MÉDIÁ: Nominácie na Hovorcov roka sú už známe, M.Trubač je opäť medzi najhoršími

MÉDIÁ: Nominácie na Hovorcov roka sú už známe, M.Trubač je opäť medzi najhoršími

Bratislava 1. októbra (TASR) – Nominácie na Hovorcu roka 2013 sú už známe. Hovorkyňa Greenpeace Lucia Szabová aj šéf kancelárie bratislavského primátora Ľubomír Andrassy majú tretiu trofej na dosah, prezidentov hovorca Marek Trubač skončil opäť medzi kandidátmi na Malinu. Takto rozhodla odborná porota. Definitívne výsledky víťazov v jednotlivých kategóriách budú slávnostne vyhlásené 11. októbra na Made in Media Party, informovala TASR Lenka Bosá z Asociácie hovorcov Slovenska (AHS).

Porotcovia z radov novinárov vyberali z osôb, ktoré spĺňajú podmienky štatútu ankety. "Porotcovia nominujú v každej z kategórií jedného až troch kandidátov na ocenenie. Porota následne rozhodne o nominačnom "short" liste," vysvetlil predseda AHS Ján Orlovský.

Nominovaní v kategórii Samospráva a neziskový sektor za rok 2013 sú riaditeľ kancelárie primátora hlavného mesta SR Bratislava Ľubomír Andrassy, hovorca Miestneho úradu Bratislava – Nové Mesto Marek Tettinger, hovorca Miestneho úradu Bratislava – Staré Mesto Tomáš Halán, hovorkyňa Greenpeace Lucia Szabová a hovorkyňa mesta Košice Martina Viktorínová.

V kategórii Štátna správa a štátny sektor porota nominovala hovorkyňu Špecializovaného trestného súdu Katarínu Kudjákovú, hovorkyňu Ministerstva zdravotníctva SR Zuzanu Čižmárikovú, hovorcu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Borisa Chmela, hovorcu Ministerstva dopravy SR Martina Kóňu a hovorkyňu predsedu vlády SR Beatrice Szabóovú.

Reklama

Nominovanými v kategórii Privátny a komerčný sektor sú zase riaditeľka odboru firemnej komunikácie Allianz – Slovenská poisťovňa Lucia Muthová, hovorkyňa ČSOB Finančnej skupiny Zuzana Eliášová, hovorkyňa SIRS a.s. Ivana Strelcová, hovorkyňa UniCredit Bank Zuzana Ďuďáková a PR manažér festivalu Bažant Pohoda Mário Gešvantner.

Hovorcov ani tento rok neminú Maliny za hovorcovský "antivýkon". Porotcovia konštatovali, že tak ako kvalita a profesionalita výstupov médií, ktoré pracujú s čoraz menším počtom redaktorov, podobný trend nekvality vidno aj na strane hovorcov. Profesionalitu podľa poroty nahrádza arogancia a hrubosť. Malinové nominácie vraj preto nebudú prekvapením pre nikoho z mediálneho prostredia.

Reklama

Porota v tomto roku nevybrala TOP hovorcu. Kategória je určená len pre mimoriadny výkon profesie.

Cieľom ankety je vyzdvihnúť prácu hovorkýň a hovorcov na Slovensku s dôrazom na ich profesionalitu a snahu o transparentnosť pri komunikácii. Podpredseda výkonnej rady IPI a člen poroty Pavol Múdry vyzdvihol prácu Ľubomíra Andrassyho pri tohtoročných povodniach. Hoci Andrassy už nesedí na hovorcovskom kresle, štatút podľa predsedu AHS povoľuje jeho nomináciu na ocenenie Hovorca roka. "Nomináciu môže získať osoba, ktorá sa počas predchádzajúcich 12 mesiacov aspoň raz verejne vyjadrila v médiu s celoštátnou pôsobnosťou za inštitúciu, ktorú zastupuje s titulom hovorca, alebo ako osoba zodpovedná za komunikáciu," vysvetľuje Orlovský.

Odbornú dvanásťčlennú porotu zostavil organizátor zo známych osobností z oblasti médií, PR a komunikácie. V porote zasadli Veronika Deckerová (výkonná riaditeľka Supreme Communication), Lukáš Diko (šéfredaktor spravodajstva RTVS), Igor Güttler (PR manager Rádia Expres), Radovan Choleva (politický analytik a spoluautor blogu Vrtieť psom – Škola politického marketingu), Marta Jančkárová (moderátorka relácie O 5 minút 12 a Komentárov RTVS), Jana Krescanko Dibáková (redaktorka domáceho spravodajstva TV JOJ), Silvia Kušnírová (prezidentka Asociácie PR SR a PR stratég DYNAMIC RELATIONS 2000 s.r.o.), Roland Kyška (výkonný riaditeľ 4 people, n.o.), Richard Kvasňovský (vedúci domácej redakcie TASR), Pavol Múdry (podpredseda výkonnej rady International Press Institute (IPI) a predseda správnej rady IPI Slovensko), Arpád Šoltész (komentátor Hospodárskych novín), a Ján Záborský (vedúci redaktor Trendu).

V minulom ročníku sa TOP hovorcom stal Milan Vanga z Ministerstva obrany SR, víťaz kategórie Štátna správa a štátny sektor. V kategórií Samospráva a neziskový sektor si víťazstvo odniesol Marek Tettinger, hovorca Miestneho úradu Bratislava – Nové Mesto. V kategórií Privátny a komerčný sektor už po druhýkrát získala prvenstvo Lucia Muthová, riaditeľka odboru firemnej komunikácie v Allianz – Slovenská poisťovňa.

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali