V Liptovskom Mikuláši po rokoch otvorili hokejovú triedu

V Liptovskom Mikuláši po rokoch otvorili hokejovú triedu

Liptovský Mikuláš 5. septembra 2017 (HSP/Foto:MsÚ Liptovský Mikuláš)

 

V Liptovskom Mikuláši po niekoľkých rokoch opäť otvorili hokejovú triedu pre mladé talenty. Do školských lavíc na Základnej škole M. R. Martákovej tak včera zasadli v jednej triede piataci v tričkách s logom MHK 32. Vyučovanie tu budú s hokejovou prípravou kombinovať 20 žiaci, z nich je jedno dievča. Trieda vznikla v roku, keď organizovaný hokej v meste oslavuje 85. výročie.

V Liptovskom Mikuláši po niekoľkých rokoch opäť otvorili hokejovú triedu pre mladé talenty

„Hokej je pre naše mesto jedným z prioritných športov, radnica ho podporuje a ja som si istý, že príprava talentov v hokejových triedach je správny spôsob, ako pre náš hokejový klub a možno aj pre svetové fóra  pripravíme odchovancov či reprezentantov. Veď môžem uviesť príklady mnohých zvučných mien, ktoré vzišli z takýchto tried v našom meste v uplynulých desaťročiach a mladým talentom budú vzorom. Spomeniem len také hviezdne priezviská, ako Laco, Droppa, Cibák, Uram či Jurčina,“ konštatoval mikulášsky primátor Ján Blcháč .

Reklama

Žiaci budú mať v rozvrhu zakomponované štyri hodiny na ľade a tiež prípravu v telocvični. „Pre rodičov týchto mladých hokejistov je to istý spôsob odbremenenia, pretože im odpadne starosť voziť svoje ratolesti na tréningy skoro ráno či v popoludňajších hodinách, všetko budú zvládať v rámci školy. Samozrejme, tieto decká to majú náročnejšie, ako ich rovesníci, pretože v rámci učebných osnov nemajú nijako znížené nároky na zvládnutie učiva a nemajú znížený ani počet vyučovacích hodín,“ vysvetlila riaditeľka školy Alena Ridzoňová. Podľa jej slov je výber žiakov do triedy s hokejovým zameraním sitom nielen v športovej oblasti (fyzická zdatnosť, psychotesty), žiaci musia mať aj dobrý prospech.

Na snímke piataci z hokejovej triedy

Žiakov zo športovej triedy so zameraním na ľadový hokej má pod dohľadom učiteľ športovej prípravy. Škola úzko spolupracuje s Občianskym združením Hokejové talenty. „Otvoreniu predchádzalo mnoho rodičovských združení aj osveta, aby rodičia dostali presné informácie o tom, čo ich deti čaká. Väčšina žiakov je z mesta, ale nájdu sa aj z okolitých obcí. Po športovej stránke dávame okrem hokeja dôraz aj na korčuliarsku gramotnosť,“ uviedol športový manažér Hokejových talentov Vladimír Bella. K hokeju má blízko aj triedna učiteľka piatakov Eva Psotková, ktorá je veľký nadšenec hokeja, často ju môžete vidieť aj v hľadisku domácich zápasov MHK 32 Liptovský Mikuláš. „Bolo potrebné zvoliť takého triedneho učiteľa, ktorý bude mať aj porozumenie pre žiakov nielen vo vzdelávacej oblasti, ale aj v ich športovej príprave,“ dodala Ridzoňová.

Reklama

V škole predtým fungovali hokejové triedy od roku 1979, pre nedostatok žiakov ich na prelome dekád zrušili. Paradoxne do hokejovej triedy chodil aj prvý slovenský olympijský víťaz vo vodnom slalome Michal Martikán.

Redakciu informovala Viktória Čapčíková, hovorkyňa Mestského úradu Liptovský Mikuláš

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

14:19

Veliteľ estónskych ozbrojených síl Martin Herem vo štvrtok vyzval na zdvojnásobenie výdavkov na obranu Estónska v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Podľa neho je to potrebné na vytvorenie dostatočných zásob munície na rýchle odrazenie prípadnej ruskej invázie.

14:11

Lotyšský minister zahraničných vecí Krišjanis Kariňš oznámil, že k 10. aprílu odstúpi z funkcie.

14:09

Grécku metropolu Atény zahalili oblaky hustého prachu zo Sahary, ktorý tam cez východnú časť Stredozemného mora privial vietor zo severnej Afriky. Negatívne účinky prachu ešte umocňuje nezvyčajne teplé počasie.

13:40

Federálna vláda USA poskytne pôžičku vo výške 1,5 miliardy dolárov na obnovenie prevádzky jadrovej elektrárne v štáte Michigan. Má ísť o prvý takýto reštart v dejinách USA.

13:40

Bulharská populistická strana Je taký národ (ITN) odmietla vo štvrtok sformovať novú vládu, čím otvorila cestu k vypísaniu predčasných parlamentných volieb.

13:39

Slovensko má najdrahší benzín spomedzi susedných krajín Európskej únie (EÚ). V medzitýždňovom porovnaní ceny benzínu na Slovensku zaznamenali najvyšší percentuálny skok v strednej Európe v porovnaní so susednými Rakúskom, Českou republikou, Poľskom a Maďarskom. Upozornil na to analytik ČSOB Marek Gábriš v súvislosti s nárastom cien pohonných látok, o ktorom vo štvrtok informoval Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

13:39

Tempo rastu peňažnej zásoby v eurozóne sa vo februári zrýchlilo, ako aj rast úverov súkromnému sektoru, ukázali nové údaje Európskej centrálnej banky (ECB).

13:38

Pre okresy Brezno, Snina a Veľký Krtíš vyhlási Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR dotačnú výzvu, z ktorej budú môcť spolu čerpať 1,1 milióna eur. Na tlačovej konferencii v Brezne to vo štvrtok povedal minister investícií Richard Raši (Hlas-SD).

13:38

Pobočky Slovenskej pošty budú počas veľkonočných sviatkov zatvorené na Veľký piatok (29. 3), Veľkonočnú nedeľu (31. 3.) aj Veľkonočný pondelok (1. 4.). V sobotu (30. 3.) budú pošty poskytovať svoje služby v štandardných otváracích hodinách. Vo štvrtok o tom informoval hovorca Slovenskej pošty Martin Guzi.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali