Investigatíva ala Denník N. Z menovca poslanca Smeru robia jeho spolupáchateľa

Investigatíva ala Denník N. Z menovca poslanca Smeru robia jeho spolupáchateľa

Bratislava 21. januára 2020 (HSP/Foto:Facebook)

 

„Dlhy hromadiaci menovec i rodák poslanca Smeru Puciho dostal eurofondy na nové tokajské vinárstvo,“ píše v článku autor Ivan Haluza, snažiac sa navodiť dojem že poslanec Smeru Robert Puci by mohol mať niečo spoločné s človekom rovnakého priezviska, ktorý zarába na eurofondoch

Na snímke Róbert Puci

Na úvod článku opisuje zistenia ohľadom osoby Andreja Puciho.

Reklama

„Keď sa v zemplínskej obci Hraň opýtate na Andreja Puciho, miestni sa rozhovoria najmä o dlhoch po jeho podnikateľských zámeroch. Spomínajú napríklad predajňu potravín či pekáreň. Podobný obrázok ponúkajú aj verejné registre. Napriek tomu firma AMDT Agro dostala eurofondovú injekciu takmer 710-tisíc eur na vybudovanie nového vinárstva v známej tokajskej vinohradníckej oblasti. Vlastníkom je Puciho manželka a konateľom sám Puci.“

V ďalšej časti článku prináša súvislosti, ktoré majú vytvoriť dojem prepojenia oboch menovcov.

Reklama

„Priezvisko Puci by znalcovi politických pomerov mohlo byť povedomé – šéf parlamentného výboru pre financie za Smer-SD sa volá Róbert Puci a v Hrani zvykne hostiť východoslovenské stranícke špičky“, navodzuje indície o prepojeniach autor, aby uprostred článku predsa len spomenul, že Róbert Puci hovorí, že s Andrejom Pucim sú iba menovci. Zároveň píše že poslanec Smeru, ktorý býva v neďalekom Trebišove, tiež odmieta, že by akokoľvek pomohol s eurofondmi pre firmu rodiny Andreja Puciho.

Poslancovi za Smer dal možnosť vyjadriť sa, či je v poriadku, ak štát poskytuje eurofondy aj podnikateľom s dlhmi. Ten odpovedal: „Vnímam síce, že Andrej Puci v Hrani podniká a hospodári na pôde, ale to je tak všetko. Nič viac medzi nami nie je. Môj otec síce pochádzal z Hrane, ale s Puciovcami, na ktorých sa pýtate, nie som rodina.“

Ak bola zámerom investigatívca z Denníka N úprimná snaha poukázať na to, že eurofondy získala pofidérna osoba, ostáva nepochopiteľné, načo do celého prípadu zakomponoval aj jej menovca zo Smeru, napriek tomu, že mu potvrdil, že s menovaným dlžníkom nie je v žiadnom príbuzenskom vzťahu.

O stanovisko sme preto požiadali samotného šéfa parlamentného výboru pre financie za Smer-SD Róberta Puciho. Ten uviedol:

Takto vyzerá žurnalistika v podaní nie len Denníka N, ale takmer všetkých mainstreamových médií. Napriek tomu, že som dotyčnému investigatívcovi potvrdil, že s Andrejom Pucim nie som v žiadnom príbuzenskom vzťahu ani sa s ním osobne nepoznám a že môj otec pochádza zo Zemplinského Hradišťa a nie z Hrane, vytvoril článok, ktorý viac ako jeho vzťah s eurofondami rieši to, či predsa len s ním nemám niečo spoločné a aké je moje stanovisko, že osoba, ktorá by mohla byť môj príbuzný, poberá eurofondy napriek tomu, že je dlžníkom.

Reklama

Zopakujem teda, že ak má Denník N skutočný záujem odhaliť prečo dotyčnému Andrejovi Pucimu bolo umožnené čerpať eurofondy, tak túto otázku mal smerovať k platobnej agentúre ktorá tieto eurofondy poskytuje a nie mne ktorý mám s touto osobou iba rovnaké priezvisko.

Karol Lazar

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:37

Thajské úrady varovali vo štvrtok pred novou vlnou horúčav, v dôsledku ktorých v tejto krajine prišlo od začiatku roka o život už najmenej 30 ľudí.

Extrémne horúčavy sa očakávajú v metropole Bangkok, ale aj na severe a severovýchode kráľovstva. V hlavnom meste už v stredu teploty dosahovali 40,1 stupňov Celzia, pričom obdobné hodnoty sa očakávajú aj vo štvrtok.

11:23

Viac ako 90 osôb zadržali v stredu počas propalestínskych protestov v areáli University of Southern California (USC) v Los Angeles.

Zadržaní boli z dôvodu neoprávneného vniknutia na cudzí pozemok, napísala tamojšia polícia na sociálnej sieti X. Dodala, že pri zásahu nedošlo k žiadnym zraneniam.

11:10

Úrad Európskej komisie pre pripravenosť a reakcie na mimoriadne situácie v oblasti zdravia (HERA) v spolupráci s belgickým predsedníctvom v Rade EÚ v stredu oznámili, že vytvorili Alianciu pre kritické lieky. Informuje o tom spravodajca TASR v Bruseli.

10:57

Vo vláde Petra Fialu končí ministerka pre vedu a výskum Helena Langšádlová, dôvody zatiaľ neuviedla. Vo štvrtok to oznámila jej strana TOP 09.

10:50

Európsky parlament (EP) v stredu (24. 4.) večer schválil balík zákonov, ktoré posilňujú súbor nástrojov EÚ na boj proti praniu špinavých peňazí a financovaniu terorizmu.

10:32

Pochodujúci dav v americkom Los Angeles si v stredu pripomenul genocídu Arménov medzi rokmi 1915 a 1918, pri ktorej zomrelo 1,5 milióna ľudí.

Dav sa zhromaždil v dištrikte Little Armenia (Malé Arménsko), odkiaľ pochodoval smerom k ulici Hollywood Boulevard. Druhý pochod vyvrcholil protestom pred tureckým konzulátom.

10:20

Popredného vietnamského magnáta v oblasti nealkoholických nápojov Trana Quiho Thanha vo štvrtok odsúdili na osem rokov väzenia v prípade podvodu vo výške 40 miliónov dolárov (37,4 milióna eur). Ide o ďalšieho podnikateľa odsúdeného v rámci rozsiahleho boja proti korupcii v krajine.

09:48

So sporením na vysokú školu treba začať najideálnejšie už pri narodení dieťaťa, inak sa možnosti zužujú. Lepšou alternatívou oproti sporeniu na bežnom účte, ktorý je často mesačne spoplatnený, sú ETF podielové fondy. Informovala o tom spoločnosť Universal maklérsky dom.

09:10

Vrtuľa červeného veterného mlyna na streche rovnomenného kabaretu Moulin Rouge, ktorý je jednou z najznámejších parížskych atrakcii, sa v noci na štvrtok zrútila, nespôsobila však nijaké zranenia. Oznámili to ráno miestni hasiči.

08:51

Ceny ropy sa vo štvrtok ráno mierne posilnili. Trh reagoval najmä na údaje o klesajúcom dopyte po pohonných látkach v USA, ktoré sú najväčším svetovým spotrebiteľom ropy.

08:41

Právnici zosnulého ruského opozičného politika Alexeja Navaľného zostanú vo vyšetrovacej väzbe ďalšie dva mesiace. V stredu o tom rozhodol mestský súd v Moskve.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali