Slovan nezvládol záver, v gólovej prestrelke podľahol Nižnekamsku 4:6

Slovan nezvládol záver, v gólovej prestrelke podľahol Nižnekamsku 4:6

Bratislava 24. decembra (TASR)

 

Hokejisti Slovana Bratislava podľahli na Štedrý deň v rámci domácej série v KHL predposlednému tímu Východnej konferencie Neftechimiku Nižnekamsk 4:6, keď absolútne nezvládli záver stretnutia. Zverenci trénera Petriho Matikainena tak prehrali druhý zápas za sebou. V tabuľke Západnej konferencie im patrí naďalej 10. priečka, od ôsmeho miesta zaručujúceho účasť v play off ich delia štyri body.

“Belasí”, tentoraz v červených vianočných dresoch, nastúpili už aj s novými defenzívnymi posilami Kanaďanom Camom Barkerom a mladým Lukášom Kozákom. Hostia sa dostali do vedenia v 11. minúte zásluhou Igora Polygalova, za domácich odpovedal na začiatku druhej tretiny slovinský legionár Rok Tičar. Nižnekamsk si v ďalšom priebehu vytvoril dvojgólový náskok, no Slovan nezložil zbrane a v treťom dejstve otočil v priebehu necelých piatich minút skóre z 1:3 na 4:3. Vedúci gól strelil v 50. minúte Tomáš Surový. Domáci však nezvládli záver, v ktorom inkasovali v priebehu minúty a pol tri góly a zostali bez bodu.

Reklama

Slovan zakončí sedemzápasovú decembrovú domácu šnúru v piatok 26. decembra o 19.00 súbojom proti SKA Petrohrad.

Slovan Bratislava – Neftechimik Nižnekamsk 4:6 (0:1, 1:1, 3:4)

Reklama

Góly: 24. Tičar (Vondrka, Jeglič), 45. Netík (Tičar, Jeglič), 46. Nagy (Nedorost, Barker), 50. Surový – 11. Polygalov (Milovzorov, Ivanov), 36. Anderson (Ivanov, Milovzorov), 42. Nikulin, 59. Sexton, 59. Sexton (Pujacs), 60. Milovzorov (Jevsejenkov). Rozhodovali: Bukin, Beľjajev – Metalnikov, Sirotkin, vylúčení: 10:7 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané), zmeny: Slovan od 41. min bez Šťastného, Ölveckého a Hudáčeka.

Slovan Bratislava: Janus – Luža, Sersen, Starosta, Barker, Štajnoch, Kozák – Netík, Tičar, Jeglič – Nagy, Nedorost, Bartovič – Hudáček, Murley, Vondrka – Šťastný, Surový, Ölvecký

Neftechimik Nižnekamsk: Sudnicin – Jevsejenkov, Pujacs, Riasenskij, Berezin, Kosmačjov, Kalašnikov – Grigorenko, Anderson, Sexton – Milovzorov, Polygalov, Ivanov – Zdunov, Nikulin, Rybin

Zápas sa niesol vo sviatočnej atmosfére. Pri vstupe do haly rozdávali fanúšikom špeciálne šály s vianočným motívom, z reproduktorov hrala vianočná hudba a po stretnutí zaspieval divákom spevácky zbor Technik priamo z ľadovej plochy niekoľko kolied a na záver Tichú noc.

Po úvodných minútach oťukávania sa zhostili réžie stretnutia hostia, ktorí ako nôž maslom prenikali cez domácu obranu a vytvárali si šance. V 5. minúte Janus zlikvidoval pokus Grigorenka a po dorážke Andersona putoval puk tesne vedľa žrde. Pri vylúčení Vondrku potom minul cieľ pred bránkou dotierajúci Zdunov, Ivanov mieril z uhla tesne mimo a brankár Slovana kryl aj pokus Grigorenka. V 9. min sa dostal do úniku Kalašnikov, jeho strelu Janus vyrazil, nasledovala nevyužitá dvojšanca Milovzorova a Polygalova. Domáci nebrali hrozbu vážne a tak prišiel v 11. min trest: Milovzorov spoza bránky prihral neobsadenému Polygalovovi, ktorý našiel voľný priestor pri žrdi – 1:0. O minútu neskôr hostia pretlačili puk do siete druhýkrát, no gól neplatil pre postavenie hráčov Neftechimiku v bránkovisku. Až potom sa slovanisti zahryzli do súpera, chvíľami sa usadili v jeho obrannom pásme, no väčšinu času iba krúžili pri mantineloch, výnimkou bola drzá akcia Hudáčeka, pri ktorej ho o zakončenie obral faul Kosmačjova. Vyrovnanie Slovanu nepriniesla ani presilovka v závere tretiny, Sudnicin zneškodnil strelu Sersena i dorážku Hudáčeka.

Reklama

Vypredaná Slovnaft Aréna sa dočkala gólu až na začiatku druhého dejstva, keď tesne po skončení presilovky namieril po prihrávke Vondrku presne k žrdi Slovinec Tičar – 1:1. Domáci zovreli súpera aj pri ďalšej početnej výhode, Sudnicin si však s delovkami Sersena poradil. Na druhej strane zahodil veľkú šancu Milovzorov, Janus si dal na jeho bekhend pozor. Plynulosť hry potom naštrbili časté vylúčenia, 23 sekúnd sa museli slovanisti brániť aj v trojici, ale oslabenie ustáli. Časté hvizdy rozhodcov dvíhali emócie na ľade, v polovici zápasu sa strhla menšia šarvátka medzi Kosmačjovom a Nedorostom. V 35. minúte unikal v oslabení Surový, už-už sa dostával do koncovky, no Polygalov mu v poslednej chvíli vypichol puk. Potom sa domáci druhýkrát v zápase ubránili pri krátkej súperovej presilovke 5 na 3, v 36. minúte však nevyčistili dobre priestor pred vlastným bránkoviskom a po aktivite Ivanova upratal puk do siete Anderson – 1:2. Na konci tretiny mohli hostia dokonca zvýšiť náskok, Ivanov ale na Janusa z dobrej pozície nevyzrel.

Matikainenovi zverenci vstúpili do tretej časti s cieľom vytvoriť si tlak a pokúsiť sa o vyrovnanie, no ich snahu nahlodal veľmi rýchlo Nikulin, ktorý v 42. minúte strelou spoza Štajnocha prekvapil Janusa a poslal hostí do dvojgólového vedenia. Domácich to však vôbec nevykoľajilo, už o dve a pol minúty gólovo odpovedal Netík, ktorý sa presadil zblízka po prihrávke Netíka z rohu klziska – 2:3. A to nebolo všetko, o 49 sekúnd z otočky spomedzi kruhov prepálil Sudnicina najproduktívnejší hráč Slovana Nagy a bolo vyrovnané. Slovanistov to nakoplo a v 51. minúte dokonali famózny obrat. Sudnicinovi vypadlo z rúk nahodenie Barkera a puk dorazil do siete dôrazný Surový – 4:3. Gól musel v neprehľadnej situácii ešte odobriť videorozhodca. Domáci dostali krídla, Nedorost dvakrát vystrašil Sudnicina a v presilovke letelo Surového bekhendové zakončenie iba tesne mimo. Tréner hostí si v závere zobral oddychový čas, odvolal brankára a risk mu vyšiel, keď Sexton prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Záver slovanisti absolútne nezvládli, 106. sekúnd pred koncom nechali osamotneného Sextona, ktorý si v nájazde bekhendom vychutnal Janusa a poslal hostí do vedenia. V závere spečatil triumf Nižnekamsku gólom do prázdnej bránky Milovzorov.

Petri Matikainen, tréner Slovana: “Bolí ma z toho srdce, prehrať takto zápas pred plným domom… Ťažko sa mi hľadajú slová po takejto prehre. V prvej i druhej tretine sme začali slabšie, gólovo sme sa začali presadzovať, až keď sme stiahli hru na tri pätorky. Mali sme tento zápas vyhrať a vybudovať si sebavedomie do ďalších stretnutí. V závere nás delilo od výhry pár minút, prišlo však pár chýb, po ktorých sme inkasovali… Nebudem za to nikoho viniť a menovať hráčov, hokej je tímový šport, musíme sa z toho poučiť.”

Václav Nedorost, útočník Slovana: “Bolo to zaujímavé spestrenie Štedrého dňa, škoda, že sme si tým koncom stretnutia pokazili náladu. Čo sme tam predviedli… Musíme na to zabudnúť a teraz sa venovať na sviatky doma deťom.”

Milan Bartovič, kapitán Slovana: “Myslím si, že 58 minút to bol z našej strany výborný zápas. Za stavu 1:3 nik neprestával veriť, bojovali sme a otočili sme to. V poslednej minúte a pol sme však dostali tri góly. Ťažko sa to hodnotí. Veľmi sme chceli, aby to na Vianoce dobre dopadlo a vytvorili si peknú sviatočnú náladu. Nevyšlo to, je to kruté. Posledné minúty nám náladu veľmi zhoršili.”

Reklama

Vladimir Krikunov, tréner Neftechimiku: “Ďakujem mojim hráčom, že sa im podarilo otočiť zápas a nakoniec zvíťaziť. Bol to pre nás náročný duel, mali sme viacerých zranených a chorých hráčov. Zápas bol pre divákov zaujímavý, pre trénerov to bolo trochu ťažšie.”

ad

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali