Rumunska, Bulharska a Slovenska v liste predsedníčke Európskej komisie Ursule von der Leyenovej uviedli, že rozsah zvýšenia cien výrobkov vrátane olejnín, vajec, hydiny a cukru je “bezprecedentný”.

.

Od roku 2022 prúdi do stredoeurópskych krajín veľké množstvo ukrajinského obilia, ktoré je lacnejšie ako obilie vyrobené v EÚ, čo ovplyvňuje ceny a príjmy miestnych poľnohospodárov.

Premiéri vyzvali na prijatie opatrení na obmedzenie negatívneho vplyvu dovozu z Ukrajiny na trh.

.

“Podporujme Ukrajinu, ale robme to múdro a uprednostňujme záujmy krajiny a poľských poľnohospodárov,” uviedol na Twitteri poľský premiér Mateusz Morawiecki.

Medializované informácie okomentoval Tomáš Taraba: “Keď Rusi tvrdili, že ukrajinské obilie nekončí v krajinách hladujúceho tretieho sveta, ale v bohatých európskych štátoch, bolo to označené Západom za nebezpečný hoax majúci za cieľ destabilizovať verejnú mienku. Dnes demonštrujú slovenskí, poľskí, bulharskí a iní poľnohospodári, že Európa je zaplavená lacným ukrajinským obilím a nevedia predať napríklad to slovenské z našich polí na trhu. Opäť hoax sa stáva pravdou.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:36

Ceny zlata v piatok (26. 7.) vzrástli. Podporil ich pokles výnosov dlhopisov vlády USA z dôvodu optimizmu, že americká centrálna banka (Fed) zníži úrokové sadzby v septembri.

16:36

Záujem o Taliansko medzi turistami stále rastie a v auguste by malo v krajine tráviť dovolenku viac ako 18,2 milióna ľudí.

16:15

Elon Musk označil vystúpenie na otvorení olympijských hier za „atmosféru konca sveta“ a „extrémnu neúctu ku kresťanstvu“. Vyjadril sa k vystúpeniu transrodových ľudí, ktorí parodovali „Poslednú večeru“ Leonarda da Vinciho a „jazdca apokalypsy“, ktorý prechádzal cez Seinu.

14:29

Nezamestnanosť v Maďarsku zaznamenala v trojmesačnom období do konca júna mierny pokles, pričom sa dostala na najnižšiu úroveň za sedem mesiacov. Uviedol to koncom tohto týždňa maďarský štatistický úrad, ktorého údaje zverejnili portály RTTNews a tradingeconomics.

14:20

Prezident Peter Pellegrini v sobotu oficiálne otvoril Slovenský olympijský dom Maison Slovaque v Paríži. Pri slávnostnom prestrihnutí pásky mu asistovali prezident SOŠV Anton Siekel, minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi, veľvyslanec Slovenska vo Francúzsku Ján Šoth, generálny tajomník Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) Mathias Cormann a vodný slalomár Jakub Grigar.

Peter Pellegrini
Prezident SR Peter Pellegrini (uprostred) oficiálne otvoril Slovenský olympijský dom Maison Slovaque počas letných olympijských hier v Paríži v sobotu 27. júla 2024. Pri slávnostnom prestrihnutí pásky mu asistovali prezident Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Anton Siekel (piaty zľava), minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi (nominant SNS, druhý sprava), veľvyslanec Slovenska vo Francúzsku Ján Šoth (štvrtý zľava), generálny tajomník Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) Mathias Cormann (tretí sprava) a vodný slalomár Jakub Grigar (tretí zľava)
14:15

Nemecká vláda vo veľkom nakupuje smartfóny a tablety od spoločnosti Apple. Úrad pre verejné obstarávanie nemeckého ministerstva vnútra a technologická spoločnosť Bechtle AG uzavreli tento týždeň rámcovú zmluvu na dodávku až 300.000 koncových zariadení Apple pre verejnú správu v rámci celej spolkovej republiky.

14:15

Najmenej 30 osôb prišlo o život a ďalších približne 100 utrpelo zranenia pri sobotňajšom leteckom útoku Izraela na budovu školy v Pásme Gazy, v ktorej sa údajne nachádzala poľná nemocnica.

14:15

Výbor pre svetové kultúrne dedičstvo UNESCO sa v sobotu rozhodol zaradiť na zoznam UNESCO zlatú baňu na ostrove Sado. Japonsko totiž súhlasilo s pripomenutím zneužívania kórejských robotníkov počas druhej svetovej vojny v jej expozícii.

13:47

Zmena klímy sťažuje prácu a ohrozuje miliardy ľudí. V Európe a strednej Ázii je podiel ľudí vystavených nadmernému teplu pri práci v celosvetovom porovnaní nízky, za posledných 20 rokov sa tam však zvýšil viac ako v ktoromkoľvek inom regióne sveta, upozornila Medzinárodná organizácia práce (ILO).

13:41

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v sobotu uviedol, že nepočúva vyhlásenia Ukrajiny o mierových rokovaniach, keďže sú podľa neho rozporuplné.

13:41

Vlakové spojenia medzi Parížom a Nemeckom opäť premávajú podľa bežného cestovného poriadku. Narušené boli po piatkových podpaľačských útokoch na železničnú sieť vo Francúzsku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke turista na mobile pri Vodopádoch Studeného potoka vo Vysokých Tatrách

Autor: TASR-Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Dušan Hirjak

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali