Nemec sa stal 96. Slovákom, ktorý odohral duel v profilige, mal bilanciu 0+2

❚❚

New York 2. decembra 2023 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Frank Franklin II)

Aktualizované 2. decembra 2023 o 10:45 h.

Slovenský hokejista Šimon Nemec zaznamenal dve asistencie počas svojej premiéry v zámorskej NHL. V noci na sobotu sa predstavil v prvej obrannej dvojici New Jersey v stretnutí so San Jose, v ktorom domáci Devils prehrali 3:6. Stal sa 96. Slovákom, ktorý nastúpil v profilige

Šimon Nemec
Na snímke Šimon Nemec

Nemec v zostave nahradil zraneného Dougieho Hamiltona. Devätnásťročný obranca zaznamenal svoj prvý bod už v 14. minúte, keď počas presilovej hry prestrelil bránku Kaapa Kähkönena, no odrazený puk sa dostal k Dawsonovi Mercerovi, ktorý vyrovnal na 1:1. Druhú asistenciu dosiahol v tretej tretine, keď sa presadil Ondřej Palát. V prvom zápase za New Jersey odohral 22:38 minúty a bol najvyťažovanejším obrancom tímu. Pripísal si aj dva mínusové body, tri strely a jeden hit. Vlaňajšia draftová dvojka začala sezónu v klube Utica Comets, ktorého dres oblieka už druhý ročník. Na svoje konto si pripísal v 13 stretnutiach osem bodov (2+6).

.

 “Na ľade som sa cítil dobre a snažil som sa užiť si tento moment. Bolo to bláznivé. Cítil som sa ako počas bežného dňa. Možno sa zajtra alebo počas ďalších dní budem cítiť inak,” uviedol Nemec podľa oficiálnej webstránky klubu.

Pochválil ho aj tréner Lindy Ruff: “Myslím si, že svoj prvý zápas zvládol veľmi dobre. Na ľade urobil veľa dobrých vecí. Zostal vo svojej pozícii a nestrácal veľa pukov.”

.

Devils prehrali po troch zápasoch. Sharks triumfovali v treťom z uplynulých štyroch duelov, no stále sú najhorším mužstvom súťaže. Mikael Granlund dosiahol v drese hostí 3 body (1+2), Anthony Duclair a Jacob MacoDonal zaznamenali zhodne po dva góly.

Columbus zdolal Ottawu 4:2. Hostia mali v 12. minúte dvojgólový náskok, ale Blue Jackets v ďalšom priebehu strelili štyri presné zásahy. Johnny Gaudreau a Zach Werenski dvakrát asistovali. Výrazný podiel na triumfe domácich mal brankár Elvis Merzlikins, ktorý predviedol 41 zákrokov.

 

NHL – sumáre:

New Jersey Devils – San Jose Sharks 3:6 (1:1, 0:2, 2:3)

Góly: 14. Mercer (NEMEC, Holtz), 43. J. Hughes, 53. Palát (Bratt, NEMEC) – 3. MacDonald (Ferraro, Emberson), 23. MacDonald (Benning, Bailey), 30. Duclair (Granlund), 46. Duclair (Granlund), 54. Granlund, 60. Eklund (Carpenter, Hertl).

.

Brankári: Schmid – Kähkönen,

strely na bránku: 47:18.

 

Columbus Blue Jackets – Ottawa Senators 4:2 (2:2, 2:0, 0:0)

Góly: 15. Laine (Gaudreau, Werenski), 16. Voronkov, 26. Fantilli (Provorov, Danforth), 29. Jenner (Werenski, Gaudreau) – 9. Giroux (Tkachuk, Zub), 12. Tkachuk (Chabot, Batherson).

.

Brankári: Merzļikins – Korpisalo,

strely na bránku: 23:43.

 

Slovák v akcii:

Šimon Nemec (New Jersey) 22:38 0 2 2 -2 3 0

 

Nemec v premiére dvakrát asistoval: “Cítil som sa dobre”

Slovenský obranca Šimon Nemec má za sebou úspešný debut v hokejovej NHL. V drese New Jersey zaznamenal dve asistencie, Devils prehrali doma so San Jose 3:6. Nemec sa stal 96. Slovákom, ktorý nastúpil v zámorskej súťaži.

Nemca draftovalo New Jersey v roku 2022 z druhej pozície, no doteraz hrával iba za farmárske mužstvo Utica Comets. V tejto sezóne odohral 13 duelov a pripísal si dva góly a šesť asistencií.

“Keď som dorazil do New Jersey, bola jedna hodina ráno. Bolo to ťažké, no na ľade som sa cítil, ako keby to bol normálny zápas. Zajtra si zrejme uvedomím, čo sa mi podarilo. Teraz sa snažím užívať si túto chvíľu,” povedal Nemec v rozhovore pre klubovú stránku.

Bývalý hráč extraligového HK Nitra nastúpil v prvej obrannej dvojici so Švajčiarom Jonasom Siegenthalerom. Nahradil zraneného Dougieho Hamiltona a na ľade strávil 22:38 minút. Pripísal si aj dva mínusové body, tri strely na bránku a jeden hit. Zo Slovákov v tejto sezóne mal väčšiu minutáž iba Erik Černák, ktorý dvakrát nastúpil na viac ako 23 minút.

Nemec sa premiérovo zapísal do kanadského bodovania v 14. minúte, keď počas presilovej hry vystrelil na bránu. Brankár Kaapo Kähkönen jeho pokus vyrazil, no puk dopravil do siete Dawson Mercer a vyrovnal na 1:1. Aj pri druhom bode sa Nemec snažil skórovať, fínsky brankár tentokrát odrazil puk k Jesperovi Brettovi, ktorý našiel pred bránkou Ondřeja Paláta a ten znížil na 3:4. New Jersey v zápase zaznamenalo 47 striel, kým hráči Sharks 18. Napriek tomu si najslabší tím súťaže pripísal triumf a v riadnom hracom čase uspel už v troch z uplynulých štyroch stretnutí.

.

“Bol to náročný duel. Hrali sme mimoriadne aktívne, no dali sme iba tri góly,” povzdychol si Nemec.

Devätnásťročný Nemec sa stal tretím obrancom v histórii Devils, ktorý sa hneď vo svojej premiére zapísal do kanadského bodovania. Pred ním to dokázali Scott Niedermayer v roku 1991 a Ken Daneyko v roku 1983. Viac bodov počas debutu nazbieral v drese New Jersey iba Will Butcher, ktorý dosiahol v roku 2017 tri asistencie.

“V tíme mi veľmi pomáhajú českí hráči. Je jednoduchšie, keď sa môžem s niekým rozprávať v rodnom jazyku,” prezradil Nemec.

 

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:29

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

Včera 20:29

Taliansko chce po 13 rokoch aj napriek pokračujúcej občianskej vojne v Sýrii opäť vyslať svojho veľvyslanca do Damasku. Uviedol to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

Včera 20:18

V Belgicku obvinili z plánovania teroristického útoku troch čečenských občanov, ktorých podozrievajú z členstva v afganskej odnoži Islamského štátu – Chórasán.

Včera 20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

Včera 20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

Včera 19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

Včera 19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

Včera 19:24

Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok zamietla žiadosť o uvedenie nového lieku na Alzheimerovu chorobu na trh. Riziká vedľajších účinkov lieku vrátane možného krvácania do mozgu vraj prevažujú nad jeho prínosmi.

Biogen
Na archívnej snímke z 11. marca 2020 sídlo spoločnosti Biogen v americkom Cambridge
Včera 19:22

Opozičná mimoparlamentná strana Demokrati žiada o zvolanie ekonomickej krízovej rady za účasti odborníkov. Informovala o tom Martina Kakaščíková, hovorkyňa strany, v reakcii na informácie, že Rada EÚ dala zelenú na začatie konania pre nadmerný deficit proti siedmim krajinám EÚ vrátane Slovenska. Nasledovala tak odporúčania Európskej komisie (EK).

Včera 19:00

Sudca vedúci predbežné vyšetrovanie obvinení z korupcie voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza v piatok zamietol jeho žiadosť, aby mohol svedčiť písomne. Vypočutie Sáncheza sa tak uskutoční v plánovanom termíne, teda 30. júla v jeho oficiálnom sídle.

Včera 18:29

Rozsah prehriatia ruskej ekonomiky bol v prvom polroku 2024 najväčší za posledných 16 rokov, vyhlásila v piatok guvernérka ruskej centrálnej banky Elvira Nabiullina.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali