Kto v skutočnosti vedie voči Slovensku hybridnú vojnu?

Kto v skutočnosti vedie voči Slovensku hybridnú vojnu?

Bratislava 4. mája 2021 (HSP/Foto:Pixabay)

 

Hybridná vojna sem, hybridná vojna tam. Počúvame o tom neustále. Kto však v skutočnosti voči nám vedie hybridnú vojnu? Je to Rusko, alebo skôr anglosaské krajiny na čele s USA, ktoré majú zástup svojich agentov v mimovládnych organizáciách a korporátnych médiách?

mapa
Ilustračné foto

Hybridná vojna

V slovenských médiách hlavného prúdu sa často používa naratív o tom, že Rusko voči nám vedie údajnú hybridnú vojnu. Používajú to aj mnohí rusofóbni politici typu Naď, Osuský, či Korčok, ktorý sa preslávil vyjadrením, že vakcína Sputnik V je nástrojom hybridnej vojny Ruska.

Reklama

Pod pojmom hybridná vojna sa rozumie vojenská stratégia, ktorá využíva zmes konvenčnej vojny – ozbrojený konflikt a nekonvečnej vojny- čo môže predstavovať aj propagandu, informačné aktivity, rozvratnú činnosť agentov či kybernetické útoky, atď.

Režimistické médiá pojem hybridná vojna používajú skôr ako synonymum k propagande – samozrejme Ruskej- akoby iná ani neexistovala.

Reklama

 

Feministická relácia na RTVS o ruskej propagande

A čo je podľa našich “jastrabov” cieľom ruskej propagandy, resp. ruskej hybridnej vojny vedenej voči Slovensku?

Odpoveď nám môže poskytnúť diskusná relácia “Silná zostava” v Slovenskej televízii. Ide o reláciu, ktorú moderuje manželka známeho zabávača Sajfu, Veronika Ostrihoňová. Tá si do relácie pozýva výlučne len ženy (zrejme nový progresívny trend) a aby toho nebolo málo, tak len ženy s rovnakými prozápadnými a liberálnymi názormi.

Vo štvrtkovej relácii vystúpila aj pracovníčka militaristickej mimovládky Globsec, Katarína Klingová, ktorá vysvetlila, čo je podľa nej cieľom týchto “hybridných operácií” Ruska:

“Základom ich agendy je rozvrat spoločnosti, podrývanie dôvery v naše demokratické procesy, polarizácia spoločnosti. Oni využijú hocijaké páky, nástroje na to, aby to spravili… rozklad hocijakých hodnôt, ktoré tá spoločnosť má,” tvrdí Klingová

Reklama

Takéto tvrdenia rusobijcov však stoja na vode.

 

Rozklad hodnôt

Slovensko stojí na normálnych – konzervatívnych a kresťanských hodnotách, to znamená, že základným pilierom spoločnosti je normálna rodina v zložení otec-matk-deti.

A rovnaké hodnoty vyznáva aj Ruská federácia. Je teda až komické tvrdiť, že Rusko sa snaží nejako tieto hodnoty narušiť, rozvrátiť alebo zmeniť. Rusko na Slovensku nefinancuje žiadne mimovládky ani médiá, snažiace sa zmeniť naše slovenské konzervatívne hodnoty – aspoň niet o tom dôkazu.

Na druhej strane tu však máme krajiny na západ od nás – na čele s USA + krajiny západnej Európy vyznávajúce liberálne hodnoty – nekompatibilné s hodnotami Slovákov, resp. Slovanov.

Reklama

Tieto západné – zväčša anglosaské krajiny cez rôzne nadácie a fondy financujú mimovládne organizácie na Slovensku (aj v iných krajinách strednej a východnej Európy), ktoré sa svojimi aktivitami – školeniami, zásahmi do politiky, nátlakom, vyvolávaním protestov, snažia zmeniť hodnoty Slovákov.

Ak by sme na Slovensku mali zákon FARA, pracovníci mimovládnych organizácii by boli označení za zahraničných agentov.

Západom financovaní mimovládkari – západní agenti pretláčajú najmä LGBT agendu, manželstvá pre homosexuálov, adopcie detí homosexuálnym párom, prijímanie migrantov, multikulturalizmus a celkovo zmenu verejnej mienky v prospech liberálnej agendy – ktorá je cudzia slovenským hodnotám. Podobne sú na tom aj médiá hlavného prúdu, ktoré vlastnia prevažne západné korporácie presadzujúce liberálnu politiku Západu.

 

Ovplyvňovanie volieb

Rusobijci ako dôkaz hybridnej vojny Ruska uvádzajú aj údajné ovplyvňovanie volieb. Ani to však nesedí.

Voľby na Slovensku sú ovplyvňované najmä zo strany hlavnoprúdových médií – ako sme si už povedali, sú vlastnené západnými korporáciami a rovnako sa do volieb montujú mimovládne organizácie financované buď priamo z rozpočtu USA, alebo z rôznych nadácií vlastnených západnými oligarchami.

Dobrým príkladom sú voľby v roku 1998, kde aj samotný novinár a mimovládkar Šimečka priznal, že americký miliardár George Soros svojimi peniazmi výrazne ovplyvňoval voľby na Slovensku a jeho zásluhou sa podarilo poraziť vtedajšieho premiéra Vladimíra Mečiara.

O vplyve Georga Sorosa a americkej ambasády na dianie v slovenskej politike otvorene hovorí aj bývalý premiér Robert Fico, ktorý po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice musel po tlaku “ulice” odísť zo svojho premiérskeho postu.

Ficovi dáva čiastočne za pravdu fakt, že organizátori protestov mali blízko k mimovládkam Georga Sorosa. Organizátor protestov “za slušné Slovensko”Juraj Šeliga (dnes podpredseda parlamentu) pôsobil v mimovládke Via Iuris, ktorú  finančne podporuje aj Open Society Foundations Georga Sorosa.

Druhá organizátorka protestov bola Karolína Farská. Tá pôsobila v mimovládke s názvom Slovenská debatná asociácia, ktorá má taktiež finančné prepojenie na nadáciu Georga Sorosa.

Reklama

 

Rozvrat a polarizácia spoločnosti

Ako najnovší príklad polarizácie a rozvratu spoločnosti na Slovensku sa udáva práve ruská vakcína Sputnik V. Rusobijci tvrdia, že práve táto vakcína rozdelila spoločnosť a na mesiac paralyzovala Slovensko a spustila vládnu krízu, čo je podľa nich dôkazom, že Sputnik V je nástrojom hybridnej vojny Ruska.

Skutočnosť je však samozrejme iná. Problém s vakcínou Sputnik V totiž nevytvorili Rusi, ale práve západné sily z radov slovenských politikov, ktorí túto vládnu krízu spustili a taktiež korporátne médiá, ktoré spustili štvavú kampaň proti ruskej vakcíne + samozrejme Baťová so svojím (geo)politickým, nie odborným stanoviskom.

Práve tieto prozápadné médiá a prozápadní politci sa pokúsili o polarizáciu slovenskej spoločnosti, no našťastie sa im to nepodarilo. Všetky prieskumy verejnej mienky totiž ukazujú, že Sputnik V je druhá najpopulárnejšia vakcína medzi obyvateľmi Slovenska a teda nevytvára žiadnu polarizáciu. Drvivá väčšina Slovákov sa ňou chce zaočkovať.

 

Reklama
Kto vedie proti Slovensku hybridnú vojnu?

Kto teda v skutočnosti vedie voči Slovensku hybridnú vojnu? Slovanské Rusko s podobnými hodnotami ako máme my? Rusko, ktoré nemá na Slovensku žiadne mimovládky (minimálne nie sú verejne aktívne) a nefinancuje žiadne médiá?

Alebo západné anglosaské krajiny na čele s USA s liberálnymi = neslovanskými hodnotami, ktoré majú na Slovensku obrovskú sieť mimovládnych organizácií = agentov a korporátnych médií, ktoré ovplyvňujú verejnú mienku podľa predstáv svojich západných pánov?

Odpovedzte si každý sám.

„Americká propaganda neexistuje, lebo my sme Západ,“ tvrdí mimovládkarka z Globsecu

V relácii Silná zostava na RTVS bol vyslovený ešte jeden vtipný výrok mimovládkarky z Globsecu, ktorá odpovedala na otázku, prečo hovoríme len o ruskej propagande, a nie o americkej:

Reklama

“Nebavíme sa o proamerickej propagande, pretože Američania sú v našich strategických dokumentoch jasne pomenovaní ako naši partneri. Nemôžeme hovoriť, že tu existuje nejaká prozápadná alebo bruselská propaganda, lebo my sami sme Západ, my sami sme Brusel, takže nemôžeme bojovať sami proti sebe,” povedala Klingová.

Je pravdou, že súčasná vláda sa správa nesvojprávne a podľa obrannej stratégie, ktorú vytvorila sa zdá akoby Slovensko bolo kolóniou USA, no papier znesie všetko. To, že sa súčasná vláda v rozpore s vôľou slovenských občanov, klania Amerike neznamená, že by americká propaganda odrazu prestala existovať.

Americká propaganda tu bola, je a bude, pokiaľ tu budeme mať poplatné médiá a mimovládky financované z USA.

Mimovládkarka z Globsecu ďalej hovorí, že na Slovensku neexistuje prozápadná a bruselská propaganda, pretože my sme vraj Západ a my sme vraj Brusel.

Práve takéto tvrdenie je súčasťou západnej a bruselskej propagandy. Slovensko totiž stále bolo, je a vždy bude súčasťou strednej Európy. Naši najbližší partneri sú krajiny V4 – Poľsko, Česko a Maďarsko a samozrejme máme blízko aj k ostatným slovanským krajinám – vrátane Ruska, čo potvrdzujú aj všetky prieskumy verejnej mienky, ktoré hovoria o tom, že Slováci nepovažujú Rusko za hrozbu, ale za našich slovanských bratov a strategických partnerov.

Tzv. Západ – myslené najmä anglosaské a germánske krajiny majú absolútne iné hodnoty a inú mentalitu než Slováci a Slovania. My nikdy Západom nebudeme, aj keď sa nám to západná propaganda snaží nahovoriť.

Áno, je pravdou, že sme súčasťou Európskej únie, no povedzme si otvorene. Kto v roku 2004 pri referende hlasoval za vstup do Európskej únie s tým, že nám tu budú pretláčať bruselskú propagandu – tzn. LGBT ideológiu, prijímanie migrantov, atď.? Nikto.

Reklama

Európska únia nám vždy bola prezentovaná ako ekonomický spolok, z ktorého sme mali finančne profitovať a úplne najväčším lákadlom bol voľný pohyb vrámci schengenského priestoru – už ani to nebude platiť – zavedenie Covid pasov.

Dnes vieme, že Brusel pretláča svoju zvrátenú liberálnu propagandu aj nám a nech si každý položí otázku sám, či práve Európska únia (okrem médií a mimovládok) nie je len ďalším nástrojom hybridnej vojny USA proti slovanským krajinám, vrátane Slovenska s cieľom rozvrátiť naše normálne – konzervatívne a pronárodné hodnoty.

Ďalším nástrojom hybridnej vojny by teoreticky mohla byť militaristická organizácia NATO-predĺžená vojenská ruka USA v Európe. Aj napriek prísľubu USA, že sa po rozpade východného bloku nebude NATO rozširovať na východ, dnes je táto útočná vojenská organizácia prakticky na hraniciach s Ruskom a tým rozoštváva vzťahy medzi menšími slovanskými krajinami a najväčšou slovanskou veľmocou.

Samuel Gdovin

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali