Slovan nevyužil osem presiloviek, prehral s CSKA Moskva 1:2 po predĺžení

Slovan nevyužil osem presiloviek, prehral s CSKA Moskva 1:2 po predĺžení

Bratislava 3. októbra 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

V tretej minúte predĺženia rozhodol o triumfe CSKA Michail Naumenkov

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v nedeľňajšom zápase základnej časti KHL na domácom ľade s favorizovaným CSKA Moskva 1:2 po predĺžení. Na vypredanom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu sa hostia ujali vedenia v 11. minúte po góle Kirilla Petrova, v druhej tretine síce vyrovnal Václav Nedorost, ale v tretej minúte predĺženia rozhodol o triumfe CSKA Michail Naumenkov. V tabuľke Západnej konferencie patrí “belasým” naďalej 13. priečka, na dvanásty Medveščak Záhreb strácajú štyri bod, od poslednej ôsmej postupovej pozície ich delí šesť bodov.

Reklama
Na snímke vpravo Valerij Ničuškin (CSKA) a vľavo brankár Barry Brust (Slovan) počas zápasu KHL HC Slovan Bratislave - CSKA Moskva
Na snímke vpravo Valerij Ničuškin (CSKA) a vľavo brankár Barry Brust (Slovan) počas zápasu KHL HC Slovan Bratislave – CSKA Moskva

Zverenci trénera Miloša Říhu tak na úvod trojzápasovej domácej série získali cenný bod, mrzieť ich však môže osem nevyužitých presiloviek. Najbližšie privítajú v utorok o 19.00 h ďalšieho ašpiranta na titul SKA Petrohrad, šnúru zakončia štvrtkovým duelom so Severstaľom Čerepovec (19.00).

 

Reklama

KHL – základná časť:

Slovan Bratislava – CSKA Moskva 1:2 po predĺžení (0:1, 1:0, 0:0 – 0:1)

Góly: 32. Nedorost (Jeglič, Viedenský) – 11. Petrov, 63. Naumenkov (Kiselevič). Rozhodovali: Gašilov, Ravodin – Metalnikov, Sirotkin, vylúčení: 4:8 na 2 min, navyše 28. Panin DKZ za nešport. správanie, 41. Denisov (obaja CSKA) 10 min, za narazenie zozadu, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané).

Zostavy:

Slovan Bratislava: Brust – Plastino, Švarný, Meszároš, Luža, Ďaloga, Pokorný, Kundrátek, Bačik – Jeglič, Taffe, Nedorost – Cheechoo, Viedenský, Šťastný – Chipchura, Zigo, Valský – Šiška, Lušňák, Skalický

Reklama

CSKA Moskva: Sorokin – Ožiganov, Denisov, Kiselevič, Kutuzov, Naumenkov, Panin, Pivcakin – Kugryšev, Scott, Telegin – Petrov, Popov, Ničuškin – Enlund, Da Costa, Muršak – Žarkov, Andronov, Kvartalnov – Košelev

 

Slovan hral s favoritom vyrovnanú partiu

Prvá tretina ukázala rozdiely v korčuliarskych a technických schopnostiach súperov, domáci hráči vyvažovali nedostatky nasadením a bojovnosťou. Hráči CSKA dokázali v rovnovážnom stave prenikať pred Brusta, kým Slovan hrozil iba v presilovkách, tých odohral až štyri, ale ani jednu z veľkých príležitostí nevyužil. Najprv Cheechoo skúšal zasunúť odrazený puk za Sorokina, obetavo sa mu však vrhol do strely obranca Denisov, následne pálil v dobrej pozícii Zigo iba do súperovho brankára. Favorizovaní hostia svojim pohybom nútili slovanistov k chybám, najprv v početnej výhode Ničuškin z medzukružia mieril tesne vedľa, ale v 11. min. už po chybnej prihrávke Taffea otvoril skóre Petrov, keď zavesil pod brvno. Vzápätí mohol zvýšiť náskok Muršak, zblízka trafil Brusta. V závere tretiny zahodili domáci niekoľko sľubných šancí, Nedorost v presilovke sám pred Sorokinom napálil puk z otočky iba do brankára CSKA, potom rovnako pochodil Cheechoo, v ďalšej presilovke zlyhal v šanci Viedenský a Sorokin následne ukázal semafor Švarnému.

Na snímke uprostred Andrej Šťastný (Slovan), vľavo Denis Denisov a vpravo brankár Iľja Sorokin (obaja CSKA) v stretnutí KHL HC Slovan Bratislave - CSKA Moskva
Na snímke uprostred Andrej Šťastný (Slovan), vľavo Denis Denisov a vpravo brankár Iľja Sorokin (obaja CSKA) v stretnutí KHL HC Slovan Bratislave – CSKA Moskva

V druhej časti sa tempo hry ešte zvýšilo, hral sa živší, pútavejší hokej. V 24. minúte nezatvorili obrancovia Slovan priestor na modrej čiare a vytvorili diaľnicu Petrovovi, ten však v koncovke neuspel, rovnako ako Da Costa. “Belasí” odpovedali krásnou individuálnou akciou Vdiedenského, ktorej chýbalo iba gólové vyústenie. Domáci vystupňovali svoje úsilie a v 32. minúte sa dočkali zslúženého vyrovnania, keď po Jegličovej prihrávke namieril Nedorost zoči-voči Sorokinovi presne k žrdi – 1:1. Naďalej však pokračovalo trápenie slovanistov v presilovkách, na konci tretiny nevyužili už svoju šiestu.

Reklama

V treťom dejstve si dávali oba tímy už väčší pozor, aby nespravili chybu, ktorá by mohla byť osudná. V 48. min. mohol nakloniť misky váh na stranu “vojakov” Da Costa, Brust však jeho štipľavú delovku spoza kruhov vyrazil. Slovan hral naďalej s favoritom vyrovnanú partiu, chvíľami dokázal súpera aj zatlačiť, ale s pribúdajúcim časom sa dostával do koncovky stále ťažšie. Duel napokon dospel až do predĺženia, v ktorom rozhodol o dvoch bodoch pre CSKA Naumenkov.

 

Reakcie po zápase:

Václav Nedorost, útočník a autor jediného gólu Slovana: “Je škoda, že sme zápas nedoviedli do nájazdov. Každý získaný bod proti súperovi, akým je CSKA, je však dobrý. Musíme mať hlavy hore a pripraviť sa na ďalší zápas s Petrohradom, ktorý bude možno ešte ťažší. Proti každému favorizovanému súperovi hráme dobre, makáme nadoraz, neviem, čím to je. V tejto súťaži nedá nikto nikomu nič zadarmo.”

Marek Viedenský, útočník Slovana: “Myslím si, že diváci videli výborný zápas, hra sa prelievala z jednej strany na druhú. Súper bol možno trochu technickejší, ale my sme ich dohrávali bojovnosťou. Vypracovali sme si nejaké šance, ak by sme ich premenili, možno by zápas vyzeral inak. Dlho sme nehrali toľko presiloviek ako dnes. Chcelo to v nich viac striel, puky sa nám neodrážajú na hokejky, treba k tomu aj šťastie. Musíme si to lepšie nacvičiť.”

Andrej Meszároš, obranca Slovana: “Také chyby, ako spravil Taffe pred inkasovaným gólom, sa v hokeji stávajú. Myslím si, že sme odohrali kvalitný zápas, odčinili sme debakel so Záhrebom. Bod je pekný, bol to z našej strany dobrý duel. Všetko to bolo o našich nevyužitých presilovkách, keby sme v nich dali góly, tak by sme zápas možno vyhrali. Presilovky v súčasnom hokeju rozhodujú, škoda toho. Strieľame v nich, ideme do bránky, ale chýbajú dorážky, musíme byť v nich viac hladní po góloch.”

Na snímke vpravo tréner tímu Miloš Říha a vľavo Václav Nedorost počas zápasu KHL HC Slovan Bratislave - CSKA Moskva
Na snímke vpravo tréner tímu Miloš Říha a vľavo Václav Nedorost počas zápasu KHL HC Slovan Bratislave – CSKA Moskva

Miloš Říha, tréner Slovana: “Bol to vynikajúci zápas vo vynikajúcej atmosfére. Po debakli so Záhrebom sme sa zbierali, mužstvo k tomuto zápasu pristúpilo inak. Ak budeme pokračovať v tomto trende, tak nám góly budú padať. Hráčom sa dá vyčítať pár chýb, CSKA je však silný súper a bod berieme. Mali sme to dotiahnuť do nájazdov, v predĺžení sme to takticky nezvládli. Čo sa týka presiloviek, musíme ich viac zjednodušiť. Hráme v nich po rohoch a to sa mi nepáči, musíme vytvárať väčší tlak v predbránkovom priestore.”

Dmitrij Kvartalnov, tréner CSKA: “Sme spokojní s dosiahnutým výsledkom. Bol to skutočne náročný zápas.”

 

Tabuľka Západnej konferencie:

Reklama

1. CSKA Moskva 17 12 1 2 2 49:24 40

2. SKA Petrohrad 16 10 1 4 1 66:35 36

3. Nižnij Novgorod 15 9 2 2 2 37:23 33

————————————————

4. Lokomotiv Jaroslavľ 16 7 3 2 4 39:32 29

Reklama

5. HK Soči 15 8 1 1 5 42:36 27

6. Dinamo Moskva 16 6 3 2 5 38:31 26

7. Dinamo Minsk 12 7 2 0 3 38:28 25

8. Spartak Moskva 14 7 0 1 6 31:32 22

9. Jokerit 15 6 1 2 6 35:40 22

Reklama

10. Viťaz Podoľsk 14 5 2 2 5 32:32 21

11. Čerepovec 16 5 1 4 6 29:41 21

12. Medveščak Záhreb 15 4 3 2 6 37:45 20

13. SLOVAN BRATISLAVA 14 4 1 2 7 33:43 16

14. Dinamo Riga 14 1 1 1 11 21:37 6

 

Reklama
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:03

Teroristické hnutie Islamský štát (IS) vo štvrtok vyhlásilo, že bude podnikať ďalšie útoky proti “židom a kresťanom” po celom svete. Informuje agentúra DPA.

Hovorca IS Abú Huzajfa al-Ansárí v 40-minútovej novej zvukovej nahrávke, zverejnenej médiom hnutia al-Furkán, vyzval “osamelých vlkov na útoky proti križiakom (kresťanom) a židom všade vo svete, predovšetkým v Európe, Spojených štátoch a v srdci židovského štátu, meste al-Kuds, a v Palestíne počas ramadánu”.

07:52

Súd v ruskej exkláve Kaliningrad vo štvrtok odsúdil novinára Michaila Feldmana na dva roky odňatia slobody za kritiku ruskej vojenskej ofenzívy na Ukrajine. Polícia v Moskve počas 24 hodín zadržala ďalších piatich reportérov, informuje agentúra AFP.

07:30

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí. 

Podľa policajného hovorcu autobus prevážal študentov strednej odbornej školy vo Warburgu. Vracali sa z výletu v Anglicku.

07:20

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke sa stal v pondelok 25. marca fatálny incident. Personál vykonal potrat zdravej žene v štvrtom mesiaci tehotenstva, pretože si splietol pacientky. Vo štvrtok to potvrdila tlačová hovorkyňa nemocnice Eva Stolejda Libigerová. Prípadom sa zaoberá polícia, informoval portál iDNES.cz.

Tehotná žena išla na bežnú kontrolu, kým druhej žene mali lekári urobiť zákrok, ktorý sa vykonáva napríklad pri liečbe chorej maternice, ale je možné ním tiež ukončiť tehotenstvo.

07:00

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vo štvrtok vyhlásil, že členovia skupiny G20 sa budú musieť zhodnúť, či pozvú ruského lídra Vladimira Putina na novembrový summit v Brazílii. Informovala agentúra AFP.

Brazília sa postavila proti snahe izolovať a potrestať Rusko za jeho inváziu na Ukrajinu a tvrdí, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a západné krajiny nesú časť viny za vojnu.

06:40

Francúzske úrady počas uplynulých dní v rámci rozsiahlych policajných razií vo viacerých mestách zadržali 1357 osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Vo štvrtok to v meste Dijon vyhlásil francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Informovala agentúra DPA.

06:30

V Juhoafrickej republike (JAR) sa vo štvrtok zrútil z mosta do rokliny autobus a následne začal horieť. Pri nehode zahynulo 45 ľudí, informovala agentúra AFP.

Nehodu na juhu Afriky prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali