To najdôležitejšie z Ukrajiny: Ruské jednotky pokračujú v rozvíjaní ofenzívy v smere na Avdejevku

To najdôležitejšie z Ukrajiny: Ruské jednotky pokračujú v rozvíjaní ofenzívy v smere na Avdejevku

Kyjev 25. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Yakiv Liashenko, Telegram)

Aktualizované 25. apríla 2024

V tomto článku vás budeme v priebehu dňa informovať o najdôležitejších udalostiach na frontoch Ukrajiny z pohľadu ruskej a ukrajinskej strany, ako aj ďalších zahraničných médií

Rusko zaútočilo na Charkov
Na snímke sa ľudia pozerajú na kráter po ruskom útoku na obývané územie v Charkove

19:34 – To najdôležitejšie z večerného prejavu Zelenského

Reklama

1. Rozprával o stretnutí Stavky, kde sa rokovalo o obrane energetických a iných zariadení, ako aj o výrobe zbraní na Ukrajine za cudzie peniaze.

2. Informoval o prípravách na zajtrajšie stretnutie v Ramsteine. Bude sa týkať potreby nových balíkov pomoci.

Reklama

3. Informoval o telefonickom rozhovore s predsedami Snemovne reprezentantov a Senátu USA.

 

18:57 – V dôsledku úderu AFU na obytný dom v Tokmaku na Záporoží v Penzenskej oblasti sú mŕtvi. Informoval o tom gubernátor Penzenskej oblasti Oleg Melničenko.

 

18:41 – Časť zbraní, ktoré USA odovzdávajú Ukrajine, sa nachádza v Poľsku a bude dodaná v priebehu niekoľkých dní, uviedol Biely dom.

Reklama

Uvádza sa tiež, že presun ďalších zásielok bude trvať dlhšie.

 

18:05 – USA plánujú do leta 2025 strojnásobiť výrobu delostreleckej munície na 100 000 kusov 155 mm nábojov mesačne.

Uviedol to generálporučík James Mingus, zástupca náčelníka generálneho štábu americkej armády, informoval portál Defense One.

“Vďaka dodatku, ktorý bol schválený 23. apríla, dosiahneme do leta budúceho roka výrobu 155 mm delostreleckej munície na úrovni 100 000 kusov,” povedal.

Reklama

Podľa Mingusa americký “obranný priemysel” v súčasnosti vyrába 30 000 kusov 155 mm delostreleckej munície.

 

17:56 – V osade Udačnoje (Pokrovský okres Doneckej oblasti) boli v dôsledku príletu traja ľudia zabití a ďalší štyria zranení.

Informoval o tom vedúci OVA Vadym Milaškin.

Podľa neho bola poškodená alebo zničená administratívna budova, kultúrna inštitúcia, kaviareň a približne 20 súkromných domov.

V osade Udačnoje (Pokrovský okres Doneckej oblasti) boli v dôsledku príchodu traja ľudia zabití a ďalší štyria zranení
V osade Udačnoje (Pokrovský okres Doneckej oblasti) boli v dôsledku príchodu traja ľudia zabití a ďalší štyria zranení

17:12 – Dnešné zasadnutie Stavky bolo venované trom otázkam – obrane objektov, frontu a zbrojeniu.

Informoval o tom prezident.

“Dnes je hlavnou témou obrana. Odznela rozsiahla a podrobná správa premiéra Denisa Šmygala o krytí životne dôležitých zariadení pre krajinu – nielen energetických, ale aj sociálnych, bezpečnostných, dopravných, zabezpečujúcich komunikácie atď… Dal príslušné pokyny a stanovil termíny na ich realizáciu,” napísal.

Na fronte diskutovali o akciách AFU a možných akciách ruskej armády, ako aj o poskytnutí vojsk.

Pokiaľ ide o zbrane, diskutovalo sa o otázke výroby na Ukrajine za zahraničné prostriedky.

Reklama

 

16:32 – Úspech na bojisku závisí od toho, ako rýchlo sa vyriešia technologické problémy, “darí sa nám,” povedal Putin.

 

15:50 – Európsky parlament vyzval európske orgány, aby uznali marcové prezidentské voľby v Rusku za nelegitímne a nedemokratické, informoval DW.

Za príslušné uznesenie hlasovalo 493 z 522 poslancov Európskeho parlamentu.

Reklama

Vyzývajú na “potrestanie organizátorov hlasovania na okupovaných územiach Ukrajiny” a “minimalizovanie” vzťahov s Putinom len na témy mieru, humanitárnych a ľudskoprávnych otázok.

Poslanci tiež vyzývajú na všemožnú pomoc ruskej opozícii: vydávať jej víza, zjednodušiť postupy pri registrácii organizácií a spoločností, otváraní bankových účtov atď.

 

15:49 – Po strate Krasnogorovky môže velenie AFU čeliť ťažkej voľbe.

Buď sa stiahnuť za Kurachovo a pokúsiť sa kryť za Kurachovskou nádržou, alebo sa držať kaskády obcí Kurachovka – Zorjanoje – Gorňak a získať Berdyči.

Reklama

Vzhľadom na to, že tlak na AFU rastie na severe v oblasti Karlovky a ešte severnejšie, Očeretino už bolo stratené, situácia je blízka kritickej, ak nie kritická.

Po strate Krasnogorovky môže velenie AFU čeliť ťažkej voľbe
Po strate Krasnogorovky môže velenie AFU čeliť ťažkej voľbe

15:00 – Blinken, ktorý je na návšteve Číny od 24. do 26. apríla, vyzval na zdravú hospodársku konkurenciu medzi USA a Čínou.

Americký minister zahraničných vecí má vo štvrtok rokovať s čínskym ministrom zahraničných vecí. O tom, či ho čínsky líder Si Ťin-pching prijme, zatiaľ neboli zverejnené žiadne informácie.

 

14:30 – To hlavné z brífingu ruského ministerstva obrany:

– Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že zoskupenie vojsk “Juh” zlepšilo svoje postavenie pozdĺž frontovej línie a odrazilo jeden protiútok AFU, pričom straty nepriateľa dosiahli 500 vojakov;

– Ruská protivzdušná obrana počas dňa zostrelila 200 bezpilotných lietadiel AFU;

Reklama

– Ruské ozbrojené sily zničili od začiatku špeciálnej vojenskej operácie viac ako 23 000 dronov AFU;

– Skupina vojsk “Vostok” zaujala výhodnejšie pozície, straty AFU dosiahli až 90 vojakov;

– AFU stratila v zóne zodpovednosti skupiny “Stred” až 350 vojakov;

– Ruské jednotky zasiahli formácie žoldnierov cudzineckej légie;

– Zoskupenie “Západ” obsadilo výhodnejšie línie a spôsobilo palebné porážky živej sile a technike piatich brigád AFU;

– Zoskupenie “Dnipro” spôsobilo v priebehu dňa palebné porážky živej sile a technike piatich ukrajinských brigád, pričom straty nepriateľa dosiahli 30 vojakov.

 

Reklama

14:00 – Ruské vojenské blogy píšu o vážnom postupe ruskej armády v Krasnogorovke pri Donecku. Uverejňujú video s ruskou vlajkou v jednej z budov závodu na žiaruvzdorné materiály, ktorý je kľúčovým bodom obrany ukrajinských ozbrojených síl v meste. Podľa ruských máp už Rusi prinajmenšom časť tejto továrne obsadili.

Ukrajina to nepotvrdila. Podľa mapy DeepState sa Rusi nachádzajú na juhu tohto sídla.

Ruské vojenské blogy píšu o vážnom postupe ruskej armády v Krasnogorovke pri Donecku
Ruské vojenské blogy píšu o vážnom postupe ruskej armády v Krasnogorovke pri Donecku

13:39 – Ruská armáda vyvíja svoje bezpilotné lietadlá a používa na ich riadenie mobilnú komunikáciu, povedal Vadim Mazevič.

“Nepriateľ nestojí na mieste a používa aj nové taktiky v oblasti protidronových prostriedkov. K dnešnému dňu majú Rusi veľké množstvo bezpilotných prostriedkov, bojových, najmä na porážku bojových síl, modernizujú ich. Nedávno sme sa s nimi stretli dokonca na inej technológii, používajú mobilnú komunikáciu,” povedal Mazevič.

Podľa jeho údajov Rusi dominujú na prieskumných bezpilotných prostriedkoch a AFU na útočných bezpilotných prostriedkoch.

 

11:15 – Lukašenko vyzval Západ, aby „hral s Ruskom vyrovnanú partiu, inak Ukrajina prestane existovať“.

Reklama

Ďalšie vyhlásenia bieloruského prezidenta:

– „Zelenského ‚vzorec‘ je nereálny, Rusko okupované územia neopustí.“

– „Nikto dnes nechce ísť do vojny. Preto je potrebné ísť cestou mieru. Poznám nálady ukrajinskej armády. Už majú tejto vojny plné zuby. Ak nebudeme rokovať teraz, Ukrajina môže stratiť svoju štátnosť a prestane existovať.“

– „Začať treba s istanbulskými dohodami. To neznamená, že výsledkom rokovaní bude prijatie týchto dohôd parafovaných stranami. Ale je možné od nich začať.“

– „Pre Američanov Čína a Rusko nie sú všetci protivníci a nepriatelia. Pre Ameriku je vážnym súperom samotná Európa, Európska únia. Američania nepotrebujú žiadnych protivníkov a konkurentov.“

 

10:50 – Azerbajdžan nedodáva a nebude dodávať zbrane Ukrajine, povedal Alijev.

Reklama

„Zbrane na Ukrajinu neposielame. Hoci nás o to žiadajú, ale nemôžeme a hovoríme o tom verejne, otvorene. Nebudeme to robiť. Zbrane – nie, humanitárna pomoc – áno,“ povedal azerbajdžanský prezident.

 

10:30 – Ruské jednotky pokračujú v rozvíjaní ofenzívy v avdejevskom smere po prielome pri Očeretine.

Postúpili v dedine Solovjevo južne od Očeretina. Medzi týmito obcami sa tiež postupuje, informuje DeepState.

Solovjevo, súdiac podľa mapy zdroja, je obsadené približne z tretiny. Ruské zdroje tvrdia, že Solovjevo je obsadené takmer až po juhozápadný okraj oblasti

Ukrajina to nepotvrdila.

Pohyby v oblasti Solovjeva a susednej Novomachmutovky (súdiac podľa mapy DeepState a máp ruských spravodajských kanálov, už stratenej) predstavujú priamu hrozbu pre pozície AFU v Berdyči, ktorým hrozí obkľúčenie zo severozápadu.

Reklama

V širšom zmysle možno tento smer využiť na otočenie sa na juh a pokúsiť sa obkľúčiť oblasti západne od Avdejevky – Umanský okres a vodné nádrže, kde sa AFU teraz snaží vytvoriť novú obrannú líniu. Teraz, po prielome pri Očeretine, ktorý ukrajinské sily zatiaľ nedokázali zastaviť, hrozí, že ruské jednotky by mohli prísť do tyla tejto línie.

Pokiaľ ide o Očeretino, podľa mapy DeepState bolo sčasti už obsadené a sčasti sa nachádza v šedej zóne.

Rozvoj ofenzívy v smere na Avdejevku

 

10:05 – Francúzsko sa vyjadrilo k možnosti rozmiestnenia jadrových zbraní v Poľsku.

Reklama

Mohlo by to viesť k neplatnosti zakladajúceho aktu o vzájomných vzťahoch, spolupráci a bezpečnosti medzi Ruskom a NATO, uviedol francúzsky minister obrany Sebastien Lecornu v rozhovore pre FAZ.

„Sme jedinou jadrovou mocnosťou v EÚ, ale našou zvláštnosťou je, že nepatríme do skupiny NATO pre jadrové plánovanie … Nie sme do nej zapojení, pretože v našom plánovaní a v našom systéme odstrašovania sme úplne autonómni. Rozmiestnenie v Poľsku by si vyžadovalo diskusiu medzi spojencami, pretože by sa tým zrušil zakladajúci akt NATO-Rusko,“ povedal minister.

 

09:05 – Rusko plní sklady zbraňami a muníciou a vyrába ich viac, ako používa na Ukrajine, uviedol nemecký minister obrany Pistorius, informovala televízia N-TV.

Putin podľa neho možno pripravuje nový útok.

„Väčšina alebo časť toho, čo sa teraz vyrába, už nejde na front, ale do skladov. Niekto by mohol byť naivný a povedať, že to robí len z opatrnosti. Ako skeptik by som skôr povedal, že v tomto prípade to robí preto, lebo niečo plánuje alebo možno niečo chystá,“ povedal Pistorius.

 

08:45 – Predstavitelia administratívy Joea Bidena pochybujú o schopnosti Ukrajiny uspieť na bojisku aj s novou pomocou z Washingtonu. Informoval o tom denník Politico s odvolaním sa na svoje zdroje.

 

08:28 – Nová pomoc USA Ukrajine bude postačovať do konca roka, uviedol na brífingu poradca amerického prezidenta pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan.

Dodal, že meškanie Kongresu s pridelením pomoci viedlo k územným stratám AFU a teraz budú potrebovať čas, aby sa „vyhrabali z jamy“.

08:10 – Cieľom nového prílevu západnej pomoci je umožniť Ukrajine zintenzívniť „diaľkové útoky na území Ruska“. V rozhovore pre denník Financial Times to povedal šéf britských ozbrojených síl Tony Radakin.

To by malo Kyjevu pomôcť viesť vojnu „oveľa rozhodnejším spôsobom“.

„Uznávam, že toto všetko je menej pohodlné, ak ste v Kyjeve. Musíte tiež uznať, že Rusko bolo schopné uskutočniť účinnejšie údery dlhého dosahu ako minulý rok,“ dodal Radakin.

Vyjadril „žiadne zjavné obavy z ukrajinských útokov a sabotážnych náletov vo vnútri Ruska.

Reklama

„Keďže Ukrajina získava väčšie bojové kapacity dlhého dosahu … sa jej schopnosť uskutočňovať hĺbkové operácie stáva čoraz viac charakteristickou črtou vojny,“ povedal Radakin.

 

07:13 – Krasnogorovka – situácia k polnoci z 24. na 25. apríla 2024…

Podľa ukrajinskej strany. Od ruskej strany odtiaľ nie sú žiadne presné údaje.

Takže, čo tam ruské sily včera dosiahli? Získali oporu na južných prístupoch k továrni (a podľa našich neoverených údajov do nej dokonca vstúpili).

Takisto ruskí útočníci sa prebojovali na Centrálnu ulicu na jej križovatke so Sovietskou ulicou, ktorá ide k továrni z východu na severovýchod a na ktorej sú výškové budovy.

Myslím si, že teraz môžu pokračovať takýmto spôsobom. Uvedomujúc si, že samotná továreň je silne opevnená a nepriateľ tam sústredil rezervy na odrazenie ruského útoku, ruskí vojaci sa môžu pokúsiť obsadiť priestor výškových budov, aby v dlhodobom horizonte, spoliehajúc sa na to, prešli popri rieke popri jednoposchodových budovách, vlastne aby továreň obsadili v poloobkľúčení. A tak donútili jej obrancov, aby sa po vzore Avdejevky stiahli.

Opakujem, toto je len verzia možných variantov, založená na úspechoch včerajšieho dňa. Alebo možno bude všetko banálne a jednoduché – ruské vojská obsadia továreň a nepriateľ v panike utečie.

 

07:10 – Cvičenia NATO, ktoré sa konajú túto jar, sú zamerané proti Rusku.

Veliteľ amerických pozemných síl v Európe to povedal pre New York Times.

Podľa generála Darryla Williamsa sa predtým na takýchto cvičeniach „meno nepriateľa nevyslovovalo“ – bol len fiktívny.

„Tento rok skutočne vykonávame cvičenie proti Rusom. Bojujeme proti nášmu potenciálnemu protivníkovi,“ zdôraznil.

Podľa publikácie budú jarné cvičenia aliancie najväčšie od čias studenej vojny. Mali by ukázať, ako „môžu vyzerať prvé momenty moderného konfliktu medzi veľmocami“.

 

Reklama

07:00 – Očeretinský smer – situácia od polnoci 24-25. apríla 2024: panika na ukrajinských sociálnych sieťach….

Do večera sa situácia v smere ešte viac vyjasnila a na sociálnych sieťach ukrajinských ozbrojených síl zavládla panika.

Výsledkom včerajšieho dňa bolo, že ruské jednotky dokázali nielen vytlačiť nepriateľa zo Solovjevého, ale aj sa v ňom uchytiť a tiež sa im podarilo vraziť ešte hlbší klin pozdĺž železničnej trate v smere na osadu Pogres.

Od polnoci sa tam síce ruským vojakom nepodarilo získať plnohodnotný oporný bod, ale ani tam nie je nepriateľ.

Je nebezpečné postupovať ďalej bez stiahnutia bokov, a to aj napriek tomu, že nepriateľská obrana sa tu napoly zrútila.

Ako sme včera povedali, toto je konečný verdikt o Berdyči. Nepriateľ už tieto pevnosti opustil. Myslím si, že dnes ich ruské jednotky obsadia a obsadenie dediny sa tak dokončí.

A aj východnej časti Očeretina. Ruskí vojaci odtiaľ vytlačili nepriateľa (pár desiatok KAB-ov presvedčí každého, že tam nemá čo robiť), ale oblasť ešte nie je vyčistená.

Takže dnes môžeme očakávať ešte silnejší tlak na Novokalinovo a Keramik a postup v oblasti ďalej za Semenovku a Berdyči (aby boky prielomu nezaostávali). No a ďalší pohyb smerom k Progresu.

 

06:50 – Spojené kráľovstvo naďalej dováža rekordné objemy ropných produktov z Ruska, pričom využíva medzeru v zákone. Píše o tom denník Guardian.

Británia oficiálne zakázala dovoz ruských ropných produktov od 5. decembra 2022, ale ak sa ruská ropa rafinuje v inej krajine, zákaz sa na ňu nevzťahuje.

Podľa vlády krajiny dovoz rafinovanej ropy do Británie z Indie, Číny a Turecka v roku 2023 dosiahol rekordnú sumu 2,2 miliardy libier.

 

06:40 – Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov v brannom veku.

Povedal to poľský minister obrany a podpredseda vlády Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, informovala agentúra Reuters.

Reklama

„Akýkoľvek druh podpory je možný,“ povedal Kosiniak-Kamysz o tom, ako by Poľsko reagovalo, ak by Kyjev požiadal o pomoc pri návrate domov tých, ktorí by po vypršaní platnosti pasov mohli stratiť právo zostať v Poľsku.

„Myslím si, že mnohí Poliaci sú pobúrení, keď vidia mladých ukrajinských mužov v hoteloch a kaviarňach a počujú, aké veľké úsilie musíme vynaložiť na pomoc Ukrajine,“ povedal minister.

 

06:30 – Spojené štáty si uvedomujú, že Rusko môže v nasledujúcich týždňoch dosiahnuť nové taktické úspechy.

Uviedol to na brífingu poradca Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:33

Nemecký kancelár Olaf Scholz v sobotu odsúdil útok na svojho spolustraníka a europoslanca Matthiasa Eckeho a uviedol, že takéto útoky predstavujú hrozbu pre demokraciu.

18:06

Berlínska polícia v sobotu oznámila, že otvorila viacero vyšetrovaní po tom, čo musela v piatok zasiahnuť proti propalestínskemu protestu na Humboldtovej univerzite v Berlíne.

Demonštranti na piatkovom proteste kričali kontroverznú frázu: “Od rieky až po more Palestínčania budú slobodní”. Berlínska polícia pritom chce túto frázu klasifikovať ako antisemitskú.

propalestínsky protest
Ľudia sa zhromaždili na propalestínsky protest pred Humboldtovou univerzitou v Berlíne v piatok 3. mája 2024
17:25

Študenti prestížnej univerzity Trinity College v írskom Dubline zabarikádovali hlavný vchod do univerzity a v sobotu zorganizovali protest proti konaniu Izraela v Pásme Gazy. Informovala agentúra AFP.

16:50

Dráma o utečencoch “Ja kapitán” režiséra Mattea Garroneho sa v piatok večer stala tohtoročným hlavným víťazom talianskych filmových cien Donatellov Dávid (David di Donatello).

Matteo Garrone
Taliansky režisér Matteo Garrone (vpravo) stojí na pódiu počas ďakovnej reči na 69. ročníku talianskych filmových cien Donatellov Dávid (David di Donatello) v Ríme
16:23

Preletom vrtuľníkov, hymnou Slovenskej republiky, kladením vencov a viacerými príhovormi si v sobotu na Bradle uctili pamiatku 105. výročia tragickej smrti generála Milana Rastislava Štefánika.

16:09

Delegácia palestínskeho militantného hnutia Hamas dorazila v sobotu do Káhiry na rokovania o možnom prímerí v Pásme Gazy, v rámci ktorého by mohli byť do Izraela vrátaní aj niektorí rukojemníci, uviedol pre agentúru Reuters nemenovaný zdroj z Hamasu. Podľa egyptských zdrojov by na rokovaniach mal byť prítomný aj riaditeľ americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) William Burns.

15:58

Dánska spoločnosť Pandora, najväčší producent šperkov na svete, oznámil za 1. štvrťrok rast tržieb o viac než desatinu a prevádzkového zisku o takmer pätinu. Podporil ju najmä kľúčový americký trh, na ktorom zvýšila podiel. Spoločnosť zároveň prekonala očakávania trhov a v reakcii na vývoj na začiatku roka zlepšila prognózu vývoja tržieb za celý rok.

15:09

Španielsko v sobotu odsúdilo vyjadrenia argentínskej prezidentskej kancelárie, ktorá obvinila vládu v Madride z toho, že Španielom prináša “chudobu a smrť”.

Kancelária argentínskeho prezidenta Javiera Mileia zverejnila na sociálnej sieti vyhlásenie, v ktorom obvinila španielskeho premiéra Pedra Sáncheza, že ľavicovou politikou poškodzuje ekonomiku a stabilitu Španielska.

14:58

Poľsko odsúdilo v sobotu kybernetické útoky ruskej skupiny APT28 na Nemecko a Česko. Poľské ministerstvo zahraničných vecí pritom poukázalo na to, že aj samotné Poľsko je terčom takýchto útokov.

14:25

Nemeckého europoslanca Matthiasa Eckeho napadli a vážne zranili pri vylepovaní plagátov v Drážďanoch. Oznámili to v sobotu tamojšia polícia a jeho Sociálnodemokratická strana Nemecka (SPD).

Matthias Ecke
Na archívnej snímke nemecký europoslanec Matthias Ecke
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Žena pózuje medzi tulipánmi počas návštevy Harrisonovho tulipánového festivalu v Agassiz v Britskej Kolumbii

Autor: AP/Darryl Dyck/The Canadian Press via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Erik Majercak

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali