Peter Marček, poslanec NR SR: Revolúcie, takisto ako vojny, vždy sledujú niečie obchodné záujmy!

Peter Marček, poslanec NR SR: Revolúcie, takisto ako vojny, vždy sledujú niečie obchodné záujmy!

Bratislava 21. apríla 2018 (HSP/Foto:TASR/AP-Gene J. Puskar)

 

Nie som proti Amerike ako krajine, ani proti Američanom. V USA určite žije veľa vynikajúcich ľudí. Majú svoj život, kultúru, mentalitu. Majú aj svoje elektrické napätie v zásuvkách, merný systém v palcoch a tiež aj  teplotu merajú nie v stupňoch Celzia, ale Farenheita. Tiež majú svoju vnútornú politickú konkurenciu medzi republikánmi a demokratmi, svoj biznis a svoj kriminálne prípady. A tiež aj svoju korupciu. Mňa sa to vôbec netýka, netrápi ma to, ani nestresuje. Je to ich život, ich krajina, ich domov…

Ilustračné foto

Nepletiem sa do ich životov, lebo ma to nezaujíma. Ich život sa odohráva kdesi tam… ďaleko za oceánom, na druhej strane zemegule. Lietadlom je to nejakých 10 hodín. Netrvám na tom, aby spievali “Tancuj, tancuj vykrúcaj”, nenútim ich tancovať odzemok a nebojujem za “Majstrovstvá  Ameriky vo varení halušiek”!

Reklama

Samozrejme, hovorím obrazne. Preto sa ma dotýka problém zahraničnej politiky vlády USA, ktorá z neznámych dôvodov za mňa rozhodla ako mám ja, v mojej krajine, vo svojom domove,  žiť!!

Potom ľudí, predovšetkým mládež, študentov, pomocou sociálnych sietí, alebo rôznymi inými spôsobmi, pozývajú alebo podnecujú, aby vyšli do ulíc, kde sú už pripravené scény s ozvučením, pripravení účinkujúci, počas prestávok vystupujú hudobníci, speváci (sledujete analógiu?) rozdávajú sa protestné atribúty: zástavky, plagáty, symboly opozície (u nás sú to biele odznačky Za slušné Slovensko!).

Reklama

Protestom sa prideľuje nejaký názov alebo slogan Za slušné Slovensko!. V Gruzínsku to bola napríklad Ružová revolúcia, Jasmínová v Tunisku, Lotosová v Egypte, bývajú aj farebné – Žltá, Oranžová a dokonca Melónová v Kyrgizstane a Octová v Brazílii, atď., atď.

Kto má záujem, sám si to môže zistiť z verejne dostupných zdrojov.

Ak to nie je dostatočné na výmenu režimu, tak na to týmito smiešnymi názvami aj skončí.

Protest nadobúda organizovaný charakter. Z radov mladých aktivistov sa vynárajú „lídri“ pouličného protestného hnutia. Ľudí znovu a znovu agitujú, aby vyšli do ulíc. Medzi pokojne protestujúcimi sa objavujú provokatéri, ktorí iniciujú zrážky s políciou, začínajú sa pouličné nepokojne. Úsilie orgánov právnej ochrany zaviesť ústavný poriadok sa okamžite posudzuje a odsudzuje USA ako potláčanie demokracie a slobody! Už otvorene podporujú opozíciu. V ďalšej etape sa objavujú, neznámo odkiaľ, nevystopovateľní snajperi, ktorí strieľajú na obe strany, objavujú sa ľudské obete… a nakoniec – pokojný protest prechádza do aktívnej fázy!

Výsledkom je úplná zmena štátnej moci, ktorá prechádza na amerických prisluhovačov a krajina sa dostáva pod zahraničné vedenie. Pre občanov to znamená likvidáciu konkurenčnej schopnosti  podnikov a následne, rast nezamestnanosti, cien a poplatkov za všetko, zníženie životnej úrovne, odstránenie sociálnych programov, výhod, dôchodkov a podobne. Obyvateľstvo krajiny sa stáva pre USA nerentabilným a zbytočným!

Reklama

Všetky krajiny, ktoré prežili podobnú „kvietkovo-farebnú revolúciu“ ani v minulosti nikdy neboli lídrami svetovej ekonomiky. Po udalostiach, ktoré sa stali, však zaostali aj od svojich predchádzajúcich ukazovateľov, predovšetkým hospodárskych. Život sa katastrofálne zhoršil, čo viedlo k hromadnej emigrácií obyvateľstva. Pozorujeme to v EU pri rozdeľovaní kvót na príjem emigrantov. Amerika, mimochodom, ich odmieta prijímať, ale nástojčivo žiada, aby sme my prejavilo „zľutovanie“!  Najhorší je však rozkol obyvateľstva a separatizmus, ktoré vedú k občianskej vojne. A občianska vojna je vždy najkrvavajšia.

Juhoslávia, Lýbia, Sýria. Dokonca ani netreba ďaleko chodiť. Hneď vedľa, len 500 km, hneď za slovensko – ukrajinskou hranicou. Hraničíme s krajinou, v ktorej sa uskutočnila podobná revolúcia a tam prebieha občianska vojna! Na príklade Ukrajiny môžeme pozorovať absolútne všetky etapy podobného scenára a najmä jeho výsledky. Bol som tam nedávno a všetko som videl na vlastné oči.

Výsledkom je  zničenie hospodárstva, bieda obyvateľstva (podľa údajov OSN, z krajiny každú hodinu odchádza 80 ľudí a od roku 2014 celkovo emigrovala takmer štvrtina obyvateľstva), ten istý ruský plyn sa dodáva zo Slovenska, plánuje sa v budúcnosti kupovať americký plyn cez Poľsko, s ktorým Trump v tieto dni podpísal dohodu. Uhlie sa kupuje americké, zbrane, samozrejme sú tiež americké atď., atď. Informácie sú prístupné každému, stačí čítať!

Potrebovali sa Ukrajinci zúčastniť  na revolúcií a vojne, v ktorej zahynulo a aj v túto chvíľu, zatiaľ čo tu spolu stojíme, umiera množstvo ľudí, len preto, aby zabezpečili pre Ameriku trh pre jej drahšie, zaoceánske tovary? Všetko toto sa deje pod heslom „Za dôstojnú Ukrajinu!“ = „Za slušné Slovensko!“. Neprivádza vás to nejaké myšlienky?

Pre nás dokonca ani vlastné heslo nevymysleli! Uráža ma to! Za koho nás tam majú, ak si myslia, že pre nás to takto stačí?! A mimochodom, nikto z vás nerozmýšľal o tom, za čie peniaze sa vyrobilo také množstvo odznačkov a týmto heslom, ktoré stačí pre celé Slovensko? Za čie peniaze sa skladajú a rozoberajú scény pre  rečníkov, prenajíma sa drahá zvuková aparatúra? Iných nákladov tiež nie je málo. Na štipendiá opozičných študentov? Kto z nás počul o skladaní sa na prostriedky na protesty? Na autobusy, ktoré zvážajú ľudí z celého Slovenska? Nie je to lacná záležitosť! Victoria Nuland, bývala pomocníčka štátneho tajomníka USA sa sťažovala na to, že, podľa jej slov „silná demokratická vláda Ukrajiny“ ich stála 5 miliárd USD! Nemeckí novinári zverejnili, že strany, ktoré organizujú referendum za nezávislosť Katalánska v Španielsku sú financované zo Sörosových fondov, napríklad…………

Reklama

Chcem poznamenať, že prostredníctvom Sörosovho fondu a podobných fondov sa financujú všetky revolúcie na celom svete, ktoré prebiehajú podľa takejto politickej schémy. Preto mám  otázku: prečo sa náš prezident stretáva so Sörosom a Amerike?

Len tak  mimochodom, aj my sme už na podobnej ukrajinskej ceste. Načo kupujeme od USA stíhačky F16 takmer za 3 miliardy USD?! Čo máme v krajine predvojnový stav? Čakáme, že nás niekto napadne? S kým sa chystáme bojovať? S arabským svetom, v rámci koalície NATO? Z ktorého k nám potom prídu migranti s nenávisťou za to, že sme ich bombardovali?

Veď práve toto je úrodná pôda pre terorizmus!

Amerika bude od nás žiadať, aby sme prejavili svoju uvedomelosť a prijímali ich čo najviac a samotná bude zostáva bokom…

A k tomu tie 3 miliardy, ktoré len tak mimochodom, pochádzajú z našich daní, sú v našom rozpočte zbytočné? To sú len prvotné náklady. Lietadlá si vyžadujú pravidelný, veľmi drahý servis, nákup spotrebného materiálu, bojového materiálu a veľa iného…

A toto všetko do kasičky USA! Takýmto spôsobom my všetci, z našich vreciek, budeme prispievať na americký blahobyt. Je to pre nás Slovákov výhodné?

Amerika všetkými možnými spôsobmi pretláča svoje produkty na európsky trh, samozrejme, aj na slovenský a ničí  akúkoľvek konkurenciu. Revolúcia, ktorá privedie krajinu k vonkajšej americkej správe je na tento účel najúčinnejšia.

Revolúcie, tak isto ako vojny, vždy sledujú niečie obchodné záujmy!

V skutočnosti, nejestvuje žiadna, ako nám hovorievajú „Veľká politika“. Politika, to je len koncentrované vyjadrenie ekonomiky! Keď zadefinujeme zainteresovanú stranu v politike, môže ju pochopiť každý z vás, ak nechce byť manipulovaný!

Na záver.

Reklama

Je pravda, že na Slovensku nie je všetko dobre. Na Slovensku je veľa problémov: korupcia, cesty, vysoké dane, nízke dôchodky a ostatné…. Ale  porozmýšľajte, ak sa vo vašom dome odlúpne omietka, treba podľa rady susedov zbúrať celý dom?!

A práve k tomuto nás podnecujú naši zaoceánski „susedia“.

Teraz však hovoríme o krajine, štáte o našej vlasti a o našom spoločnom dome!!!

Potrebujeme na riešenie problémov s korupciou revolúciu podľa scenára ministerstva zahraničia USA, podľa ktorého hrozí rozpad krajiny?!

Na Ukrajine urobili revolúciu, no a výsledok? Úroveň korupcie len vzrástla! Preto, lebo pre americké bábky to nie je ich krajina, im je jedno čo sa stane s Ukrajinou! Len tak mimochodom, vo vláde je väčšinový počet zahraničných ministrov.

Reklama

Potrebujeme v boji s korupciou na Slovensku zahraničnú pomoc? Sami to nezvládneme? Poviem vám, že v boji s korupciou úplne stačí platná legislatíva. Prečo ani jeden novinár, ktorý snaživo odhaľuje korupčné schémy, ani jedna televízia a ani žiadne masmédium nepodalo podnet na prokuratúru o skutočnostiach, ktoré odhalili? Je to predsa ich občianska povinnosť!

Z vás, ktorí tu stojíte, napísal niekto podobnú žiadosť? Poznáte niekoho, kto by oficiálne oznámil polícií  prípad korupcie, ktorý pozná?

Políciu považujete za skorumpovanú, vždy však existujú súdy vyššej inštancie, vrátane medzinárodných. Každý sudca pozná procedurálne kroky pri podaní oznámenia. Na toto nie sú potrební Američania so svojimi ziskuchtivými plánmi!

Je zbytočné bojovať s korupciou státím niekoľko hodín na ulici! Sú potrebné konkrétne činy v rámci platných zákonov. Myslím si, že sme schopní urobiť poriadok vo svojom vlastnom dome, vo svojej krajine, a to bez akéhokoľvek zahraničného zásahu. Slovensko patrí Slovákom!

A nezabúdajte na svoju občiansku povinnosť za budúcnosť Slovenska. Keď držíte v náručí svoje dieťa, držíte aj svojich vnukov a pravnukov. A o niekoľko generácií je to už celý národ. Preto teraz máte vo svojich rukách celý národ. A takú krajinu, akú zanecháte deťom, takú krajinu zanecháte celému národu.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:24

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken využil v pondelok Čiernomorskú bezpečnostnú konferenciu na to, aby ubezpečil štáty hraničiace s Čiernym morom, že sa môžu spoľahnúť na podporu Spojených štátov amerických. Informovala agentúra AP.

09:12

Prvý deň historického procesu s americkým exprezidentom Donaldom Trumpom v kauze podplácania pornoherečky sa skončil bez zvolenia členov súdnej poroty. Ich výber bude pokračovať v utorok.

09:03

Americký prezident Joe Biden spolu s manželkou, prvou dámou Jill Bidenovou v pondelok zverejnili svoje daňové priznanie za rok 2023. Spolu zarobili približne 620.000 dolárov a na federálnych daniach z príjmu odviedli 146.629 dolárov.

08:50

Kazašský prezident Kasym-Žomart Tokajev podpísal v pondelok zákon, ktorý kriminalizuje domáce násilie páchané na ženách a deťoch.

Osoby usvedčené z ublíženia alebo bitia ženy či dieťaťa budú podľa novej legislatívy potrestané prísnejšie, a to v závažnejších prípadoch aj trestom odňatia slobody.

08:26

Ceny ropy sa v utorok ráno zvýšili, keďže čínska ekonomika vzrástla viac, ako sa očakávalo. Eskalácia napätia na Blízkom východe ale udržala trhy s ropu na uzde po tom, čo Izrael uviedol, že zareaguje na víkendový útok Iránu raketami a dronmi.

08:13

Prokuratúra v Severnom Macedónsku v pondelok informovala o zadržaní 17 dozorcov, slúžiacich vo väznici v hlavnom meste Skopje. Sú podozriví z napomáhania pri vlaňajších útekoch dvoch väzňov.

07:54

Americká Snemovňa reprezentantov bude tento týždeň hlasovať o balíku návrhov zákonov, ktorý zahŕňa aj vojenskú pomoc pre Ukrajinu a Izrael. V noci na utorok o tom informoval predseda snemovne Mike Johnson.

07:48

Šéf Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE) v pondelok vyjadril znepokojenie nad možným útokom Izraela na jadrové zariadenia v Iráne. Vyzval na mimoriadnu zdržanlivosť.

07:36

Zbrojárku filmu Rust Hannu Gutierrezovú-Reedovú v pondelok v americkom štáte Nové Mexiko odsúdili na 18 mesiacov vo väzení v prípade smrti kameramanky Halyny Hutchinsovej. Tá zomrela, keď na ňu počas skúšky pri natáčaní vystrelil zo zbrane herec Alec Baldwin.

07:26

Austrálska polícia označila pondelkový útok nožom v asýrskom pravoslávnom chráme na predmestí mesta Sydney za teroristický čin.

Medzi najmenej štyrmi zranenými, hoci bez ohrozenia života, je okrem prominentného biskupa aj 15-ročný podozrivý, ktorého zadržala polícia. Tínedžera museli na čas držať v chráme, keďže útok vyvolal v miestnej komunite nepokoje.

07:15

Propalestínski demonštranti v pondelok zablokovali dopravu na moste Golden Gate v kalifornskom meste San Francisco. Zrejme išlo o súčasť koordinovanej protestnej akcie, ktorá vyzývala na prímerie medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas.

07:05

Americký prezident Joe Biden prijal v Bielom dome českého premiéra Petra Fialu. Ten si návštevu vysvetľuje ako dôkaz vynikajúcich česko-amerických vzťahov. Politici by mali hovoriť o pokračujúcej ruskej agresii na Ukrajine či napätí na Blízkom východe.

Petr Fiala v Bielom dome
Na snímke český premiér Petr Fiala (vľavo) a americký prezident Joe Biden
06:55

Európska únia možno uvalí na Irán nové sankcie v súvislosti s jeho víkendovým útokom na Izrael. Po pondelňajších rozhovoroch veľvyslancov členských krajín to tvrdí viacero nemenovaných diplomatov.

06:45

Izrael odpovie na víkendový raketový útok Iránu, vyhlásil v pondelok veliteľ izraelskej armády Herci Halevi.

Halevi uviedol, že Izrael stále zvažuje svoje kroky. Dodal však, že na iránsky útok raketami a dronmi “bude reagovať”. Povedal to počas návštevy leteckej základne Nevatim.

06:35

Poľsko a Dánsko sa budú ďalej snažiť mobilizovať krajiny EÚ za účelom získania pomoci pre Ukrajinu. Zhodli sa na tom v pondelok vo Varšave premiéri týchto krajín Donald Tusk a Mette Frederiksenová.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ na kvitnúcej rastline Lantana v texaskom San Antoniu

Autor: TASR/AP- Eric Gay

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali