Sagan nepotrebuje okolo seba siedmich ľudí, Bora-Hansgrohe chce tancovať na viacerých svadbách

Sagan nepotrebuje okolo seba siedmich ľudí, Bora-Hansgrohe chce tancovať na viacerých svadbách

Bratislava 6. júla 2019 (SITA/HSP/Foto:SITA/AP-Dario Belingheri/ANSA)

 

Útok Petra Sagana na rekordný siedmy zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže, minimálne jedno víťazstvo v etape a jeden pretekár v najlepšej desiatke celkovej klasifikácie. To sú hlavné ciele cyklistického tímu Bora-Hansgrohe na 106. Tour de France, ktorá sa začne v sobotu v Bruseli

Na snímke slovenský cyklista Peter Sagan

“Maillot vert (zelený dres, pozn.) je pre nás dôležitý, rovnako ako aj aspoň jedna víťazná koncovka v etape. Tento rok sme sa však v tíme viac zamerali na podporu silnej skupiny vrchárov. Jeden z dvojice Emanuel Buchmann – Patrick Konrad by mal dosiahnuť umiestnenie v najlepšej desiatke. A Peter Sagan? V minulosti už viackrát dokázal, že nepotrebuje okolo seba siedmich ľudí, ktorí ho nasmerujú k víťaznému šprintu,” uviedol manažér tímo Bora-Hansgrohe Raplh Denk, cituje ho aj portál sportschau.de.

Reklama

Bora-Hansgrohe tento rok už nie je zďaleka len o skvelej výkonnosti Petra Sagana. Denk si veľmi dobre uvedomuje, že slovenský trojnásobný majster sveta sa pričinil iba o tri z celkového počtu 33 víťazstiev, ktoré dosiahol jeho “mančaft” v tomto roku. Bora-Hansgrohe. A rodili sa v rôznych typoch pretekov od klasických šprintérskych koncoviek etáp až po náročné horské dojazdy v kopcoch. A v tíme sa vyprofilovali aj jazdci pre celkové poradie v etapových pretekoch – Buchmann a Konrad. Buchamnn skončil celkovo tretí na prípravných pretekoch Critérium du Dauphiné a Konrad bol rovnako tretí v celkovej klasifikácii ďalšej generálky pred Tour de France, pretekoch Okolo Švajčiarska.

“Na podporu Sagana sme vyčlenili jedného až dvoch mužov, ostatní budú pomáhať Buchmannovi a Konradovi. A prečo máme až dvoch jazdcov pre celkové poradie? Lebo nemáme garanciu pódiového umiestnenia a počkáme, ako sa vyvinú preteky,” vysvetlil Denk.

Reklama

Nemecké médiá nazvali odvážne ciele tímu Bora-Hansgrohe na Tour de France tancom na troch svadbách naraz. Denk nepochybuje, že vysoké ambície sú základ pre ešte vyššie do budúcnosti. “Nepochybujem o tom, že to zvládneme. Vždy sa na etapových pretekoch pokúšame tancovať aspoň na dva a pol svadbách a nekoncentrovať sa výlučne na niečo špeciálne. V budúcnosti by sme chceli zaútočiť aj na celkové víťazstvo na Tour de France. Zisk žltého či ružového dresu na trojtýždňových etapových pretekoch je kráľovská disciplína cestnej cyklistiky, je to viac ako víťazstvo na Paríž-Roubaix či titul majstra sveta,” myslí si Denk.

Na tlačovej konferencii tímu Bora-Hansgrohe pred štartom Tour de France dostal slovo aj Peter Sagan a k svojim ambíciám povedal: “Zbytočne nad tým nepremýšľam, ale jasné, že zisk zeleného dresu je pre mňa priorita. Pokúsim sa vydať zo seba to najlepšie. Myslím si, že mám celkom dobrú šancu.”

Víťaz jedenástich etáp na Tour de France sa vyjadril aj k celkovým cieľom tímu na TdF: “Máme naozaj silný tím do kopcov. Ja zasa mám pri sebe ako podporu Daniela Ossa, vo zvlnených etapách by sa mal ukázať Max Schachmann. Oss ma bude chrániť v šprintérskych dojazdoch a celkovo v etapách na rovine. Samozrejme, on vie pomôcť aj do kopca, verím mu.”

Sagan zažil v minulosti v Belgicku veľa pekných chvíľ pri svojich víťazstvách na jarných klasikách. Teraz sa do tejto cyklistikou pobláznenej krajiny vrátil v horúcom lete. “Je pekné byť naspäť v Belgicku, aj keď je to úplne rozdielne oproti jarným jednorazovým pretekom. Samozrejme, najmä počasie je oveľa lepšie. Máme leto, tak si ho poďme užiť,” podotkol víťaz 112 pretekov v profikariére na ceste, cituje ho aj portál cyclingnews.com.

Pred sobotňajšou prvou etapou so štartom aj cieľom v Bruseli (194 km), ktorá je šitá pre hromadný šprintérsky dojazd, Sagan doplnil: “Je nás veľa, ktorí sa budeme pokúšať o víťazstvo a to počas celého prvého týždňa. V poslednom kilometri v prvej etape sa profil trochu zdvihne, ale nebude to strmé ani náročné. Všetci šprintéri budú pripravení. Silní budú Dylan Groenewegen, Caleb Ewan, ale aj Elia Viviani. Šprinty na Tour de France sú vždy zmätky a tlačenica.”

Reklama

Je to už sedem rokov, čo Sagan ohúril cyklistický svet tým, že ako nováčik na Tour de France vyhral tri z úvodných šiestich etáp. “To už bolo dávno. Moje pocity aj nastavenie sú iné ako v čase, keď som bol prvýkrát na Tour. Stále som však rád, že som toho všetkého súčasťou,” doplnil Sagan.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali