Róbert Pukalovič: Tak my sme fašisti za to, že reprezentujeme a hájime Slovensko?!

Róbert Pukalovič: Tak my sme fašisti za to, že reprezentujeme a hájime Slovensko?!

Bratislava 25. januára 2020 (HSP/Foto:archív HSP)

 

Bývalý hokejový reprezentant SR Róbert Pukalovič sa objavil na kandidátke ĽSNS. Mnohých touto informáciou prekvapil Marián Kotleba na svojej tlačovej konferencii. Nie, nejde o žiadneho menovca. Mnohým táto správa vyrazila dych, najmä v športovej oblasti. Kto je vlastne Róbert Pukalovič a prečo sa pustil na politické chodníčky?

Na snímke bývalý hokejový reprezentant SR Róbert Pukalovič

Róbert Pukalovič je úspešný hokejista s diplomom z práva. Jeden z najznámejších slovenských hokejových obrancov sa tomuto, na Slovensku obľúbenému športu, venoval až do svojich 43 rokov.

Reklama

Svoje skúsenosti odovzdával ako tréner a teraz sa chce zapojiť do politického života a diania, keďže výchova mládeže je podľa neho zo strany štátu zanedbávaná. Chýbajú systémové koncepčné riešenia ako mladých ľudí viesť k športovej aktivite, ktorá je zároveň aj prevenciou v oblasti zdravia. Tak, ako úspešne bránil a šíril dobré meno našej krajiny na ľade, chce svoj obranný inštinkt použiť pri obrane našich národných záujmov aj v parlamente.

„Roky som sa venoval športu, mládeži a viem, že mnohí rodičia to majú ťažké, pretože športové aktivity nie sú práve najlacnejšou položkou v rodinnom rozpočte. Aj preto je potrebné podporovať rodiny s deťmi a štát im musí vytvárať podmienky na to, aby sa vedeli rozvíjať.  Samozrejme tie najväčšie talenty musia mať príležitosť, aby Slovensko mal kto vôbec v budúcnosti reprezentovať v zahraničí,“ hovorí Róbert Pukalovič.

Reklama

Ten v mladosti obliekal dres Slovana Bratislava a jednu sezónu si zahral aj za Duklu Trenčín. Od roku 1990 pôsobil vo viacerých kluboch vo Fínsku. Potom sa opäť objavil v našej lige a svoju hráčsku kariéru ukončil v Nitre.

Ako držiteľ najvyššej trénerskej licencie pôsobil istý čas aj v zahraničí. „Kandidovať ma presvedčil môj dlhoročný priateľ Andrej Gmitter, s ktorým som začínal kariéru trénera práve v Bardejove. Dôverujem mu, ako aj predsedníčke strany Národná koalícia Vorobelovej, ktorou som bol navrhnutý spolu s ďalšími skúsenými ľuďmi ako Peter Oremus (pozn. red. poslanec VÚC a mesta Nitra) či Ján Stanko (pozn. red. starosta obce na východnom Slovensku).

Samozrejme plne podporujem programové priority, ku ktorým sme sa zaviazali v rámci spoločného memoranda a ktoré budeme v prípade úspechu presadzovať,“ doplnil Pukalovič, ktorý sa zároveň môže pochváliť absolvovaním právnickej fakulty a dlhoročnou úspešnou kariérou. Strana Národná koalícia tvorí súčasť národného bloku strán s KDŽP – Aliancia za Slovensko, Doma dobre a Priama demokracia, ktoré sa spojili so stranou Mariána Kotlebu a ich kandidáti sú na spoločnej kandidátke ĽSNS vo voľbách do NR SR 2020.

Pri otázke, čo hovorí na to, že mnohí ich označujú za fašistov sa len pousmial a dodal, že ako hokejový reprezentant Slovenska chce hájiť a presadzovať záujmy nás Slovákov, pretože to je jediné, čo máme a o čo musíme bojovať v tomto šialenom liberálnom svete, o našu národnú identitu.

Veď predsa každý Slovák by mal byť hrdý na naše Slovensko, nielen pre hokejistu, ale všeobecne pre športovca je najväčšia česť, keď môže reprezentovať svoju krajinu. Víťazstvo v národných farbách je to najkrajšie víťazstvo, aké môže športovec zažiť.

Reklama

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali