Polícia vyšetruje nález ľudskej kostry, ktorú v lese objavili poľovníci

Polícia vyšetruje nález ľudskej kostry, ktorú v lese objavili poľovníci

Slovensko 7. marec 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Štefan Puškáš)

 

Policajné správy

Polícia vyšetruje nález ľudskej kostry, ktorá bola objavená v poľovnom revíri Tamáši v katastri obce Svodín v okrese Nové Zámky. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová, pozostatky objavili v lese dvaja poľovníci v sobotu 5. marca.

Reklama
Ilustračné foto
Ilustračné foto

“Na mieste bolo zistené, že ide o telo muža v značnom štádiu rozkladu. Znalec z odboru zdravotníctva nezistil zranenia, na ktoré by muž zomrel, cudzie zavinenie ale nevylúčil,” uviedla Bruchterová.

Ako doplnila, pozostatky nebohého boli prevezené na patologické pracovisko na vykonanie súdnej pitvy, kde budú odobraté aj vzorky DNA. Podľa predbežných zistení polície by kostrové pozostatky mali pravdepodobne patriť 71-ročnému mužovi z okresu Nové Zámky, ktorý je nezvestný od leta minulého roku. “Poverený policajt začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,” povedala Bruchterová.

Reklama

 

Polícia zadržala na východe Ukrajinca s pašovanými cigaretami

Pašované cigarety a štátneho príslušníka Ukrajiny zadržala polícia pri východnej hranici. Informovala o tom hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHaCP) Sobrance Agnesa Kopernická.

Na snímke kartóny cigarety
Na snímke kartóny cigarety

“V sobotu (5.3.) vo večerných hodinách zadržali policajti RHCaP Sobrance v lesnom poraste v katastrálnom území obce Ulič (okres Snina) jedného štátneho príslušníka Ukrajiny, ktorý v dvoch balíkoch prenášal 150 kartónov cigariet v spotrebiteľskom balení s kontrolnými známkami ‘duty free only’ na označenie tovaru,” spresnila Kopernická.

Ako dodala, únik na spotrebnej dani vyčíslili colníci na 4235,76 eura. Prípadom sa pre podozrenie zo spáchania prečinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru začal zaoberať vyšetrovateľ kriminálneho úradu Finančnej správy SR.

Reklama

 

Prievidžanka odcudzila z trezoru svojej starej mamy peniaze
Prievidza 7. marca (TASR) – Z prečinu krádeže obvinil poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru z Prievidze 18-ročnú ženu z toho istého mesta. “Obvinená 29. februára počas návštevy u svojej babky v byte v Prievidzi odcudzila 2800 eur, ktoré mala jej babka uložené v uzamknutom trezore,” informoval dnes TASR trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

Spresnil, že obvinená vnučka sa zmocnila kľúčov od trezoru, ktorý následne bez použitia násilia otvorila, odcudzené peniaze si ponechala a 1. marca ráno z bytu odišla preč. “Obvinenej v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky,” dodal.

 

Namerala v Drietome vodičovi z Nemecka 2,58 promile alkoholu

Reklama

Trenčianski dopravní policajti obvinili z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky 35-ročného vodiča z Nemecka. Opitého za volantom ho chytili v obci Drietoma v Trenčianskom okrese.

Ako dnes TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Pavol Kudlička, obvineného zastavili policajti v nedeľu 6. marca krátko po druhej hodine ráno na ceste I/9 v obci Drietoma. Pri kontrole mu v dychu namerali 2,58 promile alkoholu. “Obvinenému hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok,” doplnil Kudlička.

 

Polícia počas medzinárodnej akcie zadržala tri osoby

V rámci medzinárodnej policajnej operácie slovenskí policajti v priebehu niekoľkých hodín vypátrali a v presne stanovený čas zadržali tri osoby. Podľa strážcov zákona ide o rozsiahle vyšetrovanie vo veci zločineckého spolčenia, daňových únikov, prania špinavých peňazí a prevodu peňazí do cudzích krajín podľa talianskeho Trestného zákona. Páchatelia, ako aj súvisiace obchodné spoločnosti mali byť z rôznych krajín Európskej únie. TASR o tom dnes informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Začiatkom minulého týždňa požiadali talianske justičné orgány o spoluprácu slovenskú políciu v prípade, ktorý vedie tamojší súd v meste Vicenza. Ten vydal európske zatykače na dvoch Talianov a jednu Slovensku, konkrétne Giuseppeho C. (54), Manuela D. (38) a Moniku G. (42).

“Medzinárodná policajná operácia Operation OLTRE CONFINE bola zameraná na zadržanie páchateľov rozsiahlej ekonomickej trestnej činnosti v presne stanovenom termíne 2. marca o 6.30 h. Išlo o náročnú úlohu vzhľadom na celkový charakter operácie, povahu osôb a tiež skutočnosť, že žiadosť justičných orgánov Talianska bola doručená len deň pred akciou 1. marca. V rovnaký čas zadržiavali osoby v rámci operácie polície viacerých európskych krajín,” uviedol hovorca.

Dodal, že v priebehu niekoľkých hodín sa policajtom z prezidiálneho cieľového pátrania podarilo hľadané osoby vypátrať na Slovensku a policajná akcia bola pripravená. V spolupráci s pohotovostnými policajnými útvarmi z Trenčína a Banskej Bystrice na rôznych miestach v Novákoch všetky tri osoby zadržali v stanovenom termíne o 6.30 h.

“O zadržaní osôb bola vyrozumená Krajská prokuratúra v Trenčíne a osoby boli umiestnené do cely policajného zaistenia. V súčasnosti sú už všetci traja vo vydávacej väzbe,” uzavrel Slivka.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali