KHL: Medveščak Záhreb – Slovan Bratislava 3:4 po predĺžení – sumár, text

KHL: Medveščak Záhreb – Slovan Bratislava 3:4 po predĺžení – sumár, text

Záhreb 13. septembra (TASR) – Hokejisti Slovana Bratislava sa dočkali prvých bodov v novej sezóne KHL. Vo svojom štvrtom vystúpení zvíťazili v piatok na ľade nováčika súťaže Medveščaku Záhreb 4:3 po predĺžení, hoci po druhej tretine ešte prehrávali 1:3. Víťazný gól "belasých" strelil v 62. minúte Mário Bližňák. O tretí zásah chorvátskeho tímu sa postaral bývalý hráč Slovana Ivan Švarný.

Po úvodnej štvorzápasovej sérii na klziskách súperov odohrá Slovan prvý domáci duel v novom ročníku v utorok 17. septembra, keď o 19.00 v Slovnaft Aréne privíta Torpedo Nižnij Novgorod.

Medveščak Záhreb – Slovan Bratislava 3:4 pp (1:1, 2:0, 0:2 – 0:1)

Reklama

Góly: 5. Vesce (Thomas, Linglet), 37. Švarný (Kane, Bjorkstrand), 40. Cheechoo (Willsie) – 16. Kukumberg (Bartovič, Sigalet), 48. Bartovič (J. Mikúš), 57. Netík (Hudáček), 62. Bližňák (Bartovič). Rozhodovali: Gofman, Rogačjov – Metalnikov, Sirotkin (všetci Rus.), vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0.

Medveščak Záhreb: Dekanich – Popovic, Katic, Foster, Švarný, Montador, Letang – Walker, Murray, Jessiman – Linglet, Vesce, Thomas – Cheechoo, Murley, Willsie – Bjorkstrand, Kane, Perkovich

Reklama

Slovan Bratislava: Janus – Škoula, Sersen, Kutlák, Mihálik, Štajnoch, Sigalet – Miklík, Bližňák, Vondrka – Kukumberg, J. Mikúš, Bartovič – Netík, Ölvecký, Hudáček – Daňo, Kolena, Bakoš

Úvodné minúty priniesli rozháraný hokej plný nepresností a nedotiahnutých akcií. Slovan naznačil svoje možnosti hneď po prvom buly, keď sa Miklík z ničoho-nič ocitol sám pred domácim brankárom Dekanichom, no nenamieril ideálne. Medveščak v zostave bez jediného chorvátskeho hráča dokázal takisto spraviť poriadny vietor v súperovej obrane, ukázal to aj v 5. minúte, keď po nevinnej akcii za bránkou hostí zostal pred Janusom nepokrytý Vesce a dezorientovaný brankár Slovana mohol už len loviť puk zo svojej siete – 1:0. "Belasí" odpovedali strelou Hudáčka, ktorú zastavila spojnica hornej a ľavej žŕdky, na opačnej strane minul cieľ z medzikružia Kane. Hostia postupne zvýšili početnosť streľby a v 16. minúte sa dočkali zaslúženej odmeny, keď Bartovič prenechal puk Kukumbergovi a ten švihom prepálil Dekanichovu lapačku – 1:1.

Ani druhá tretina úrovňou nenadchla. Domácich mohol hneď v úvode dejstva poslal do vedenia Willsie, jeho strela rozozvučala žrď. Následne slovanisti nevyužili takmer minútovú presilovku o dvoch hráčov, ale aspoň sa v nej dostali do tempa a v ďalších minútach boli aktívnejším tímom. V 32. minúte sa predral do brejku Hudáček, tiesnený však nedokázal zasunúť puk za Dekanicha. V 35. minúte dostal Janus dve minúty za posunutie bránky, domáci síce presilovku nevyužili, no krátko po návrate Daňa z trestnej lavice sa po strele Bjorkstranda dostal k puku exslovanista Švarný a pohotovo ho dorazil do odkrytej bránky – 2:1. Na druhej strane podnikol ďalší nebezpečný výpad Hudáček, no neuspel a tak prišiel tretí domáci úder, 38 sekúnd pred druhou sirénou poskytla belasá obrana príliš veľa priestoru Cheechoovi a bývalý najlepší strelec NHL vymietol pravý horný roh Janusovej bránky – 3:1.

V tretej časti Čadovi zverenci vysunuli forčeking až za útočnú modrú a vytrvalo dobiedzali domácich pri rozohrávke. Táto taktika priniesla ovocie v 48. minúte, keď Juraj Mikúš obral súpera o puk a Bartovič strelou k ľavej žrdi nedal Dekanichovi šancu. Hostia pokračovali v útočnej snahe, často však pri nej zabúdali na zadné vrátka, ako ukázala 51. minúta, keď nedorozumenie dvojice Sigalet – Štajnoch takmer potrestal Willsie. Slovanisti postupne zvyšovali tlak a v 57. minúte dokonale vyšachovali obrancov Medveščaku, po Hudáčekovej prihrávke zakončoval Netík do úplne prázdnej bránky a bolo vyrovnané. V záverečných sekundách mal dokonca víťazstvo na hokejke Bližňák, ktorý z tesnej blízkosti dorážal puk, no Dekanich bol na mieste.

Reklama

Center prvého útoku Slovana však nakoniec predsa len bol hrdinom stretnutia. V druhej minúte predĺženia sa dostal s Bartovičom do prečíslenia 2 na 1 a po strele kapitána "belasých" dorazil puk do siete a rozhodol o dvoch bodoch pre hostí.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:37

Ruský prezident Vladimir Putin v utorok telefonicky hovoril so svojím iránskym náprotivkom Ebráhímom Raísím, ktorému povedal, že ďalšia eskalácia napätia na Blízkom východe môže mať katastrofálne následky pre celý región. Zároveň vyjadril nádej, že všetky strany prejavia zdržanlivosť a zabránia novému kolu konfrontácie.

16:36

Iránsky prezident Ebrahím Raísí varoval Izrael, že ak podnikne “čo i len najmenší krok” ako odvetu za víkendový iránsky raketový a dronový útok, odpoveď z Iránu bude preň “bolestivá”.

16:36

Britskí zákonodarcovia budú v utorok diskutovať o pláne zaviesť prelomový zákaz fajčenia, ktorého cieľom je zabrániť mladým ľuďom fajčiť.

16:29

Umelkyňa zastupujúca Izrael na medzinárodnej výstave súčasného umenia v Benátkach vyzvala v utorok na prímerie vo vojne s palestínskym radikálnym hnutím Hamas a uviedla, že jej výstava zostane zatvorená, kým nebudú rukojemníci unesení do Pásma Gazy prepustení na slobodu.

16:17

Američania očakávajú, že Izrael podnikne odvetný úder mimo Iránu, uviedla televízia NBC News s odvolaním sa na zdroje oboznámené s rokovaniami oboch strán.

Cieľom úderu by mohli byť iránske vojenské sily a zástupcovia mimo Iránu. Napríklad Sýria.

16:08

Európska komisia (EK) v utorok oznámila, že podporuje európsky fotovoltický výrobný priemysel podpísaním novej “Solárnej charty”, ktorá sa zrodila pod dohľadom prebiehajúceho belgického predsedníctva v Rade EÚ.

16:08

Medzinárodný menový fond (MMF) mierne zvýšil prognózu rastu globálnej ekonomiky. Aktuálne v tomto roku počíta s expanziou o 3,2 %. Ešte v januári očakával nárast o 3,1 %. V budúcom roku by malo tempo rastu stagnovať na 3,2 %.

15:59

Hodnota nových objednávok v priemysle vo februári 2024 medziročne klesla o 6,8 % a dosiahla objem 5,51 miliardy eur. Po zohľadnení sezónnych vplyvov sa nové objednávky medzimesačne zvýšili o 2,4 %. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

15:57

Súd v Moskve vyhovel žiadosti vyšetrovateľov a v neprítomnosti nariadil vziať do väzby známeho ruského novinára Michaila Zygara, ktorý je stíhaný v prípade šírenia dezinformácií o ruskej armáde.

15:19

15:12

Ruské úrady v utorok vyzvali obyvateľov 21 záplavami ohrozených miest a obcí na západnej Sibíri, aby opustili svoje domovy. Kým hladina vody v riekach v Orenburskej oblasti na juhovýchode európskej časti Ruska od polovice apríla začala klesať z kritických úrovní, povodeň sa začína v Ťumenskej a Kurganskej oblasti na západnej Sibíri.

14:44

Nemecký kancelár Olaf Scholz v utorok uviedol, že sa s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom dohodli na podpore mierovej konferencie o Ukrajine, ktorá sa uskutoční vo Švajčiarsku – pravdepodobne bez účasti Ruska.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ na kvitnúcej rastline Lantana v texaskom San Antoniu

Autor: TASR/AP- Eric Gay

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali