NHL: Gáborík prispel dvoma bodmi k triumfu LA, Pánik sa pobil s Getzlafom

NHL: Gáborík prispel dvoma bodmi k triumfu LA, Pánik sa pobil s Getzlafom

New York 10. marca 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Nam Y. Huh)

 

Marián Gáborík poslal duel do nadstavenia

Slovenský hokejista Marián Gáborík prispel v noci na piatok v zámorskej NHL gólom a asistenciou k triumfu Los Angeles nad Nashvillom 3:2 po predĺžení. V druhej tretine asistoval pri góle Jaromea Iginlu, v 51. minúte v presilovke svojím ôsmym zásahom v sezóne poslal duel do nadstavenia. V ňom rozhodol opäť v početnej výhode Iginla.

Reklama
Na snímke slovenský útočník Richard Pánik (vpravo) a hráč Ducks Ryan Getzlaf v potýčke v zápase hokejovej zámorskej NHL Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks

Gáborík v tretej časti vyrovnal na priebežných 2:2, keď si po nahodení Alec Martineza spracoval puk a zblízka ho dorazil do siete. Slovenský krídelník si tak napravil chuť po troch zápasoch bez bodového príspevku, v 43 tohtosezónnych vystúpeniach má na konte osem gólov a deväť asistencií. Hrdinom duelu bol ale Iginla, ktorý strelil svoje prvé dva góly v drese Kings. Tridsaťdeväťročný veterán sa presadil vo svojom treťom štarte od výmeny z Colorada. “Sú to príjemné pocity. Je vzrušujúce byť na ľade v kľúčových momentoch. Som rád, že som prispel k víťazstvu a dokázal skórovať za nový tím,” vyznal sa Iginla. “Králi” vydreli dôležité víťazstvo v boji o play off, v Západnej konferencii im síce stále patrí nepostupové deviate miesto, na aktuálneho držiteľa druhej voľnej karty St. Louis však strácajú už len bod. “Pre nás je teraz už každý zápas akoby súboj play off. Sú to cenné body,” poznamenal tréner kalifornského tímu Darryl Sutter.

Hokejisti Chicaga nenatiahli svoju sedemzápasovú víťaznú šnúru. Doma prehrali s Anaheimom 0:1, keď sa čistým kontom so 43 zákrokmi blysol brankár hostí Jonathan Bernier. Slováci v drese domácich Marián Hossa, Richard Pánik a Tomáš Jurčo mali spolu osem striel, no Bernier nekapituloval ani raz a pripísal si 100. ligový triumf. Jediný gól duelu strelil na konci druhej tretiny Corey Perry, ktorý skóroval krátko po tom, čo na druhej strane klziska nevyužil šancu Hossa. Zmaril mu ju Bernier, hrdinovi v bránke Ducks pomohla aj bránková konštrukcia. “Puk trafil žŕdku, dobrú akciu predviedol Kevin Bieksa, ktorý ho posunul Loganovi Shawovi. Ja som si iba odviedol svoju prácu, snažil som sa dostať puk na stred a vystreliť,” opísal rozhodujúci moment Perry, ktorý ukončil desaťzápasové gólové suchoty. Kings tak ukončili “jastrabom” ich víťaznú sériu, Chicagu nepomohol ani návrat uzdraveného obranného dua Niklas Hjalmarsson a Johnny Oduya.

Reklama

V zápase zaujal aj Pánik, ktorý sa v 18. minúte pobil s Ryanom Getzlafom. Slovenský krídelník zhodil rukavice po tom, čo ho kapitán “káčerov” neustále zozadu osekával a krosčekoval. Getzlaf týmto spôsobom reagoval na predošlý nepotrestaný faul Pánika zdvihnutou hokejkou na obrancu Josha Mansona. V krátkom pästnom súboji dvoch netradičných bitkárov mal slovenský útočník v úvode navrch, napokon však obaja skončili na ľade, kde ich museli od seba odtrhnúť rozhodcovia. Chicago vyťažilo z tohto momentu presilovku, keďže center Ducks dostal okrem 5-minútového trestu aj dve minúty plus 10-minútový “osobák” za vyvolanie bitky. Pre Pánika to bola druhá pästná výmena v profiligovej kariére, prvýkrát sa pobil 13. decembra 2014 s vtedajším zadákom Detroitu Brendanom Smithom.

Ôsmy duel za sebou vyhrali hráči Calgary, ktorí si v kanadskom derby poradili s Montrealom hladko 5:0. Johnny Gaudreau sa pod to podpísal gólom a tromi asistenciami. Flames naposledy zaznamenali takúto úspešnú sériu ešte v novembri 2005. Svojím prvým čistým kontom v sezóne a 35. v kariére sa o víťazstvo zaslúžil brankár Brian Elliott, ktorý zlikvidoval všetkých 24 súperových striel.

V bránke Tampy Bay opäť chýbal Peter Budaj. Prednosť znova dostal Rus Andrej Vasilevskij, ktorý sa 32 úspešnými zákrokmi podieľal na domácej výhre 4:1 nad Minnesotou. Jeho krajan Nikita Kučerov potvrdil parádnu formu ziskom dvoch bodov (2+1). Hráči Lightning stále naháňajú pozície do vyraďovačky, na postup im zatiaľ chýbajú štyri body. “Budeme potrebovať viac takýchto výkonov, aby sme sa dostali do play off,” uviedol pre zámorské médiá obranca “bleskov” Victor Hedman. Toronto, ktoré si poradilo s Philadelphiou 4:2, delí od ôsmej priečky NY Islanders naďalej bod. Slovenský obranca Martin Marinčin sa opäť nezmestil do zostavy Maple Leafs.

Najhorší tím ligy Colorado začína nachádzať pôdu pod nohami, v noci zdolal doma New Jersey 3:2 a zvíťazil druhýkrát po sebe. Švédsky obranca Erik Karlsson strelil na ľade Arizony dva góly, vrátane víťazného, pri treťom asistoval a doviedol Ottawu k triumfu 3:2 po predĺžení. Senators vyhrali piaty zápas v rade a na vedúci Montreal strácajú v tabuľke Atlantickej divízie už iba dva body. Český krídelník v službách “kojotov” Radim Vrbata odohral jubilejný tisíci zápas v NHL, vyšiel v ňom ale bodovo naprázdno.

 

Reklama

NHL – sumáre:

CAROLINA HURRICANES – NEW YORK RANGERS 4:3 (2:1, 0:2, 2:0)

Góly: 14. Skinner (Rask), 14. Zykov (Aho, Staal), 50. Aho (Teräväinen, Faulk), 53. Aho (Staal, Lindholm) – 8. Kreider (Stepan, McDonagh), 28. Zibanejad (Kreider, Stepan), 37. Zibanejad. Brankári: Ward – Raanta, strely na bránku: 30:43, 11.404 divákov.

 

TAMPA BAY LIGHTNING – MINNESOTA WILD 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Reklama

Góly: 7. Kučerov (Hedman, Palát), 12. Hedman (Drouin, Dotchin), 25. Šustr (Kučerov, Johnson), 59. Kučerov (Gourde) – 57. Scandella (Brodin, Koivu). Brankári: Vasilevskij – Dubnyk, strely na bránku: 29:33, 19.092 divákov.

 

TORONTO MAPLE LEAFS – PHILADELPHIA FLYERS 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Góly: 14. Nylander (Gardiner, Brown), 30. Bozak, 54. Marner (Rielly, Bozak), 59. Kadri – 7. Simmonds (Gostisbehere, Giroux), 58. Gostisbehere (Filppula, Voráček). Brankári: Andersen – Neuvirth, strely na bránku: 33:38, 18.894 divákov.

 

CHICAGO BLACKHAWKS – ANAHEIM DUCKS 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Gól: 38. Perry (Shaw, Bieksa). Brankári: Crawford – Bernier, strely na bránku: 43:26, 21.838 divákov.

 

ARIZONA COYOTES – OTTAWA SENATORS 2:3 pp (0:0, 2:1, 0:1 – 0:1)

Góly: 32. Perlini (Rieder, Martinook) , 38. Crouse (Jooris) – 33. Pageau (Claesson, Karlsson), 53. Karlsson (Pageau), 61. Karlsson. Brankári: Smith – Condon, strely na bránku: 41:31, 10.611 divákov.

Reklama

 

CALGARY FLAMES – MONTREAL CANADIENS 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

Góly: 8. Giordano (Tkachuk, Frolík), 29. Stone (Brodie, Gaudreau), 36. Monahan (Stone, Gaudreau), 36. Ferland (Gaudreau, Monahan), 57. Gaudreau (Engelland, Frolík). Brankári: Elliott – Montoya, strely na bránku: 38:24, 19.289 divákov.

 

COLORADO AVALANCHE – NEW JERSEY DEVILS 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)

Reklama

Góly: 32. MacKinnon (Barrie, Pickard), 45. Bourque (Andrighetto), 59. Beauchemin (Comeau) – 41. Hall (Lovejoy), 47. Noesen (Bennett, Blandisi). Brankári: Pickard – Schneider, strely na bránku: 22:27, 11.886 divákov.

 

VANCOUVER CANUCKS – NEW YORK ISLANDERS 3:4 pp (0:1, 2:2, 1:0 – 0:1)

Góly: 22. Boucher (Horvat, Stecher), 24. Bärtschi, 60. Stecher (H. Sedin, Granlund) – 16. Tavares (Bailey, Lee), 30. Beauvillier (Bailey), 40. Nelson (Leddy, Bailey), 62. Ladd (de Haan, Strome). Brankári: Miller – Greiss, strely na bránku: 39:28, 18.406 divákov.

 

Reklama

LOS ANGELES KINGS – NASHVILLE PREDATORS 3:2 pp (0:1, 1:0, 1:1 – 1:0)

Góly: 26. Iginla (GÁBORÍK, LaDue), 51. GÁBORÍK (Martinez, Dowd), 64. Iginla (Doughty, Carter) – 17. Järnkrok (Neal, Josi), 42. Fiala (Fisher). Brankári: Quick – Rinne, strely na bránku: 34:23, 18.230 divákov.

 

SAN JOSE SHARKS – WASHINGTON CAPITALS 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

Góly: 9. Thornton (Hansen, Martin), 23. Pavelski (Burns, Thornton), 39. Couture (Burns, Marleau), 49. Couture (Burns, Pavelski) – 6. Winnik (Beagle, Wilson), 35. Connolly (Shattenkirk). Brankári: Jones – Holtby, strely na bránku: 24:27, 17.562 divákov.

 

Slováci v akcii:

Reklama

Marián Gáborík (Los Angeles) 18:59 1 1 2 -2 3 2

Marián Hossa (Chicago) 14:18 0 0 0 -1 5 0

Richard Pánik (Chicago) 16:54 0 0 0 0 2 7

Tomáš Jurčo (Chicago) 9:03 0 0 0 0 1 0

/legenda: za menom nasleduje počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali