“Parlamentná kauza” stratených Kamenického dokladov so “značnou hotovosťou – 100 eur”. Koaliční poslanci a premiér Matovič si neodpustili vtipné poznámky

“Parlamentná kauza” stratených Kamenického dokladov so “značnou hotovosťou – 100 eur”. Koaliční poslanci a premiér Matovič si neodpustili vtipné poznámky

Bratislava 28. januára 2021 (HSP/Foto:TASR/AP/Zentralbild-Sebastian Willnow)

 

V parlamente bolo v stredu rušno. Okrem muža, ktorý sa popoludní pokúsil vojsť do budovy so sekerou, poslanci dopoludnia riešili aj stratenú peňaženku poslanca Smeru-SD Ladislava Kamenického. O incidente na sociálnej sieti informoval aj premiér Igor Matovič

Ilustračné foto

Kamenický v stredu ráno v rokovacej sále oznámil, že stratil peňaženku. Podľa statusu, ktorý zverejnil premiér Matovič, malo ísť o “značnú hotovosť”.

Reklama

Matovič spomenul aj spontánnu reakciu svojho kolegu z OĽaNO, poslanca Jozefa Pročka ktorý posmešne kričal, že ak Kamenický stratil peňaženku “medzi svojimi”, tak ju vraj už nemá.

Podpredseda parlamentu Gábor Grendel (tiež OĽaNO), ktorý riadil rokovanie schôdze, krátko po poludní poslancov informoval, že stratená peňaženka sa nakoniec našla.

Reklama

Na to sa s poznámkou prihlásil poslanec za Sme rodina Peter Pčolinský, ktorý sa opýtal, či sa Kamenický nehodlá odvďačiť nálezcovi časťou z údajnej “značnej sumy”.

 

Kamenický vysvetľuje

Na celú situáciu neskôr na sociálnej sieti reagoval aj samotný poslanec Ladislav Kamenický. Ozrejmil, že ani nešlo o stratenú peňaženku a už vôbec nie s tučnou hotovosťou, ako tvrdili koaliční poslanci. Kamenický podľa vlastných slov stratil “puzdro s dokladmi”.

“Veľa z vás určite zažilo veľmi nepríjemnú situáciu, keď stratíte osobné doklady a každý z vás si určite vie predstaviť problémy a čas, ktorý strávite pri nahlásení straty a vybavovaní dokladov. Úplne logicky sa každý obráti na kolegov a známych, ktorých v tom čase stretol a požiada ich o pomoc pri hľadaní. Takto to funguje v normálnej spoločnosti a medzi normálnymi ľuďmi,” vysvetlil.

Kamenický dodal, že v stredu zistil, ako to funguje v Národnej rade SR. “Čo je skutočne úbohé. Za normálnych okolností nepovažujem za potrebné sa k takejto veci vyjadrovať, ale trápne poznámky ‘poslanca’ Pročka, prezentované premiérom na sociálnej sieti, ma prinútili k tomu, aby som sa k tomu vyjadril. Aby ste si utvorili k tejto ‘kauze’ svoj vlastný názor, tak napíšem to, čo sa reálne stalo a ako sa k tomu postavili koaliční “kolegovia” v Národnej rade SR a predseda vlády Matovič.”

Reklama

“V Národnej rade SR som stratil obal s dokladmi (nie peňaženku), v ktorom som mal 100 eur. Požiadal som predsedu NR SR, aby to ohlásil (zabudol na to), a tak som o pomoc požiadal v pléne kolegov sám.”

Poslanec Smeru-SD sa kolegom prihovoril nasledovnými slovami: “Ďakujem pekne. Ja by som chcel ctených kolegov poprosiť, ak by náhodou našli doklady, pán predseda zabudol, ale nevadí, moje doklady s kartami. Mám tam karty, aj doklady, takže je to v tom bordovom puzdre. Niekde mi to vypadlo, tak vás chcem poprosiť, aby ste mi to doručili. Ďakujem velice pekne.”

 

Reakcie koaličných politikov

Doklady sa nakoniec našli v zasadačke NR SR za pomoci kancelárie NR SR a poslancov zo Smeru-SD. “V politike to ale beží takto: Požiadate o pomoc predsedu NR SR a “kolegov” v NR SR. Predseda NR SR na to zabudol, ale následne ohlásil, že som tam mal veľkú hotovosť. Požiadate o to poslancov sám, pričom viacerým koaličným “kolegom” to pripadá zábavné. “Odborník” na všetko (stojku na hlave a nudistický beh cez hlavné námestie v Bratislave) Pročko, povie tri klamstvá v dvoch vetách: že ste stratili peňaženku (bol to obal s dokladmi), že ste mali značnú hotovosť, kde si každý hneď predstaví tisíce eur (vy tam máte 100 eur na obedy) a že vás vlastne okradli vlastní kolegovia (bolo to presne naopak, boli to práve kolegovia a kancelária NR SR, ktorí vám ich pomôžu nájsť.”

“Preberie to predseda vlády Igor Matovič, čo ukazuje na jeho mentálnu výbavu. Igor Matovič by sa mal prioritne zaujímať o: vyše 4 000 mŕtvych, zdravie občanov a zvládanie koronakrízy, o ekonomickú pomoc ľuďom, o čerpanie peňazí EÚ z Plánu obnovy a prioritne o plné peňaženky občanov Slovenska.”

Reklama

Jaroslav Zajac

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

18:44

Najvyšší súd USA pojednával o tom, či sa na bývalého prezidenta Donalda Trumpa vzťahuje imunita voči trestnému stíhaniu za činy z obdobia, keď pôsobil vo funkcii. Rozhodnutie súdu by mohlo mať ďalekosiahle dôsledky.

Najvyšší súd rozhoduje o imunite Trumpa voči trestnému stíhaniu
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump
18:41

Haitský premiér Ariel Henry odstúpil z funkcie, oznámila jeho kancelária. Otvoril tak cestu k sformovaniu novej vlády v karibskej krajine, ktorú sužuje násilie gangov.

Haitský premiér Henry rezignoval
Na snímke haitský premiér Ariel Henry
18:40

Audit na poľskom ministerstve obrany za predchádzajúcej vlády odhalil množstvo previnení, vrátane krádeže hodnotných predmetov, uviedol námestník ministra obrany Cezary Tomczyk.

18:35

Kozmická loď Šen-čou-18 (Božská loď) s trojčlennou posádkou odštartovala k vesmírnej stanici Tchien-kung (Nebeský palác), uviedli štátne médiá.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali