Prievidza 17. júla 2014 (TASR/HSP)
Projekt má byť realitou od budúceho školského roka
Nový trojročný učebný odbor “pracovník v potravinárstve – výroba trvanlivých potravín” vznikne na Strednej odbornej škole obchodu a služieb (SOŠ OaS) na Nábreží J. Kalinčiaka v Prievidzi. Prví študenti sa budú môcť naň prihlásiť v školskom roku 2015/2016.
“Vznik nového odboru iniciovala prievidzská škola v spolupráci s Nestlé a svojím rozhodnutím z 25. júna ho odobrilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR,” informoval Vratislav Janda, tlačový hovorca spoločnosti Nestlé, v ktorej prievidzskom závode bude aj praktická príprava študentov.
Práve intenzívnejšia spolupráca medzi spoločnosťami a školami, aká budúci rok vznikne aj v Prievidzi, je cieľom pilotného projektu rezortu školstva duálneho vzdelávania. Projekt má byť realitou od budúceho školského roka, aj jeho prostredníctvom chce ministerstvo vytvárať adekvátne podmienky pre prácu mladých ľudí vo svojich odboroch a pomáhať zamestnávateľom pri hľadaní kvalifikovaných pracovníkov.
ru