Strach z utečencov: Čoraz viac Nemcov navštevuje psychiatrov

Strach z utečencov: Čoraz viac Nemcov navštevuje psychiatrov

Berlín 29. apríla 2018 (HSP/Roman Bednár/Foto:TASR/AP-Santi Palacios)

 

Migranti, ktorí prišli masove v posledných rokoch do Európy, nie sú vo veľkej väčšine integrovateľní a kancelárka ignoruje obavy občanov z nich. Situácia s migrantami v Nemecku je čoraz konfliktovejšia a napnutejšia.

Ilustračné foto

Viackrát som o tom v rôznych článkoch písal a kritizoval som utečeneckú politiku nemeckej vlády.

Reklama

Konečne sa v tomto duchu odvážila informovať ľudí aj „kacelárkina televízia“ – ZDF.

Koncom minulého roku o tom hovoril v diskusnej relácii ZDF známy psychiater CH. P. Dogs a potvrdil to, čo som uviedol ako titulok článku a fakticky doslova potvrdil aj to, čo som uvádzal o utečeneckej problematike v minulosti.

Reklama

Väčšina azylantov v Nemecku (ale aj inde v EÚ) je neintegrovateľná a nikdy ani nebude!

Účet za svoju pochybnú a vyslovene nezodpovednú azylovú politiku Merkelová dostala teraz od voličov a predovšetkým od najsilnejšej opozičnej strany AfD.

Každý, kto ju ešte pred nedávnom za to kritizoval, bol jej spolubojovníkmi označený buď za chorého, narušeného človeka alebo za extrémneho pravičiara a rasistu, ktorý narúša demokratické usporiadanie spoločnosti a jej škodí!

Časy sa ale menia a aj postoje mnohých politikov a veľkej časti obyvateľstva voči Merkelovej sa zmenili. Jej slogan: „Willkommenskultur“ je mŕtvy“.

Psychiater Dogs v ZDF povedal:

Reklama

„Migranti so svojím šialeným potenciálom násilia predstavujú načasovanú bombu, ktorá je vždy niekde medzi nami.“

Tiež povedal, že naše hrdinské prehlasovanie po každom krvavom islamistickom atentáte, že nemáme strach a že si náš spôsob života nedáme vziať (ten je už dávno minulosťou – politický islam ho rozbil) bolo len opakovaním toho, čo nám „predspievali“ politici typu Merkelová. V skutočnosti, ale má strach každý.

Touto nanútenou „uspávankou“ nás politici chceli len uchlácholiť a oklamať. Naše obavy a strachy ale nebrali vážne.

Politici nechodia na stanice, necestujú vlakmi a autobusmi ani metrom a nechodia sa prechádzať, či behávať do verejných parkov, kde hrozí vždy potenciálne nebezpečie teroru a znásilnenia ženám. A ani nežijú dom pri dome s utečencami, ako my bežní občania. Preto politici ako Merkel nemajú a nepoznajú tieto obavy.

Merkelová sa dlho dávala ako bohyňa istoty a bezpečnosti a tým klamala a len upokojovala ľudí, ale nič neriešila. Dlho sa jej to darilo a mnohí Nemci sa dali ľahko klamať. Teraz to konečne prasklo a aj AfD ľuďom ukázala, že v otázke správnej utečeneckej politiky je kancelárka, ale aj takmer všetci Zelení politici, totálne inkompetentná.

Reklama

Ten, kto v minulosti povedal, že sa treba zamyslieť nad tým, či nie je nutná zmena individuálneho azylového práva, lebo to takto ďalej nejde, bol ihneď patologizovaný vedúcimi politikmi okolo Merkelovej a stigmatizovaný ako pravicový extrémista.

Dogs povedal, že takí ľudia nie sú ani vpravo ani vľavo, ale jednoducho majú strach a sú zneistení obrovským počtom utečencov v Nemecku. Predstavte si, že by v SR bolo v počte na milión domácich toľko utečencov ako v Nemecku. Oficiálne je v Nemecku 1,5 milión utečencov (samozrejme, že ich je oveľa viac) a Nemcov okolo 80 miliónov. To je ako keby v SR bolo asi 120 000 utečencov. Čo si myslíte, ako by reagovali naši ľudia potom?

Dr. Dogs prezradil aj toto:

„Ku mne prichádza mnoho ľudí na ošetrenie v dôsledku neistoty a strachu z utečencov a trpia preto ťažkými poruchami a boja sa vychádzať na ulicu, lebo sa všade cítia ohrození.

A cítia sa politikmi ako Merkelová úplne zradení.“

O tomto kancelárka neprerečie ani jediné slovko, hoci to musí dobre vedieť. A v Nemecku je veľa psychiatrov, veľa „Dogsov“, ktorí robia to isté čo Dogs a snažia sa takým ľuďom pomáhať, čo neraz nie je možné, lebo nejeden z nich sa premenil už len na „chodiaci strach“!!!

Aj v SR je niekoľko dôležitých hlupákov a niekoľko naivných hlupáčikov, ktorí ľudí majúcich kritické pohľady na utečencov označia hneď za xenofóbov, pričom títo hlupáci nikdy nežili uprostred utečencov a nemajú s nimi žiadne skúsenosti.

Ja sám som zažil niekoľko kritických situácii s utečencami, kde som sa cítil ohrozený.

A Dogs v ZDF otvorene povedal aj nasledovné:

„Migranti nechápu naše hodnoty a náš pohľad na svet – sú neintegrovateľní. Okrem toho je masová migrácia do Nemecka veľmi pochybná, lebo k nám prišlo množstvo mladých mužov so šialeným potenciálom kriminálneho násilia. Psychológia vychádza z toho, že osobnosť človeka sa plne vytvorí najneskôr do 20. roku, ale často je už vo veku 12 až 15 rokov vytvorená a uzavretá“.

Reklama

Charakter, temperament, hodnoty a vlastnosti sa potom už spravidla nemenia. Preto títo ľudia z iného sveta už nikdy viac nepríjmu naše hodnoty a našu kultúru. Preto sú aj naše integračné školenia a kurzy len absurdnou naivitou. Nemôžeš ich nijako integrovať. Môžeš ich naučiť našu reč, ale nie našu kultúru a už vôbec nie naučiť ich plne rešpektovať našu kresťanskú civilizáciu a našu religiozitu. A nikdy ich nenaučíš rešpektu voči naším ženám a ani to, že o svojej sexualite rozhodujú slobodne sami.

Prišli k nám ľudia, ktorí vyrastali a žili v krvavých vojnách. Mnohí z nich sami bojovali a bez milosti zabíjali iných, neraz aj vlastných, ktorí bojovať nechceli. Tu nemôžeš nič viac zmeniť v ich hlavách.

Presne to je problém a za ten z veľkej časti sú zodpovední politici ako Merkelová.

Ale veľkú časť viny nesie Západ a predovšetkým USA, lebo ten týchto ľudí štval, uštval a vojnami ničil v ich krajinách a ich potenciál násilia voči nám len stupňoval.

Všetko sa malo riešiť s utečencami úplne inakšie a predovšetkým predvídavo – dávno predtým ako vyrazili k nám „dobíjať Európu“ a mstiť sa na nás.

Reklama

Roman Bednár

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:49

Napriek tomu, že existuje omnoho intenzívnejšia a aktívnejšia protibruselská rétorika v maďarskom politickom živote, dôvera obyvateľstva v Európsku úniu je nezlomná.

07:48

Najmenej 25 ľudí zahynulo a viac ako desať ďalších utrpelo zranenia po tom, čo sa autobus z horskej cesty zrútil do rokliny na severe Peru.

07:24

Moslimský duchovný z bavorskej metropoly Mníchov sa pravdepodobne postaví pred súd v súvislosti s príspevkom na sociálnej sieti Facebook, ktorý zverejnil 7. októbra 2023 – v deň, keď palestínske radikálne hnutie Hamas zaútočilo na územie Izraela.

06:57

Vojvodkyňa z Edinburghu Sophie sa stala prvou členkou britskej kráľovskej rodiny, ktorá od začiatku ruskej vojenskej invázie vo februári 2022 navštívila Ukrajinu, oznámil Londýn.

06:55

Spojené štáty nesúhlasia s vyšetrovaním zo strany Medzinárodného trestného súdu v súvislosti s konaním Izraela v Gaze.

06:54

Delegácia palestínskeho radikálneho hnutia Hamas na rokovaniach o možnom prímerí a dohode o prepustení rukojemníkov opustila Egypt a vráti sa tam s “odpoveďou” na najnovší návrh.

06:51

V snahe zabezpečiť kontinuitu po novembrových voľbách administratíva prezidenta USA Joea Bidena začína pripravovať odovzdanie úradu a agendy Bieleho domu, a to bez ohľadu na výsledok volieb.

Biden podpísal zákon o pomoci pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan
Na snímke americký prezident Joe Biden
06:49

Najmenej traja americkí policajti prišli o život a viacero ďalších utrpelo zranenia počas zásahu proti mužovi odsúdenému za nelegálnu držbu zbrane v meste Charlotte v štáte Severná Karolína.

06:48

Šéfa krajne pravicovej Slobodnej strany Rakúska Herberta Kickla a niekoľkých členov bývalej rakúskej vlády vyšetrujú pre podozrenie zo sprenevery verejných financií, pomocou ktorých si mali kúpiť inzerciu a získať priaznivé mediálne pokrytie.

06:46

Švédsky premiér Ulf Kristersson pripustil, že má obavy v súvislosti s “veľmi závažnými” tvrdeniami, že cez zamestnancov tamojšej polície unikajú informácie k členom zločineckých gangov.

06:44

Niekoľko tisíc ľudí demonštrovalo v Tel Avive za prepustenie izraelských rukojemníkov zadržiavaných v Pásme Gazy palestínskym militantným hnutím Hamas.

06:32

Na jednom z nórskych ostrovov zistili prvý prípad uhynutia mroža na vtáčiu chrípku. Agentúre AFP to v pondelok povedal Christian Lydersen z Nórskeho polárneho inštitútu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Anton Krištín z Ústavu ekológie lesa SAV ukazuje deťom vrchárku červenkastú na Borovej hore pri Zvolene

Autor: TASR - Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marian Kotleba

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Dušan Hirjak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali