Sedemročný chlapec si pri hre s plynovým zapaľovačom podpálil vlasy

Sedemročný chlapec si pri hre s plynovým zapaľovačom podpálil vlasy

Nitra 16. marca 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Štefan Puškáš)

 

Policajné správy

Sedemročný chlapec si pri hre podpálil vlasy na hlave plynovým zapaľovačom. Nešťastná udalosť sa stala v utorok 15. marca okolo obeda v kuchyni rodinného domu v Nitre. “Malý Tony sa hral spolu so svojimi štyrmi súrodencami, pričom využil krátku neprítomnosť svojej matky. Chlapec si na vlasy nastriekal lak na vlasy a následne škrtol zapaľovačom,” informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

Reklama
Ilustračné foto
Ilustračné foto

Keď sa matka po chvíľke vrátila do kuchyne a videla, že jej synovi horia vlasy, oheň uhasila a zavolala záchranku. Dieťa bolo prevezené do nemocnice, kde mu zranenia ošetrili. Chlapec utrpel popáleniny na hlave v oblasti čela, horného ľavého viečka, ľavého ucha a temena hlavy. Nitrianski policajti skutok prešetrujú ako prečin ublíženia na zdraví.

 

Reklama

Muž vykradol auto, predstieral, že je na prechádzke s dieťaťom

Košickí policajti zadržali v utorok (15.3.) krátko pred 17.00 h na sídlisku Nad jazerom mladíka, ktorý sa vlámal do auta. Muži zákona ho vďaka rýchlemu zásahu a popisu zadržali do štyroch minút od vlámania. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

“Muž pred sebou tlačil detský kočiar a predstieral starostlivého rodiča na prechádzke. V kočiari však nemal žiadne dieťa, ale prikryté dve autorádiá. Jedno z nich pochádzalo z oznámenej krádeže. Poverený príslušník Policajného zboru zo spáchania prečinu krádeže obvinil viackrát trestne stíhaného 29-ročného Václava z Košíc,” priblížil Szabó. Obvinený podľa jeho ďalších slov autorádio odcudzil po tom, čo sa na Levočskej ulici v Košiciach vlámal do zaparkovaného motorového vozidla Fiat Punto.

Majiteľovi spôsobil škodu, ktorá bude dodatočne vyčíslená. “Totožnosť majiteľa druhého autorádia nájdeného v kočiari polícia zisťuje,” dodal policajný hovorca.

V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi až dvojročné väzenie.

Reklama

 

Policajti ratovali muža, ktorý visel na plote zakliesnený dolu hlavou

Levickí policajti zachraňovali muža, ktorý zostal visieť zakliesnený na plote dolu hlavou. Ojedinelý prípad sa stal v pondelok 14. marca vo večerných hodinách v levickej mestskej časti Mestský majer. “Zaujímavý pohľad sa naskytol 56-ročnému mužovi, ktorý uvidel na plote visieť človeka. Muž sa zakliesnil pri preliezaní pletivového plotu, pričom na ňom zostal visieť dolu hlavou,” informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

Muža zaveseného na plote sa podarilo dať dolu až privolaným policajtom. Tí zároveň podrobili 46-ročného Ladislava dychovej skúške. Výsledok bol 2,27 promile alkoholu. Muž chcel podľa vlastných slov prespať v chatke, policajti ho namiesto toho umiestnili do cely policajného zaistenia. “Po vytriezvení bol vypočutý a obvinený z prečinu porušovania domovej slobody,” skonštatovala Bruchterová.

 

Reklama

Polícia obvinila mladíka z Púchovského okresu, ktorý sa rodičom vyhrážal smrťou

Púchovskí policajti obvinili 22-ročného muža z Púchovského okresu z prečinu nebezpečného vyhrážania.

Obvinený muž pod vplyvom alkoholu (2,38 promile) sa 12. marca vo večerných hodinách v rodinnom dome začal s nožom v ruke vyhrážať zabitím svojim rodičom, kričal na nich a nadával im. Počas incidentu nedošlo u poškodených k žiadnemu zraneniu, ale konanie obvineného u nich vzbudilo dôvodnú obavu o svoj život a zdravie, TASR dnes informoval trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

“Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok,” doplnil.

 

Polícia obvinila osem osôb v súvislosti s prideľovaním nájomných bytov v Žiline

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil osem osôb z korupcie v súvislosti s prideľovaním mestských nájomných bytov mesta Žilina. Korupčné konanie malo spočívať v podplácaní, prijímaní úplatku aj v nepriamej korupcii. TASR informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

“Ešte v júli 2011 mal R. G. (36) poskytnúť A. Š. (62) 7000 eur. A. Š. mal za úplatok svojím vplyvom pôsobiť na zamestnanca mestského úradu vybavujúceho bytovú agendu. Ten mal v rozpore so všeobecným nariadením mesta uprednostniť istého žiadateľa o nájomný byt pred inými žiadateľmi,” uviedol Slivka.

Podľa polície mal podobne aj T. H. (37) v apríli 2012 odovzdať prostredníctvom inej osoby 1500 eur zamestnankyni mestského úradu M. D. (43). Tá mala požiadať J. W. (53) o prípravu podkladov upravených tak, aby bola pred inými žiadateľmi uprednostnená D. K. (39). Za takto pripravené podklady mala M. D. odovzdať J. W. z prijatého úplatku 750 eur. “Pre úplnosť, na začiatku tohto reťazca mala D. K. za úspešnosť svojej žiadosti poskytnúť 11.000 eur R. G. a ten z nich mal odovzdať 3500 eur A. Š.,” doplnil Slivka.

Podobne mal na prelome rokov 2012 a 2013 postupovať už uvedený R. G., ktorý mal prijať úplatok 4000 eur od P. P. (36) a K. P. (27) a poskytnúť ho A. Š. Aj v tomto prípade mal za úplatok svojím vplyvom pôsobiť na zamestnanca mestského úradu vybavujúceho bytovú agendu. Avšak v tomto prípade sa mu ich uprednostnenie pred inými žiadateľmi o pridelenie bytu nepodarilo vybaviť. A. Š. preto vrátil R. G. 3500 eur.

Reklama

“V prípade dokázania viny hrozí obvineným z podplácania trest odňatia slobody od šiestich mesiacov až na tri roky, z prijímania úplatku na tri až osem rokov,” uzavrel Slivka.

 

Polícia v Bratislave zaznamenala ďalší útok na ženu močom

Polícia prijala v utorok (15.3.) oznámenie od 29-ročnej ženy, na ktorú mal o 21.25 h na zastávke MHD Novohradská v Bratislave zaútočiť močom neznámy páchateľ. TASR informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Po útoku mal páchateľ z miesta činu ujsť po Turčianskej ulici smerom na Trenčiansku ulicu na dosiaľ neznáme miesto.

Reklama

Podľa polície ide o muža vysokého približne 185 centimetrov, zdanlivého veku 23 až 24 rokov, športovej štíhlej postavy. Na sebe mal oblečenú modrú zimnú bundu s kapucňou, modré rifle a obuté mal bledé tenisky.

“Policajti rôznych útvarov v rámci Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave od začiatku roka do utorka 15. marca prijali celkom deväť oznámení v súvislosti s útokmi močom a výkalmi na osoby ženského pohlavia,” uviedla Kurucová. Vo všetkých prípadoch sa začalo trestné stíhanie vo veci prečinu výtržníctva, pričom po zatiaľ neznámom útočníkovi policajti pátrajú.

“V tejto súvislosti apelujeme na ženy, aby bezodkladne, ihneď po čine, informovali o takomto protiprávnom konaní políciu na bezplatnom čísle 158, čo polícii zvýši možnosť následného vypátrania páchateľa a objasnenia skutku. Oznámenie, ktoré je podané s väčším časovým odstupom, podstatne zhoršuje možnosť tento skutok objasniť a páchateľa zadržať,” doplnila Kurucová.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali