To najdôležitejšie z Ukrajiny – Ukrajina smeruje k porážke

To najdôležitejšie z Ukrajiny – Ukrajina smeruje k porážke

Kyjev 17. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Evgeniy Maloletka, Telegram)

 Aktualizované 17. apríla 2024 20:09

V tomto článku vás budeme v priebehu dňa informovať o najdôležitejších udalostiach na frontoch Ukrajiny z pohľadu ruskej a ukrajinskej strany, ako aj ďalších zahraničných médií

Vojna na Ukrajine
Obytná budova je značne poškodená po ruskom nálete v dedine Lukianci v Charkovskej oblasti

20:05 – Ukázalo sa, že transfer rakiet dlhého doletu ATACMS na Ukrajinu, ktorý je súčasťou návrhu zákona predsedu parlamentu Johnsona, nie je až taký jednoduchý.

Reklama

Dokument umožňuje neposkytnúť Ukrajine rakety, ak by to bolo na ujmu národnej bezpečnosti USA. V návrhu zákona sa uvádza výhrada, že ak by odovzdanie týchto rakiet poškodilo národnú bezpečnosť USA, prezident môže ich dodanie odložiť – musí však o tom informovať kongresové výbory.

V podstate sa teda nič nemení. Biden mohol previesť verzie rakiet dlhého doletu ATACMS na Ukrajinu už predtým, ale upustil od toho z obavy pred priamym konfliktom s Ruskom.

Reklama

V tomto prípade je však prezident povinný vyjadriť svoje obavy písomne a oznámiť to Kongresu. Forma takéhoto oznámenia však tiež nie je špecifikovaná, čo znamená, že by mohlo ísť len o odpoveď.

 

19:40 – Ďalšie podrobnosti o republikánskom návrhu zákona o pomoci USA Ukrajine:

Dokument stanovuje, že 23 miliárd dolárov z celkovej pomoci vo výške 60,75 miliardy dolárov by malo ísť na doplnenie amerického arzenálu.

Predpokladá sa tiež, že 11,3 miliardy sa vynaloží na súčasné vojenské operácie USA v regióne a 13,8 miliardy na nákup najnovších zbraňových systémov.

Reklama

Okrem toho návrh zákona stanovuje prísnejší dohľad kvôli požiadavkám na osobné monitorovanie.

 

19:20 – Prezident USA má právo odpísať Ukrajine až 50 % dlhu za poskytnutú hospodársku pomoc, najskôr však 15. novembra 2024.

Uvádza sa to v návrhu zákona o americkej pomoci Ukrajine.
Dátum “15. november” zrejme súvisí s tým, že prezidentské voľby v USA sa budú konať 5. novembra.

 

Reklama

19:00 – Viac informácií o návrhu zákona o pomoci USA pre Ukrajinu:

Vyžaduje, aby ministerstvo zahraničných vecí a Pentagón do 45 dní od jeho prijatia predložili stratégiu USA na podporu Ukrajiny.

V návrhu sa požaduje vyčlenenie 61 miliárd USD na vojnu na Ukrajine vrátane 23 miliárd USD na doplnenie arzenálu USA. USD a približne 8 mld. USD na finančnú pomoc.

Okrem toho sa prezident USA musí s Ukrajinou dohodnúť na vrátení poskytnutej finančnej pomoci.

Návrh zákona tiež nariaďuje prezidentovi USA poskytnúť Kyjevu rakety ATACMS.

 

18:45 – Fotografia zničenia frontovej línie v Krasnogorovke v Doneckej oblasti zverejňujú miestne médiá.

Dnes bolo oznámené, že ruské jednotky vtrhli do dediny.

Krasnogorovka
Snímka z Krasnogorovky

 

17:20 – Predseda Snemovne reprezentantov Johnson uviedol, že hlasovanie o balíku pomoci pre Ukrajinu a Izrael sa uskutoční túto sobotu.

Reklama

Z jeho správy tiež vyplýva, že sa bude hlasovať o nových návrhoch zákonov (pre každú krajinu bude samostatný návrh zákona), a nie o dokumente, o ktorom už hlasoval Senát

 

17:10 – V továrni na výrobu komponentov pre muníciu britskej spoločnosti BAE Systems vo Walese došlo k výbuchu, informuje denník Telegraph.

Zatiaľ neboli hlásené žiadne obete, spoločnosť začala vyšetrovanie.

Britská obranná spoločnosť BAE Systems je najväčším vojenským dodávateľom v Európe a vyrába muníciu a delostrelectvo.

Reklama

S Ukrajinou začala spolupracovať v auguste minulého roka.

 

16:55 – Biden opäť vyzval Kongres, aby urýchlene schválil jeho žiadosť o pomoc Izraelu a Ukrajine.

Ak sa tak nestane a Kyjev bude porazený, “Putinove sily sa priblížia k spojencom NATO viac ako kedykoľvek predtým,” uviedol Biden v článku pre WSJ.

 

Reklama

16:00 – Stoltenberg uviedol, že NATO zvolá na 19. apríla zasadnutie Rady Ukrajina — NATO za účasti Zelenského.

Na stretnutí sa bude diskutovať o dodávkach systémov protivzdušnej obrany a granátov Kyjevu.

 

14:35 – Telegramové kanály zverejňujú fotografiu údajne zničeného systému protivzdušnej obrany S-400 Triumf v Džankoj po nočnom útoku na letisko.

Píše sa aj o desiatkach zranených a 20 nezvestných vojakoch RF, zničených 3 odpaľovacích zariadeniach a radaroch.

S-400 Triumf v Džankoj
Fotografiu údajne zničeného systému protivzdušnej obrany S-400 Triumf v Džankoj

 

14:05 – To hlavné z brífingu ruského ministerstva obrany:

Reklama

– Ruské ozbrojené sily zničili muničné sklady AFU vrátane Doneckej operačnej skupiny a RDK;

– Skupina vojsk Západ zaujala výhodnejšie pozície a odrazila štyri protiútoky v smere na Kupjansk;

– Východná skupina ruských ozbrojených síl zlepšila svoje postavenie na frontovej línii v južnom doneckom smere;

– Ruské sily protivzdušnej obrany počas dňa zostrelili 191 ukrajinských dronov a šesť operačno-taktických rakiet MGM-140 ATASMS americkej výroby;

– Ruské ozbrojené sily zlepšili postavenie frontovej línie na doneckom smere a spôsobili palebnú porážku živej sile a šiestim brigádam AFU;

– Ruské ozbrojené sily zlepšili svoje taktické postavenie v smere Avdejevka a AFU stratila až 330 vojakov;

– AFU v priebehu dňa stratila na doneckom smere až 480 vojakov a jeden tank.

Reklama

 

13:55 – Nové zábery zničeného hotelového komplexu v Černigove.

Z tohto uhla je jasne vidieť rozsah zničenia. Budova mala 8 poschodí. Záchranári pokračujú v odstraňovaní trosiek.

Černigov hotelový komplex
Zničený hotelový komplex v Černigove

 

13:18 – Ukrajinské štruktúry si v poslednom čase na lobistické aktivity v USA najali niekoľko firiem a osôb spojených s Republikánskou stranou. Informovali o tom zdroje denníka Strana.

Skutočnosť, že ukrajinské organizácie si tieto štruktúry najímajú, vyplýva aj z informácií amerického ministerstva spravodlivosti a správ v amerických masmédiách.

Súdiac podľa činnosti lobistických štruktúr, jednou z ich aktivít je “propagácia” návrhu zákona o zákaze Ukrajinskej pravoslávnej cirkvi, čo je zrejme reakcia na vyhlásenia viacerých amerických politikov a novinárov o potláčaní náboženských slobôd na Ukrajine, ako aj na aktivity v informačnej sfére právnika UPC, známeho amerického právnika Roberta Amsterdama.

Reklama

 

12:13 – Rusko chce Charkov odrezať od Ukrajiny, uviedli ukrajinskí a západní predstavitelia pre agentúru Bloomberg.

Podľa ich odhadu ruská armáda nemá prostriedky na to, aby mesto v krátkom čase dobyla, preto sa rozhodla jednoducho ho neustálym ostreľovaním urobiť neobývateľným a vyprovokovať tak masovú evakuáciu obyvateľov.

Starosta Terechov pre The Guardian povedal, že bez americkej pomoci Charkovu hrozí, že sa stane “druhým Aleppom”.

“Ruská federácia zmenila taktiku v snahe zničiť zásobovanie mesta energiou a zastrašiť 1,3 milióna jeho obyvateľov,” povedal Terechov.

 

10:46 –  “Ukrajina smeruje k porážke,” s týmto titulkom vyšiel článok v novinách Politico. Publikácia píše, že frontová línia ukrajinských ozbrojených síl sa môže toto leto zrútiť.

Reklama

“Obraz, ktorý sa vynoril po desiatkach rozhovorov s politickými lídrami, vojenskými dôstojníkmi a obyčajnými občanmi, predstavuje skĺznutie krajiny ku katastrofe,” uviedol denník.

Armáda v súkromí uznáva, že toto leto sú ďalšie obete nevyhnutné. Jedinou otázkou je, aké vážne budú, píše denník.

Niekoľko vysokých dôstojníkov “vykreslilo pochmúrnu prognózu, že frontová línia by sa mohla toto leto zrútiť”, keď Rusko začne svoju očakávanú ofenzívu.

Vyjadrili obavy, že odhodlanie Ukrajiny by mohlo byť oslabené – “keďže morálku ozbrojených síl podkopáva zúfalý nedostatok zásob”.

V rozhovore s novinármi “ukrajinskí politici priznali, že nálada verejnosti sa zhoršuje”.

V rozhovore pre Politico minister zahraničných vecí Kuleba uviedol, že “Ukrajina sa ocitla v začarovanom kruhu: zbrane, ktoré potrebuje, sa neposkytujú alebo sa oneskorujú; potom sa západní spojenci sťažujú, že Kyjev ustupuje, čím sa znižuje pravdepodobnosť, že v budúcnosti pošlú ďalšiu pomoc”.

 

Reklama

10:35 – Ruská armáda zintenzívnila opatrenia proti čoraz častejším útokom na ľavom brehu rieky Dneper v Chersonskej oblasti z územia kontrolovaného AFU, pričom zvýšila počet systémov elektronického boja a mobilných systémov protivzdušnej obrany.

 

10:25 – Front, ktorý Ukrajina drží už niekoľko mesiacov v zónehlavných bojov, sa môže zrútiť už toto leto, cituje európske vydanie denníka Politico niekoľko vysokopostavených ukrajinských dôstojníkov.

Podľa ich názoru sa frontová línia ukrajinských ozbrojených síl môže zrútiť v dôsledku predpokladanej ofenzívy ruských ozbrojených síl, ktoré majú početnú prevahu na ukrajinskej strane. Zdroje novín poznamenali, že situáciu Kyjevu komplikuje nedostatok zásob, čo podkopáva morálku ukrajinskej armády. Noviny poukazujú na to, že dôstojníci AFU v súkromí uznávajú nevyhnutnosť nových územných strát v lete tohto roku, otázkou je len to, aké významné budú. Podľa odhadov novín je Rusko v zóne špeciálnej operácie stále “bližšie k svojim cieľom ako kedykoľvek predtým”.

 

Reklama

10:04 – Hlasovanie o pomoci Ukrajine v Snemovni reprezentantov sa možno neuskutoční tento týždeň, ako sa plánovalo, citovala republikánov agentúra Associated Press.

Agentúra poukazuje na to, že text návrhov zákonov o pomoci, vrátane pomoci Ukrajine, ešte nie je k dispozícii a súdiac podľa prebiehajúcich konzultácií sa na ňom ešte nedohodli.

“Niektorí predpovedali, že Johnson nebude schopný uskutočniť hlasovanie o balíku tento týždeň, ako sa plánovalo,” píše AP.

 

08:44 – Ruská armáda postúpila smerom na Očeretino pri Avdejevke, informuje Deep State.

Ruská armáda postúpila v Očeretine smerom na Avdejevku
Ruská armáda postúpila v Očeretine smerom na Avdejevku

07:41 – Ruský “korytnačí tank” zahnal ukrajinské jednotky do centrálnej časti Krasnogorovky pri Donecku.

Informuje o tom vojenský pozorovateľ denníka Bild Julian Röpcke.

Tank vystužený plechmi a REB dokázal pod silnou paľbou ukrajinského delostrelectva vojsť do mesta a bez poškodenia sa vrátil na základňu.

 

07:35 – Šéfovia štyroch výborov Snemovne reprezentantov podporili plán predsedu Johnsona na rozdelenie návrhov zákonov o pomoci pre Ukrajinu, Izrael a Taiwan. Informuje o tom BBC.

Doteraz sa návrhy predkladali ako jeden balík a v tejto podobe ich vo februári schválil aj Senát.

“Predseda Johnson predložil plán, ktorý podporí národné bezpečnostné záujmy USA v Európe, na Blízkom východe a v Indopacifiku. Pokiaľ ide o našu národnú bezpečnosť, nemáme čas navyše. Tento balík pomoci musíme schváliť tento týždeň,” citovala agentúra Reuters vyhlásenie predsedov výborov.

 

07:30 – Spolková republika Nemecko navrhla poslať 900 000 záložníkov na lekárske vyšetrenia, informuje Deutsche Welle.

Pomohlo by to zistiť, “na ktorých mužov a ženy sa môžeme spoľahnúť”, povedal Christian Dürr, predseda frakcie Slobodnej demokratickej strany v Bundestagu.

Reklama

Uznáva, že Bundeswehr je potrebné posilniť, ale podobne ako mnohí nemeckí politici nie je zástancom myšlienky návratu všeobecnej brannej povinnosti. Dürr sa domnieva, že by sa mala venovať väčšia pozornosť záložníkom a mali by sa zlepšiť ich podmienky.

 

07:00 –  Bidenova administratíva je pripravená zvážiť štyri samostatné návrhy zákonov na financovanie potrieb národnej bezpečnosti vrátane pomoci Ukrajine, ktoré navrhol predseda Snemovne reprezentantov Johnson.

Kirby, predseda Rady Bieleho domu pre národnú bezpečnosť, to podľa Hlasu Ameriky uviedol na brífingu.

“Je dôležité, aby sa Snemovňa reprezentantov pohla tento týždeň, aby sme mohli pomôcť Izraelu, Ukrajine a tiež južnému Pacifiku, ale čo sa týka detailov – počkáme a uvidíme, čo navrhne predseda parlamentu. Je dôležité, aby naši spojenci – Ukrajina a Izrael – dostali bezpečnostnú pomoc, ktorú potrebujú, čo najskôr,” povedal Kirby.

 

06:30 –  16. apríla 2024. Hlavné z ruského pohľadu:

– Ministerstvo obrany uviedlo, že ruskí vojaci odrazili 10 protiútokov, zlepšili svoje postavenie na frontovej línii a zaujali výhodnejšie línie.

– Kyjev stratil viac ako 1,1 tisíc vojakov, zničené boli západné delostrelecké zbrane a ďalšia technika, muničný sklad a vozidlo Grad MLRS, dodalo ministerstvo obrany.

– Počas dňa bolo zostrelených 155 ukrajinských bezpilotných lietadiel, 6 rakiet Storm Shadow, 2 rakety HARM,

– Ruská Federálna bezpečnostná služba informovala o zadržaní Rusa, ktorý na pokyn ukrajinskej bezpečnostnej služby na diaľku odpálil auto bývalého dôstojníka SBU Prozorova.

– Ukrajina sa pokúsila zaútočiť na Rusko malým vzdušným balónom, ktorý zničila protivzdušná obrana nad územím Kurskej oblasti, uviedlo ministerstvo obrany.

– Čínsky prezident Si Ťin-pching uviedol, že Čína je za zvolanie rovnocennej medzinárodnej mierovej konferencie na vyriešenie ukrajinskej krízy.

– Zelenskyj v utorok podpísal zákon o sprísnení mobilizácie na Ukrajine.

– Lebedev informoval o útoku na Kyjevom kontrolované Záporožie, zasiahnutí skladu AFU v meste Uman v Čerkaskej oblasti a vojenského letiska v Chmeľnickom kraji.

Reklama

 

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 21:05

Ceny ropy klesli takmer o dolár, keďže trhy dúfajú, že nové kolo rokovaní o prímerí v Pásme Gazy zabráni rozšíreniu konfliktu do ďalších oblastí regiónu. Okrem toho najnovšie údaje o vývoji inflácie v USA utlmili očakávania skorého zníženia úrokových sadzieb, čo signalizuje, že dopyt po rope sa v najbližšom období výraznejšie nezvýši.

Včera 19:40

Španielsky tenista Rafael Nadal postúpil do osemfinále na antukovom turnaji ATP Masters 1000 v Madride. Rekordný päťnásobný víťaz podujatia zdolal v 3. kole Pedra Cachina z Argentíny v troch setoch 6:1, 6:7 (5) a 6:3. Jeho ďalší súper bude Čech Jiří Lehečka.

Včera 19:00

Na jednom z nórskych ostrovov zistili prvý prípad uhynutia mroža na vtáčiu chrípku. Uhynutého mroža objavili už vlani na ostrove Hopen v súostroví Svalbard (Špicbergy). Testy, ktoré vykonalo nemecké laboratórium, teraz odhalili prítomnosť vtáčej chrípky.

Nedalo sa pritom určiť, či ide o kmeň H5N1 alebo H5N8, keďže testovaná vzorka bola príliš malá. “Je to prvýkrát, čo bola vtáčia chrípka zaznamenaná u mroža,” dodal Lydersen.

Včera 18:30

Tisíce ľudí sa v pondelok večer zišli v centre Tbilisi na zhromaždení organizovanom vládnucou stranou Gruzínsky sen. Podľa agentúry AFP išlo zrejme o reakciu na pochod za Európu, ktorý sa za účasti asi tisíce ľudí konal v Tbilisi v nedeľu večer. Akcia z nedele večera bola súčasťou protivládnych protestov proti kontroverznému návrhu zákona o zahraničnom vplyve.

Včera 18:30

Francúzsky herec Gérard Depardieu sa bude v októbri pred súdom zodpovedať za sexuálne obťažovanie dvoch žien. Podľa agentúry AFP o tom v pondelok informovala prokuratúra v Paríži. Známy filmový a televízny herec sa v pondelok podrobil niekoľko hodín trvajúcemu výsluchu na jednom z parížskych policajných komisariátov, kde mu následne odovzdali predvolanie pred trestný súd.

Včera 18:08

Africké a blízkovýchodné krajiny sťahujú zlaté rezervy zo Spojených štátov, čím oslabujú dolár.

Africké a blízkovýchodné krajiny začali v posledných mesiacoch repatriovať svoje zlaté rezervy zo Spojených štátov v dôsledku rastúcich obáv o stabilitu americkej ekonomiky. Ide o Nigériu, Južnú Afriku, Ghanu, Senegal, Kamerun, Alžírsko, Egypt a Saudskú Arábiu.

“Tento trend znamená významnú zmenu v globálnej hospodárskej dynamike a podčiarkuje rastúcu skepsu krajín voči tradičnému statusu bezpečného prístavu amerického dolára a amerických finančných inštitúcií,” píše Houston Post.

Tento krok zároveň znamená globálnu vzburu proti Amerike a jej dominancii, zdôrazňuje publikácia.

Včera 17:21

Mjanmarsko zaznamenalo svoju vôbec najvyššiu teplotu v mesiaci apríl od začiatku meraní pred 56 rokmi. V meste Čauk v regióne Magve v strede krajiny v nedeľu namerali rekordných 48,2 stupňa Celzia. V pondelok o tom informovali tamojšie úrady. Správu priniesla agentúra AFP.

Vlani zaznamenali klimatológovia rekordne vysoké teploty v celosvetovom meradle. Svetová meteorologická organizácia (WMO) uviedla, že Ázia sa otepľuje mimoriadne rýchlym tempom oproti svetovému priemeru.

Včera 17:01

Turecko oznámilo svojim spojencom v Severoatlantickej aliancii (NATO), že podporí dosluhujúceho holandského premiéra Marka Rutteho v jeho kandidatúre na funkciu generálneho tajomníka NATO. V pondelok to podľa agentúry AP uviedol nemenovaný turecký predstaviteľ.

K tomuto rozhodnutiu Ankary došlo tri dni po Rutteho návšteve v Turecku, kde sa snažil získať podporu prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana pre svoju kandidatúru.

Včera 16:47

Fínsky výrobca pneumatík Nokian Tyres vykázal za 1. štvrťrok výraznejšiu než predpokladanú prevádzkovú stratu. Spoločnosť, ktorá stále dopláca na odchod z Ruska, uviedla, že ďalšie problémy jej spôsobili útoky na lode v Červenom mori a štrajky na domácom trhu. Informovala o tom agentúra Reuters.

Včera 16:30

Súd v Aténach v pondelok uznal šesť z 21 obžalovaných v kauze lesného požiaru v gréckom prímorskom letovisku Mati v kraji Atika za vinných z neúmyselného zabitia a nedbanlivosti. K požiaru došlo v roku 2018 a vyžiadal si 104 mŕtvych.

Ako informovala agentúra AFP, politických predstaviteľov, ktorí boli medzi obžalovanými, súd v Aténach zbavil obvinenia, čo vyvolalo hnev pozostalých prítomných na vynesení rozsudku.

Greece Wildfire Trial požiar v meste Mati v Grécku
Na snímke z 23. júla 2018 horiace budovy v meste Mati, východne od Atén
Včera 16:28

Humanitárna organizácia World Central Kitchen (WCK) obnovuje od pondelka svoju činnosť v Pásme Gazy. Robí tak približne mesiac po tom, čo sedem jej pracovníkov zahynulo pri izraelskom nálete v Pásme Gazy. Informovala agentúra Reuters.

Pred pozastavením svojej činnosť WCK prerozdelila v Pásme Gazy od vypuknutia vojny v októbri vyše 43 miliónov porcií jedál.

Včera 16:23

Vydávanie štátnych dlhopisov, ktoré by si mohli kúpiť priamo občania, by predstavovalo vyšší výnos a menšie riziko v porovnaní s firemnými dlhopismi. Na druhej strane ide len o krátkodobú možnosť ušetriť, pričom konečná úspora pre štát nemusí byť príliš výrazná. Informoval o tom v pondelok analytik 365.bank Tomáš Boháček.

Štát si podľa neho vydaním takýchto dlhopisov dokáže znížiť riziko expozície, z pohľadu rozšírenia množstva individuálnych investorov.

Včera 16:13

Od tohto roka už nebude 13. dôchodok sociálnou dávkou a stane sa novou dôchodkovou dávkou. Vyplácať ho bude rovnako ako ostatné dôchodky Sociálna poisťovňa (SP). Vyplýva to z novely zákona o sociálnom poistení, ktorú podpísala prezidentka Zuzana Čaputová. Informoval o tom v pondelok jej hovorca Martin Strižinec.

Včera 14:55

Medziročná miera inflácie v Nemecku zostala v apríli 2024 na marcovej úrovni 2,2 %. Ukázali to v pondelok predbežné údaje spolkového štatistického úradu Destatis. Informovala agentúra Bloomberg.

Podľa Destatistu je miera inflácie v najväčšej európskej ekonomike najmenšia od mája 2021.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke návštevníci pri prehliadke hradu so sprievodkyňou v úlohe Žofie Bosniakovej počas podujatia So Žofiou na hrade v priestoroch hradu Strečno

Autor: FOTO TASR-Daniel Stehlík

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marian Kotleba

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Dušan Hirjak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali