To najdôležitejšie z Ukrajiny — Macron uviedol dve podmienky na vyslanie francúzskych vojakov na Ukrajinu

To najdôležitejšie z Ukrajiny — Macron uviedol dve podmienky na vyslanie francúzskych vojakov na Ukrajinu

Kyjev 2. mája 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Andriy Andriyenko)

Aktualizované 2. mája 20:28

V tomto článku vás budeme v priebehu dňa informovať o najdôležitejších udalostiach na frontoch Ukrajiny z pohľadu ruskej a ukrajinskej strany, ako aj ďalších zahraničných médií

Vojna na Ukrajine
Na snímke ukrajinskí vojaci zo 65. brigády otvárajú dvere motora na obrnenom vozidle počas prípravy na ďalšiu obrannú operáciu na frontovej línii v Záporožskej oblasti na juhovýchode Ukrajiny

20:20 – NATO obvinilo Rusko z “hybridnej škodlivej činnosti na území aliancie” a prisľúbilo, že bude pokračovať v zásobovaní Ukrajiny, uviedla aliancia vo vyhlásení.

Reklama

 

20:05 – V britskom parlamente sa konalo vypočutie o účinnosti sankcií voči Rusku. Ich účastníci dospeli k záveru, že sankčný režim Spojeného kráľovstva nie je dostatočne účinný. Najmä cenový strop na ruskú ropu zo strany G7 sa slabo dodržiava, mnohí účastníci trhu prestali využívať služby britských poisťovní, aby sa neviazali na obchodovanie s ropou v rámci stropu.

Reklama

Odborníci na vypočutí, ako aj právnici, ktorí predložili pripomienky, odporučili prepracovať sankčný zoznam. Podľa ich názoru viaceré osoby, na ktoré sa sankcie vzťahovali, sú v skutočnosti “priemerní Rusi, zo sociálno-ekonomického hľadiska veľmi vzdialení od oligarchov” a nie sú zodpovední za vojenské akcie na Ukrajine.

 

19:35 – To najdôležitejšie z večerného prejavu prezidenta

– Informoval o správe hlavného veliteľa Stavka so zameraním na smer Pokrovka.

– Informoval aj o správe predsedu vlády o výstavbe opevnení, harmonogramy sa plnia.

Reklama

– Informoval, že poveril predsedu vlády, šéfov rezortov obrany a zahraničných vecí, aby v spolupráci s partnermi urýchlili dodávky zbraní.

– Na tému NATO povedal, že má “celkom slušné očakávania od samitu vo Washingtone”.

Vyjadrenia odzneli vo výpovedi pred kongresovým výborom o hodnotení hrozieb, ktorým budú Spojené štáty čeliť v roku 2024, zo strany spravodajskej komunity.

 

19:30 – Vojna na Ukrajine sa pravdepodobne čoskoro neskončí. Uviedla to riaditeľka americkej národnej spravodajskej služby Avril Haynesová, informuje agentúra Reuters.

Reklama

Podľa agentúry Haynesová uviedla, že “Putin vidí, že domáce a medzinárodné udalosti sa vyvíjajú v jeho prospech a pravdepodobne bude pokračovať v agresívnej taktike na Ukrajine, ale vojna sa pravdepodobne v dohľadnom čase neskončí”.

Povedala, že “Putinova čoraz agresívnejšia taktika voči Ukrajine, ako napríklad údery na ukrajinskú elektrickú infraštruktúru, má presvedčiť Ukrajinu, že pokračovanie bojov len zvýši škody na Ukrajine a neponúka žiadnu reálnu cestu k víťazstvu”.

“Táto agresívna taktika bude pravdepodobne pokračovať a vojna sa v dohľadnom čase pravdepodobne neskončí,” uviedla.

Vyjadrenia odzneli vo výpovedi pred kongresovým výborom o hodnotení hrozieb, ktorým budú Spojené štáty čeliť v roku 2024, zo strany spravodajskej komunity.

 

18:55 – Turecko nemá v úmysle previesť svoje systémy S-400 do žiadnej krajiny vrátane Ukrajiny, uviedol minister obrany republiky.

 

18:20 – Čína stále nesúhlasila s účasťou na “mierovom samite” vo Švajčiarsku.

Vyplýva to zo slov vedúceho kancelárie prezidenta Andreja Jermaka, ktorý v teletóne povedal, že “sa robí všetko pre to, aby tam Čína bola”.

“Na rôznych úrovniach prebiehajú neustále konzultácie s našimi partnermi. Urobíme všetko pre to, aby Čína bola prítomná,” povedal Jermak.

Reklama

 

17:40 – Švajčiarsko pozvalo na “mierový samit” viac ako 160 krajín.

Uvádza sa to v správe švajčiarskej vlády na jej webovej stránke.

Vláda tiež uviedla, že je pripravená pozvať aj Ruskú federáciu.

“Švajčiarsko je vždy otvorené pozvať Rusko na samit, ale Rusko opakovane a verejne vyhlásilo, že nemá záujem zúčastniť sa na tomto prvom samite,” uvádza sa vo vyhlásení.

Reklama

 

17:00 – AFU použila bezpilotné lietadlá na útok na dedinu v Belgorodskej oblasti, bol poškodený jeden dom. Informoval o tom gubernátor Vjačeslav Gladkov.

 

16:35 – Ruské jednotky postupne napredujú v priebehu špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine, existuje možnosť ich realizácie “taktických prelomov”. Uviedol to riaditeľ Národnej spravodajskej služby USA Evryl Haynes.

 

Reklama

16:05 – Na pravidelnej porade najvyššieho veliteľa Stavky sa diskutovalo o výstavbe opevnení, situácii na fronte, rotácii súčasných jednotiek, obsadzovaní nových brigád, dodávkach západných zbraní a vlastnej výrobe bezpilotných lietadiel a systémov REB.

Zelenskyj dal pokyn, aby sa pokúsili urýchliť termíny dodávok, najmä systémov protivzdušnej obrany.

 

15:10 – Macron a Scholz sa vo štvrtok večer stretnú na spoločnej večeri v Paríži, aby prediskutovali nadchádzajúcu návštevu Si Ťin-pchinga v Európe, píše Politico.

Čínsky líder plánuje navštíviť Francúzsko, Srbsko a Maďarsko od 5. do 10. mája. Agentúra Bloomberg nedávno s odvolaním sa na zdroje napísala, že Macron chce prostredníctvom Si Ťin-pchinga ovplyvniť Putina v súvislosti s Ukrajinou.

 

14:30 – Na Ukrajine došlo k útokom na sklady s raketami dlhého doletu Western Storm Shadow, uviedla bývalá ukrajinská poslankyňa Anna Gopko.

Reklama

Uviedla, že údery boli “veľmi presné”, a spojila ich s únikom informácií ruským bezpečnostným službám.

 

13:55 – Ruskej armáde sa podarilo získať oporný bod v Očeretine smerom na Avdejevku, uviedol hovorca skupiny Chortyca Nazar Vološin.

“Nepriateľ prerazil a skonsolidoval sa v tejto lokalite. Časť, kde sa nepriateľ nachádza, je pod našou palebnou kontrolou. Prijímajú sa opatrenia na jeho vytlačenie odtiaľ. Aj tam pokračujú ťažké boje, ale situácia je pod kontrolou jednotiek AFU,” povedal Vološin.

Ukrajina do tohto úseku presunula zálohy. Ruská federácia podľa neho dosiahla “určité taktické úspechy, ale nezískala operačnú prevahu”.

Medzitým Deep State hlási výrazný postup ruskej armády pri Očeretine – v Archangeľsku a pri Novoalexandrovke. A tiež na juhu – pri Pervomajskom.

 

Reklama

13:50 – Ukrajinské ozbrojené sily opustili svoje pozície pri obci Archangeľskoje neďaleko Avdejevky, uviedol poradca šéfa DĽR Igor Kimakovskij.

 

13:40 – Boje dosiahli líniu Časov Jaru uviedol šéf mestskej správy Sergej Čaus.

V meste a okrese zostalo menej ako 700 ľudí. Evakuácia prebieha od prvých dní vojny, ale za posledný týždeň nikto neodišiel.

 

13:00 – To hlavné z brífingu ruského ministerstva obrany:

– V oblasti svojej zodpovednosti stratila AFU až 270 vojakov;

Reklama

– Ruská protivzdušná obrana zostrelila 25 bezpilotných lietadiel, 2 riadené bomby, 3 strely MLRS;

– Jednotky Západu zlepšili svoje postavenie pozdĺž frontovej línie, porazili päť brigád AFU a Národnej gardy v Charkovskej oblasti;

– Západná skupina ruských ozbrojených síl zlepšila svoje postavenie pozdĺž frontovej línie a odrazila päť protiútokov AFU;

– Jednotky východnej skupiny ruských ozbrojených síl zaujali výhodnejšie pozície a porazili formácie dvoch brigád AFU;

– Ruské ozbrojené sily zničili dve bojové vozidlá HIMARS MLRS americkej výroby, zariadenie na výrobu rakiet a raketovú a delostreleckú zbrojnicu AFU;

– Straty AFU v zóne zodpovednosti východného zoskupenia Ozbrojených síl RF dosiahli v priebehu dňa celkovo do 100 vojakov;

– Skupina vojsk Dnepr porazila formácie štyroch ukrajinských brigád;

Reklama

– Západná skupina ruských ozbrojených síl zničila počas dňa viac ako 150 vojenských osôb a 13 kusov techniky AFU.

 

12:05 – Macron uviedol dve podmienky na vyslanie francúzskych vojakov na Ukrajinu: ruský prielom na frontovej línii a žiadosť Kyjeva.

“Ak by Rusi prerazili frontovú líniu, ak by existovala žiadosť Ukrajiny (ktorá dnes neexistuje), museli by sme si túto otázku legálne položiť,” povedal francúzsky prezident v rozhovore pre The Economist.

Pripomenul, že Paríž už vyslal vojenský personál do iných krajín, najmä nedávno do Afriky na boj proti terorizmu.

Macron tvrdí, že ostatné západné krajiny by túto možnosť nemali zavrhovať “a priori”, pretože v lete 2022 vylúčili vyslanie tankov, rakiet dlhého doletu a lietadiel, ale teraz sa to všetko dodáva na Ukrajinu.

Treba pripomenúť, že Macron hovorí o vyslaní jednotiek na Ukrajinu na plnenie nebojových úloh – výcvik, odmínovanie atď.

Reklama

 

11:15 – Kancelária ukrajinského prezidenta potvrdila termín a miesto konania mierového samitu vo Švajčiarsku.

Uskutoční sa 15. – 16. júna v Bürgenstocku, ktorý sa nachádza neďaleko Luzernu.

“Prvý mierový samit pre Ukrajinu bude platformou, ktorá odštartuje budúci mierový proces,” uvádza sa vo vyhlásení OP.

Švajčiarska vláda potvrdila, že Rusko nebolo na samit pozvané – “v tejto fáze”.

Reklama

Švajčiarsko je však “presvedčené, že Rusko by malo byť do procesu zapojené”, pretože “mierový proces bez Ruska nie je možný”.

 

09:54 – USA oficiálne obvinili Ruskú federáciu z použitia chemických zbraní na Ukrajine.

Ministerstvo zahraničných vecí tvrdí, že Rusi opakovane použili chlórpikrín proti AFU, čím porušili Dohovor o chemických zbraniach.

V súvislosti s tým, ako aj kvôli “vnútorným represiám” USA uvaľujú na Ruskú federáciu nové osobné sankcie.

 

08:45 – Minister zahraničných vecí Kuleba uviedol, že rokovania s Ruskou federáciou sa môžu začať po júnovej mierovej konferencii vo Švajčiarsku.

Z ministrových slov tiež vyplýva, že cieľom Ukrajiny na tejto konferencii je vytvoriť “koalíciu krajín”, ktorá by podporila Zelenského návrh (stiahnutie ruských vojsk k hraniciam z roku 1991).

“Nemá zmysel držať Rusko za rokovacím stolom, ak nemôžete zaručiť, že bude konať v dobrej viere. Existujú len dva spôsoby, ako priviesť Rusko do situácie, keď bude konať v dobrej viere. Prvým je úspech na bojisku a druhým je koalícia krajín, ktoré zdieľajú rovnaké zásady a rovnaké prístupy. Preto sa neočakáva, že sa Rusko zúčastní na samite. Pretože cieľom tohto samitu je spojiť krajiny, ktoré majú spoločné zásady a prístupy, na ktorých budú zakladať svoje budúce kroky. Potom sa môže uskutočniť komunikácia s Ruskom a Rusko sa môže zúčastniť na rokovaniach,” povedal Kuleba v rozhovore pre Foreign Policy.

 

07:50 – Ruské údery poškodili polovicu ukrajinských energetických kapacít.

Uviedol to minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba v rozhovore pre Foreign Policy.

“Polovica nášho energetického systému je poškodená a my stále musíme riadiť krajinu, viesť vojenské operácie a získavať podporu celého sveta,” povedal Kuleba.

 

07:15 – Ruské médiá zverejňujú video, na ktorom sú zachytené dva americké raketomety HIMARS MLRS, ktoré boli zasiahnuté pri obci Leľjukovka v Charkovskej oblasti v smere na Kupjansk (je to približne 40 kilometrov od frontovej línie).

Reklama

 


06:45 – Administratíva USA pripravuje stratégiu ďalšej pomoci Ukrajine, ktorá by mala byť predložená Kongresu do 8. júna. Zákonodarcovia schválili vojenskú pomoc Kyjevu vo výške 61 miliárd dolárov, čo zaväzuje Washington definovať dlhodobé ciele v ukrajinskom konflikte, ktoré zodpovedajú záujmom národnej bezpečnosti USA.

Práca na stratégii prebieha na pozadí diskusií o desaťročnej bezpečnostnej dohode medzi USA a Ukrajinou. Zástancovia vojenskej podpory Kyjevu sú odhodlaní dosiahnuť, aby sa stala jednou z priorít obrannej politiky nielen súčasnej, ale aj budúcich administratív USA.

 

06:30 – 1. mája 2024. Hlavné z ruského pohľadu:

– Šojgu sa stretol na veliteľstve Zjednotenej skupiny síl, vypočul si správy o situácii v zóne Severovýchodných obranných síl;

– Šojgu uviedol, že v záujme udržania tempa ofenzívy a budovania zostavy vojenských skupín je potrebné zvýšiť objem a kvalitu dodávaných zbraní, pričom sa cielene pracuje;

– Šéf ruského rezortu obrany upozornil na zvýšenie efektívnosti opravárenských a regeneračných jednotiek a dal pokyn prijať opatrenia na skrátenie doby opráv;

– Ruské ozbrojené sily zasiahli veliteľstvo operačného velenia AFU “Juh”, straty Kyjeva za deň dosiahli až 970 vojakov, uviedlo ministerstvo obrany;

– Hovorca vzdušných síl AFU povedal, že Kyjev po Veľkej noci očakáva stíhačky F-16, budú potrebné aj poškodené.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:23

Pápež František plánuje na budúci rok navštíviť Turecko. Urobí tak pri príležitosti 1700. výročia Prvého nicejského koncilu, ktorý bol vôbec prvým cirkevným snemom s účasťou biskupov z celého kresťanského sveta. Oznámil to vo štvrtok v Lisabone carihradský pravoslávny patriarcha Bartolomej, informuje agentúra Reuters.

Pápež podľa neho plánuje najprv navštíviť sídlo carihradského ekumenického patriarchu v Istanbule a neskôr sa vyberie do tureckého mesta Iznik, niekdajšej Nicey, ktorá bola od mája do júla 325 dejiskom spomínaného koncilu za účasti cisára Konštantína.

Včera 19:41

Na západnom Slovensku má v piatok (17. 5.) silnejšie fúkať. Počítať treba aj s búrkami. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

Včera 19:27

Juhoafrická republika (JAR) vo štvrtok na pôde Medzinárodného súdneho dvora (MSD) uviedla, že situácia v Pásme Gazy dosiahla “nové a hrozné štádium”. Hlavný súdny orgán OSN pritom požiadala o prijatie mimoriadnych opatrení na zastavenie izraelskej vojenskej operácie v meste Rafah na juhu tejto palestínskej enklávy, informuje agentúra AP.

Ide už o tretie pojednávanie MSD týkajúce sa konfliktu v Gaze na podnet JAR.

Včera 19:25

Súd v Turecku vo štvrtok odsúdil bývalého vodcu opozičnej prokurdskej Ľudovodemokratickej strany (HDP) Selahattina Demirtaša na súhrnný trest 42 rokov väzenia za jeho údajný podiel na prokurdských demonštáciách z jesene 2014, ktoré vypukli, keď džihádisti obsadili sýrske mesto Kobané.

Súdny proces trval štyri roky, pričom bolo súdených 108 členov strany HDP, vrátane jej bývalých vodcov a poslancov, ktorým v prípade uznania viny hrozili doživotné tresty.

Včera 19:19

Záujmy poľnohospodárov by sa mali opäť dostať do centra pozornosti politiky Európskej únie (EÚ), vyhlásil vo štvrtok maďarský minister poľnohospodárstva István Nagy a dodal, že táto otázka bude jednou z hlavných tém maďarského predsedníctva EÚ v druhej polovici roka. Informuje agentúra MTI.

Včera 19:15

Pre USA by bol lepšie zachovať otvorený obchodný systém, než zavádzať nové clá na čínsky tovar. Oznámil to vo štvrtok Medzinárodný menový fond (MMF), podľa ktorého by Washington a Peking mali spolupracovať na riešení napätia vo vzájomných obchodných vzťahoch. Informovala agentúra Reuters.

Dlhoočakávané oznámenie sa dotýka celého radu produktov, od ocele a hliníka, cez polovodiče, elektrické vozidlá, solárne články či žeriavy na vykladanie lodí až po medicínske produkty.

Včera 18:49

Po desaťročiach, v ktorých Holandsko ťažilo z toho, že bolo jednou z najotvorenejších ekonomík na svete, sa štyri pravicové strany novej koalície zhodli na tom, že je čas na “novú kapitolu”. Podľa štvrtkovej analýzy informačného portálu DutchNews.nl to zmení doterajší obraz krajiny a dostane ju do sporu s EÚ.

Najradikálnejšie plány sa týkajú imigrácie. Líder Strany slobody (PVV) Geert Wilders kvôli možnosti presadiť “najprísnejší prístup k azylu vôbec” obetoval aj svoje šance stať sa premiérom.

Včera 17:56

Poľský premiér Donald Tusk vo štvrtok informoval, že po stredajšom atentáte na predsedu slovenskej vlády Roberta Fica dostal vyhrážky smrťou aj on, informuje TASR.

Politická atmosféra v Poľsku je v posledných rokoch výbušná – okrem iného aj v súvislosti s vraždou dlhoročného primátora prístavného mesta Gdansk Pawla Adamowicza, ktorý bol kritikom vtedajšej vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS).

Donald Tusk na kongrese Európskej ľudovej strany v Bukurešti
Na snímke poľský premiér Donald Tusk
Včera 17:55

Bahrajnský kráľ Hamad bin Ísá al-Chalífa vo štvrtok na stretnutí Ligy arabských štátov (LAŠ) v bahrajnskom hlavnom meste Manáma navrhol zvolanie mierovej konferencie zameranej na Blízky východ. Schôdzka v Manáme sa zaoberá predovšetkým vojnou medzi Izraelom a vojenským hnutím Hamas v Pásme Gazy. Informovala agentúra AFP.

Na stretnutí LAŠ, na ktorom sa zúčastnilo 22 krajín, vystúpil aj bahrajnský kráľ Hamad bin Ísá al-Chalífa, ktorý navrhol medzinárodnú mierovú konferenciu zaoberajúcu sa Blízkym východom. “Žiadame medzinárodné uznanie celého územia Palestínskeho štátu a jeho vstup do OSN,” uviedol.

Včera 17:41

Krajský súd v Ústí nad Labem začal vo štvrtok hlavné pojednávanie v prípade založenia požiaru v národnom parku České Švajčiarsko v roku 2022. Bol to najrozsiahlejší lesný požiar v histórii ČR. Jiří L., ktorého obžaloba zo zapálenia lesa vinní, sa priznal len k založeniu menších požiarov v okolí. Informoval server iDNES.cz.

Podľa advokáta Víta Pavka založil jeho klient menšie požiare v takzvanej mánii. “Pod vplyvom rôznych zdravotných okolností páchal zlo, kam sa len pozrel,” vysvetlil advokát.

Hlavné pojednávanie by podľa servera malo pokračovať v piatok dopoludnia. Obžalovanému hrozí až 15 rokov za mrežami.

Včera 17:27

Talianska pravicová strana Liga severu (LN) vo štvrtok vyhlásila, že chce zmeniť zákon a odstrániť vlajku Európskej únie z verejných úradov v krajine, čím hodlá posilniť svoj euroskeptický mandát pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu. Informovala agentúra Reuters.

Líder strany Matteo Salvini, ktorého volebné úspechy v uplynulých rokoch upadli, obnovil radikálnu platformu, aby prilákal euroskeptických voličov a zvýšil podporu svojej strany.

Včera 17:25

Tínedžer sa vyhrážal, že vystrieľa školu vo Vysokom nad Jizerou v českom Libereckom kraji. Pri výsluchu uviedol, že išlo o hlúpy žart. Polícia zdôraznila, že ho to zodpovednosti nezbavuje, a začala proti nemu trestné stíhanie. Na základe serverov iDNES.cz a Novinky.cz o tom informuje spravodajkyňa TASR.

Hovorkyňa školy v Libereckom kraji dodala, že na škole platia bezpečnostné opatrenia, ktoré majú zaistiť bezpečnosť študentov.

Včera 16:48

Klimatická kríza negatívne ovplyvňuje financie jednotlivcov aj firiem. Zhoršenie situácie, a to aj na Slovensku vníma Európska environmentálna agentúra (EEA), ktorá odporučila, aby sa ľudia na takéto zmeny lepšie pripravili.

Povodne či poveternostné extrémy zvýšili klimatické riziká najmä v oblasti energetiky, vody a dopravy. Takéto prírodné živly môžu mať zničujúce následky na infraštruktúru aj hospodársku činnosť.

Včera 16:25

Slovensko v ekonomickej výkonnosti v najbližších rokoch prekoná svojich najväčších západných obchodných partnerov, s výnimkou Maďarska a Poľska. V komentári k aktuálnej jarnej prognóze Európskej komisie (EK) na to upozornil analytik Inštitútu finančnej politiky (IFP) Ministerstva financií (MF) SR Richard Kubas.

Tempo rastu hrubého domáceho produktu (HDP) na Slovensku sa v tomto roku podľa EK zrýchli na 2,2 % z vlaňajších 1,6 %.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zľava novozvolený prezident SR Peter Pellegrini a prezidentka SR Zuzana Čaputová si podávajú ruky počas vyhlásenia k atentátu na premiéra SR Roberta Fica (Smer-SD) v Bratislave

Autor: TASR - Jaroslav Novák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Gustáv Murín

Marián Tkáč

Ivan Štubňa

Miroslav Iliaš

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali