Krátke správy zo športu

Krátke správy zo športu

Bratislava 22. októbra 2021 (SITA/HSP/Foto:TASR/AP-Petr David Josek,Martin Baumann,Frank Franklin II,Michal Svítok,Christophe Ena)

 

Krátke správy zo športu

Sparta Praha - Olympique Lyon
Futbalisti Lukáš Haraslín (vpravo) a Dávid Hancko zo Sparty Praha sa tešia z gólu počas zápasu A-skupiny 3. kola skupinovej fázy Európskej ligy Sparta Praha – Olympique Lyon

Dva góly Lukáša Haraslína boli málo na to, aby futbalisti Sparty Praha zabodovali v domácom zápase 3. kola Európskej ligy protu hráčom francúzskeho Lyonu. Slovenský reprezentačný krídelník skóroval v 4. a 19. min, ale francúzsky tím potom strelil štyri góly za sebou. Na konečných 3:4 upravil v šiestej minúte nadstaveného času Ladislav Krejčí ml. po prihrávke slovenského obrancu Dávida Hancka. Haraslín a Hancko odohrali celý zápas, Haraslín videl v 59. min žltú kartu. Sparta Praha je v A-skupine EL na druhom mieste o 5 bodov za stopercentným Lyonom.

Reklama
HC Slovan Bratislava - HK Poprad
Na snímke slovanisti sa radujú z gólu, zľava strelec gólu Jakub Sukeľ, Wiliam Rapuzzi, Matt MacKenzie a Andrew Yogan počas zápasu 10. kola hokejovej Tipos extraligy HC Slovan Bratislava – HK Poprad

Americký útočník Andrew Yogan v presilovke rozhodol o víťazstve HC Slovan Bratislava nad HK Poprad 2:1 v predohrávanom zápase 10. kola najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. Zatiaľ čo Slovan sa s 22 bodmi priebežne dostal na čelo tabuľky, Poprad po štvrtej prehre za sebou zostal štvrtý so 16 bodmi.

New Jersey Devils - Washington Capitals
Slovenskí hokejisti Martin Fehérváry (42) z Washingtonu Capitals a Tomáš Tatar z New Jersey Devils počas zápasu zámorskej hokejovej NHL New Jersey Devils – Washington Capitals

Traja slovenskí hokejisti sa predstavili vo štvrtkovom zápase NHL New Jersey Devils – Washington Capitals (1:4). Ani jeden sa nezapísal do štatistík produktivity, ale aktívny obranca Martin Fehérváry prispel k triumfu Washingtonu štyrmi bodyčekmi a tromi zablokovanými strelami počas 20:34 min na ľade. Útočník New Jersey Tomáš Tatar skončil bez strely na bránku a s dvoma mínusovými bodmi, obranca Devils Christián Jaroš dvakrát vystrelil.

Reklama
Alžbeta Bačíková
Na snímke slovenská reprezentantka v dráhovej cyklistike Alžbeta Bačíková

Slovenská reprezentantka Alžbeta Bačíková skončila na dvanástom mieste vo vylučovacích pretekoch na majstrovstvách sveta v dráhovej cyklistike vo francúzskom Roubaix. Zvíťazila Talianka Letizia Paternosterová, ktorá po dvoch strieborných a troch bronzových medailách získala premiérový titul majsterky sveta. Martin Chren skončil v disciplíne scratch na 22. mieste, majstrom sveta sa stal Francúz Donavan Grondin.

Gól Andreja Kollára a asistencie Silvestera Kuska a Marcela Haščáka nepomohli hokejistom Komety Brno k zisku bodov na ľade Karlových Varov v zápase 16. kola českej najvyššej súťaže. Domáci zvíťazili 5:3 a v tabuľke sa posunuli na desiate miesto o bod práve za Brnom.

Slovenské futsalistky prehrali aj vo svojom druhom zápase na turnaji hlavnej fázy kvalifikácie ME 2022. Po úvodnom debakli s úradujúcimi európskymi šampiónkami zo Španielska (2:12) podľahli vo štvrtok v Halmstade domácim Švédkam 3:5 a už nemôžu postúpiť. Góly Sloveniek strelili Klaudia Tyčiaková, Nikola Rybanská a Dominika Kucharčíková. Zverenky trénerov Romana Sedlárika a Mariána Dlobíka zakončia turnaj v sobotu 23. októbra proti Taliankam.

Andrej Martin
Na snímke slovenský tenista Andrej Martin

Slovenský tenista Andrej Martin skončil svoje účinkovanie na challengerovom turnaji v chorvátskom meste Lošinj v 2. kole dvojhry. Turnajová trojka Martin v 2. kole nestačil na 20-ročného Rakúšana Filipa Misolica a podľahol mu 1:6, 6:7 (11). Víťaz z konca štvrtej stovky rebríčka ATP premenil deviaty mečbal.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Rieka Seina sa podľa utorňajších slov francúzskeho prezidenta blíži k tomu, aby sa v nej dalo plávať. V Seine sa tiež majú konať niektoré plavecké preteky v rámci letných olympijských hier od konca júla.

20:25

Súd v Berlíne v utorok odsúdil na podmienečné tresty osem mesiacov troch klimatických aktivistov za posprejovanie Brandenburskej brány. Obžalovaní vo veku 22, 28 a 64 rokov z klimatickej skupiny Posledná generácia sa už predtým priznali, že 17. septembra 2023 nasprejovali Brandenburskú bránu na oranžovo. Argumentovali, že ich akcia bola vzhľadom na klimatickú krízu “primeraným a potrebným protestom”.

20:23

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Madride. V úvodnom kole vyradila Američanku Sofiu Keninovú 6:2, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude ôsma nasadená Tunisanka Ons Jabeurová.

20:09

Európska komisia (EK) podnikne kroky na riešenie ruskej tieňovej flotily ropných tankerov. V rámci ďalšieho balíka sankcií bude hľadať spôsoby, ako sa s ňou vyrovnať. Uviedol to v pondelok (22. 4.) v rozhovore pre Politico švédsky minister zahraničných vecí Tobias Billström.

20:00

Vojaci NATO v Poľsku vysielajú signál, že Aliancia bude brániť všetkých svojich členov. Vyhlásil to v utorok na návšteve Poľska generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali