Týždeň vo fotografiách

Týždeň vo fotografiách

Svet 7. septembra 2015 (HSP/Foto:TASR/AP)

 

Pozrite sa spolu s nami na niektoré zaujímavosti uplynulého týždňa cez fotografie svetových agentúr

 

Reklama

Najmodernejšie stíhacie lietadlo amerického vojenského letectva

Foto:TASR/AP-Alik Keplicz
Foto:TASR/AP-Alik Keplicz

Prvýkrát sa 31. augusta 2015 predstavili mimo územia USA dva najmodernejšie stroje, ktoré využívajú technológiu stealth a to najmodernejšie stíhacie lietadlo amerického vojenského letectva F-22 Raptor. Tieto lietadlá budú v Poľsku lietať v rámci cvičenia amerických a poľských letcov.

Reklama

 

Nosná raketa Sojuz na štartovacej rampe

Foto:TASR/AP-Dmitry Lovetsky
Foto:TASR/AP-Dmitry Lovetsky

Na snímke z 31.8. 2015 je nosná raketa Sojuz FG s kabínou Sojuz TMA-18M. Raketa stojí na štartovacej rampe na kozmodrome Bajkonur v Kazachstane. Sojuz dopraví na medzinárodnú vesmírnu stanicu ISS novú posádku – kazašského kozmonauta Ajdyna Aimbetova, ruského kozmonauta Sergeja Volkova a dánskeho astronauta Andreasa Mogensena, uviedla TASR.

 

Vysychajúca hladina na Popradskom Plese

Reklama
Foto:TASR-Oliver Ondráš
Foto:TASR-Oliver Ondráš

Na snímke z 1. 9. 2015 turista sleduje vysychajúcu hladinu Popradského plesa, na Popradskom Plese vo Vysokých Tatrách.

 

Londýnsky mrakodrap, ktorý roztopil nárazník auta, získal cenu horor roka

Foto:TASR/AP-Frank Augstein
Foto:TASR/AP-Frank Augstein

Na snímke z 2. septembra 2015 je moderný londýnsky mrakodrap, známy ako Walkie Talkie pre svoj tvar pripomínajúci mobilný telefón, ktorý získal cenu pre najhorší architektonický počin roka. Mrakodrap, ktorý kazí panorámu metropoly a odráža slnko tak intenzívne, že spálilo vývesné štíty obchodov v okolí a v roku 2013 roztopilo nárazník zaparkovaného jaguara. Nárazy vetra v jeho blízkosti zrážajú ľudí z nôh. Budova zodpovedná za celý rad podobných nehôd si vyslúžila ocenenie Carbuncle Cup, ktoré udeľuje každoročne architektonický magazín Building. informovala TASR.

 

Reklama

Obrovská vojenská prehliadka pri príležitosti 70. výročia porážky Japonska v druhej svetovej vojne v Pekingu

Foto:TASR/AP-Ng Han Guan
Foto:TASR/AP-Ng Han Guan

Na snímke z 3. septembra 2015 sú vojenské vozidlá vezú nové balistické rakety DF-21D, ktoré sú údajne schopné zničit jedným úderom lietadlovú loď. Vozidlá boli prezentované počas obrovskej vojenskej prehliadky pri príležitosti 70. výročia porážky Japonska v druhej svetovej vojne v Pekingu. Veľkolepú scénu v Pekingu tvorilo vyše 12.000 vojakov, 500 kusov bojovej techniky a 200 lietadiel rôzneho typu. Reprezentovali tú najšpičkovejšiu technológiu čínskej armády, ako uviedli podľa TASR jej predstavitelia.

 

Baran, ktorého našli strateného v austrálskom buši čaká na svoje zrejme prvé strihanie v živote

Foto:TASR-RSPCA ACT/ via AP
Foto:TASR-RSPCA ACT/ via AP

Na snímke z 3. septembra 2015 je baran, ktorý sa našiel strateného v austrálskom buši. Baran čaká na svoje zrejme prvé strihanie v živote v Canberre. Celých 42 kilogramov vážila vlna z barana, ktorého našli strateného v austrálskom buši a dnes ho zrejme po prvý raz v jeho živote ostrihali, informovala tlačová agentúra AP. Citovala strihača vlny Iana Elkinsa, ktorý povedal, že veľký baran austrálskeho plemena merino prezývaný Chris vyzeral byť v dobrom zdravotnom stave, keď ho oddelili od jeho prerastenej vlnenej prikrývky, uvádza TASR.

 

 Vystúpenie mažoretiek Diana

Foto:TASR-Pavol Ďurčo
Foto:TASR-Pavol Ďurčo

Žilina sa teší z veľkého úspechu žilinských mažoretiek Diana. Mažoretky na európskom šampionáte v Brne získali tri pódiové umiestnenia. Seniorky (od 15 rokov) obsadili prvé miesto v kategórii baton (palička) veľká formácia. Juniorky (od 9 do 14 rokov) obsadili v tej istej kategórii taktiež prvé miesto a kadetky (od 8 do 11 rokov) v rovnakej kategórii obsadili druhé miesto. Na snímke so svojimi úspešnými vystúpeniami sa predstavili na Mariánskom námestí pred historickou radnicou v Žiline 3. septembra 2015, informovala TASR.

 

Zber hrozna

Reklama
Foto:TASR-Henrich Mišovič
Foto:TASR-Henrich Mišovič

V týchto dňoch sa začalo zberom skorých odrôd hrozna vinobranie vo vinárskych závodoch Chateau Topoľčianky. Momentálne sa oberajú odrody Irsai Oliver, Müller Thurgau a niektoré druhy Veltlínu.

 

Migranti na rakúsko-maďarskom hraničnom priechode Nickelsdorf-Hegyeshalom

Foto:TASR/AP-Christian Bruna
Foto:TASR/AP-Christian Bruna

Na snímke z 5 septembra 2015 migranti podliezajú závoru po príchode na rakúsko-maďarský hraničný priechod Nickelsdorf-Hegyeshalom. Ako informovala TASR, stovky migrantov odviezli autobusy, ktoré pre nich pripravili maďarské úrady do Rakúska. Následne budú migranti smerovať do Nemecka. Berlín prisľúbil, že im povolí vstup na územie Nemecka.

 

Reklama

Tetovacia akcie Tattoo Wars

Foto:TASR-Jakub Kotian
Foto:TASR-Jakub Kotian

Štúdio Rooster Tattoo v bratislavskom Istropolise v sobotu 5. septembra 2015 zorganizovalo už tretí ročník tetovacej akcie Tattoo Wars. Štúdio Rooster Tattoo sa snaží vytvoriť pravidelnú akciu, ktorá bude každý rok vítať tetovačov z celého sveta.

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali