Richard Sulík: Robert Fico zašiel priďaleko! Podávame trestné oznámenie

Richard Sulík: Robert Fico zašiel priďaleko! Podávame trestné oznámenie

Bratislava, 1. marca 2017 (HSP/Foto: Screenshot YouTube)

 

„Koncom minulého týždňa sa prevalilo zistenie, že špeciálny prokurátor Dušan Kováčik zo 61 prípadov, ktoré dozoroval, nepodal ani jednu jedinú obžalobu. Medzi nimi boli aj celkom zjavné prípady, napríklad kauza Bašternák. Na toto sme dôrazne upozornili,“ uvádza Richard Sulík vo svojom komentári

Na snímke zľava Jana Kiššová, predseda SaS Richard Sulík a Ľubomír Galko

„Vyzvali sme špeciálneho prokurátora Kováčika, aby odstúpil a podľa hysterickej reakcie premiéra Roberta Fica sme trafili klinec po hlavičke. Každý normálny premiér s čistým svedomím by podnikol razantné kroky, aby Dušan Kováčik prestal robiť prokuratúre a celému Slovensku hanbu. Keď bolo možné odstrániť pána Holjenčíka, musí byť možné odstaviť aj pána Kováčika. Robert Fico voči špeciálnemu prokurátorovi Kováčikovi nekoná. Naopak, chráni ho. Namiesto toho, aby Robert Fico uplatnil svoju autoritu pre správnu vec, vyšiel s ničím nepodloženými podlými obvineniami. Obvinenia, ktoré nestoja na žiadnom argumente či fakte, len znevažujú a urážajú.

Reklama

Áno, Robert Fico sa týmto podlým útokom v skutočnosti priznal v priamom prenose, že Dušan Kováčik je tam na to, aby zametal kauzy Smeru pod koberec. Krivé obvinenie, a teda podlé útoky Roberta Fica, že ja a moji kolegovia berieme drogy, zasiahlo každého z nás. Nie sme len politici, sme aj rodičia. K takémuto podlému útoku sa žiadny normálny človek a už vôbec nie premiér krajiny nemôže znížiť, pretože nechce, aby sa deti museli pýtať svojich rodičov, či je pravda to, čo hovorí premiér. Na to sa nás po piatku pýtajú. My, bohužiaľ, môžeme len konštatovať, že Slovensko dnes nemá normálneho predsedu vlády, ale má premiéra s ťažko pokriveným charakterom. Keďže SaS tu nie je na takéto prekáračky, nebudem sa zaoberať ani tým, či to náhodou nie je naopak. Poukazovať na iných členov vlády, napríklad alebo poukázať na iné závislosti, napríklad od alkoholu.

Nechajme to všetko tak, vrátim sa ešte raz k obvineniu Roberta Fica. Bol som si dnes urobiť test u doktora Okrúhlicu. Toto potvrdenie o zaplatení je zároveň potvrdením o výsledku testu. Neviem presne, čo Robert Fico myslel tým bielym práškom, či kokaín alebo pervitín. Ja teda toto až tak neovládam. Kokaínu som sa v živote nedotkol ani pervitínu, a preto je úplne zrejmé, že takýto test musí byť a, samozrejme, že je negatívny. Myslím si ale, že Robert Fico zašiel priďaleko. To, čo je ďalší krok, ktorý môžeme podniknúť, je trestné oznámenie alebo, respektíve a civilná žaloba. Som pripravený obidva tieto kroky urobiť, aj ich urobím. Chcem ale dať Robertovi Ficovi šancu vrátiť sa z kratšej cesty, vrátiť sa na tú úroveň, kam politický boj patrí, a toto svoje tvrdenie vziať späť a viac ho neopakovať. Nečakám, že sa ospravedlní, niektorí ľudia takú vec nedokážu spraviť. Stačí mi, ak toto svoje tvrdenie vezme späť. Možno si teraz Robert Fico povie: „Veď v poriadku, my to máme všetko pod kontrolou a nejako to zametieme, veď máme tam Kováčika, máme tam ďalších.“ Nebol by som si na jeho mieste taký istý. Ak sa SaS dostane do vlády, a spravíme všetko preto, aby sme po najbližších voľbách boli súčasťou vlády, ja osobne dohliadnem na to, aby boli vymenení štyria kľúčoví ľudia v bezpečnostných zložkách, konkrétne generálny prokurátor, špeciálny prokurátor, šéf Národnej kriminálnej agentúry a takisto šéf Policajného zboru. Keď na týchto štyroch miestach budú sedieť štyria čestní a odvážni ľudia a nájde sa rovnako čestný a odvážny sudca, tak sa stane to, čo som už povedal pri tlačovej besede naposledy, Robert Fico skončí v base,“ tvrdí Richard Sulík a pridávajú sa aj jeho kolegovia.

Reklama

Natália Blahová: My sme naozaj rodičia a sme sestry, bratia, máme svoje rodiny. Naozaj takéto bohapusté klamstvá u ľudí zaberajú a moja vlastná rodina úplne blízka sa nechala zmiasť takýmto podlým vyhlásením. Za celý poslanecký klub SaS môžem povedať, že je to naozaj spolok veľmi inteligentných, serióznych, slušných, vzdelaných ľudí, ktorých som nikdy nevidela pod vplyvom žiadnej drogy.

Lucia Ďuriš Nicholsonová: Premiér Robert Fico je primitív, ktorému klesajú preferencie a nevie, čo s tým. A ako správny primitív sa zariadil a primitívnym spôsobom atakoval všetkých nás. Ja mám doma 3 deti, najstaršie má 17 rokov, ten najmladší má 6 mesiacov. Žijem usporiadaným rodinným životom, úplne normálnym s normálnym majetkom, ktorý dokážem hocikedy vydokladovať na rozdiel od Roberta Fica a ja mu posielam odkaz, aby si nabudúce podobné obvinenia strčil za klobúk.

Ľubomír Galko: Robert Fico je podliak, Robert Fico je podlý človek, a to, čo spravil, to nemá obdobu. Ja dávam Robertovi Ficovi verejnú ponuku. Ja pokojne pôjdem na ten drogový test takisto, ale aby to nebolo také jednoduché a jednotvárne, tak by som si poprosil pána Kaliňáka ako dvojičku so mnou.

Video si môžete pozrieť tu:

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:12

Grécki armádni pyrotechnici zneškodnili dovedna 314 bômb z obdobia druhej svetovej vojny, ktoré našli v podzemnom sklade na starom aténskom letisku zatvorenom už od roku 2001.

14:09

Maďarsko sa pripravuje v druhej polovici tohto roka na skutočné stredoeurópske predsedníctvo v Rade EÚ. Podľa agentúry MTI to povedal v piatok šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó na spoločnej tlačovej konferencii s českým ministrom zahraničných vecí Janom Lipavským.

Lipavský  Szijjártó
Na snímke český minister zahraničných vecí Jan Lipavský (vľavo) a maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó
14:07

Európska komisia (EK) v piatok oznámila, že vzhľadom na zhoršujúcu sa humanitárnu krízu v Pásme Gazy zvyšuje svoje financovanie na podporu Palestínčanov postihnutých prebiehajúcou vojnou medzi Izraelom a palestínskym radikálnym hnutím Hamas.

13:55

Rast peňažnej zásoby v eurozóne sa v marci výrazne zrýchlil, pričom dosiahol najvyššie tempo za takmer rok. Okrem toho sa zrýchlilo aj tempo rastu úverov súkromnému sektoru, aj keď zrýchlenie bolo iba mierne, pričom ho podporili najmä pôžičky pre firemný sektor. Naopak, rast úverov domácnostiam sa v porovnaní s vývojom vo februári mierne spomalil. Uviedla to v piatok Európska centrálna banka (ECB).

13:38

Výjazd a vjazd na rýchlostnej ceste R1 v Banskej Bystrici v smere na Brezno v piatok od 19.00 h úplne uzavrú. Dôvodom je obnova asfaltového krytu vozovky. Na dopravné obmedzenie upozorňuje banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

13:37

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) bude v máji a júni pokračovať v pravidelnej údržbe a servise tunelov po Slovensku. V nasledujúcich týždňoch čaká údržba tunely Šibenik, Svrčinovec, Poľana, Žilina, Ovčiarsko, Bôrik, Branisko, Považský Chlmec a podjazd Lučivná. V čase údržby budú tunely uzavreté a doprava bude presmerovaná na súbežné cestné komunikácie. NDS o tom informovala v piatok.

13:36

V roku 2023 ukončil Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR 35 kontrolných akcií v 135 subjektoch, ktorým adresoval 227 odporúčaní na zlepšenie stavu a riešenie nedostatkov. Výsledky kontrol sú alarmujúce a Slovensku chýba strategické smerovanie, uviedol v piatok NKÚ v zverejnenej správe o kontrolnej činnosti, ktorú predložil do Národnej rady SR.

13:35

Informácie o príjemcoch cezhraničných platieb zbiera finančná správa (FS) do konca apríla. Potrebné údaje musia zaslať poskytovatelia platobných služieb cez formulár FS. V piatok to pripomenula Drahomíra Adamčíková z Finančnej správy SR.

13:35

Sociálna posisťovňa (SP) oznámi schválenie poskytnutia úľavy z odvodov oprávneným potravinárskym firmám do konca apríla. Oznámil to hovorca SP Martin Kontúr. Po schválení štátnej pomoci tak zamestnávateľ – potravinár podľa neho zaplatí za apríl znížené poistné.

13:34

Vláda pripravuje nové, progresívnejšie sadzby zdanenia príjmov fyzických osôb. Vyššie zdanenie bude však znamenať trestanie úspešných ľudí. Uviedol to predseda opozičnej strany Sloboda a Solidarita (SaS) Branislav Gröhling za účasti poslanca Národnej rady SR Mariána Viskupiča s odvolaním sa na Program stability SR na roky 2024 až 2027, ktorý bol schválený vládou. Podľa Viskupiča by najvyššie zdanenie fyzických osôb malo v SR dosiahnuť úroveň až 32 %.

13:16

Čína označila v piatok tvrdenia, že v Nemecku pôsobia čínski špióni, za “číry výmysel”.

Nemecká veľvyslankyňa v Pekingu vo štvrtok uviedla, že si ju predvolali čínske úrady v spojitosti so zadržaním štyroch Nemcov podozrivých zo špionáže pre Čínu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali