Slovan v odvete remizoval s Krasnodarom, Tittel: “Mali sme vyhrať”

Slovan v odvete remizoval s Krasnodarom, Tittel: “Mali sme vyhrať”

Bratislava 7. augusta 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Slabou náplasťou pre “belasých” bol hetrik Róberta Vitteka

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava vypadli v 3. predkole Európskej ligy UEFA 2015/2016, nad ich sily bol FK Krasnodar.

Reklama
Na snímke vpravo hráč Slovana Róbert Vittek
Na snímke vpravo hráč Slovana Róbert Vittek

Po prehre 0:2 v Rusku zverenci trénera Dušana Tittela remizovali vo štvrtkovej domácej odvete na Pasienkoch 3:3 a s účinkovaním na medzinárodnej scéne sa pre túto sezónu rozlúčili. Slabou náplasťou pre “belasých” bol hetrik Róberta Vitteka, ktorým najlepší strelec v histórii slovenskej reprezentácie otočil v odvete z 0:2 na 3:2. Slovan však vedenie neudržal, “býci” v nastavenom čase z jedenástky vyrovnali zásluhou Fjodora Smolova. Predtým dva góly hostí zaznamenal Pavel Mamajev.

Krasnodar spozná meno svojho protivníka v play off na piatkovom žrebe vo švajčiarskom Nyone (13.00 h). Zápasy tejto fázy sú na programe 20., resp. 27. augusta.

Reklama

 

Odveta 3. predkola EL:

ŠK Slovan Bratislava – FK Krasnodar 3:3 (0:2)

Góly: 54., 60. a 77. Vittek – 8. a 11. Mamajev (prvý z 11 m), 90.+3 Smolov (z 11 m). Rozhodoval: Delferiere (Belg.), ŽK: Peltier, Mészáros – Gazinskij, Strandberg, 2852 divákov.

/prvý zápas 0:2, do play off postúpil FK Krasnodar/

Reklama

 

Zostavy a striedania:

Slovan: Mucha – Gorosito, Hudák, Saláta, Podaný – Sekulič, Gonzalez (81. Štefánik) – Peltier (46. Mészáros), Milinkovič, Kubík (74. Oršula) – Vittek

Krasnodar: Dikaň – Jedrzejczyk, Sigurdsson, Granqvist, Petrov – Gazinskij (64. Strandberg) – Laborde (78. Wanderson), Ahmedov, Mamajev (46. Torbinskij), Smolov – Ari

 

Reklama

Krasnodar chcel čo najskôr rozhodnúť

Krasnodar nenechal nič na náhodu a po domácom víťazstve 2:0 chcel čo najskôr rozhodnúť aj odvetný duel, čo sa mu aj podarilo. Už po necelej štvrťhodine do bodky naplnil papierové predpoklady, keď na ukazovateli svietil stav 0:2. V 8. minúte si Smolov “zasekol” navrátilca do zostavy Slovana Gorosita, ktorý musel siahnuť po nedovolenom zákroku. Rozhodca ukázal na biely bod, z ktorého Mamajev nezaváhal – 0:1. Už o tri minúty bol rozdiel z pohľadu “belasých” dvojgólový, keď autor prvého presného zásahu po kombinácii so Smolovom nemal problém prekonať Muchu – 0:2. Prvýkrát sa domácemu tímu ušiel potlesk v 20. minúte, no pokus Vitteka nebol presný. Na nepríjemných 0:3 pre Slovan mohol v 28. minúte upraviť Ari, proti ktorému však fantasticky zakročil Mucha. Po centri na zadnú žrď zasa pohrozil Petrov, ale zaskočený zo vzdialenosti 7 metrov od brány nemieril do jej priestoru a skóre sa nezmenilo. Slovan bol aj v odvete pasívny, ruskému tímu dlhý čas nerobil veľké ťažkosti. Až situácia z 31. minúty si vyslúžila potlesk tribún, keď Milinkovič zahral štandardku z cca 35 metrov a poslal výborný center na teč, ktorý nenašiel adresáta, napriek tomu len tesne minul pravú žrď. Ruský tím vedomý si postupového náskoku mierne poľavil a Slovan začal hroziť. “Plávajúcu” strelu Milinkoviča však Dikaň vyriešil a v nadstavenom čase srbský kapitán vypálil nad bránu.

Slovanu sa v 54. minúte podarilo znížiť, na center Milinkoviča sa zavesil Vittek a nechytateľná lopta z jeho hlavy skončila pod brvnom – 1:2. O šesť minút prišla druhá hviezdna chvíľa pre kanoniera bratislavského mužstva, ktorý sa rútil sám na Dikaňa. Jemným oblúčikom ho preloboval a zariadil vyrovnanie na 2:2. Slovan od 30. minúty hral ako vymenený, jeho hráči si viac verili a skúšali to v útoku. Ich prebudenie však prišlo neskoro, ruský tím si napriek dvom inkasovaným gólom strážil postupový výsledok a v 70. minúte mohol znova viesť, lenže Ahmedov sám pred Muchom trestuhodne prestrelil bránu. V 73. minúte bol Slovan blízko k otočeniu skóre, keď Milinkovič zatriasol brvnom. O štyri minúty hrdina odvetného súboja Vittek dokonal svoj hetrik a predsa daroval Slovanu vedenie, keď upratal Mészárosov krížny center cez šestnástku a nedal Dikaňovi šancu – 3:2. V závere mohol vyrovnať Smolov, ale neuspel. V nadstavenom čase Podaný nedovolene zastavil Ahmedova a nariadenú jedenástku premenil Smolov, čím stanovil na konečných 3:3. Mucha si na loptu siahol, ale bola príliš prudká a nemal šancu ju vyraziť.

 

Dušan Tittel: “Šance zmaril výborný brankár hostí”

Na snímke tréner Slovana Dušan Tittel
Na snímke tréner Slovana Dušan Tittel

Dušan Tittel, tréner ŠK Slovan Bratislava: “V prvom rade blahoželám súperovi k postupu do play off. Vedeli sme, že odveta bude po prehre 0:2 v prvom zápase veľmi ťažká. Predstavovali sme si iný vývoj zápasu, prakticky od začiatku sme prehrávali 0:2 a to bol pre mužstvo veľký úder. Prvý polčas sme dohrávali v zlom psychickom rozpoložení, Krasnodar bol lepší a zaslúžene viedol. Cez prestávku sme hráčov motivovali, aby sa nevzdávali a hrali, akoby bolo 0:0. Strelili sme tri góly, okrem toho sme trafili brvno a ďalšie šance zmaril výborný brankár hostí. Myslím, že sme si zaslúžili vyhrať. Som rád, že Robo (Vittek – pozn.) dnešným výkonom dokázal, aký je výborný futbalista. Mrzí ma však, že prišlo málo divákov.”

Oleg Kononov, tréner FK Krasnodar: “Tento zápas si dôkladne zanalyzujeme. Budem mať otázky na všetkých hráčov z hľadiska ich prístupu. Čakajú nás s nimi pohovory, pretože za stavu 2:0 by sme mali zápas doviesť do víťazného konca. Musím uznať, že hráči Slovana sa dnes dobre pohybovali a vytvorili si šance, ktoré dokázali využiť. Remíza je spravodlivým vyjadrením priebehu stretnutia.”

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Včera 18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

Včera 18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

Včera 18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

Včera 18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali