Slováci začínajú prípravné duely pred svetovým šampionátom, v Piešťanoch ich preveria hostitelia MS 2021 Lotyši

Slováci začínajú prípravné duely pred svetovým šampionátom, v Piešťanoch ich preveria hostitelia MS 2021 Lotyši

Bratislava 19. apríla 2021 (SITA/HSP/Foto:TASR/SZĽH – Andrej Galica, TASR-Lukáš Grinaj)

 

Slovenskú hokejovú reprezentáciu po viac ako ročnej pauze čaká prvá zápasová previerka, zverenci trénera Craiga Ramsayho nastúpia v Piešťanoch proti výberu Lotyšska. Po utorkovom súboji s naplánovaným začiatkom o 20.15 h hneď v stredu 21. apríla od 16.00 h odohrajú obe mužstvá na rovnakom mieste aj odvetu. Pre Slovákov pôjde o dve prípravné stretnutia z naplánovaných ôsmich zápasov na vyladenie formy pre tohtoročnými majstrovstvami sveta, ktoré sa od 21. mája do 6. júna uskutočnia v lotyšskej Rige

Slafkovsky Nemec Knazko SR hokej reprezentacia
Na snímke zľava Šimon Nemec, Juraj Slafkovský a Samuel Kňažko počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie

Už počas najbližšieho víkendu prídu na rad rovnako v Piešťanoch aj dva prípravné súboje proti Nemcom (24. a 25. apríla), neskôr v rovnako dejisku si zahrajú aj proti Rakúšanom (1. a 2. mája). Generálkou na svetový šampionát budú stretnutia proti domácim Čechom v Prahe (6. a 7. mája).

Reklama

Po prvom kempe na dobrovoľnej báze sa slovenský tím pripravuje spoločne od štvrtka 15. apríla, počas víkendu sa k reprezentácii pripojila aj trojica mladíkov Juraj Slafkovský, Samuel Kňažko (obaja TPS Turku) a Šimon Nemec (HK Nitra) z juniorského výberu SR. Všetci traja počas minulého týždňa s tímom SR “20” absolvovali prípravné súboji proti rovesníkom z Česka.

“Tento rok sa na majstrovstvách sveta nevypadáva. Preto sme sa rozhodli, že chceme vidieť hráčov, ktorí by mali byť našou budúcnosťou. Z toho dôvodu sme potiahli troch ‘dvadsiatkárov’, ktorí sa dobre ukazovali nielen v zápasoch proti Čechom, ale počas celej sezóny,” povedal asistent generálneho manažéra a skaut reprezentácie Oto Haščák podľa oficiálneho webu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). “Zatiaľ nie je rozhodnutie, v ktorých zápasoch juniori nastúpia, ale určite buď s Lotyšmi alebo Nemcami,” doplnil.

Reklama
Craiga Ramsay SR hokej priprava
Na snímke tréner A-tímu slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsey

Najskúsenejšími hráčmi v aktuálnom kádri Craiga Ramsayho sú Marek Ďaloga s 96 štartmi v národnom drese a Adam Jánošík so 64 duelmi. Omnoho viac je v tíme nováčikov. Ďaloga už v nedeľu môžu svoje číslo reprezentačných štartov zaokrúhliť na rovnú stovku. Doteraz hral na piatich MS a na ZOH 2018.

“Motivácia je u každého hráča vysoká. Každý chce zabojovať o miesto v záverečnej nominácii. Minulý rok sa majstrovstvá sveta pre pandémiu nekonali. Myslím si, že tento rok to môže byť v Lotyšsku celkom dobré. Ale cesta na MS je dlhá, uvidím, čo bude. Každý, kto dostal pozvánku do reprezentácie, chce urobiť maximum, aby sa na šampionát dostal,” povedal skúsený bek.

V Piešťanoch sa počas najbližších dvoch dní uskutočnia 29. a 30. vzájomný duel medzi výbermi Slovenska a Lotyška. Bilancia zatiaľ hovorí v prospech Slovákov, ktorí dosiahli 16 víťazstiev a 3 remízy, v deviatich prípadoch odchádzali ako zdolaný tím. Skóre z týchto zápasov je 92:63. Zatiaľ naposledy sa obe mužstvá stretli v príprave pred MS 2018, v Michalovciach a Poprade triumfoval slovenský výber zhodne 4:1.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:32

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za “agresiu”, ktorá tlačí Blízky východ k “priepasti”.

08:21

Škótska vláda vo štvrtok oznámila, že sa vzdala svojho cieľa znížiť emisie skleníkových plynov o 75 percent do roku 2030. Urobila tak po tom, čo ho poradný orgán britskej vlády — Výbor pre klimatickú zmenu (CCC) — nedávno označil za nedosiahnuteľný.

08:11

Fínska pravicová vláda vo štvrtok ohlásila niekoľko zmien imigračného zákona určených na jeho sprísnenie. Zmeny by priniesli nové procedúry na hraniciach a prísnejšie podmienky pre žiadateľov o azyl.

08:03

V Indii sa v piatok začali šesťtýždňové všeobecné voľby, v ktorých má hinduistický nacionalista a premiér Naréndra Módí takmer isté víťazstvo, keďže oslabená opozícia je zatlačená do úzadia. Na najväčšom hlasovaní na svete sa môže zúčastniť celkovo 968 miliónov ľudí.

07:54

Bojovníci džihádistickej organizácie Islamský štát (IS) vo štvrtok zabili 20 sýrskych vojakov a príslušníkov provládnych síl pri dvoch útokoch v Damaskom ovládaných oblastiach tejto vojnou zmietanej krajiny.

07:28

Argentína predložila vyhlásenie o úmysle vstúpiť do Severoatlantickej aliancie (NATO) ako globálny partner, oznámil vo štvrtok argentínsky minister obrany Luis Petri na sociálnej sieti X.

NATO
Na archívnej snímke vlajky členských krajín NATO vejú pred sídlom Aliancie v Bruseli
07:18

Európa by mala dať Ukrajine viac peňazí, vyhlásil vo štvrtok bývalý prezident USA Donald Trump; niekoľko dní pred tým, ako budú americkí zákonodarcovia hlasovať o dlho odkladanom balíku pomoci vo výške 61 miliárd dolárov.

07:06

Situácia na ukrajinskom fronte je kritická a nasledujúce týždne môžu rozhodnúť o osude vojny, vyhlásil vo štvrtok po skončení summitu EÚ v Bruseli poľský premiér Donald Tusk.

Závery summitu podľa poľského premiéra obsahujú zmienku o záväzku Európskej únie dodať Ukrajine čo najskôr prostriedky protivzdušnej obrany.

07:00

Poľskí poľnohospodári bránia ukrajinským kamiónom v odchode z Poľska blokádou viacerých hraničných priechodov. Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

06:44

Politické strany v Chorvátsku sa vo štvrtok snažili zostaviť vládnu koalíciu po tom, čo najviac parlamentných kresiel v stredajších voľbách získala vládnuca konzervatívna strana Chorvátske demokratické spoločenstvo (HDZ) premiéra Andreja Plenkoviča. Strana HDZ však nezískala parlamentnú väčšinu.

06:35

Tisícky bosnianskych Srbov protestovali vo štvrtok v meste Banja Luka proti potenciálnej rezolúcii OSN, ktorou by sa 11. júl vyhlásil za medzinárodný deň pamiatky obetí genocídy v Srebrenici.

06:30

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán, ide o odvetu za jeho víkendový útok, informovali americké médiá.

Včera 20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali