Rafael Rafaj: Ako Blaha objavil Ameriku tretieho sektora a parazitov na štátnych zdrojoch

Rafael Rafaj: Ako Blaha objavil Ameriku tretieho sektora a parazitov na štátnych zdrojoch

Bratislava 17. januára 2019 (HSP/Foto:Facebook-Rafael Rafaj)

 

Stáva sa to. Zrazu prídeme na niečo, čo už dávno objavili iní. Mimovládny sektor, najmä ten politicky angažovaný, platený vládnym sektorom z verejných zdrojov zo štátneho rozpočtu (našich daní) je už chronický problém. Je to epidémia, ak nie svetová pandémia rozkladu a likvidácie národných štátov, tradičnej rodiny a hodnôt

Na snímke Rafael Rafaj

Po rokoch na to prišiel aj poslanec Ľuboš Blaha, keď ho nejaký profesionálny aktivita D. Millo, ktorý bol donedávna platený aj zo štátnych niekde menoval. Ale poslanec si všimol len červenú čerešničku antiruskej hybridnej propagandy a len jednej z mnohých mimovládiek – thin tankov (GLOBSEC-u), ktoré parazitujú aj na štátnych zdrojoch a na tej akože „správnej“ propagande.

Reklama

 

Ako si tretí sektor urobil zo štátu otroka

Reklama

Nuž v nebi sa ráta každá zblúdilá duša, ktorá sa vymanila z čiernej diery tretieho sektora, ale poslanec Blaha by mal vedieť, že akékoľvek použitie verejných zdrojov musí byť v prvom rade odklepnuté v štátnom rozpočte. Tam poslanci schvaľujú aj zámery, aj položky jednotlivých ministerstiev. Ako verejný činiteľ a vládny poslanec by Blaha mohol tlačiť na transparentné bilančné jednotky určené na podporu mimovládnemu sektora, alebo navrhnúť opatrenie, že okrem charity je akákoľvek štátna „pomoc“ nezákonná, pretože ide o mimovládny sektor, ktorý funguje vo svete na báze dobrovoľnosti a súkromných darcov. Dajú sa samozrejme prijať aj ďalšie systémové a obranné opatrenia na transparentné pôsobenie neziskových organizácií, ale na to musia mať politici g.le.  Verejnými zdrojmi sa štedro dotuje takmer všetko, najmä však politické think tanky a mimovládky, ktoré objavili v sebe nenahraditeľnú potrebu vzdelávať a vychovávať mládež. Dôvodom je každoročné hlbšie pribíjanie skoby – eufemicky a slovníkom politickej korektnosti nazývané – nášho „ukotvovanie“ na euroatlantické štruktúry a „hlbšiu európsku integráciu“. Ide o symbolickú, ale aj skutočnú postavu našej suverenity a štátnosti – slovenského Prométea, ktorého mimovládne organizácie aj za naše („štátne“) peniaze usilovne prikovávajú k euroatlantickej skale. Žiaľ, Ľuboš Blaha je súčasť kováčskej dielne a systému, ktorý dúcha do pahreby, na ktorej sa škvarí nielen slovenská suverenita a zvrchovanosť, ale kde sa opäť ako za totalitnej éry kovajú aj správne mainstreamové názory a euroatlantické postoje. Ľavičiari si štandardne vykupujú svedomie presvedčením, že pribíjajú na skalu len tú pravú ruku a len pravicového extrémizmu… Na nákove aj za štátnej asistencie, však žiaľ, už ležia aj hlavy a mozgy našich detí, žiakov a študentov. A systém aj s výpomocou štátu, úradu vlády a rezortov platí politickému tretiemu sektoru miliónové čiastky za propagandu a ideologické kovanie vykonávané externe  neomarxistickými, multikultúrnymi a genderovými kladivami na školách a aj za trvalé búšenie po hlave globalistickým megakladivom, aby sa mozgové závity mladej generácie vybrúsili tým správnym smerom a k správnym hodnotám.

 

Prečo sme to dovolili?

Lebo na začiatku prišiel zamaskovaný vlk z mimovládneho lesa a začal klopať na dvere štátu (vlády), aby ho vpustili dnu, k verejným zdrojom, lebo treba urobiť poriadok s pytliakmi-fašistami. Hurá a ľavé krídlo dvier sa otvorilo. Kľučku smerom nadol stískal aj Smer a Blaha. Treba sa len pravdivo pozrieť do zrkadla a zmeniť prístup. A potom si treťosektorý hladný vlk pribral ďalšie role a úlohy – samozrejme si za to vypýtal aj odmenu (granty, výzvy) – urobiť v košiari oviec „osvetu“ proti extrémizmu, samozrejme len tomu pravicovému a nacionalistickému rôznymi prednáškami, worshopmi či príručkami na školy. Nakoniec svorka vlkov z tretieho sektora si pravidelné prikrmovanie eurami zautomatizovala tak, že hlavný bača (štát) začal pre salaše na grúňoch vypisovať „výzvy a granty“ na tie oblasti, ktoré mu poradcovia vlčej svorky napísali na papier a aj do vyhlásenia vlády, veď pri vláde funguje od čias Radič-vlády aj Rada vlády pre mimovládne a vraj neziskové organizácie, kde sú nasáčkovaní tí správni aktivisti z tých správnych mimovládiek a think tankov ako napríklad Juraj Rizman. Parazitovanie vlkov z tretieho lesa sa však eufemicky a humanizujúcom slovníkom volá „participácia“. A pri Úrade vlády priebežne ďalej „participujú“ viac-menej stále tí istí vlci.

 

Reklama

Mimovládne gastráče, čiže „granty“

A tak už nielen rezort diplomacie a obrany, ale aj ostatné ministerstvá dávajú grantové gastráče rôznym vlkom. Obrana a Lajčákov rezort  živí „grantami“ a projektovými výzvami vlka amerického za to, že bude zaháňať medveďa sibírskeho od slovenského košiara; vlka bruselského za to, aby bral ovciam národnú pašu, aby neboli nacionalisticky obézne; vlka multikultúrneho, aby sme otvárali náruč aj košiar migrantom z iných chotárov; rezort školstva štedro kŕmi mladé vlky, ktoré sa prezliekajú v školách za červené čiapočky a tie sa s deťmi hrajú na schovávanky a hľadajú s nimi tú správnu rodovú identitu, multikultúrnu „výchovu“ a na zemepise aj občianskej výchove a aj dejepise im vysvetľujú, že sever bol vždy a aj na večné časy bude len a len na Západe.

Keďže učitelia sú vyťažení a slabo platení, nadšene im naše školstvo, opäť aj so štedrou finančnou výpomocou pomáha mimovládnymi asistentmi, aby naše školstvo, výchova a vzdelávanie mládeže bolo predovšetkým angažovane a progresívne sošovsky „otvorené, nové, inkluzívne…“, no hrôza sa toho z uvedomelého tretieho sektora valí a tlačí do hlavičiek našich detí, mládeže a študentov. Aby keď prevezmú zodpovednosť – ale len za „krajinu“, nie za štát, ani vlasť (to sú predsa prežité stereotypy) – boli pripravení sa správne orientovať. Čo tam po vedomostiach! Už za boľševika predsa platilo, že dôležitejšie ako škola a vedomosti sú správne zaujaté postoje.

Dnes sa len boľševik vymenil na neomarxistu,  liberála , aktivistu tretieho sektora alebo pacifistu a správne postoje ostali, akurát sa zmenilo prúdenie vetra smerom na Západ a nikdy inak! Najvyšší čas zazvoniť veľkým zvoncom a túto rozprávku o dobrom mimovládnom vlkovi, ujovi rozprávkarovi Sorosovi a nebezpečnom nacionalistickom, ruskom a slovanskom lese ukončiť.

No najskôr systémovo treba ukončiť akékoľvek financovanie mimovládneho politického a politicko-výchovného sektora z verejných, vládnych zdrojov. Aspoň sa ukážu tie pravé charaktery, ktoré budú žiť len z vlastného progresívne nadšeného a angažovaného dobrovoľníctva, podporeného len zo súkromných a zahraničných zdrojov. Alebo upevníme charaktery tomuto predvoju nového vývoja a nového svetového poriadku aj zrušením cezhraničných finančných tokov?

Reklama

 

Vizitka kto je kto: DANIEL MILO

Mediálna tvár mimovládnych organizácií, ale aj ministerstva vnútra na boj proti extrémizmu. Mainstream určil, že Daniel Milo (1975)  je rovno expert na extrémizmus a bodka. Profesionálny aktivista tretieho sektora predsa pracoval sedem rokov v združení Ľudia proti rasizmu, tri roky v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe, v Úrade pre demokratické inštitúcie a ľudské práva ako poradca na boj proti rasizmu a xenofóbii a tiež stíhal externe radiť exministerke spravodlivosti Lucii Žitňanskej.

Ako správne orientovaný expert prišiel na to, že najúčinnejšie v boji telo na telo s extrémistami sú zbrane kritického myslenia. A tiež progresívne objavil, že trestných činov v oblasti záujmu boja proti extrémizmu je podstatne viac, len sú latentne neoznamované.

A tu je ďalšia úloha mimovládnych organizácií a takýchto „expertov“ a tiež angažovaných aktivistov ako neosúdruhov Benčíka a Smatanu – „znižovať mieru latentnosti“ (iný výraz pre sliedenie a udavačstvo) a nezáujmu masy odhaľovať vnútorných triednych nepriateľov systému a demokracie, čiže vlády terorizujúcej správne orientovanej menšiny nad apatickou a nepodchytenou masou spoluobčanov… A tak pochopil, že nomen est omen a prispel ako tvorca nespochybniteľných dogiem a trvalých nemenných definícií aktivistických -izmov.

Okrem systémového a trestnoprávneho experta na extrémizmus je aj odborník na trestné činy z nenávisti (hate crimes). Neostal pri zemi, ale svoj talent na vyhľadávanie, určovanie a postihovanie nepriateľov systému rozšíril aj do digitálneho vesmíru aktivitami v oblasti nenávistných prejavov na internete (cyber hate). Pôsobil aj v Úrade vlády, kde sa venoval ďalšej angažovanej a progresívnej téme rovnakého zaobchádzania a diskriminácie. Skúsenosť zbieral, ale najmä tie správne opatrenia rozdával aj v kancelárii ministra vnútra (aj v čase ministra R. Kaliňáka) ako tajomník Výboru pre predchádzanie a elimináciu rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatných foriem intolerancie. Dotiahol to až na národného koordinátora protiextrémistických politík na ministerstve vnútra.

A  kam odišiel z vládneho sektora a kam prišiel z mimovládneho tento nenahraditeľný expert? No opäť do mimovládneho, tentoraz robiť bezpečnostného experta do Globsec Policy Institute, čo naštvalo už aj Ľuboša Blahu. Milla totiž nadchlo venovať sa problematike nielen „propagandy, vplyvu zahraničných aktérov na našu domácu politickú scénu“ (ale len z Východu), ale aj „prepojeniu rôznych extrémistických skupín na zahraničie, rast konšpiračných médií či celkovo otázke geopolitického smerovania Slovenska“. No jednoducho univerzálny vojak a žoldnier otvorenej spoločnosti a tretieho sektora, tentoraz expert už aj na vonkajšieho nepriateľa a nové hybridné ohrozenia.

 

Za záver

P.S. Ľuboša Blahu treba povzbudiť v kritike voči rezortu vlastného ministra, ktorý sa montuje čoraz viac aj do sféry školstva a vzdelávania, ale aj pomknúť ďalej, aby neostal na polceste či nešiel len jedným smerom. Ak by mal poslanec úprimný záujem systémovo riešiť túto problematiku, v Inštitúte národnej politiky sme pripravení mu ukázať systém, metódy aj skutočnú hĺbku deep state tretieho sektora, ktorý pod rúškom demokracie, ľudských práv a boja proti rôznym -izmom a -istom nahrádza štát, vytvára paralelný nevolený a nekontrolovaný systém k tradičnému systému pluralitnej demokracie a zvrchovanosti ľudu vo svojej domovine a plní úlohy cudzích agentov a ideologických rozvracačov spoločnosti a tradičných hodnôt.

Reklama

Rafael Rafaj, Inštitút národnej politiky

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:01

Zásoby ropy v USA minulý týždeň nečakane prudko klesli. A znížili sa aj zásoby benzínu. Ukázali to v stredu údaje amerického Úradu pre energetické informácie (EIA). Inforovala agentúra Reuters.

Zásoby ropy v USA tak v týždni do 19. apríla dosiahli 453,6 milióna barelov, čo je približne 3 % pod päťročným priemerom pre toto ročné obdobie, dodal EIA.

19:58

Na hokejových majstrovstvách Ázie a Oceánie hráčov do 18 rokov sa hneď v úvodnom zápase zrodil bizarný výsledok. Thajsko zdolalo Kuvajt 57:0 a na strely dokonca prekonali súpera pomerom 122:1.

19:34

Spojené arabské emiráty (SAE) v stredu oznámili, že na opravu domov, ktoré minulý týždeň poškodili prudké záplavy spôsobené rekordnými zrážkami, poskytnú 544 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AFP.

Touto púštnou krajinou sa minulý týždeň prehnali silné búrky. Prudký lejak v priebehu niekoľkých hodín zaplavil úseky diaľnic, ulice a najrušnejšie letisko sveta v Dubaji.

19:31

Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera uväzneného na vyše rok a pol za podporu celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou Mahsy Amíníovej. Uviedli to v stredu miestne médiá. Informovala agentúra AFP.

V súvislosti s protestmi popravili deväť mužov, napríklad pre obvinenia zo zabitia a ďalšieho násilia proti bezpečnostným silám.

17:56

Štátna pomoc so zvýšenými splátkami hypoték sa od júna rozšíri aj na refinancované úvery, čo doteraz nebolo možné. Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili túto zmenu v stredu v rámci zákona o správcoch úverov a nákupcoch úverov.

17:53

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v stredu schválila Národná rada SR, prináša vyššiu ochranu spotrebiteľov aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní.

Legislatíva zároveň zvyšuje ochranu pred umelým navyšovaním cien pred rôznymi zľavami a výpredajmi a prináša taktiež lepšiu informovanosť pri uzatváraní zmlúv prostredníctvom online trhov.

17:52

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon o pomoci vo výške 95 miliárd dolárov pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan. Zároveň oznámil, že Spojené štáty začnú Kyjevu posielať vojenskú pomoc v priebehu niekoľkých hodín. Správu priniesla agentúra AFP.

17:50

Izraelské sily uskutočňujú “ofenzívnu akciu” v celom južnom Libanone. V stredu to oznámil izraelský minister obrany Joav Galant bez toho, aby špecifikoval, či pozemné sily prekročili hranice. Informovala agentúra AFP.

17:49

Britské úrady zadržali troch ľudí podozrivých z porušeniach imigračných zákonov po tom, čo pri snahe preplaviť sa cez Lamanšský prieliv zahynulo v utorok päť ľudí vrátane dieťaťa. Informovali agentúry DPA a AFP.

17:46

Britský premiér Rishi Sunak a nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz sa v stredu zaviazali podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude potrebné. Scholz však takisto potvrdil svoj odmietavý postoj k dodaniu nemeckých plochodrážnych striel Taurus dlhého doletu pre Kyjev. Informovali o tom agentúry AP, AFP a DPA.

Scholz povedal, že Európa musí naďalej zvyšovať svoju pomoc pre Ukrajinu aj po tom, ako USA v utorok schválili rozsiahly balík vojenskej pomoci. “Rozhodnutie USA nás tu v Európe neoslobodzuje od úlohy naďalej rozširovať našu pomoc pre Ukrajinu, aby sa táto krajina mohla brániť voči agresorovi,” povedal kancelár na spoločnej tlačovej konferencii so Sunakom.

Britský premiér Rishi Sunak na návšteve v Nemecku
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz (vpravo) a britský premiér Rishi Sunak počas tlačovej konferencie v Berlíne
17:43

Traja ľudia utrpeli zranenia pri “vážnom incidente” v škole na juhu Walesu. Podozrivá osoba bola zadržaná, oznámila miestna polícia. Informovala agentúra AP.

Podľa britského denníka The Telegraph došlo v škole k útoku nožom. Medzi zranenými je údajne učiteľka.

17:39

Londýnsky súd rozhodol o vydaní stíhaného Daniela Bombica na Slovensko.

“Nie, ešte nikam nejdem, ešte si budete musieť počkať na kolaudačku na letisku, ale áno – ako som vravel minule – návrat na Slovensko sa začína,” vyjadril sa Bombic alias Danny Kollár.

16:56

Francúzsky najvyšší súd v stredu definitívne potvrdil odsúdenie bývalého premiéra Francoisa Fillona v kauze sprenevery, ktorej sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope. Zároveň nariadil nový súdny proces o uložení trestu. Informovala agentúra AFP.

15:26

Taliansky parlament schválil opatrenie krajne pravicovej vlády premiérky Giorgie Meloniovej, umožňujúce protiinterrupčným aktivistom vstúpiť na konzultačné kliniky, čo vyvolalo hnev opozičných strán. Informovala agentúra AFP.

Opatrenie prijaté senátom v utorok večer umožňuje regiónom, aby povolili skupinám “s kvalifikovanými skúsenosťami na podporu materstva” ísť za ženami pomýšľajúcimi na interrupciu na klinikách riadených štátnym zdravotníckym systémom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali