Weibelová najlepšou strelkyňou švajčiarskej ligy, vážne sa zranila v pohárovom dueli

Weibelová najlepšou strelkyňou švajčiarskej ligy, vážne sa zranila v pohárovom dueli

Bratislava 3. októbra 2019 (SITA/HSP/Foto:TASR-Radovan Stoklasa)

 

Draho zaplatil švajčiarsky hádzanársky klub DHB Rotweiss Thun za nedávne vyradenie v domácej pohárovej súťaži. V stretnutí šesťnásťfinále proti vicemajstrovi LG Zug prišiel nielen o svoju najlepšiu strelkyňu, ale aj o top kanonierku celej ligovej súťaže vo Švajčiarku. Slovenská opora družstva Lucia Weibelová sa na domácej palubovke vážne zranila. Tridsaťšesťročná spojka musela opustiť hraciu plochu už v úvode zápasu, v ktorom jej spoluhráčky napokon podľahli favoritovi 26:31 (14:18)

Na snímke Lucia Weibelová (vľavo)

Nešťastný okamih pre Weibelovú prišiel v 11. minúte, keď ju brankárka Zugu Sybille Schererová nedovolene zastavila. Za faul dostala dvojminútový trest, v prospech Thunu nariadili pokutový hod, ale Slovenka doplatila na tento zákrok zranením, ktoré jej neumožnilo pokračovať v hre. Dovtedy stihla zaťažiť konto súpera dvoma gólmi, z toho sa raz presadila z pokutového hodu. “Celé sa to udialo pri rýchlom protiútoku. Doplatila som na faul protihráčky, po ktorom som, žiaľ, musela ísť do nemocnice,” prezradila pre agentúru SITA Weibelová, ktorá absolvovala v nemocnici ďalšie vyšetrenia. Ich výsledky neboli optimistické. “Mám roztrhnutý predný skrížený väz v pravom kolene a natrhnutý meniskus,” opísala svoje zranenie Weibelová, ktorá má už za sebou aj chirurgický zákrok: “Operovali ma v Sonnenhof Spital v Berne.”

Reklama

Lucia Weibelová pôsobí v tíme DHB Rotweiss od leta 2017, v uplynulom ročníku sa stala s 213 gólmi najlepšou kanonierkou najvyššej švajčiarskej súťaže a ocenenie si prevzala na júnovom podujatí Swiss Handball Awards. V aktuálnej sezóne má na konte 41 presných zásahov, okrem dvoch už spomenutých pohárových aj 39 ligových, vďaka čomu je opäť na čele poradia strelkýň. V štyroch jednotlivých vystúpeniach v súťaži SPL1 nedala menej ako 9 gólov. Proti GS Amicitia Zürich skórovala deväťkrát, konto družstva Yellow Winterthur zaťažila jedenásťkrát, Zugu dala deväť gólov a HV Herzogenbuchsee rovných desať.

Aj na predchádzajúcich pôsobiskách patrila k hráčkam, ktoré sa pomerne často zapisovali do streleckej listiny. V drese Thunu má však obdivuhodnú streleckú fazónu, súčasné pôsobisko jej vyhovuje. “Áno, švajčiarska liga mi herne sedí. Pôsobím tu už tretiu sezónu, hrávam pravidelne. Žiaľ, teraz ma zastavilo zranenie. V podstate som stihla len začiatok novej sezóny, keďže som odohrala len štyri majstrovské zápasy v lige a potom jeden vo Švajčiarskom pohári. Aj celkovo som tu veľmi spokojná. Ľudia sú veľmi milí a pracovití. Príroda je úžasná, vo voľnom čase chodím rada do hôr a v zime lyžujem. Na Alpy sa neviem vynadívať,” pochvaľuje si mladšia zo sestier Weibelových (staršia Andrea Czanik je bývalou reprezentantkou SR, pozn.), ktorá by mohla poradiť trénerovi národného tímu SR Pavlovi Streicherovi, ako na švajčiarske brankárky, keďže hádzanárky krajiny helvétskeho kríža sú súperkami Sloveniek v kvalifikácii ME 2020. A práve Švajčiarky budú ich najbližšími protivníčkami v rámci 4. skupiny, v ktorej sú oba tímy zatiaľ bez bodu. Vzájomný dvojzápas ich čaká v marci 2020. “Myslím si, že ak dievčatá budú hrať tak, ako proti Ruskám, tak to budú mať so švajčiarskym družstvom náročné. Každopádne to môže byť zaujímavá konfrontácia,” tvrdí sympatická Slovenka.

Reklama

Lucia Weibelová pred príchodom do Thunu hrávala za nemecké kluby DJK/MJC Trier, TSG Ober-Eschbach. Žilinská rodáčka predtým pôsobila v nórskom Molde HK. Dlhé roky bola doma v Šali, okrem Slovana Duslo mala angažmány aj v Iuvente Michalovce a ŠKP Piccard Senec.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

18:44

Najvyšší súd USA pojednával o tom, či sa na bývalého prezidenta Donalda Trumpa vzťahuje imunita voči trestnému stíhaniu za činy z obdobia, keď pôsobil vo funkcii. Rozhodnutie súdu by mohlo mať ďalekosiahle dôsledky.

Najvyšší súd rozhoduje o imunite Trumpa voči trestnému stíhaniu
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump
18:41

Haitský premiér Ariel Henry odstúpil z funkcie, oznámila jeho kancelária. Otvoril tak cestu k sformovaniu novej vlády v karibskej krajine, ktorú sužuje násilie gangov.

Haitský premiér Henry rezignoval
Na snímke haitský premiér Ariel Henry
18:40

Audit na poľskom ministerstve obrany za predchádzajúcej vlády odhalil množstvo previnení, vrátane krádeže hodnotných predmetov, uviedol námestník ministra obrany Cezary Tomczyk.

18:35

Kozmická loď Šen-čou-18 (Božská loď) s trojčlennou posádkou odštartovala k vesmírnej stanici Tchien-kung (Nebeský palác), uviedli štátne médiá.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali