NHL:Tatar poslal gól otcovi do neba, skóroval aj Hossa

NHL:Tatar poslal gól otcovi do neba, skóroval aj Hossa

New York 12. januára (TASR) – Traja slovenskí hokejisti sa bodovo presadili v desiatich sobotňajších zápasoch zámorskej NHL. Najviac zažiaril útočník Detroitu Tomáš Tatar, keď sa na triumfe nad Los Angeles (3:1) podieľal víťazným gólom a asistenciou. Marián Hossa strelil už svoj 16. gól v tomto ročníku, jeho Chicago však prehralo v Montreale 1:2 po predĺžení. Tampa Bay zvíťazila na ľade Philadelphie 6:3. Domácim Flyers k zisku bodov nepomohla ani asistencia slovenského obrancu Andreja Meszároša.

Tatar strelil svoj 10. gól v sezóne, keď sa výborne zorientoval po strele Rileyho Sheahana a dostal v 53. minúte Red Wings do vedenia 2:1. Po góle si dal dole rukavicu a jasným gestom poslal hore do neba pozdrav pre svojho otca, ktorý v piatok zomrel. "Gól aj víťazstvo venujem otcovi. Mal som celý zápas pocit, že je s nami. Ťažko sa mi o tom hovorí, je to pre mňa veľká strata," povedal po zápase zámorským médiám Tatar. Dvadsaťtriročný útočník mal výrazný podiel aj na vyrovnávajúcom góle Detroitu, ktorý strelil Sheahan. Tatar sa v útočnom pásme dravo predral z rohu až do streleckej pozície, faulovaný dokázal vystreliť a Sheahan pri avizovanom vylúčení strelil dorážkou svoj prvý gól v NHL. "Celý zápas som makal za otca naplno a som veľmi šťastný, že sme vyhrali. Riley dal svoj prvý gól však? Som rád, že som mu k nemu pomohol. Pred zápasom som mu povedal, že dá gól, ale nechcel mi veriť," dodal Tatar, ktorého vyhlásili za tretiu hviezdu duelu. Veľkou oporou Detroitu bol aj brankár Jimmy Howard, ktorý zaznamenal 44 úspešných zákrokov.

Hrdinom Montrealu bol ruský obranca Andrej Markov, ktorý strelil oba góly svojho tímu pri víťazstve 2:1 po predĺžení nad Chicagom. Jediný gól Blackhawks strelil Marián Hossa, keď v 50. minúte po prihrávke Jonathana Toewsa zblízka vyrovnal na 1:1. Chicago prehralo druhý zápas po sebe a z posledných siedmich vystúpení sa z víťazstva tešilo len dvakrát. Brankár Corey Crawford prehral svoj šiesty duel po sebe, tentokrát však za prehru nemohol, pretože zaznamenal až 36 zásahov a bol oporou svojho tímu. Hossa odohral 18:10 minúty, zaznamenal štyri strely a plusový bod. Jeho krajan Michal Handzuš strávil na ľade 12 minút a 27 sekúnd, mal jednu mínusku a raz sedem na trestnej lavici. Brankár Montrealu Peter Budaj sledoval duel zo striedačky. Chicago prehralo v Montreale ôsmy duel po sebe, naposledy sa z víťazstva v tomto kanadskom meste tešili v roku 2001.

Tampa Bay zvíťazila na ľade Philadelphie 6:3. Diváci videli gólovú prestrelku v druhej tretine, v ktorej padlo až sedem gólov. Flyers vyrovnali z 1:3 na 3:3, ale v ďalšom priebehu už skórovali len hostia. Svoju ôsmu asistenciu v sezóne zaznamenal slovenský obranca Andrej Meszároš, keď prihrávkou z obranného pásma našiel našliapnutého českého útočníka Jakuba Voráčka a ten po skvelej individuálnej akcii svojim druhým gólom v zápase vyrovnal na 3:3. V tíme víťazných Lightning absentoval druhý zápas za sebou útočník Richard Pánik, ktorého tréner nezaradil do zostavy.

Reklama

Šiesty triumf v rade a 16. z posledných 17 duelov zaznamenal Anaheim, ktorý zdolal Phoenix 5:3 a potvrdil pozíciu najlepšieho tímu súťaže. Švajčiarsky brankár Jonas Hiller zaznamenal 28 zásahov a tešil sa z 13. víťazstva po sebe, keď nastúpil, čím prekonal rekord bývalého brankára Detroitu Chrisa Osgooda zo sezóne 1995/1996. Zápas nedohral kapitán Ducks Ryan Getzlaf, ktorý strelil svoj 23. gól v sezóne. V závere druhej tretiny však inkasoval strelu do pravej nohy a zápas nedohral. Röntgenové vyšetrenia nepotvrdili zlomeninu a kľúčový hráč "káčerov" by nemal svojmu tímu chýbať v nasledujúcom zápase proti Detroitu.

Boston vyhral v San Jose 1:0, keď o víťazstve hostí rozhodol v 53. minúte švédsky útočník Carl Söderberg. Piate čisté konto v sezóne a 21. v kariére vychytal fínsky brankár Tuuka Rask, ktorý zaznamenal 26 úspešných zákrokov. Jeho krajan a spoluhráč v tíme do Soči Antti Niemi čelil 22 strelám Bruins. Jednu na neho vyslal aj slovenský obranca Zdeno Chára, kapitán Bostonu odohral viac ako 26 minút. Do zostavy Bostonu sa po treste vrátil Shawn Thornton a po zranení Loui Eriksson.

Reklama

V New Jersey rozhodol o víťazstve Devils nad Floridou 2:1 sekundy pred koncom predĺženia český obranca Marek Židlický po asistencii krajana Jaromíra Jágra. Muž s číslom 68 zaznamenal svoj 1724. bod v kariére a definitívne prekonal svojho bývalého spoluhráča a hokejového učiteľa z čias v Pittsburghu Maria Lemieuxa. V historickej tabuľke kanadského bodovania je Jágr siedmy. Pred gólom mali "diabli" tri sekundy pred koncom predĺženia buly v útočnej tretine. Jágr sa zahral na trénera, ukázal svojim spoluhráčom kam sa majú postaviť a nakoniec to vyšlo. Travis Zajac vyhral buly presne na Jágrovu hokejku, ktorý bekhendom priťukol puk Židlickému a ten svojim ôsmym gólom v sezóne rozhodol. V štvrtom zápase po sebe strelil gól Michael Ryder a brankár Corey Schneider zaznamenal 29 zákrokov za Devils. Štyrmi strelami ho preveril aj slovenský útočník Floridy Tomáš Kopecký, ale počas 16 minút a 19 sekúnd na ľade nebodoval.

sumáre:

PHILADELPHIA – TAMPA BAY 3:6 (0:1, 3:4, 0:1)

Góly: 27. Voráček (Giroux), 32. Simmonds (Hartnell, Giroux), 35. Voráček (MESZÁROŠ) – 5. Killorn, 26. Purcell (Filppula, Carle), 28. Malone (Thompson, Crombeen), 36. Filppula (Killorn, Purcell), 40. Louis (Johnson, Gudas), 59. Malone (Crombeen, Carle). Brankári: Mason (41. Emery) – Lindbäck, strely na bránku: 38:25.

Reklama

MONTREAL – CHICAGO 2:1 pp (0:0, 1:0, 0:1 – 1:0)

Góly: 33. Markov (Jemelin, Bournival), 62. Markov (Pacioretty) – 50. HOSSA (Toews, Sharp). Brankári: Price – Crawford, strely na bránku: 38:20.

NEW JERSEY – FLORIDA 2:1 pp (1:0, 0:1, 0:0 – 1:0)

Góly: 16. Ryder (Clowe, Henrique), 65. Židlický (Jágr, Zajac) – 32. Bjugstad (Fleischmann, Upshall). Brankári: Schneider – Thomas, strely na bránku: 36:30.

NASHVILLE – OTTAWA 1:2 po nájazdoch (0:0, 1:1, 0:0 – 0:0, 0:1)

Reklama

Góly: 37. Fisher (Ellis, Jones) – 27. Turris (Conacher), rozh. nájazd Zibanejad. Brankári: Mazanec – Anderson, strely na bránku: 33:21.

WINNIPEG – COLUMBUS 3:6 (1:0, 1:4, 1:2)

Góly: 5. O’Dell (Ellerby, Pardy), 32. Enström (Little), 46. Little (Ladd, Byfuglien) – 21. Letestu (MacKenzie, Ťutin), 25. Atkinson (Wisniewski, Murray), 29. Foligno (Johansen, Johnson), 30. Jenner, 45. Jenner (Horton, Anisimov), 51. Letestu (Wisniewski, MacKenzie). Brankári: Pavelec – McElhinney, strely na bránku: 31:26.

MINNESOTA – COLORADO 2:4 (0:0, 2:2, 0:2)

Góly: 35. Coyle (Heatley), 35. Coyle (Heatley, Prosser) – 30. Landeskog (Šťastný, Talbot), 34. O’Reilly (Mitchell, Benoit), 53. O’Reilly (Duchene), 59. Talbot (Benoit). Brankári: Bäckström – Varlamov, strely na bránku: 27:18.

PHOENIX – ANAHEIM 3:5 (1:1, 0:3, 2:1)

Góly: 4. Korpikoski (Vrbata, Hanzal), 52. Hanzal (Vrbata, Ekman-Larsson), 59. Ribeiro (Vrbata, Chipchura) – 13. Lindholm (Bonino, Palmieri), 26. Vatanen (Silfverberg, Perreault), 30. Penner (Perry, Perreault), 31. Getzlaf (Penner, Perry), 47. Lindholm (Maroon, Perreault). Brankári: Greiss (31. Smith) – Hiller, strely na bránku: 31:30.

CALGARY – PITTSBURGH 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Góly: 52. Bäcklund (Brodie, Hudler) – 17. Kunitz (Bortuzzo), 27. Niskanen (Glass). Brankári: Berra – Fleury, strely na bránku: 28:26.

LOS ANGELES – DETROIT 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)

Reklama

Góly: 15. Doughty (Kopitar, Richards) – 18. Sheahan (TATAR, Smith), 53. TATAR (Sheahan, Bertuzzi), 58. Cleary (Glendening). Brankári: Quick – Howard, strely na bránku: 45:26.

SAN JOSE – BOSTON 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Gól: 53. Söderberg (Eriksson, Spooner). Brankári: Niemi – Rask, strely na bránku: 26:22.

Slováci v akcii:

Reklama

Tomáš Tatar (Detroit) 14:07 1 1 2 2 2 0

Marián Hossa (Chicago) 18:10 1 0 1 1 4 0

Andrej Meszároš (Philadelphia) 20:48 0 1 1 -1 5 0

Michal Handzuš (Chicago) 12:27 0 0 0 -1 0 2

Tomáš Kopecký (Florida) 16:19 0 0 0 0 4 0

Reklama

Zdeno Chára (Boston) 26:04 0 0 0 0 1 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:46

Nemecký europoslanec Maximilian Krah ešte v stredu prepustí svojho asistenta, ktorého zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu, zostáva však lídrom kandidátky pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) vo voľbách do Európskeho parlamentu. Oznámil to po stretnutí so spolupredsedami AfD Tinom Chrupallom a Alice Weidelovou.

Maximilian Krah
Nemecký europoslanec za Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah odchádza po vyhlásení
10:34

Austrálska polícia v stredu pri protiteroristických raziách zadržala sedem ľudí, ktorí podľa nej predstavovali neprijateľné riziko pre verejnosť a boli spojení s mladíkom obvineným z nedávneho útoku v kostole. Informovala agentúra AFP.

10:20

Taiwanská vláda sa zaviazala odstrániť takmer 800 sôch čínskeho vojenského diktátora Čankajška, ktorý na tomto ostrove vládol niekoľko desaťročí v rámci stanného práva. Jeho dedičstvo je naďalej predmetom sporných diskusií v krajine.

09:57

Nemecká vláda čoskoro obnoví spoluprácu s Agentúrou OSN pre pomoc palestínskym utečencom (UNRWA), ktorá pôsobí v Pásme Gazy a ďalších regiónoch. Oznámilo to v stredu ministerstvo zahraničných vecí spolu so spolkovým rezortom pre hospodársku spoluprácu a rozvoj.

09:37

Argentínska vláda pod vedením prezidenta Javiera Mileiho, ktorá spochybňuje počet nezvestných z čias brutálnej diktatúry v krajine, oznámila, že pozastavuje vyplácanie odškodného jej obetiam až do jeho úplného auditu.

09:14

Americký výrobca elektromobilov Tesla zaznamenal v minulom štvrťroku prvý pokles tržieb za takmer štyri roky. V medziročnom porovnaní sa znížili o 9 % na 21,3 miliardy dolárov (19,96 miliardy eur).

08:48

Ruské úrady tvrdia, že Ukrajina útočila dronmi na energetické zariadenia v Smolenskej oblasti ležiacej zhruba 400 kilometrov západne od Moskvy.

08:41

Izraelský minister zahraničných vecí Jisrael Kac sa v stredu poďakoval Senátu USA za odobrenie vojenskej pomoci v hodnote 13 miliárd eur, čo podľa neho nepriateľom jeho krajiny vyslalo “silný odkaz”. Informovala agentúra AFP.

08:14

Ceny ropy v stredu mierne vzrástli, keď správa o poklese zásob komodity v USA signalizovala oživenie dopytu v najväčšej svetovej ekonomike.

08:04

Kolumbijský súd rozhodol, že environmentálne katastrofy, či už náhle alebo postupné, možno právne považovať za príčinu núteného vysídlenia, čo ukladá štátu povinnosť chrániť a pomáhať postihnutým občanom. Informovala agentúra AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali