“Útlak, túžba po slobode i dnešný rozklad domácej kultúry”: Politici reagujú na 75. výročie SNP

“Útlak, túžba po slobode i dnešný rozklad domácej kultúry”: Politici reagujú na 75. výročie SNP

Bratislava 29. augusta 2019 AKTUALIZOVANÉ (HSP/TASR/Foto:TASR-REPROFOTO ARCHÍV TASR, Michal Svítok, Henrich Mišovič )

 

Dnešný deň sa nesie v duchu osláv 75. výročia Slovenského národného povstania. Ozbrojené povstanie slovenského domáceho odboja sa uskutočnilo počas druhej svetovej vojny proti vstupu nemeckého Wehrmachtu na územie Slovenskej republiky. Začalo sa 29. augusta 1944. K SNP dnes na sociálnej sieti vyjadrujú svoj postoj mnohí politici

Na archívnej snímke bez uvedeného dátumu boje povstaleckých jednotiek Československej armády v povstaní

Slovenské národné povstanie bolo svedectvom hrdinstva, hrdosti a vôle Slovákov poraziť nacizmus. Oslavy 75. výročia SNP sú dôležitou udalosťou, treba si pripomínať hrdinstvo tých, ktorí pre slobodu svojej krajiny obetovali to najcennejšie. Zhodli sa na tom politické strany z vládnej koalície. Poslanec Národnej rady SR Dušan Jarjabek (Smer-SD) zdôraznil, že práve SNP je tým príbehom ľudí, ktorý by sme mali zvýrazňovať.

Reklama

“Každý rok, ktorý spravíme oslavy SNP, je dôležitejší, pretože ubúda tých, ktorí sa SNP zúčastnili. Keďže sa určite v istom okamihu stane, že z týchto ľudí nebude nikto, nebude s kým naživo porovnávať to, čo sa stalo, a už sa budeme tie veci dozvedať len sprostredkovane,” skonštatoval Jarjabek. Dodal, že práve o to dôležitejšie je byť pri aktuálnych oslavách a pripomínať si zverstvá, ktoré sa stali.

Hovorca strany Smer-SD Ján Mažgút doplnil, že účastníci SNP a ich odvaha si zaslúžia poctu a vďaku. “Vojaci, partizáni, ale aj civilné obyvateľstvo; tí všetci účastníci SNP odhodlaní bojovať nielen pre seba, ale najmä pre svoje deti, pre nás, si zaslúžia tichú spomienku,” uviedol Smer-SD.

Reklama

SNS v súvislosti s oslavami SNP zdôraznila, že každá rodina má svoje príbehy, skúsenosti a informácie z obdobia druhej svetovej vojny, ktoré sa predávajú z generácie na generáciu. Hovorkyňa strany poukázala na to, že toto obdobie vníma aj generácia, ktorá pozná tieto fakty iba z hodín dejepisu či rozprávania pamätníkov. “Aj napriek tejto skutočnosti akoby v spoločnosti občas rezonovala určitá ľahostajnosť voči týmto faktom. Takúto fatálnu stratu historickej pamäte však nemôžeme pripustiť,” zdôraznila riaditeľka kancelárie predsedu SNS Zuzana Škopcová.

SNS podľa jej slov vzdáva hold aj mladým ľuďom, ktorí sa do povstania zapojili. “Sú pre nás všetkých motiváciou, že v určitom zlomovom okamihu treba konať, neváhať a pridať sa na správnu stranu,” dodala s tým, že práve tieto momenty treba pripomínať nasledujúcim generáciám.

Je dôležité, aby sme na dejiny 20. storočia mali pravdivý pohľad. V súvislosti s oslavami 75. výročia Slovenského národného povstania (SNP) to povedal štátny tajomník ministerstva školstva Peter Krajňák (Most-Híd).

“Udalosti spred 75 rokov nás presviedčajú, že aj odpor vedený proti zdanlivej presile môže mať svoj význam a ovplyvniť budúcnosť. O tomto období musíme nahlas hovoriť a pravdivo o ňom informovať mladú generáciu, ktorá si dnes neuvedomuje hrozby fašizmu,” uviedol s tým, že tieto udalosti je potrebné si pripomínať, pretože ovplyvnili vývoj v našej krajine.

Za stranu Most-Híd sa na oslavách SNP v Banskej Bystrici zúčastnia okrem Krajňáka aj podpredseda strany a primátor mesta Žiar nad Hronom Peter Antal a krajský predseda v Prešovskom kraji Michal Goriščák. Informovala o tom hovorkyňa Mosta-Híd Klára Debnár.

Reklama

 

Za ľudí, Progresívne Slovensko, KDH

Nesmieme dovoliť, aby sa chyby minulosti opakovali. Podľa slov exprezidenta Andreja Kisku je to základný odkaz Slovenského národného povstania (SNP), ktorý je potrebné pripomínať mladým ľuďom. Vyjadril tiež ľútosť nad spochybňovaním sviatku, SNP označil za najvýznamnejšiu udalosť novodobých dejín Slovenska.

“SNP je udalosťou, ktorou maličká krajina v strede Európy povstala proti obrovskej presile. Preto musíme byť nesmierne hrdí na to, čo naši predkovia, naši dedovia, pradedovia dokázali,” zdôraznil v súvislosti so 75. výročím SNP Kiska. Vyjadril zármutok z toho, že sa naďalej ozývajú hlasy, ktoré partizánov označujú za banditov a o SNP hovoria ako o puči. “Ak máme úctu k veteránom, ktorí tu dnes sú, ku všetkým tým, ktorí položili svoj život, postavme sa zlu,” dodal Kiska s tým, že je potrebné jasne stanoviť deliacu čiaru medzi dobrom a zlom.

Na snímke Michal Truban, Miroslav Beblavý, Andrej Kiska a v pozadí Alojz Hlina

Podľa lídra koalície Progresívneho Slovenska a Spolu Michala Trubana platí odkaz SNP aj dnes. “Hrdinovia a hrdinky generácie, ktorá to vtedy dokázala, sa stali inšpiráciou pre generácie, ktoré prišli po nich. Pripomíname si ich činy, lebo je zodpovednosťou každej ďalšej generácie konať po ich vzore,” skonštatoval Truban.

Reklama

Zdôraznil, že práve Povstaním sa občania “malej krajiny otvorene postavili hrozivej nacistickej vojnovej mašinérii”. Poukázal na to, že ľudia vtedy vzali osud krajiny do vlastných rúk a bojovali za slobodu. “SNP je významným momentom našich slovenských dejín, na ktorý môžeme byť právom hrdí,” doplnil.

Povstať proti fašizmu bola podľa mimoparlamentného KDH povinnosť. “Ak by sme to nedokázali, museli by sme sa naveky hanbiť,” skonštatovala strana s tým, že Povstanie malo svoj význam a určite sa za to treba našim predkom patrične poďakovať. KDH zdôraznilo potrebu pripomínať si minulosť a učiť sa z nej. “V dnešný deň myslíme aj na ľudí, ktorí sa nebáli položiť svoj život v boji proti fašizmu. Česť ich pamiatke,” dodalo.

 

Mária Patakyová

Odkaz Slovenského národného povstania (SNP) naberá na vážnosti aj v súčasnosti. Radikálne a extrémistické riešenia v spoločnosti nikdy nefungovali. V súvislosti so 75. výročím SNP to na sociálnej sieti uviedla verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová.

“Udalosti späté s druhou svetovou vojnou sa neodohrali až tak dávno v minulosti, no čas plynie. Nenechajme preto rozplynúť spomienky na holokaust a odboj v Povstaní – nech sú pre nás výstrahou, že ľudská krutosť sa v nových formách môže kedykoľvek opäť objaviť,” skonštatovala Patakyová.

Na snímke verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová

Ombudsmanka zdôraznila, že úprimná úcta a vďaka sú to najmenej, čo môžeme vyjadriť tým, ktorí bojovali za slobodu v Povstaní. “O to viac je dôležité naše pochopenie, že radikálne a extrémistické riešenia v spoločnosti nikdy nefungovali, naopak, viedli ku katastrofe,” dodala.

Odkaz SNP naberá podľa jej slov na vážnosti aj v súčasnosti, a to v kontexte xenofóbnych či homofóbnych vyjadrení a silnejúcich nenávistných prejavov voči zraniteľným a marginalizovaným skupinám.

 

Kresťanská únia – Život a prosperita

Reklama

Česť všetkým nevinným ľuďom, ktorí padli v strašných vojnách. Väčšina diktatúr vznikla tak, že pri šialených vodcoch bola servilná skupinka ľudí, ktorí zakrývali a prehliadali zločiny. Takto vznikol fašizmus aj komunizmus. SNP bol prejavom snahy oslobodiť Slovensko z rúk fašizmu.

Do akej miery chceli komunisti zneužiť SNP k vydláždeniu moci komunistom, treba nechať slobodne skúmať slovenských a medzinárodných historikov a nebrániť im v tom zákonmi. Slováci sú národ, ktorý vie čo je to útlak a túžime po slobode. Peklo komunizmu, ktoré vystriedalo fašizmus tieto očakávania po slobode schladilo.

Dnes budeme počúvať veľa politikov mať veľké reči kto pred 75 rokmi čo mal robiť. Netreba zabúdať, že sú to ľudia, ktorí pre svoju kariéru nechali v tomto národe zabíjať počaté deti. Pán Pellegrini nám ešte pred pár týždňami odkázal, že 7000 zabitých počatých detí ročne nie je dôvod, aby sa akútne niečo dialo. Slovensko potrebuje zásadových politikov, len vtedy sa pohneme vpred.

 

Reklama

 

Magdaléna Kuciaňová

9.8.2019 si pripomíname 75. výročie Slovenského národného povstania, ktoré môžeme označiť za najvýznamnejšie revolučné vystúpenie Slovákov v doterajšej histórii.

• SNP trvalo 60 dní,
• zapojilo sa doňho približne 80 tisíc ľudí,
• odhady hovoria o 10 až 15 tisícoch povstaleckých obetí,
• bojovalo v ňom 33 národov,
• dodnes žije približne 1400 účastníkov.

V súvislosti s uvedenými číslami je v kontexte Slovenského národného povstania potrebné vzdať úctu, česť a hold nielen jeho bojovníkom, ale aj účastníkom celého česko-slovenského domáceho a zahraničného odboja v druhej svetovej vojne. Slováci a Slovensko pokračuje v procese budovania moderného, demokratického štátu.

Reklama

Udalosti Slovenského národného povstania nesú ešte jeden významný odkaz. Napovedajú nám aby sme si vážili slobodu, stáli na strane pravdy, spravodlivosti a vedeli konať odvážne… No, uvedomme si jedno, že i tieto pojmy je potrebné definovať. Odvážne, neznamená bezhlavo a zbabelo a byť slobodným nepredstavuje slobodu bez hraníc, úcty a rešpektu.

Naučme sa vážiť si v prvom rade samých seba, aby sme s úctou, slušnosťou a rešpektom mohli pristupovať k druhým bez toho, aby sa opakovali udalosti z histórie, kedy pri presadzovaní bola využitá hrubá sila, človek a život…

 

 

Martin Klus, Ján Budaj

Podľa poslanca parlamentu Martina Klusa (SaS) povstanie znamenalo jednoznačné prihlásenie sa k ostatným krajinám bojujúcim za oslobodenie sa spod fašisticko-nacistickej nadvlády nad Európou, ako aj solidaritu s tými, ktorí tento boj znášali už niekoľko rokov.

Reklama

“Slovenský národ dokázal, že ak je to potrebné, je pripravený aj so zbraňou v ruke bojovať za slobodu a postaviť sa voči totalite, v tomto prípade fašistickej,” napísalo v súvislosti s oslavami 75. výročia SNP hnutie Sme rodina.

SaS, Sme rodina aj OĽaNO zhodne zdôraznili dôležitosť pripomínania si udalosti povstania. “Na túto smutnú, a zároveň hrdinskú časť našich dejín nesmieme zabúdať. A obzvlášť v súčasnosti, keď sa rôzne pravicové, ale aj ľavicové extrémistické zoskupenia opäť pokúšajú presadiť so svojou ideológiou nenávisti, je SNP ideálnym priestorom, aby sme túto tému otvorili pre všetky generácie,” uviedol pre TASR Klus.

Podľa poslanca parlamentu Jána Budaja (OĽaNO) je v tento sviatok potrebné vzdať hold hrdinom povstania a súčasne sa spojiť proti každej sile, ktorá vnáša do spoločnosti vírusy fašizmu. “Fašizmu sme sa vzopreli za cenu veľkých obetí povstalcov, ktorí už v roku 1944 postavili pred slovenskú verejnosť ideál právneho štátu, budovaného na slobode a demokracii. Tento program účastníkov SNP plníme a neopúšťame,” skonštatoval pre TASR.

Podľa Budaja by malo byť 75. výročie SNP nielen dňom slávnostného pripomínania, ale aj dňom, “v ktorom si demokraticky orientovaní občania Slovenska uvedomia, že zoči-voči obetiam totalít máme povinnosť a súčasne šancu zbaviť slovenský parlament už v najbližších voľbách všetkých, ktorí sú pokračovateľmi totalít, či už fašistickej alebo komunistickej”.

 

Róbert Švec

Dnes si pripomíname výročie SNP. A opäť po roku pripomíname Slovákom náš pevný postoj k tomu výročiu. Niektorí nám kvôli nášmu jasnému postoju hovoria, že sme ukázali svoju pravú tvár, že sme sa vyfarbili.

Reklama

Odpovedám priamo a jasne: Neukázali sme svoju pravú tvár a ani sme sa nevyfarbili, pretože náš postoj k povstaniu je dlhodobo známy. My sa neprispôsobujeme a neštandardizujeme. Práve naopak. Dlhodobo komunikujeme naše hodnotové postoje v otázkach, v ktorých nebudeme nikdy, podčiarkujem, nikdy robiť kompromisy.

Na snímke Róbert Švec

Na kompromisy v hodnotových otázkach sú tú štandardní darebáci, ktorá nám vládnu už vyše 20 rokov, ale aj tí, ktorí pred voľbami v roku 2016 o sebe vyhlasovali, že sú jedinou, tou pravou, skutočnou opozíciou a dnes sú už pevnou súčasťou štandardnej mafie.

 

Eduard Heger

Urobme všetko pre to, aby sa história nemusela opakovať, hrdinovia Slovenského národného povstania nám zanechali silné dedičstvo. V súvislosti so 75. výročím SNP to povedal predseda poslaneckého klubu OĽaNO Eduard Heger. Hnutie označilo SNP za jednu z najvýznamnejších udalostí v histórii Slovenska.

“Neustále si chceme pripomínať víziu slobodného, spravodlivého a demokratického Slovenska, ktorej nositeľmi sú aj dnešní odporcovia totalít a demokrati,” poznamenal Heger s tým, že dedičstvo a odkaz hrdinov SNP nemôžu ostať nepovšimnuté a každý sa ho môže chopiť v boji pri ochrane slobody.

“Toto dedičstvo chceme niesť aj my, pretože nám záleží na budúcnosti našich detí rovnako, ako záležalo hrdinom SNP. Oni nasadzovali život, mnohí z nich ho aj položili, čím zaplatili tú najvyššiu cenu. Urobme všetko pre to, aby sa história nemusela opakovať,” dodal.

Reklama

 

Tomáš Drucker

Od nás sa očakáva oveľa menej. Nezabudnúť, nepokaziť a pokúsiť sa zlepšiť to, aký život sme dostali od našich predkov.

Títo ľudia konali a dobrovoľne nasadzovali svoje životy, aby zmenili Slovensko. Väčšinou už len nám.

Ak chceme veci meniť, nestačí rozprávať, ponosovať sa a kritizovať. Vnášať nenávisť (akúkoľvek) je pomerne ľahké. Vykoreniť ju je oveľa náročnejšie.

Pripájam sa aj ja k spomienke na všetkých, ktorí za nás bojovali a mnohí položili aj svoje životy. Česť ich pamiatke!

 

Reklama

 

Juraj Draxler

Slovenské národné povstanie je bezpochyby jednou z najdôležitejších udalostí v dejinách Slovenska. Pri tejto príležitosti si treba pripomínať osobnú statočnosť vojenských veliteľov, vrátane generálov Jána Goliana a Rudolfa Viesta. Takisto celý rad ľudí, ktorí pripravovali hospodárske zabezpečenie akcie (na čele s Petrom Zaťkom a Imrichom Karvašom) alebo sa podieľali na jej komunikačnom zabezpečení (povstalecký rozhlas).

Do povstania sa zapojila obrovská časť obyvateľstva napriek tomu, že bolo jasné, akej presile akcia čelí, a to si treba vždy dôrazne pripomínať. Dovolím si ešte pár poznámok:

– Učitelia čoraz častejšie upozorňujú na to, že dnes si deti nevedia spomenúť ani len na rok povstania, nieto ešte na podrobnosti. Nemyslím si, že je to dané len tým, ako a v akom rozsahu sa vyučuje dejepis, hoci aj to hrá svoju úlohu. Ak si mládež zapne televízor, je stokrát väčšia šanca, že tam pôjde Zachráňte vojaka Ryana alebo Schindlerov zoznam, ako niečo zo slovenskej histórie, vrátane o SNP. Tento rozklad domácej kultúry a vzdelávania (to zďaleka nie je len o školstve), je dosť veľký problém.

– Nemyslím si, že by sa Povstanie malo zneužívať na politické agitky, a to z akejkoľvek strany. Diskusie o tom, čo presne krajine priniesol Slovenský štát, tu vždy budú a ak sú primerane inteligentné a odborné, tak ich treba podporovať. Ani toto obdobie našich dejín nie je čierno-biele. Ale pri príležitosti výročia SNP by do pripomenutia tejto, ešte raz, veľmi významnej udalosti, nemali zasahovať rôzne útoky založené na nevyrovnaných sporoch o iné historické súvislosti.

Reklama

– Povstanie bolo povstaním proti fašizmu a napriek tomu, že dnes sa nálepka fašizmu, bohužiaľ, používa až príliš ľahko a bezmyšlienkovite, netreba zabúdať ani na tento aspekt. Bez ohľadu na to, aký má kto názor na veci ako migráciu, treba dávať jasne pozor na to, keď sa v pozadí týchto diskusií začnú vyskytovať vyslovene rasistické a plytko agresívne názory na rôzne kultúry.

Príjemné strávenie dnešného dňa prajem a venujme spolu aspoň chvíľu pripomenutiu udalostí z roku 1944 a spomienku ľuďom, ktorí sa na nich podieľali.

 

 

Reklama

Igor Matovič

29. 8. 1944 “Začnite s vysťahovaním!”
29. 8. 2019 “Začnite s vysťahovaním!”

Odkaz vládnym parazitom, ktorý je akosi až akútne aktuálny. Nie je hrdina ten, ktorý sa postaví na čelo vyhratého boja, ale ľudia, ktorí idú do boja s vedomím, že v pohode môžu prehrať.

Sláva našim predkom! Zobuďme sa potomkovia!

ps. Ak si chcete pripomenúť odvahu našich predkov a trošku ju zobudiť v sebe … dnes o 17h sme opäť pred ministerstvom spravodlivosti.

 

 

Veronika Remišová

Za slobodu sa oplatí bojovať. 75. výročie výročie Slovenského národného povstania.

Postavenie sa proti fašizmu bolo dôležitým míľnikom v dejinách Slovenska. Bolo to za cenu veľkých obetí, tisíce ľudí za ideál slobody dokázali položiť život.

Po oslobodení sa od fašizmu, žiaľ, nasledovala druhá totalita, no Slováci dokázali poraziť aj komunistický totalitný režim. Mnohé dôležité osobnosti povstania, ako napríklad prvý guvernér Slovenskej národnej banky Imrich Karvaš, väznilo najskôr gestapo, neskôr po roku 1948 komunistický režim.

Je veľmi dôležité pamätať na to, že sloboda je krehká vec a ak ju nechránime, môžeme o ňu prísť. Obete SNP sú odkazom, že za slobodu a svojbytnosť národa sa oplatí bojovať.

 

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:33

Ministri zahraničných vecí Číny a Indonézie v Jakarte vyzvali na okamžité a trvalé prímerie v Pásme Gazy. Čína i Indonézia vidia riešenie palestínskeho problému prostredníctvom dvojštátneho riešenia, povedala novinárom indonézska ministerka zahraničných vecí Retno Marsudiová.

08:26

Ukrajinsko-poľské protetické centrum otvoria v Boroďanke, ukrajinskom meste vážne zničenom vojnou.

08:26

Ceny ropy mierne vzrástli po poklese o 3 % v predchádzajúcom dni. Situáciu na trhu ovplyvňujú na jednej strane obavy o dopyt a na strane druhej konflikt v kľúčovom regióne, na Blízkom východe.

08:11

Štvorec a nápis načrtnutý na kus žltého papiera talianskym renesančným umelcom Michelangelom Buonarrotim v New Yorku vydražili za 201.600 dolárov (189.510 eur). Ide o 33-násobok vyvolávacej ceny.

08:10

Do Kyjeva pricestoval podpredseda nemeckej vlády Robert Habeck.

07:54

 Brazílska polícia zatkla ženu, ktorá sa pokúšala od banky získať pôžičku pre mŕtveho seniora. 

07:52

Vo veku 93 rokov zomrel Jacques Cooper, dizajnér prvého francúzskeho ultrarýchleho vlaku. TGV (Train Grande Vitesse – vysokorýchlostný vlak) bol uvedený do prevádzky v roku 1981 a odvtedy prekonal mnohé svetové rýchlostné rekordy.

07:39

Šéfovia štátov a vlád členských krajín EÚ sa v prvý deň mimoriadneho summitu EÚ v Bruseli, zhodli na potrebe poskytnúť Ukrajine systémy protivzdušnej obrany.

07:37

Bývalý prezident USA Donald Trump absolvoval v New Yorku súkromné stretnutie s poľským prezidentom Andrzejom Dudom. Počas spoločnej večere diskutovali o prebiehajúcich vojnách na Ukrajine a na Blízkom východe, ako aj o výdavkoch aliancie NATO.

07:31

Japonské animačné štúdio Studio Ghibli, ktoré sa preslávilo svojimi kreslenými filmami, si v máji z filmového festivalu vo francúzskom letovisku Cannes odnesie čestnú Zlatú palmu. 

Počas festivalu v Cannes 2024 udelia dve čestné Zlaté palmy
Na snímke režisér George Lucas a jeho manželka Mellody Hobsonová v New Yorku
07:02

Francúzska polícia sa snaží zbaviť Paríž a jeho metropolitnú oblasť bezdomovcov a nelegálnych migrantov. V rámci tohto plánu vysťahovala všetkých obyvateľov z najväčšieho squatu v krajine, ktorý sa nachádza na severnom okraji Paríža. Policajná operácia súvisí s prípravami na letné olympijské hry, ktoré sa vo Francúzsku začnú o sto dní.

Polícia pred olympiádou v Paríži vysťahúva squaty
Na snímke migranti čakajú pred radnicou v Paríži
07:01

Indonézske úrady vydali varovanie pred prílivovými vlnami cunami a uzavreli aj medzinárodné letisko Kota Kinabalu. Okrem toho pre erupcie sopky Ruang nariadili evakuáciu už viac ako 11.000 ľudí.

Erupcia sopky v Indonézii
Na snímke erupcia sopky na indonézskom ostrovoch Sanguine
07:00

Francúzske súdy nariadili skonfiškovať vilu, ktorá patrí súčasnému manželovi exmanželky ruského prezidenta Ľudmily Putinovej.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali