Inteligentné dvere – neprekonateľný ochranca vášho domova

Inteligentné dvere – neprekonateľný ochranca vášho domova

Bratislava 19. júna 2019 (HSP/PR článok/Foto:ADLO)

 

Ochrana vlastného majetku patrí po tisícročia k prirodzeným inštinktom ľudstva a po tisícročia sa aj vyvíja. Od jednoduchej drevenej závory cez dômyselné uzamykacie zariadenia až po kompletné bezpečnostné dvere. Zdalo by sa, že práve tieto sú vrcholom stupnice oblasti majetkovej ochrany. A predsa sa vývoj posunul o stupienok vyššie. Predstavujeme vám Inteligentné LIVE bezpečnostné dvere ADLO

Reklama

Pod pojmom inteligentné dvere si laik môže predstaviť všeličo a tak sme o rozhovor požiadali Ing. Jozefa Adame konateľa spoločnosti ADLO, ktorý nám o nich povedal viac.

Základom inteligentných dverí je ich smart prepojenie s mobilným telefónom majiteľa domu či bytu. Mnoho ľudí dnes tvrdí, že ak bývajú v paneláku, ktorý má hlavné vchodové dvere bezpečnostné, nemusia si robiť starosti s montážou vlastných bezpečnostných dverí. Postačí im alarm, ktorý bude tiež prepojený s mobilným telefónom.

Reklama

Ono sa to síce zdá ako najjednoduchšie riešenie, ale ak sa na takýto systém pozrieme bližšie, zistíme podstatný nedostatok. Mobilný telefón prepojený s alarmom ma upozorní na prítomnosť páchateľa až vtedy, keď zlodej vylomí dvere a vnikne do môjho bytu. Položme si otázku. Čo som schopný urobiť práve v tom momente, keď ma mobil upozornení na vlamača? A ja som momentálne od neho vzdialený niekoľko kilometrov?

 

Inteligentné bezpečnostné dvere sú iné?

Áno. V prvom rade sú tieto dvere skutočne bezpečnostné, čiže chránia voči mechanickému poškodeniu. V druhom rade vďaka zabudovanej inteligencií vlámaniu predchádzajú. Dôraz kladiem na slovíčko predchádzajú.

 

Reklama

Ako je to možné?

Uvediem modelový príklad. Bývam v paneláku a ráno odídem do práce s tým, že dvere uzamknem. Počas dňa môže okolo mojich dverí prejsť množstvo osôb. Obyvatelia paneláku, návštevníci susedov, poštárka, montéri zo servisnej služby a podobne. Moje inteligentné dvere si týchto pohybujúcich sa ľudí nevšímajú – sú v pokoji. Keby sa ale ktorýkoľvek z nich zastavil bezprostredne pred mojimi dverami a ostal tam chvíľu stáť, zhruba dve tri sekundy, dvere ho zaregistrujú. Okamžite sa spoja s mojim mobilným telefónom. Ja si otvorím aplikáciu a vidím online prenos dotyčného človeka, snímaného systémom dverí. Vidím o koho ide a dokonca ho počujem a viem ho takto identifikovať. Pokiaľ je to niekto z mojej rodiny, tak napríklad viem, že sa deti vrátili zo školy či manželka z nákupu. Pokiaľ nie, môžem začať konať.

Stále však predpokladáme, že sa nachádzame niekoľko kilometrov od bytu.

Áno. A práve v tomto je najväčšia odlišnosť od bežného alarmu. Môžem byť v inom meste, akonáhle sa mi však človek, stojaci predo dverami nepozdáva, začnem s ním komunikovať. Cez aplikáciu sa dotyčného opýtam či niekoho hľadá, alebo či mu môžem nejako pomôcť. V podstate s ním komunikujú dvere naživo LIVE mojím hlasom. Vyzerá to tak, akoby som stál za dverami, pričom dotyčný netuší, kde sa v skutočnosti nachádzam. Dvere splnia svoj cieľ – „nezvaného návštevníka“ vopred odradím od toho, aby začal prekonávať moje dvere a tým predchádzam samotnému vlámaniu.

Reklama

 

Dobre, ale všetci vieme, že zlodeji si často krát svoju obeť „oťukajú“. Sledujú jej denné zvyky a tak vedia, že hlas, ktorý sa s nimi „rozpráva“ nemusí byť za dverami.

Pokiaľ sa mi zlodeja hlasom nepodarí odradiť, stále môžem zavolať susedovi, nech sa ide pozrieť von, čo sa deje. Prípadne môžem volať priamo políciu. Vždy som ale v kontakte s potenciálnym zlodejom ešte skôr, než sa pustí do mojich dverí. A okrem toho mám vo svojom mobilnom telefóne uložený foto aj videozáznam s jeho detailnou podobou ako dôkaz pre prípad neskoršieho vyšetrovania.

 

Podľa tohto sú Inteligentné dvere Live naozaj výnimočné.

Spoločnosť ADLO za roky svojej existencie stojí za montážou množstva bezpečnostných dverí. Čo ak budem ako zákazník s nimi spokojný no ponuka inteligentných dverí ma zaujme natoľko, že po nich zatúžim. Budem musieť svoje predošlé dvere vymeniť za nové, alebo existuje nejaký upgrade starších dverí ADLO?

Dobrá otázka. Tu je potrebné zdôrazniť, že inteligentný systém sa dá dodatočne nainštalovať do akýchkoľvek bezpečnostných dverí ADLO, ktoré boli kedy namontované. Čiže je to možné.

 

Aký je ohlas u tých, ktorí už vlastnia inteligentné Live bezpečnostné dvere ADLO?

Jedná sa o absolútnu novinku, ktorá mala premiéru na Slovensku v prvom štvrťroku 2019. Prvé ohlasy sú len a len pozitívne. Dokonca máme zákazníkov, ktorí takýmto spôsobom chránia byty a domy svojich rodičov a starých rodičov, bývajúcich samostatne. Jednoducho si nainštalujú aplikáciu do svojho mobilného telefónu a nielenže chránia ich príbytok na diaľku, ale majú tiež prehľad o tom, či starí rodičia došli v poriadku od lekára a podobne. Tiež majú možnosť chrániť ich pred rôznymi podomovými obchodníkmi či podvodníkmi, pre ktorých sú hlavne starí ľudia ľahkou korisťou. V tomto je inteligentný systém Live naozaj neprekonateľný.

Reklama

Množstvo ľudí však v dnešnej dobe budú zaujímať aj takzvané skryté poplatky.

Inteligentné bezpečnostné dvere Live, alebo upgrade klasických bezpečnostných dverí ADLO na inteligentné, je jednorazovou finančnou záležitosťou. Investujete len raz bez akýchkoľvek ďalších mesačných poplatkov ak, samozrejme, odrátame poplatky za internet. WiFi má už v dnešnej dobe takmer každá domácnosť a dátové služby sú súčasťou balíka od poskytovateľa služieb pre mobilné telefóny. Jedinou podmienkou správneho fungovania je občasné dobitie batérií v systéme dverí cez powerbanku. Toto zariadenie je úplne samostatné, bez zbytočných napájacích káblov.

 

Vyzerá to naozaj lákavo. Poskytujú inteligentné Live dvere aj nejaké ďalšie funkcie, respektíve je pri zariadení možnosť akéhosi tunningu?

Reklama

My sme sa doteraz rozprávali o základnom variante, ktorý je však možné rozšíriť. Pokiaľ máme viacero členov domácnosti, je možné toto zariadenie spárovať s niekoľkými mobilnými telefónmi. Napríklad ak sa nachádzam na mieste, kde nemám prístup k mobilným dátam, potom informácia prichádza automaticky ďalšiemu členovi domácnosti.
Naviac Inteligentné bezpečnostné dvere ADLO dokážu pracovať v absolútnej tme pomocou infra kamery aj v prípade, že zlodej vyradí osvetlenie v ich blízkosti. Dvere tak chránia vaše obydlie za akýchkoľvek podmienok 24 hodín denne. Video systém vám zanechá obrazovú správu, uloží video záznam v telefóne a okrem toho umožní živú LIVE obrazovú aj zvukovú komunikáciu.

Ďakujem za rozhovor.

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:57

Francúzske úrady odhalili webovú stránku s falošným náborom francúzskych dobrovoľníkov do vojny na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok francúzske ministerstvo obrany.

16:42

Rusko vo štvrtok uviedlo, že páchatelia minulotýždňového útoku na koncertnú halu na moskovskom predmestí dostali finančnú podporu z Ukrajiny. Oznámilo tiež zadržanie osoby podozrivej z toho, že pomáhala financovať útočníkov.

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

16:28

Rusko vo štvrtok vetovalo návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, ktorý žiadal predĺženie dohľadu expertov OSN nad sankciami svetovej organizácie voči Severnej Kórei. Rezolúciu navrhli Spojené štáty a o jeden rok by predĺžila mandát skupiny expertov, ktorí na dodržiavanie sankcií dohliadajú. Veto zo strany Ruska však ich činnosť pozastavuje.

16:24

Priemerné vozidlo stráca po troch rokoch 22,5 % svojej hodnoty, zatiaľ čo žlté vozidlá len 13,5 %. Naopak, najviac strácajú hodnotu zlaté vozidlá, a to až na úrovni 25,9 %. Vyplýva to z minuloročných dát platformy iSeeCars.com, na čo poukázala spoločnosť Aures Holdings.

16:13

Pápež František na Zelený štvrtok slávil v Bazilike svätého Petra omšu svätenia olejov. Kňazov vo svojej kázni vyzval, aby sa vyhýbali duchovnému pokrytectvu a pristupovali k svojim veriacim milosrdne.

16:07

Poľský premiér Donald Tusk privítal vo štvrtok pokrok dosiahnutý v rozhovoroch s Ukrajinou. Ich témou bol dovoz ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov a blokády hraníc zo strany poľských poľnohospodárov, ktoré naštrbili vzťahy medzi oboma krajinami.

Donald Tusk Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ (vľavo) a poľský premiér Donald Tusk
15:35

Poľských vojakov vyšlú do Paríža, aby tam pomohli s posilnením bezpečnosti počas tohtoročných letných olympijských hier. Oznámil to vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali