Real prvýkrát dobyl dortmundské hradby, jubilant Ronaldo s dvomi gólmi

Real prvýkrát dobyl dortmundské hradby, jubilant Ronaldo s dvomi gólmi

Dortmund 27. septembra 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Martin Meissner)

 

Futbalisti Realu Madrid na siedmy pokus dobyli dortmundské hradby. Dvojnásobní obhajcovia trofeje v Lige majstrov triumfovali na pôde Borussie 3:1 a spolu s Tottenhamom Hotspur sú so šiestimi bodmi na čele tabuľky H-skupiny. Cristiano Ronaldo si v jubilejnom 400. zápase za Real, 150. v európskych klubových súťažiach, pripísal na konto dva góly.

Futbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo (tvárou) sa teší so spoluhráčom Garethom Baleom po strelení gólu v zápase základnej H-skupiny Ligy majstrov Borussia Dortmund – Real Madrid

Portugalčan v exkluzívnom pozápasovom rozhovore pre uefa.com priznal, že na Vestfálskom štadióne nastúpil ohromne motivovaný. “Tréner Zinedine Zidane nám zdôrazňoval, že duel na ihrisku Borussie je pre nás veľkou výzvou. Prvýkrát v histórii sme dobyli dortmundskú pevnosť, čo je skvelé, veď Real doposiaľ na tomto štadióne maximálne remizoval. Hrali sme veľmi dobre v defenzíve, vedeli sme podržať loptu a strelili sme tri góly. Bol to večer Realu Madrid, hoci proti neuveriteľne dobrému tímu Borussie sme to nemali vôbec jednoduché,” zdôraznil Ronaldo, ktorý v európskych súťažiach strelil už 112 gólov, z toho 25 do siete bundesligistov.

Reklama

“Vždy som mal rád veľké zápasy proti veľkým tímom. Teší ma, že proti nemeckým mužstvám sa mi tak strelecky darí. Každý gól v Lige majstrov má pre mňa obrovskú cenu. Po slabšom štarte Realu do nového ročníka španielskej La Ligy sa začalo hovoriť, že prežívame krízu, no v Dortmunde sme demonštrovali, že tomu tak nie je. Sme v laufe a v Lige majstrov chceme zavŕšiť víťazný hetrik. Čaká nás ešte dlhá cesta, no spolu s Tottenhamom sme na čele skupiny a máme veľmi dobré šance na postup do vyraďovačky. Musíme ísť krok za krokom.”

Real sa proti Borussii dokázal vyrovnať s vysokým pressingom domácich a po hĺbkových prihrávkach Luku Modriča, Toniho Kroosa a Casemira podnikal nebezpečné kontry. Prvé dve šance nevyužil, no po exportnom voleji Garetha Balea do šibenice sa dostal na koňa a šancu na prvé víťazstvo v Dortmunde už z rúk nepustil. “Vedeli sme, že raz už musí prísť ten deň, keď po dlhých rokoch konečne prelomíme negatívnu sériu a v Dortmunde zvíťazíme. Mužstvo ukázalo veľký charakter, som na chlapcov hrdý. Verím, že sa postupne opäť dostaneme do faźóny z minulej sezóny, dnes sme urobili ten správny krok,” netajil spokojnosť kapitán “bieleho baletu” Sergio Ramos.

Reklama

Real skóroval už v 38. zápase LM za sebou. “Odohrali sme výborné stretnutie, v prvom i druhom polčase to bol z našej strany brilantný výkon. Krátko po zmene strán sme prežívali ťažké chvíle, no dokázali sme ich preklenúť a naše víťazstvo mohlo byť aj výraznejšie. Vypracovali sme si veľa šancí. Dôležité však je, že sme ich premenili viac ako Borussia. Som nadšený z Cristiana i Garetha, všetci však tvrdo makali. Úžasní boli aj Modrič, Kroos, Casemiro a Isco,” nadchýnal sa francúzsky kouč.

Stredopoliar Borussie Nuri Sahin priznal, že Real zvíťazil zaslúžene. “Ak sme chceli pomýšľať na triumf nad Realom, museli sme podať výnimočný výkon, čo sa nám nepodarilo. Nesmieme však teraz strkať hlavy do piesku. Zvolili sme náročný systém a snažili sme sa o vysoké napádanie proti topfavoritovi, ktorý potvrdil svoje kvality. Dominoval v strede poľa, Isco, Modrič, Kroos i Casemiro predstavujú veľkú silu.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali