Kto chce v EÚ a NATO v pokoji žiť, musí s lídrami sveta vyť! Touto zásadou sa však nebudeme riadiť v strane Priama Demokracia!

Kto chce v EÚ a NATO v pokoji žiť, musí s lídrami sveta vyť! Touto zásadou sa však nebudeme riadiť v strane Priama Demokracia!

Bratislava 11. apríla 2018 (HSP/Foto:PD)

 

Priama Demokracia chce radikálnu zmenu vo fungovaní EÚ a NATO.

„Stále častejšie od našich susedov z EÚ a rovnako od našich občanov počúvame, či je nám potrebné členstvo v EÚ alebo v NATO?

Reklama
Na snímke Marek Géci, predseda strany Priama Demokracia

EÚ v tom režime, ako funguje, sa momentálne začína postupne ničiť sama a vo svojom jadre! Ničí ju zaujatá politika lídrov, ktorí prestávajú vnímať občanov svojich krajín, a to, čo v skutočnosti sú problémy ľudí žijúcich v EÚ!

Dnes nás v Európe sužuje utečenecká kríza, ktorá je neudržateľná a ich riešenie doslovne nastrkať utečencov povinne do členských krajín EÚ je nemysliteľné a v žiadnom prípade naša strana PD nikdy nepodporí povinné prijímanie migrantov a kvóty, pokiaľ s tým nebudú súhlasiť naši občania!! Zatiaľ sme suverénny štát a pokiaľ takto chce EÚ „demokraticky“ nastrkať utečencov do všetkých krajín, hovoríme rázne a jasné nie!! Riešením je forma dobrovoľnosti na základe jasného výberu a reálneho predpokladu, že daný migrant sa dokáže prispôsobiť našej kultúre a prostrediu. Preferujeme skôr model spoločného projektu obnovy krajín, ktoré sú doslovne zdevastované aj vďaka USA, Nemecku, Francúzsku, Veľkej Británii atď. a vďaka politike, ktorá je založená na „záchrane“ suverénnych krajín, ktoré tam chodia „zachraňovať“ a dnes riešime aj vďaka „záchrancom“ problém utečencov…

Reklama

Tieto krajiny nie je potrebné iba zničiť, ale rovnako aj obnoviť a zároveň ukončiť vojenské konflikty a prestať produkovať nové a nové vojenské konflikty. To, čo sa deje v medzinárodnej politike dnes, je cesta do záhuby. Naša krajina nežije zo zbrojárskeho priemyslu a preto treba ukončiť zabíjanie ľudí a zatváranie si očí pred týmto faktom! Je smutné, že ľudia musia utekať zo svojich domovov a je smutné, že krajiny EÚ ich nechcú prijímať na svoje územia, ale toto nie je riešenie, ktoré by im malo pomôcť. Z dlhodobého hľadiska to je pre utečencov najhoršia možná varianta, nakoľko dnes už máme reálne výsledky toho, čo utečenecká kríza prináša v Nemecku, Taliansku, Francúzsku. Je to rad ťažkostí s neprispôsobením sa migrantov k danej kultúre, životnému štýlu a fungovaniu krajiny.

EÚ našim občanom priniesla veľa pozitív a podnikateľom viac možností, ale rovnako im skomplikovali život nové legislatívne pravidlá a nariadenia EÚ. Napríklad viac nákladov na modernizáciu, ktorá častokrát negarantuje kvalitu, ale iba spôsobuje byrokratické deptanie podnikateľov, rôzne certifikácie atď… Mohli by o tom hovoriť potravinári, poľnohospodári a ďalší.

Ak máme naďalej byť súčasťou EÚ a plniť si svoje záväzky, povinnosti, ktoré si plniť musíme aj na úkor našich občanov, EÚ musí prejsť radikálnou zmenou a myslením. Podobné materiály, ako je Istanbulský dohovor, nemôžu byť súčasťou žiadnej serióznej diskusie, pokiaľ jeho podstatu má formovať genderizmus, feminizmus, respektíve muž má byť v spoločnosti stavaný vopred do pozície agresora?! To je tá EÚ postavená na hodnotách? Nie, takúto EÚ nepodporujeme a budeme trvať na sfunkčnení EÚ a rovnako na sfunkčnení  EP, ktorý nemôže fungovať tak, ako funguje dnes. Pokiaľ máme všetky členské krajiny EÚ prijímať rovnaké rozhodnutia podľa toho, ako nám ich nadiktuje EP, tak rovnako v tomto EP musí byť jasná vyváženosť a rovnosť poslancov za každú krajinu. V opačnom prípade budeme aj naďalej iba v pozícii štatistov a je to celé fraška!

NATO, toto vojenské zoskupenie našej strane nejde nijak po chuti… Treba si otvorene povedať, že v NATO sme iba vďaka tomu faktu, že ak by sme tam neboli v čase nášho vstupu, tak dnes nie sme ani v EÚ a toto je ten zlý a falošný pohľad na demokraciu. Nebudete v NATO, skončíte možno ako Ukrajina a zabudnite na EÚ a rozvoj…To bola realita a hrozba danej doby. Dnes však žijeme v roku 2018 a naša krajina sa musí jednoznačne postaviť na stranu našich politických záujmov, a to je v prvom rade náš občan!

Nie to, čo chce EÚ, NATO, ale to, čo chce občan a ten určite nechce utečencov, nechce tendre za 1,2 miliardy Eur na prezbrojenie armády, ten chce v prvom rade normálne, opakujem normálne žiť a slušne žiť!!!

Reklama

To, že sa nachádzame v NATO, nám určite dopomohlo k určitej stabilizácii našej krajiny a začleneniu sa medzi pokojné regióny, ale NATO dnes začína predstavovať niečo, čo sa už vymyká spod kontroly a nechávame sa tak ako malá, pokojná krajina vťahovať do konfliktov medzi USA a Ruskom, kde USA používa NATO a svojich členov, teda aj nás, ako určitý štít a záštitu akože tých spravodlivých, vševediacich, mierumilovných, ktorí ideme moralizovať Rusko a každého, kto s USA nejak politicky, prípadne obchodne nesúhlasí… Nie je tomu tak, NATO musí zmeniť povahu svojho fungovania, spôsob prijímania rozhodnutí a naša krajina by mala intenzívne uvažovať o možnosti v pokoji opustiť toto spoločenstvo a stať sa vojensky určitým neutrálnym štátom, resp. sa rozsiahlejšie zapojiť do projektu PESCO ak nadobudne určitú alternatívu k NATO, čo je vlastne určitá spolupráca ozbrojených síl jednotlivých štátov EÚ a tu by malo prísť k určitej alternatíve namiesto NATO. Tu nejde o snahu poškodiť, oslabiť niečo, čo tu je už v podobe NATO zriadené, ale pre našu polohu v Európe a rovnako vo vzťahu k našej veľkosti krajiny a počtu obyvateľov, sa určite nemusíme obávať napadnutia našej krajiny nejakým agresorom… Kto nás napadne? Maďarsko, Rakúsko, Česká republika, Poľsko, Ukrajina? Tá má dosť svojich ťažkostí a práve naopak, naša neutralita, prípadne členstvo v PESCO po jeho pretransformovaní na alternatívu k NATO, by malo ďaleko viac zmysel pre našu malú krajinu.

Preto náš postoj je jasný, EÚ áno, ale musí prísť zásadná zmena vo fungovaní EÚ, ak nepríde k zmene, EÚ sa rúti k zániku. NATO v súčasnej podobe je pre nás momentálne nezlúčitelné so svedomím a pokiaľ NATO neprestane zneužívať svoju podstatu na účely a ciele USA, budeme v budúcnosti, pokiaľ dostaneme vo voľbách do NR SR dôveru u občanov, iniciovať celoštátne referendum s otázkou, či naši občania chcú zotrvať v NATO aj po roku 2021,“ uviedol predseda strany Marek Géci.

Redakciu informoval predseda strany Priama Demokracia Marek Géci

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali