To zase negatívne ovplyvňuje zdravie a nedostatok energie ovplyvňuje našu výkonnosť počas dňa. Preto prichádzame s nápadom, ako urobiť z raňajok skutočnú hostinu, a ponúkame vám niekoľko jednoduchých receptov s vajcami v hlavnej úlohe.
Do omelety pridajte modrý syr
Ako pripraviť omeletu? Nie je nič jednoduchšie! Stačí rozbiť niekoľko vajec, pridať trochu mlieka a korenia, zamiešať túto zmes a naliať do horúcej panvice s maslom alebo olejom. Ide o klasický recept na omeletu, ktorý poznáme všetci. Preto stojí za to experimentovať s doplnkami. Napríklad môžete pridať tenký plátok syra s modrou plesňou, napríklad nivy, navrch a nechať omeletu prikrytú po dobu niekoľkých minút (aby sa syr roztavil). Vďaka tomu budete mať raňajky ako v najlepších reštauráciách.
Holandská omáčka na volské oko
Tradičné volské oko získa novú chuť, ak do neho pridáte holandskú omáčku. K tomu je treba zmiešať tri žĺtky, lyžicu masla, štipku soli a čierne korenie s citrónovou šťavou.
Potom dajte výslednú zmes do vodného kúpeľa v hrnci s vriacou vodou a po celú dobu miešajte. Omáčka rýchlo zhustne, takže by mala byť pripravená tesne pred podávaním. Výsledná vôňa bude príjemným prekvapením!
Praženica s bazalkou a špenátom
Pri príprave praženice je potrebné mať na pamäti jedno pravidlo. Keď je vaše vajce mierne zrazené (doslova po niekoľkých sekundách), stlačte ho vidličkou. Posuňte vonkajšie okraje smerom k stredu vajcia, kým nedosiahnete požadovaný účinok. Nezabudnite do zmesi pridať plátky špenátu, bazalky a parmezánu. Vďaka nim to budú naozaj dobré a voňavé raňajky.