Ľavé krídlo demokratov dostalo Pelosiovú do pasce

Ľavé krídlo demokratov dostalo Pelosiovú do pasce

Washington 9. decembra 2019 (HSP/Foto:TASR/AP-J. Scott Applewhite,Alex Brandon,Matt Rourke)

 

Portál Fox News publikoval komentár “Tucker Carlson: Pelosi trapped by lunatics to her left. She puts a brave face on a doomed mission, fights on”, z ktorého prinášame niekoľko zaujímavých postrehov a informácií

Na snímke Nancy Pelosiová

Prezidenta Trumpa očakáva impechmeant, dňa 5. 12. 2019 to potvrdila hovorkyňa demokratov Nancy Pelosiová. Táto správa nie je prekvapujúca a v USA existuje dostatok Američanov, ktorí sú natoľko ovplyvnení mainstreamom, že úprimne veria spolupráci Trumpa a Putina. Títo ľudia sú vo väčšine prípadov frustrovaní prívrženci Demokratickej strany, ktorí doteraz nedokážu prijať skutočnosť, že Clintonová v roku 2016 v amerických prezidentských voľbách prehrala a prezidentom sa stal Donald Trump. Ak by Pelosiová a spol. na impechmeante netrvali, stratili by dôveru týchto voličov, ktorých správanie však nemá s demokratickými hodnotami a princípmi nič spoločné.

Reklama

V USA existuje aj množstvo voličov, ktorí síce Trumpa nemajú radi, ale ktorí sú presvedčení, že demokratické princípy by mali platiť a dodržiavať sa vždy a nielen vtedy, keď to ľavým demokratom vyhovuje. To, že sú niektorí Američania frustrovaní z toho, že je Trump prezidentom, ešte neznamená, že celá spoločnosť musí preberať ich nenávistné predstavy a požiadavky.

U mnohých Američanov dokonca rezonuje otázka – prečo sa Bidenov problém musí riešiť impechmeantom Trumpa? Takisto si kladú otázku, či je tento problém dôležitejší ako vojna v Afganistane a na Blízkom východe, z ktorej sa Američania nedokážu vymotať už takmer 20 rokov, alebo otázka zdravotného poistenia v USA, ktoré rastie rýchlejšie ako príjmy obyvateľov.

Reklama

Mnohí z kritikov Donalda Trumpa sú presvedčení o tom, že 11 mesiacov pred voľbami je úplne zbytočné odvolávať Trumpa a demokrati na čele s Pelosiovou by sa skôr mali sústrediť na riešenie existujúcich problémov v USA. Prečo by sa nemalo tých 11 mesiacov počkať a sústrediť sa na nasledujúce prezidentské voľby?

Pelosiová a spol. sa dostali do pasce. Do tejto pasce ich dostali predstavitelia ľavej frakcie demokratov, odtrhnutí od reality. Ich aktivity môžu totiž priniesť problémy aj samotnej Pelosiovej a jej prívržencom, pretože pri impechmeante budú musieť odpovedať aj oni na rad otázok a množstvo amerických analytikov je presvedčených, že pokus o impechmeant Trumpa sa pre Pelosiovu a spol. skončí katastrofálne, Trump bude dominovať.

Pelosiová je americkou političkou s množstvom skúseností a mala by plne chápať, čo jej hrozí. Pravdepodobne to aj chápe, nemá však dostatok možností ako ľavej frakcii Demokratov odolávať. Pelosiová čoraz viac pripomína Angličanov, ktorí aj keď museli utiecť v 19. storočí z afganského Kábulu, naďalej predstierali že majú situáciu v Afganistane pod kontrolou, len aby nemuseli dať za pravdu svojím politickým oponentom a priznať, že boli porazení.

Pelosiová melodramaticky obvinila Trumpa, že jeho skutky a slová ohrozujú Ameriku a kritikov Trumpa pasovala do postavenia amerických patriotov, ktorí v roku 1776 stáli za neskorším vznikom USA. Trump podľa melodramatických vyhlásení prezentovaných mainstreamovými americkými médiami priamo ohrozuje bezpečnosť USA a Trump nie je podľa jej slov schopný čestne vykonávať prezidentskú funkciu. V jej ponímaní dnes Trump predstavuje britského panovníka Juraja III. a demokrati, to sú patrioti, ktorí sa snažia nenásilným spôsobom zbaviť sa neprijateľnej hlavy štátu a ktorí viedli nakoniec revolúciu proti Angličanom. Pelosiová naznačuje, že keby “Otcovia zakladatelia” ožili, určite by sa pridali dnes na jej stranu.

Na snímke Donald Trump

Pelosiová upozornila na tvrdenia “Otcov zakladateľov”, ktorí vystríhali Američanov pred tým, že prezident môže byť podplatený a môže zradiť americký národ. Pelosiová poukázala na to, že guvernér James Madison, architekt americkej ústavy, celý svoj život zdôrazňoval, že vládcom v USA nemá byť politický predstaviteľ, ale ľud. Samozrejme v Pelosiovej ponímaní ona a jej partneri zastupujú celý americký ľud a americkú demokraciu. Toto tvrdenie je však značne slaboduché a tí Američania, ktorí volili Trumpa jednoducho takéto infantilné a skresľujúce predstavy, ktoré sa snaží Pelosiová presadzovať v americkej spoločnosti, odmietajú.

Reklama

Zvrátenosť Pelosiovej predstáv je zrejmá aj zo skutočnosti, že absolútne odmieta riešiť primárny problém. Peniaze totiž nekradol a ani nebral Trump, bol to Joe Biden a jeho klan, kto kradol peniaze amerických daňových poplatníkov na Ukrajine. Trump len na túto skutočnosť poukázal a bol pripravený ju riešiť. Takže nie Trumpa treba obviňovať z toho, že sa necháva ako čelný americký predstaviteľ podplácať, ale treba obviniť Bidena, ktorý netransparentne získal veľkú časť z 5 miliárd USD spoločne s ukrajinskými oligarchami. A Pelosiová je pripravená za to, že Biden vykonával finančné machinácie na Ukrajine odvolávať Trumpa. Zvrátenosť o to väčšia, že Pelosiová a spol. sa všetkými možnými spôsobmi snažia uchrániť Bidena a spol. aj pred vyšetrovaním jeho ukrajinskej kauzy, len aby náhodou nebol v budúcnosti Biden obvinený.

Na snímke Joe Biden

Pelosiová fabuluje, dezinformuje, straší obavami o osudy demokracie. Tvrdí, že Trump nedáva Pelosiovej a spol. inú možnosť ako konať, pretože sa pokúša kompromitovať opozíciu s cieľom zlepšiť svoje postavenie v budúcich amerických prezidentských voľbách, zneužíva svoje právomoci, podkopáva americkú národnú bezpečnosť a ohrozuje transparentnosť amerických prezidentských volieb. Mimochodom, žiadna ruská stopa sa v amerických prezidentských voľbách nepotvrdila, Pelosiová sa snaží svoje domnienky a ničím nepotvrdené konšpirácie vydávať za overené fakty.

 

Čo sa snaží Pelosiová teda vlastne Američanom povedať?

Pelosiová sa snaží v Američanoch vzbudiť dojem, že práve ona a jej prívrženci rešpektujú duch “Otcov zakladateľov” v čele s Benjaminom Franklinom a preto ju treba podporovať, pretože len tak je možné v USA zachrániť demokraciu. Ešte v 70. rokoch 20.storočia boli americkí liberáli a ľaví demokrati dostatočne bystrí, aby okamžite uvideli rozpor v Pelosiovej slovách a všetky jej slová a kroky by podrobili neúprosnej logickej kritike a všetky podobné snahy by vysmiali. Uplynulo približne 40-50 rokov od 70. rokov 20. storočia a inteligentov medzi ľavými demokratmi a liberálmi je skutočne ako šafránu.

Reklama

Pelosiová a spol. ráta s tým, že intelektuálna úroveň Američanov sa prudko znížila. Ešte za Obamovej éry sa demokrati chvastali, že dokážu propagandou prehlušiť zdravý rozum skandovaním rytmických hesiel a tradičných argumentov a nesplniteľných prísľubov. Vsádzali na demografické zmeny v americkej spoločnosti, ktoré im mali pomôcť udržať sa pri moci večne, písali o tom dokonca celé knihy. Porážka Clintonovej vo voľbách v roku 2016 s nimi neskutočne otriasla, s touto politickou porážkou sa nedokážu zmieriť a tak musela ísť demokracia bokom. K tomu, aby presadili svoje predstavy používajú otvorené klamstvá, útoky, konšpirácie a nedemokratické postupy. Dnešní ľaví demokrati sú príznakom degenerácie americkej demokracie do neprijateľnej podoby.

Donald Trump dokázal s Američanmi, ktorí ho volili, ľavým demokratom, ako veľmi sa mýlili. Trump a jeho sympatizanti nastavili demokratom, odtrhnutým z reťaze, zrkadlo. Porážka Clintonovej v roku 2016 ľavých demokratov nesmierne dráždi a sú ochotní urobiť skutočne všetko, aby sa opäť dostali k moci a mohli presadzovať svoje predstavy. Túto porážku nepredpokladali a ich šok je stále extrémne hlboký a doteraz sa nedokázali spamätať. Momentálne dokonca idú až tak ďaleko, že sú ochotní podkopať samotné základy USA, len aby vo vnútropolitickom americkom zápase zvíťazili a neštítia sa ani nedemokratických krokov a postupov.

Ľaví demokrati dnes čoraz častejšie pripomínajú amerického abstinujúceho alkoholika. Pelosiová sa pokorne skláňa v modlitbe k otcom zakladateľom, ktorí sa Pelosiovej a jej prívržencom majú stať pilierom v boji za znovuobnovenie demokracie v USA podľa ich predstáv a odstránenie neprijateľného uzurpátora Trumpa, ktorý si dovolil nielen zvíťaziť vo voľbách 2016, ale dovolil si poukázať aj na netransparentné machinácie ľavých demokratov vrátane netransparentných finančných podvodov Joe Bidena na Ukrajine.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:31

Návrh hlavného prokurátora Medzinárodného trestného súdu (ICC) na vydanie zatykačov na izraelských politikov je nehorázny, vyhlásil prezident USA Joe Biden.

19:28

Švajčiarska výletná loď MS Heidelberg, ktorú po tragickej zrážke s motorovým člnom na Dunaji pri severomaďarskej obci Verőce zadržala polícia pri Komárome, už opustila územie Maďarska. 

19:27

Viac ako tretina talianskych tínedžerov chce v budúcnosti emigrovať z krajiny. Vyplýva to z prieskumu talianskeho národného štatistického inštitútu Istat. Podľa prieskumu sa tiež mladí Taliani viac obávajú o svoju budúcnosť.

19:23

Ronald Plasterk sa sám vylúčil z postu premiéra v budúcej holandskej vláde. Stalo sa tak po tom, čo sa objavili otázky etického charakteru spojené s vlastníctvom patentu na vakcínu proti rakovine, ktorý zobchodoval za 32 miliónov eur. 

18:25

Ukrajina oznámila, že jej vojaci zadržiavajú útok ruských síl v blízkosti obce Bilohorivka v Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny. Rusko pritom tvrdí, že má obec pod kontrolou.

18:24

Viac než 30.000 ľudí sa od 70. do 90. rokov nakazilo vírusmi ako HIV a hepatitída po transfúzii krvi v Spojenom kráľovstve. Uvádza to správa zverejnená, podľa ktorej sa veľkej časti prípadov nákazy dalo predísť.

18:21

Členovia Bezpečnostnej rady Organizácie Spojených národov si minútou ticha uctili pamiatku iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího, ktorý v nedeľu zahynul pri havárii vrtuľníka.

18:18

V Moskve sa konal súdny proces s dramatičkou Jevgenijou Berkovičovou a divadelnou režisérkou Svetlanou Petrijčukovou, ktoré obvinili z ospravedlňovania terorizmu v ocenenej hre “Finist, statočný sokol”. Tento prípad poukazuje na klesajúcu umeleckú slobodu v Rusku.

18:16

Moskovský súd udelil pokutu 50.000 rubľov (507 eur) za diskreditáciu ruskej armády mužovi, ktorý si nafarbil vlasy farbami ukrajinskej vlajky.

17:21

Najvyšší súd v Juhoafrickej republike rozhodol, že bývalý prezident Jacob Zuma je nespôsobilý kandidovať v parlamentných voľbách 29. mája. Diskvalifikuje ho trest odňatia slobody za pohŕdanie súdom.

17:19

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán spojil sily s Taliankou Giorgiou Meloniovou a Francúzkou Marine Le Penovou, aby v kampani do volieb do Európskeho parlamentu podporili španielsku krajne pravicovú stranu Vox. Upozornil na to server telex.hu, podľa ktorého Orbán Španielov vyzval na “obsadenie Bruselu”, ako to urobil už aj v prejave v Budapešti 15. marca.

17:18

Vrtuľník, ktorý sa zrútil s iránskym prezidentom Ebráhímom Raísím na palube, nemal zapnutý signalizačný systém alebo takéto zariadenie nemal. Uviedol to turecký minister dopravy Abdulkadir Uraloglu.

17:01

Česká lekárska komora a odbory nie sú spokojné s tým, ako vláda plní dohodu o podmienkach práce z decembra minulého roka, ktorá prispela k ukončeniu protestu a stiahnutiu výpovedí tisícok lekárov. Hrozia preto razantnejšími protestami. Uviedol prezident ČLK Milan Kubek. Ministerstvo zdravotníctva však oponuje, že dohodu plní.

16:41

Spoločnosť Neuralink získala povolenie na implantáciu svojho mozgového implantátu Telepathy druhému pacientovi, informuje The Wall Street Journal.

Vydal ho Úrad pre kontrolu potravín a liečiv.

Spoločnosť Elona Muska však prisľúbila, že odstráni problémy, ktoré mal prvý pacient.

Po novom chce zaviesť ultratenké drôty ešte hlbšie do mozgu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Dieťa skáče do odvodňovacej priekopy pozdĺž rieky Ozama v štvrti Gualey v Santo Domingu v Dominikánskej republike

Autor: AP/Matias Delacroix

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Peter Haršáni

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Pavel Jacz

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali