Tatar opäť skóroval a Montreal sťahuje stratu na play-off. Nádej umiera posledná, vraví produktívny Slovák

Tatar opäť skóroval a Montreal sťahuje stratu na play-off. Nádej umiera posledná, vraví produktívny Slovák

Bratislava 2. februára 2020 (SITA/HSP/Foto:SITA/AP/The Canadian Press-Graham Hughes)

 

Piati slovenskí hokejisti si zahrali v bohatom 14-zápasovom sobotňajšom programe NHL. Tomáš Tatar sa gólom podieľal na domácom triumfe Montrealu nad Floridou (4:0), celkovo ich v tejto sezóne nastrieľal už devätnásť. Boston s kapitánom Zdenom Chárom a brankárom Jaroslavom Halákom zvíťazil na ľade Minnesoty 6:1. Halák mal úspešnosť zásahov 96,2%. Víťazstva sa dočkal aj obranca Martin Marinčin, jeho Toronto potrebovalo predĺženie na domáci triumf nad Ottawou 2:1

Na snímke (v strede) Tomáš Tatar (90)

Montreal doma nedovolil Floride ani raz skórovať. Brankár Carey Price mal 29 zákrokov a pripísal si 47. shutout kariéry. V historickom poradí gólmanov Montrealu mu v tejto štatistike patrí už tretia priečka, keď preskočil Kena Drydena. “Je to výborné a pre mňa výnimočné. Rozprával som sa s Kenom, veľmi mi pomohol. Toto je asi tretia sezóna, v ktorej sa mi nedarí podľa predstáv, aj preto som vďačný za jeho pomoc,” uviedol Carey Price na webe NHL.

Reklama

Veľký podiel na triumfe Montrealu v šiestom z posledných ôsmich zápasov mal obranca Jeff Petry, ktorý asistoval pri každom zo štyroch gólov svojho tímu. Tomáš Tatar zasa ukázal skvelú efektivitu, keď na gól premenil jedinú strelu na bránku. V 34. min zvýšil vedenie Canadiens na 3:0, keď profitoval z výbornej prihrávky Philipa Danualta spoza bránky a z ideálnej pozície pred bránkoviskom prekonal Sergeja Bobrovského.

Slovenský krídelník bodoval v treťom zápase po sebe, v ostatných piatich súbojoch si pripísal 7 bodov za 3 góly a 4 asistencie. Z 53 zápasov v tejto sezóne vydoloval 47 bodov a je jasne najproduktívnejší hráč Montrealu ako aj Slovák v NHL. “V tomto zápase sme hrali dobre od prvej minúty až do samého konca. Hráme pre fanúšikov a tí sa tešia z našich víťazstiev,” uviedol Tomáš Tatar v rozhovore na klubovej stránke Canadiens. Na pripomenutie, že jeho tím stále figuruje až na 11. priečke vo Východnej konferencii a zároveň piatej v tabuľke tímov usilujúcich o dve voľné karty do play-off, Tatar odpovedal: “Nádej umiera posledná. Momentálne hráme dobre a do konca sezóny je ešte 29 zápasov. Stať sa môže čokoľvek. Veľa zápasov hráme proti tímom zo svojej divízie a môžeme ich zdolávať. Stále máme šancu.”

Reklama

Momentálne ide karta aj Bostonu. “Medvede” vyhrali na ľade Minnesoty hladko 6:1 aj vďaka 25 zákrokom Jaroslava Haláka a štyrom bodom obrancu Toreyho Kruga. Dvadsaťosemročný Američan strelil dva góly a na ďalších dvoch sa podieľal asistenciou. Kapitán Bruins Zdeno Chára odohral 19:51 min s bilanciou 1 strela na bránku, 2 trestné minúty. Český útočník David Pastrňák strelil v presilovke 38. gól sezóny a opäť sa osamostatnil na čele poradia najlepších strelcov NHL o gól pred Alexandrom Ovečkinom. Rodák z Havířova pridal aj dve asistencie a v tabuľke produktivity mu so 75 bodmi patrí tretia priečka. Boston vyhral tretíkrát v sérii a po štvrtý raz z posledných piatich zápasov. V tabuľke Východnej konferencie je o bod druhý za lídrom Washingtonom. “Myslím si, že si začíname uvedomovať, aké dôležité je víťaziť v tejto fáze sezóny. Predtým vo Winnipegu sme vyhrali odlišným spôsobom, ale je dôležité, že zvládame rôzne typy zápasov,” uviedol Torey Krug, cituje ho portál nhl.com.

Obranca Martin Marinčin sa vrátil do zostavy Toronta a počas 15:36 min si pripísal 2 strely na bránku, 1 “hit” a 1 mínusový bod. Podľa TSN Marinčin v zostave nahradil Travisa Dermotta, ktorý ochorel. Toronto splnilo úlohu favorita proti Ottawe, ale zvíťazilo až po predĺžení 2:1. Víťazný gól strelil v presilovke Mitchell Marner. Prihral mu William Nylander, ktorý predĺžil bodovú sériu na sedem zápasov. Počas nej dosiahol päť gólov a štyri asistencie. “Súper hral mimoriadne tvrdo, ale vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Bol pre nás dôležitý a som rád, že sme ho zvládli,” zhodnotil tréner Toronta Sheldon Keefe.

Dallas vyhral na ľade New Jersey 3:2 po predĺžení a to aj bez slovenského obrancu Andreja Sekeru. Kapitán slovenskej reprezentácie na vlaňajších majstrovstvách sveta v Košiciach sa v krátkom čase už druhýkrát ocitol iba medzi zdravými náhradníkmi. O triumfe hostí rozhodol Joe Pavelski, ktorý skóroval prvýkrát v posledných deviatich zápasoch. Proti Devils však bodoval v ôsmom zápase za sebou vrátane šiestich gólov. “Mattias Janmark predviedol rýchlosť a utvoril si šancu. Ja som sa len dostal k odrazenému puku. Niekedy sa veci vyvinú tak ako teraz. Proti Devils sa mi zvykne dariť,” uviedol 35-ročný Pavelski pre portál NHL.

Súboj San Jose – Tampa Bay sa ešte hrá. Po dvoch tretinách vedú hostia aj so slovenským obrancom Erikom Černákom v zostave 1:0.

Výsledkové sumáre NHL – sobota:

Reklama

Minnesota – Boston 1:6 (0:1, 0:3, 1:2)
Zdeno Chára odohral 19:51 min, 1 strela na bránku, 2 trestné minúty, Jaroslav Halák (obaja Boston) odchytal 59:57 min, 25 zákrokov z 26 striel, úspešnosť 96,2%

Montreal – Florida 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Tomáš Tatar (Montreal) odohral 12:53 min, 1 gól, 1 strela na bránku, 1 plusový bod

Toronto – Ottawa 2:1 po predĺžení (0:0, 1:1, 0:0 – 1:0)
Martin Marinčin (Toronto) odohral 15:36 min, 2 strely na bránku, 1 “hit”, 1 mínusový bod

New Jersey – Dallas 2:3 po predĺžení (1:0, 0:1, 1:1 – 0:1)
Andrej Sekera (Dallas) bol medzi náhradníkmi

Buffalo – Columbus 2:1 po predĺžení (1:0, 0:0, 0:1 – 1:0)
New York Islanders – Vancouver 3:4 po predĺžení (1:1, 1:2, 1:0 – 0:1)
Winnipeg – St. Louis 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)
Detroit – New York Rangers 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Philadelphia – Colorado 6:3 (2:0, 1:2, 3:1)
Arizona – Chicago 2:3 po sam. nájazdoch (0:1, 2:1, 0:0 – 0:0, 0:1)
Nashville – Vegas 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Calgary – Edmonton 3:6 po II. tretine
Los Angeles – Anaheim 1:3 po II. tretine
San Jose – Tampa Bay 0:1 po II. tretine

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:48

So sporením na vysokú školu treba začať najideálnejšie už pri narodení dieťaťa, inak sa možnosti zužujú. Lepšou alternatívou oproti sporeniu na bežnom účte, ktorý je často mesačne spoplatnený, sú ETF podielové fondy. Informovala o tom spoločnosť Universal maklérsky dom.

09:10

Vrtuľa červeného veterného mlyna na streche rovnomenného kabaretu Moulin Rouge, ktorý je jednou z najznámejších parížskych atrakcii, sa v noci na štvrtok zrútila, nespôsobila však nijaké zranenia. Oznámili to ráno miestni hasiči.

08:51

Ceny ropy sa vo štvrtok ráno mierne posilnili. Trh reagoval najmä na údaje o klesajúcom dopyte po pohonných látkach v USA, ktoré sú najväčším svetovým spotrebiteľom ropy.

08:41

Právnici zosnulého ruského opozičného politika Alexeja Navaľného zostanú vo vyšetrovacej väzbe ďalšie dva mesiace. V stredu o tom rozhodol mestský súd v Moskve.

08:32

Rusko v stredu vetovalo návrh rezolúcie OSN predloženej Spojenými štátmi a Japonskom, ktorá vyzýva všetky štáty sveta, aby zabránili pretekom v jadrovom zbrojení vo vesmíre.

V 15-člennej Bezpečnostnej rade OSN návrh podporilo jej 13 členov. Rusko rezolúciu vetovalo a Čína sa hlasovania zdržala.

08:26

Veľká porota v americkom štáte Arizona v stredu obvinila 18 osôb podozrivých z pokusu o falšovanie výsledku prezidentských volieb z roku 2020 v tomto štáte americkej Únie.

Medzi obvinenými zo sprisahania, podvodu a falšovania sú siedmi právnici a spolupracovníci volebného štábu Donalda Trumpa, ako aj 11 republikánskych voliteľov. Všetkým sa im pripisuje snaha spochybniť víťazstvo demokrata Joea Bidena v prezidentských voľbách v roku 2020 v tomto štáte.

08:14

Orgány činné v trestnom konaní v Austrálii vo štvrtok vzniesli obvinenia voči piatich tínedžerom, ktorí boli zadržaní počas policajného záťahu proti sieti predstavujúcej pre verejnosť “neprijateľné riziko”.

08:04

Organizácia Spojených národov v stredu oznámila, že spúšťa nový fond, ktorého cieľom je posilniť ochranu utečencov a vysídlených komunít ohrozených zmenou klímy.

07:57

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken vo štvrtok vyzval, aby Spojené štáty a Čína riešili svoje nezhody zodpovedným spôsobom.

Blinken to vyhlásil v Šanghaji deň pred tým, ako sa v piatok v Pekingu stretne s poprednými predstaviteľmi Číny, s ktorými chce rokovať o chúlostivých záležitostiach vrátane Ruska, Taiwanu a obchodnej výmeny.

07:50

Stredajšie prvé kolo prezidentských volieb v Severnom Macedónsku vyhrala Gordana Siljanovská-Davkovová, ktorá kandidovala za nacionalistickú stranu Vnútorná macedónska revolučná organizácia – Demokratická strana macedónskej národnej jednoty (VMRO-DPMNE).

Z výsledkov sčítania 80 percent odovzdaných hlasovacích lístkov vyplýva, že táto 70-ročná profesorka práva získala 39,8 percenta hlasov.

voľby
Muž vhadzuje hlasovací lístok do volebnej schránky počas prvého kola prezidentských volieb v Severnom Macedónsku
07:44

Troch ľudí hospitalizovali so zraneniami po tom, ako na podujatie švédskej Ľavicovej strany (V) vtrhli maskovaní útočníci. Uviedla to v stredu švédska polícia.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali