Minister Marek Krajčí je v karanténe, bol v kontakte s pozitívne testovaným. Izoluje sa aj hlavný hygienik Mikas

Minister Marek Krajčí je v karanténe, bol v kontakte s pozitívne testovaným. Izoluje sa aj hlavný hygienik Mikas

Bratislava 7. septembra 2020 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) je v preventívnej karanténe po tom, čo bol v kontakte s pozitívne testovaným na COVID-19. Testovanie podstúpi v utorok (8. 9.) spolu s ostatnými členmi konzília, v ktorom pôsobí aj nakazený zamestnanec rezortu zdravotníctva. Minister o tom informoval na sociálnej sieti. Na karanténu upozornil portál Aktuality.sk

Marek Krajčí
Na snímke minister zdravotníctva SR Marek Krajčí

“Žiaľ, jeden zamestnanec z ministerstva zdravotníctva, člen konzília epidemiológov, infektológov a verejných zdravotníkov bol pozitívne testovaný na koronavírus. Vo štvrtok (3. 9.) sme s ním strávili niekoľko hodín na konzíliu,” priblížil Krajčí.

Reklama

Počas celého pracovného stretnutia mali všetci podľa jeho slov rúška a pravidelne vetrali.

Minister hovorí, že pracovať bude z domu. V preventívnej izolácii zostávajú okrem neho aj ostatní členovia konzília.

Reklama

“Testovaní budeme v utorok. O výsledku vás budem informovať. Vzhľadom na opatrenia, ktoré sme dodržiavali, verím, že test bude negatívny,” skonštatoval.

Členovia pandemickej komisie, s ktorým boli členovia konzília v piatok (4. 9.), sa podľa neho nemusia obávať.

“Aj keby sme sa nakazili, na druhý deň ešte nemôžeme byť infekční. A tam sme tiež mali všetci počas celého rokovania rúška,” dodal.

 

Reklama

 

 

ÚVZ: V samoizolácii je aj Ján Mikas

Úrad verejného zdravotníctva v nedeľu večer potvrdil správy médií o tom, že v izolácii sa nachádza aj hlavný hygienik SR Ján Mikas.

“Hlavný hygienik SR sa z preventívnych dôvodov nachádza v samoizolácii a v priebehu budúceho týždňa bude testovaný na ochorenie COVID-19, pretože sa stretol s osobou, u ktorej bol potvrdený pozitívny výsledok laboratórneho vyšetrovania na ochorenie COVID-19,” uviedol úrad na sociálnej sieti.

 

Reklama

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:22

Na severe palestínskeho Pásma Gazy zahynulo päť vojakov, ktorých zasiahla paľba z jedného z tankov izraelskej armády. Incident sa odohral v stredu večer v blízkosti mesta Džabalíja.

13:06

Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že ruská armáda v noci na štvrtok zneškodnila nad polostrovom Krym päť balistických striel ATACMS.

12:57

Sprísnené azylové pravidlá vrátane väčšieho počtu hraničných kontrol a deportácií majú v Rakúsku jasný účinok, uviedol rakúsky minister vnútra Gerhard Karner.

V prvom štvrťroku 2023 podľa ministra zadržali na hraniciach krajiny s Maďarskom 4450 nelegálnych migrantov, zatiaľ čo v rovnakom období tohto roka to bolo len 190 osôb.

12:45

Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) vo štvrtok oznámila, že na Krymskom polostrove zadržala dvoch údajných agentov ukrajinských tajných služieb.

Informovala o tom  agentúra Reuters.

12:25

Nitrianskemu županovi Branislavovi Becíkovi (Hlas) sa niekto vyhráža zastrelením.

Na polícii podľa informácií MY Nitra podal trestné oznámenie. Informáciu spomínanému denníku sám potvrdil, vyjadrí sa neskôr.

Branislav Becík
Na snímke Branislav Becík
12:21

Vo vláde českého premiéra Petra Fialu nastala už ôsma personálna zmena. Vo štvrtok sa novým ministrom pre vedu, výskum a inovácie stal doterajší šéf poslaneckého zahraničného výboru Marek Ženíšek z TOP 09. Na Pražskom hrade ho do funkcie vymenoval český prezident Petr Pavel.

12:13

Slovenský hokejista Marián Studenič zaznamenal vo štvrtkovom zápase zámorskej AHL asistenciu za Coachella Valley Firebirds. Jeho tím zdolal v prvom finále Pacifickej divízie Ontario Reign 3:2.

12:00

Ozbrojené sily chránia v Novej Kaledónii dve letiská a prístav, keďže toto francúzske zámorské územie v Tichomorí sužovali tretiu noc po sebe nepokoje, ktoré si vyžiadali už štyri obete na životoch. Informovali  o tom agentúry DPA a Reuters.

11:38

Libanonské hnutie Hizballáh vo štvrtok oznámilo, že vypálilo viac ako 60 rakiet na územie Izraela. Išlo údajne o reakciu na nočné letecké útoky izraelskej armády.

 

11:19

Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) začal v súvislosti s atentátom na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) trestné stíhanie pre marenie úlohy verejným činiteľom, ex offo. Inšpekcia tiež spustila kontrolu v súvislosti so zásahom policajtov Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií. Pre TASR to uviedla hovorkyňa ÚIS Andrea Dobiášová.

11:11

Ekonomika pevninského Nórska pokračuje v zotavovaní. Po raste v závere minulého roka zaznamenala rast aj v 1. kvartáli tohto roka, aj keď tempo rastu sa mierne spomalilo. Uviedol to vo štvrtok nórsky štatistický úrad.

11:03

Novodohodnutá holandská koaličná vláda vo štvrtok navrhla “najprísnejšiu” azylovú politiku v histórii krajiny vrátane výnimky z pravidiel Európskej únie. Prisľúbila tiež, že preskúma presun svojho veľvyslanectva v Izraeli do Jeruzalema.

10:54

Pri požiari obytného domu v nemeckom Düsseldorfe zahynuli v noci zo stredy na štvrtok traja ľudia, ďalší dvaja sú v kritickom stave.

Požiar vypukol v kiosku v jednom z obytných domov, uviedli tamojší hasiči. Kým na miesto dorazili záchranné zložky, stánok na prízemí bol už celý v plameňoch a oheň sa dostal aj na prvé poschodie bytovky. Hospitalizovať museli až 16 ľudí.

Požiar bytovky
Policajná páska po požiari, ktorý vypukol v kiosku v jednom z obytných domov v nemeckom Düsseldorfe
10:36

Miera nezamestnanosti v Holandsku, v piatej najväčšej ekonomike eurozóny, sa v apríli mierne zvýšila po poklese v predchádzajúcom mesiaci. Ukázali to vo štvrtok údaje Ústredného štatistického úradu.

10:28

Ukrajinské jednotky zastavili ruský postup v niektorých zónach Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny, kde vedie Rusko novú ofenzívu. Oznámila to vo štvrtok ukrajinská armáda.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke štart balónov v Nižnej Myšli v okrese Košice okolie

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Gustáv Murín

Marián Tkáč

Ivan Štubňa

Miroslav Iliaš

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali