Malé národy nemajú dôvod na porazenecké nálady

Malé národy nemajú dôvod na porazenecké nálady

Bratislava 4. septembra 2019 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Post-lisabonský superštát EÚ už teraz zlyháva vo všetkých hlavných pilieroch štátnosti. Pretože nie je štát, ale uzurpuje si právomoci štátu. Pretože európsky národ neexistuje. Pretože európske vlastenectvo nemôže existovať. V oblasti bezpečnosti aj preto zlyháva úplne. Jej zásadnou redukciou. Podporou ilegálneho správania, akceptovaním kriminálnikov v masách ilegálnych migrantov. Ale aj v oblasti ochrany verejnosti – v bezpečnosti lietania, v potravinovej, v ekologickej, v liekovej bezpečnosti. Hypercentralizácia EÚ nie je o demokracii, je o moci oligarchie, čiže vlády menšiny nad drvivou väčšinou

Ilustračné foto

Eurobyrokracia neoplýva odbornosťou, ale prekypuje „európskou“ lojálnosťou. Eurobyrokracia nemá vlasť, je lojálna iba moci a svojim privilégiám. Charakteristickou črtou socializovaného kapitalizmu „európskeho“ typu je vytváranie dlhov. Dlhy sú socializované, pričom zisk je privatizovaný. Štátny dlh Slovenska je okolo 40 miliárd eur. Pritom za členstvo v EÚ sme doteraz zaplatili asi 10 miliárd eur. Takže štvrtina nášho štátneho dlhu priamo súvisí s našimi členskými poplatkami. Podobne sú na tom ostatné členské štáty EÚ. Pomáha to iba oligarchii.

Reklama

Za tie peniaze sme už dávno mohli vybudovať malé a špičkové ozbrojené sily, zmodernizovať verejné nemocnice. Zabezpečiť modernizáciu a vybavenosť policajných aj záchranných zborov, vrátane účinných preventívnych opatrení. A tým radikálne znížiť počet obetí nehôd a iných nešťastí, ktoré sa ročne počítajú na stovky. Namiesto plagátov o humanizme, rovnosti a nadprávach mikro-menšín. Namiesto korupčných reklám na propagáciu EÚ, ktorých dôsledkom je autocenzúra postojov odhaľujúcich antidemokratickú podstatu súčasnej EÚ. Nemyslím nedemokratickú, dobre čítate – antidemokratickú. Namiesto neúmernej spotreby byrokracie a prevádzky neprehľadného množstva inštitúcií EÚ.

Ak dovolíme vznik nadnárodných ozbrojených síl a zborov EÚ, naše poplatky do EÚ sa budú nutne zvyšovať. Násobne oproti súčasnosti. Naša obranyschopnosť bude eliminovaná. Proklamovaný „spoločný“ obranný potenciál bude radikálne znížený. Tam platiť nebude synergický efekt kde 1+1=viac ako 2. Stane sa presný opak – 1+1=menej ako 1. Výsledok? Závažné bezpečnostné ohrozenia budú radikálne zvýšené.

Reklama

Všetky jadrové mocnosti sú ohrozením tak pre seba, ako aj pre ostatných. Lebo jadrové zbrane sú samy osebe ohrozením. Lebo superveľmoc EÚ, ak bude trvať na štatúte superveľmoci, bude sa nutne musieť stať jadrovou superveľmocou. Pridaním ďalšieho aktéra do jadrového klubu – Nemecka v prestrojení za EÚ. Prostredníctvom presadenia „spoločných/federálnych“ ozbrojených síl EÚ si každý z nás strelí smrteľný náboj do vlastnej hlavy. Každý z nás spácha národnú samovraždu.

Už súčasné eurofondy sú používané korupčným spôsobom. Najmenej tretinu prideľovaných eurodotácií zhltne s procesom bezprostredne súvisiaca korupcia. Eurofondy sú najväčšia systémová korupcia v histórii ľudstva. Najmenej ďalšia tretina ide na nezmyselné, nepotrebné, ba zákerné projekty, ktoré sú neraz v protiklade s našimi tradíciami, s našimi hodnotami, s možno neuvedomenými preferenciami drvivej normálnej väčšiny. Časť z nich – tá ktorá ide do mediálnych reklám projektov z eurofondov – spôsobuje elimináciu slobody prejavu, čiže ide proti základným ľudským právam drvivej väčšiny. Neraz na podporu neodôvodnených nadpráv mikro-menšín.

Tieto zdroje pôsobia proti prvému strategickému cieľu každého národa – zápasu o prežitie a prosperitu. Absolútne rozhodujúcim predpokladom prežitia národa a najposvätnejším strategickým zámerom každého životaschopného štátotvorného národa je získanie vlastnej štátnosti. Ak ju raz národ získa, bez ohľadu na okolnosti, nikdy sa jej dobrovoľne nevzdáva. Vlastná štátnosť je rozhodujúcou a historicky overenou podmienkou prežitia národa nie preto, že si to myslím. Ale preto, lebo to tak je. Eurokorupčné zdroje sa sústreďujú práve na likvidáciu národov, ich suverenít, ich štátností. Zhoda cieľov s „demokratmi“ typu Napoleona, Stalina, Mussoliniho, Franca, Hitlera – vonkoncom nie je náhodná.

Pôsobenie proti štátnosti politikmi sa volá vlastizrada. Akákoľvek vojna má politicko-strategicky len dve možné strategické koncovky typu prehry. Totálna prehra je vždy a bez výnimky úplná strata štátnosti. Obmedzená porážka vo vojne je spojená so stratou územia, s obmedzeniami, s reparáciami, neraz s ponížením, veľmi často s vnútenou okupáciou. Ale so zachovaním štátnosti vo forme zachovania jadra štátu. Vrátane pilierov štátnosti, medzi nimi práva na obranyschopnosť. Už roky sme svedkami oligarchickej vojny poskokov a lokajov hypercentralizácie EÚ práve proti národným štátnostiam.

Iba znovu pripomínam – nacizmus, čiže presadzovanie privilégií pre „vyvolený“ národ ide svojou podstatou proti národným štátnostiam. Je jedno, že desiatnikovi s fúzikmi išlo o privilégiá pre vyvolený nemecký národ a teraz ide o privilégiá pre umelo generovaný vyvolený „európsky národ“. Nacizmus je teda protikladom nacionalizmu, čiže vlastenectva – oslavy a úcty k národnej štátnosti.

Reklama

Táto hypercentralizačná vojna vyústi do teroru. Čiže je nutné povstanie proti hypercentralizácii EÚ. Dnes zo strany Nigela Faragea, Borisa Johnsona, Mattea Salviniho, Viktora Orbána alebo iných, ešte nevyprofilovaných politikov. Z našej strany je a bude vojnou proti terorizmu. Inými slovami – proti-teroristickým povstaním. Nedovzdelaní politickí šarlatáni bez najmenšej šajny o geopolitike, o bezpečnostnej politike, o stratégii nie sú ani len partnermi do diskusie o takej závažnej téme, akou je prežitie národa. Môžu sa dovzdelať, môžu pochopiť, môžu sa spamätať. Ale potom existujú iba 2 možnosti – buď sa stanú nekompromisnými spojencami vlasteneckých a tradicionalistických síl v týchto postojoch, alebo odhalia svoju vlastizradnú aktivitu. Čiže buď ani náznakom nebudú podporovať hypercentralizáciu EÚ a už vonkoncom prestanú rojčiť o „federálnych“ ozbrojených silách a zboroch. Alebo sa budú zodpovedať pred súdmi v súlade s už existujúcimi zákonmi.

My Slováci, starí Sloveni, sa už musíme raz navždy zbaviť historicky vnútenej schizofrénie nedoceňovania, ba až hanobenia vlastnej štátnosti. Až vtedy dospejeme ako národ. Až vtedy budeme rovnocenní s inými. Až vtedy si zaslúžime plnohodnotný rešpekt a úctu. Najmä vo vlastných očiach. Ak to niekto nechce vidieť, tak to neuvidí. Ak niekto podlieha porazeneckým subverzným mediálnym indoktrináciám, tak bude porazený. Ak niekto chce byť asimilovaný a národná štátnosť je mu ľahostajná, môže vycestovať a zaručene bude asimilovaný. Má obrovský výber možností. Ale normálna drvivá väčšina partnerov z vyspelých a zrelých národov to objektívne nemôže chcieť a nechce. Ani ja to nechcem pre môj – náš národ.

Základným predpokladom víťazstva nad nastupujúcim oligarchickým terorom EÚ proti národným štátom nesporne bude nekompromisný boj proti korupcii. Začať netreba postihovaním špičkových doktorov za to, že si od babky zobrali obálku alebo vykŕmenú hus. Začať treba nekompromisným zápasom proti tej účinkami najohavnejšej a najväčšej systémovej korupcii v celej histórii ľudstva. Korupcii médií z eurofondov. Korupcii politikov z eurofondov. Korupcii lokálnych oligarchov z eurofondov. Čiže zo zdrojov, vytvorených výlučne v národných štátoch. A vo forme odvodov vysokých ziskov v dividendách násobne preplatených vazalskými štátmi, ktorým úradníci EÚ tvrdia, že sú čistými príjemcami eurofondov.

Vzniká otázka ako. Nuž, cesta bude v princípe veľmi jednoduchá. V zákone explicitne pomenovať, čo to tá korupcia je. A začať tým, čo je napísané o pár riadkov vyššie. Keď sa vysporiadame s touto korupciou, potom si hravo poradíme s miestnou mini-korupciou nejakého primátora, ktorému z dohodeného projektu podnikateľ postavil plot. A najmä začneme serióznu reformu EÚ formou radikálnej decentralizácie. Hneď na to označíme protagonistov všetkých foriem uzurpovania pilierov štátnosti pod krídla EÚ za rozvracačov rovnoprávnosti EÚ a za likvidátorov EÚ, za vlastizradcov, za skutočných nacistov. Nie preto, že si to myslím, ale preto, lebo to tak je.

Peter Švec

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:34

Poľský prezident Andrzej Duda vyhlásil, že jeho stretnutie s bývalým prezidentom USA Donaldom Trumpom bolo stretnutím priateľov.

Duda a Trump sa stretli v New Yorku
Na snímke poľský prezident Andrzej Duda (druhý zľava), bývalý prezident USA a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump (vľavo)
09:31

Všetky politické strany v Južnom Sudáne musia uskutočniť bezodkladné kroky, aby sa dlhodobo odkladané parlamentné voľby mohli uskutočniť tento rok, uviedol v stredu generálny tajomník OSN António Guterres.

Guterres je znepokojený zásahom ekvádorskej polície na mexickej ambasáde
Na snímke generálny tajomník OSN António Guterres
09:30

Ruská armáda útočila dronmi na kritickú infraštruktúru v západoukrajinskej Ivano-Frankivskej oblasti. Ukrajinským silám sa bezpilotné lietadlá podarilo zneškodniť. Uviedla to tamojšia gubernátorka Svetlana Oniščuková.

09:28

Platforma sociálnej siete X bude spolupracovať s pakistanskou vládou, aby “pochopila jej obavy”. Reaguje tak na informácie úradov, podľa ktorých bola sieť X v krajine zakázaná na dva mesiace z bezpečnostných dôvodov. 

09:12

 Diskontný reťazec Action pokračuje v rozširovaní siete svojich prevádzok na Slovensku. Ďalšiu predajňu otvoria v Poprade v OC MAX.

09:11

Ľudia pracujúci v zahraničí, ktorí tam chcú ukončiť zamestnanie a vrátiť sa na Slovensko, by mali o dávku v nezamestnanosti požiadať v krajine, kde pracovali a boli poistení, a to ešte pred ukončením zamestnania. Ak totiž neboli v rozhodujúcom období na Slovensku poistení alebo boli poistení príliš krátko, nárok na dávku v nezamestnanosti im v domovine nemusí vzniknúť. Upozornil na to verejný ochranca práv Róbert Dobrovodský.

09:06

Záchranári odpratávali trosky z miesta smrtiaceho ruského útoku na ukrajinské mesto Černihiv, kde zahynulo najmenej 18 ľudí. Tento útok spustil nové žiadosti Ukrajincov, aby západní spojenci pomohli pri posilnení nedostatočného počtu systémov protivzdušnej obrany.

08:57

Amsterdam plánuje rázne znížiť počet riečnych výletných lodí, ktoré môžu zakotviť v meste. Miestne úrady chcú ich počet do piatich rokov znížiť takmer o polovicu.

08:49

Kanadské a americké úrady zadržali šesť ľudí a po ďalších troch pátrajú v spojitosti s jednou z najväčších krádeží zlata v dejinách Kanady.

08:33

Ministri zahraničných vecí Číny a Indonézie v Jakarte vyzvali na okamžité a trvalé prímerie v Pásme Gazy. Čína i Indonézia vidia riešenie palestínskeho problému prostredníctvom dvojštátneho riešenia, povedala novinárom indonézska ministerka zahraničných vecí Retno Marsudiová.

08:26

Ukrajinsko-poľské protetické centrum otvoria v Boroďanke, ukrajinskom meste vážne zničenom vojnou.

08:26

Ceny ropy mierne vzrástli po poklese o 3 % v predchádzajúcom dni. Situáciu na trhu ovplyvňujú na jednej strane obavy o dopyt a na strane druhej konflikt v kľúčovom regióne, na Blízkom východe.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali