Národná Koalícia ku spolupráci PS-Spolu a KDH: Slovensku hrozí smrtiace objatie!

Národná Koalícia ku spolupráci PS-Spolu a KDH: Slovensku hrozí smrtiace objatie!

Bratislava 12. júla 2019 (HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

 

Liberálne zoskupenie PS-Spolu a kresťanské KDH uzatvorili spoločnú dohodu. Za dverami čakajú na prijatie do tohto spolku liberálni Kiskovci a Sulíkovci. V pozicii potenciálnych partnerov sa v zákulisí pripravuje spojenie strán reprezentujúcich maďarskú menšinu. Pozrime sa do histórie, aké katastrofy prinieslo vládne spojenie liberálov, kádehákov a maďarskej menšiny nášmu Slovensku po roku 1989

Na snímke zľava predseda hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Truban, predseda strany Spolu – občianska demokracia (OD) Miroslav Beblavý a predseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Alojz Hlina

V rokoch 1991-92 liberálno-kádehácka vláda p. Čarnogurského s ministrom Miklošom spustila malú privatizáciu, ktorá priniesla rozmach mafie, výpalníctva a zrodenie nedobytných úverov v slovenských bankách v desiatkach miliárd korún. Uvedená vláda spustila aj podvod storočia – kupónovú privatizáciu. Tá umožnila vznik silných finančných skupín, ktoré doposiaľ na Slovensku pôsobia a ovplyvňujú aj politický vývoj. Treba pripomenúť, že v rámci Miklošovej kupónky bolo sprivatizovaných majoritných 62 % majetku VSŽ Košice, keďže občania sú neustále klamaní, že tento podnik sprivatizovala vláda HZDS. HZDS bolo vtedy v opozícii. Známa je snaha vtedajšej Čarnogurského vlády o rozbitie poľnohospodárskych družstiev. Liberálna politická garnitúra bola vehementne aj proti emancipačným snahám Slovenska a proti vzniku slovenskej štátnosti.

Reklama

Neskôr, za krátke polročné pôsobenie liberálno-kádeháckej vlády p. Moravčíka v roku 1994, keď HZDS bolo v opozícii, stihlo liberálno kádehácke zoskupenie rozložiť systém jednej zdravotnej poisťovne a nahradiť ho pluralitným režimom štyroch poisťovní. Z toho sa slovenské zdravotníctvo nevie spamätať doposiaľ, nehovoriac o vysávaní zdrojov cez zisky týchto poisťovní.

Hotová katastrofa pre Slovensko nastala po nástupe liberálno-kádeháckych vlád s účasťou strán maďarskej menšiny po roku 1998. Dzurindove vlády v rokoch 1999-2006 stihli rozpredať strategické sieťové odvetvia a banky hlboko pod cenu nadnárodným spoločnostiam, čo doposiaľ znamená každoročný odliv stámiliónov eur do zahraničia. Stačí sa len pozrieť na osud slovenskej energetiky. Za liberálno-kádeháckych vlád s účasťou strán maďarskej menšiny bolo na Slovensku sprivatizovaných celkom 84 % štátneho majetku, poväčšine strategického charakteru.

Reklama

Bola to Dzurindova vláda, ktorá schválila neefektívny režim 2. dôchodkového piliera, ktorý priniesol tunelovanie zákonom garantovaného štátneho dôchodkového fondu a vyššie dôchodky zabezpečuje len ľuďom s nadpriemernými príjmami. Zavedenie platby na žiaka urobilo zo vzdelávacieho systému biznis bez hraníc. Spomínaná vláda nezvládla vyjednávací proces vstupu Slovenska do EÚ a prijala podmienky ničiace naše poľnohospodárstvo, resp. pristúpila na predčasné odstavenie dvoch blokov jadrovej elektrárne Jaslovské Bohunice s výraznými ekonomickými dopadmi pre Slovensko. Bola to tá istá liberálna vláda, ktorá otvorila slovenský trh pre bezbrehý vstup agresívnych zahraničných obchodných reťazcov, ktoré decimujú slovenských producentov potravín. Práve tá vláda zavliekla Slovensko do područia agresívnych snáh NATO proti Srbsku a Rusku, ktoré, žiaľ, doposiaľ pokračujú.

Opätovný nástup liberálno-kádeháckeho zoskupenia po parlamentných voľbách 2020 stáva reálnou hrozbou. Čo to môže pre Slovensko znamenať, sa dá jasne čitať z doterajších politických odkazov lídrov týchto strán. V hre je otvorenie priestoru pre vstup tisícov migrantov z afrických krajín, podpora homosexuálnych párov a rozklad tradičnej rodiny, posilnenie agresie NATO voči Rusku vrátane pokračovania v nezmyselných sankciách. Ústami liberalizmu chtivej prezidentky Čaputovej a viacerých liberálnych lídrov sa začína skloňovať aj veľká novela Ústavy SR. Hovorí sa dokonca o jej zrušení a snahe o nový charakter štátu – Slovenskej republiky, a to na báze úplne novej Ústavy, kde sa už bude hrať o podstatu, rozumej, či sa ústavne zachová národný charakter našej republiky a či sa Slovákom ústavne zachová status štátotvorného národa.

Priatelia, v najbližších parlamentných voľbách pôjde skutočne o veľa, hrozba smrtiaceho objatia Slovenska liberálnymi silami je reálna. Roduverní Slováci, dopustíme to?

 

Reklama
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Včera 18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

Včera 18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

Včera 18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

Včera 18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali