Policajné hlásenia: V Devínskej Novej Vsi prepadli stánok PNS, pátrajú po dvoch mužoch

Policajné hlásenia: V Devínskej Novej Vsi prepadli stánok PNS, pátrajú po dvoch mužoch

Hlohovec 26. januára 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-KR PZ v Trnave)

 

V bratislavskej Devínskej Novej Vsi prepadli dnes večer stánok PNS. Polícia pátra po dvoch páchateľoch lúpežného prepadnutia. O pomoc žiada aj verejnosť. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Ilustračné foto
Ilustračné foto

“Podľa doterajších informácií dvaja muži, z ktorých jeden bol ozbrojený krátkou guľovou zbraňou, pod hrozbou použitia násilia požadovali od zamestnankyne vydanie finančnej hotovosti,” opísal Szeiff.

Reklama

Žena im z obavy o svoj život vydala finančnú hotovosť vo výške cca 1000 eur aj výherné žreby. “Páchatelia následne z miesta utiekli na neznáme miesto. Lúpež sa zaobišla bez zranení,” doplnil Szeiff.

Páchateľmi mali byť podľa súčasných informácií dve osoby mužského pohlavia. Oblečené mali tmavé bundy s kapucňami, jeden z nich si maskoval tvár šatkou červenej farby.

Reklama

“Akékoľvek informácie k totožnosti páchateľov a k ich súčasnému pohybu nám občania môžu oznámiť na bezplatnom čísle polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení,” uviedol hovorca.

 

Polícia sa stále zaoberá prípadom figuríny v čiernom odeve a s maketou zbrane, ktorú niekto v júni minulého roka umiestnil pred hlavným vchodom Katedrály sv. Martina v Bratislave

Páchateľa však stále nepozná. Pre TASR to uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

„Vyšetrovaním sa aj naďalej zaoberá príslušný útvar Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Obvinenie voči konkrétnej osobe vznesené doposiaľ nebolo. Vzhľadom na vykonávané procesné úkony, poskytnutie bližších informácií v súčasnosti nie je možné, nakoľko by to mohlo zmariť alebo sťažiť objasnenie a vyšetrenie veci. Bližšie informácie poskytneme, ak to procesná situácia umožní,“ povedala Mihalíková pre TASR.

Reklama

Figurínu pred Katedrálu sv. Martina v Bratislave umiestnil neznámy páchateľ v júni minulého roka. Miesto vtedy prezrel aj pyrotechnik a pes vycvičený na vyhľadávanie výbušnín, tú však polícia nenašla.

Vyšetrovateľ Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu obmedzovania slobody vyznania.

 

Polícia hľadá svedkov dopravnej nehody v Hlohovci

Trnavská polícia hľadá svedkov dopravnej nehody, ktorá sa stala 7. novembra minulého roka v Hlohovci. Na Františkánskej ulici v blízkosti križovatky s Ulicou R. Dilonga malo v čase medzi 22. a 22.30 hodinou zraziť auto 23-ročného muža z Hlohovca

Reklama

„Okresný dopravný inšpektorát v Trnave vyšetruje prečin ublíženia na zdraví a prečin neposkytnutia pomoci, ku ktorým malo prísť pri tejto dopravnej nehode,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Chodec údajne kráčal po chodníku, ktorý bol v rovnakej výškovej úrovni ako cesta, pričom do neho narazilo osobné auto VW Golf tmavej farby s nezisteným evidenčným číslom. Jeho vodič mal obchádzať spomaľovač osadený na ceste. Po náraze do chodca neznámy vodič nezastavil a neposkytol potrebnú pomoc chodcovi, ktorý utrpel zlomeninu nohy s dobou liečenia nad 42 dní.

„Polícia žiada svedkov tejto dopravnej nehody, aby sa prihlásili na polícii a prispeli tak k jej objasneniu. Prípadne, ak majú informácie týkajúce sa tmavého vozidla Golf a jeho vodiča, žiadame ich, aby tieto informácie poskytli polícii,“ vyzvala verejnosť Kredatusová.

 

Polícia pátra po dvoch nezvestných 16-ročných dievčatách

Kriminálna polícia v Galante pátra po dvoch 16-ročných dievčatách – Kataríne Širokej zo Šaštína-Stráží v okrese Senica a Klaudii Kristíne Stráňavovej z Bratislavy.

Katarína Široká zo Šaštína-Stráží
Katarína Široká zo Šaštína-Stráží

Obidve odišli v stredu 25. januára o 8. hodine zo Strednej odbornej školy v Galante. Odvtedy o sebe nepodali žiadnu správu a neozvali sa nikomu z resocializačného zariadenia, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredartusová.

Katarína Široká je vysoká 160 centimetrov, štíhlej postavy. Má tmavohnedé oči, vlasy tmavočervenej farby, dlhé po plecia. Oblečenú mala tmavú zimnú bundu a tepláky. Klaudia Kristína Stráňavová je 160 centimetrov vysoká, strednej postavy. Má hnedé oči, rovné červené vlasy po plecia. Oblečenú mala bundu olivovej farby a tmavé nohavice, obuté mala čierne športové značkové topánky s dúhovým nápisom.

“Polícia žiada občanov o pomoc pri vypátraní nezvestných dievčat. V prípade, ak by ich niekde videli, môžu to oznámiť na políciu prostredníctvom linky 158,” vyzvala verejnosť Kredatusová.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:44

Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí nariadilo všetkým konzulárnym úradom pozastaviť poskytovanie konzulárnych služieb pre mužov vo veku od 18 do 60 rokov, ktorí sa zdržiavajú v zahraničí.

09:03

Ázia bola v roku 2023 regiónom s najväčším počtom katastrof spôsobených klimatickými a poveternostnými javmi na svete, uviedla Svetová meteorologická organizácia (WMO) s tým, že hlavnou príčinou úmrtí a majetkových škôd boli záplavy a búrky.

08:49

Slovenská tenistka Rebecca Šramková postúpila do finále kvalifikácie dvojhry na turnaji WTA v Madride. V pondelkovom zápase prešla cez desiatu nasadenú Claru Tausonovú z Dánska, ktorá po prehre v prvom sete 6:7 (6) duel skrečovala.

08:45

Európsky parlament sa za posledných päť rokov má čím pochváliť, uviedla na úvod posledného zasadnutia zákonodarného zboru EÚ pred nadchádzajúcimi eurovoľbami predsedníčka EP Roberta Metsolová.

Mimoriadny summit EÚ
Predsedníčka Európskeho parlamentu (EP) Roberta Metsolová
08:33

Čína vydala pre niektoré časti južnej provincie Kuang-tung výstrahu najvyššieho stupňa pred silným dažďom, uvádza miestna meteorologická agentúra.

08:15

V Izraeli a v židovských diaspórach i komunitách po celom svete sa začal sláviť sviatok nekvasených chlebov – pesach.

07:44

Dva malajzijské vojenské vrtuľníky sa pri výcviku zrazili. Zahynulo všetkých desať členov posádok, oznámili tamojší záchranári.

07:06

Kyjev a Washington začali rozhovory o bilaterálnej bezpečnostnej dohode, vyhlásil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Obe krajiny podľa neho tiež doriešili plány na zaslanie ďalších rakiet dlhého doletu ukrajinským ozbrojeným silám.

Summit Iniciatívy troch morí
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali