Hlohovec sa pobije o prvé body v Pohári EHF, Prešov proti Szegedu

Hlohovec sa pobije o prvé body v Pohári EHF, Prešov proti Szegedu
Na snímke vpravo nad lavičkou Hlohovca tréner Martin Lipták, archívna snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Hlohovec 22. februára (TASR) – Hádzanári HC Sporta Hlohovec sa dnes pokúsia získať prvé body v D-skupine Pohára EHF. Úradujúci slovenský vicemajster privíta na svojej palubovke francúzsky tím Chambery Savoie Handball. Zápas sa začne o 18.00 h, rozhodovať ho budú španielski arbitri San Jose a Murcia.

Sporta nemá zatiaľ po dvoch kolách na konte ani bod, keď prehrala v rumunskej Konstanci a pred týždňom doma po sympatickom výkone aj s nemeckým gigantom Füchse Berlín. “My sa na tento zápas veľmi tešíme, verím, že zažijeme takú atmosféru ako proti Füchse a že hráči na ihrisku odovzdajú maximum, čo je v nich. Ak toto vyjde, budem spokojný,” povedal pre klubovú stránku tréner Hlohovca Martin Lipták, ktorého zverenci v generálke zdolali v lige ŠKP Bratislava aj s omladenou zostavou hladko 31:24.

Šiesty tím francúzskej ligy

Reklama

Aktuálne šiesty tím francúzskej najvyššej súťaže Chambery ešte v D-skupine rovnako nevyhral, disponuje ale kvalitným kádrom s viacerými legionármi. “Je to mužstvo s veľkými osobnosťami – Giullaume Gille či Bertrand Gille vyhrali olympiádu, európsky i svetový šampionát. V kádri tohto tímu sú súčasní majstri Európy – Nyokas a Dumoulin, figuruje v ňom aj Chorvát Bičanič, bronzový z ostatných ME v Dánsku. Netreba zabúdať na ľavorukého Bosniaka Paniča, ale aj veľký francúzsky talent, 22-ročnú ľavú spojku N’guessana. Francúzi hrajú veľmi dobrú, rýchlu hádzanú, technickejšiu ako Füchse, preferujú tvrdú obranu 0-6 s troma bratmi Gillovcami (Giullaume, Benjamin a Bertrand). V prvom kole skupinovej fázy potrápili Füchse, ale zasa stratili bod po zlom výkone s Constancou,” priblížil sobotňajšieho súpera kouč Lipták.

Veľký divácky záujem

Reklama

O duel je rovnako ako naposledy proti “líškam” z Berlína opäť veľký záujem a dvojtisícová hala na Zábraní by sa mala zaplniť. “Predpokladáme, že po týždni bude hala znova vypredaná,” informoval prezident klubu Patrik Voltmann.

D-skupina – program 3. kola:
sobota o 18.00 h: HC Sporta Hlohovec – Chambery Savoie
/rozhodujú: San Jose a Murcia (obaja Špan.)/

nedeľa o 12.00 h: HCM Konstanca – Füchse Berlín

Tabuľka D-skupiny:
1. Füchse Berlín 2 2 0 0 63:54 4
2. HCM Konstanca 2 1 1 0 60:51 3
3. Chambery Savoie 2 0 1 1 58:59 1
4. HC Sporta Hlohovec 2 0 0 2 49:64 0

.

Na snímke fanklub Hlohovca, archívna snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Reklama

.

Prešov proti silnému Szegedu

Hádzanári Tatrana Foto: TASR/Milan Kapusta

Hádzanári Tatrana Prešov odohrajú tiež dnes svoj tretí duel v C-skupine Pohára EHF. Na domácej palubovke privítajú lídra tabuľky i maďarskej najvyššej súťaže Pick Szeged. Duel sa začne o 18.00 h, rozhodujú ho arbitri z Poľska Baranowski a Lemanowicz.

Šarišania v stredu nezvládli dohrávaný zápas 13. kola SEHA GSS League s Vardarom Skopje a prehrali 27:29. Generálka tak nevyšla podľa predstáv. “Škoda, že to takto dopadlo. Chceli sme sa revanšovať za prehru o desať gólov v Nantes tri dni predtým, no ostalo iba pri želaní,” povedal ľavý krídelník Jakub Hrstka. “Nevyšiel nám začiatok, až po zmene strán nastalo zlepšenie. Ale keď sa nám podarilo otočiť na 18:16 v náš prospech, nepotvrdili sme vedenie, zahodili vyložené šance, nehovoriac o dvoch zahodených sedmičkách.”

Reklama

Tatran si verí

Český legionár v prešovskom drese očakáva v sobotu náročný duel, súper totiž nestratil v 21 kolách maďarskej ligy ani bod. “Szeged porazil Nantes aj Kristianstad. Kríza v španielskej hádzanej im ‘prihrala’ niektorých vynikajúcich hráčov. Napríklad Garciu Parrondu, predtým hráča Atletika Madrid. V španielskych kluboch pôsobili aj švédski legionári Jonas Källman v Atleticu Madrid, Jonas Larholm v Barcelone, Vladimir Vranješ z Bosny a Hercegoviny v Ademare Leon. Ďalší špičkoví hádzanári tam pôsobia už dlhšie. Brankár Mikler, pivot Zubai, či na ľavej strane spojkového radu Ilyés. Teda káder nabitý kvalitou na každom poste.”

Antl asi opäť nenastúpi

Radoslav Antl Foto: TASR/Henrich Mišovič

Odchovanec Zubří ale neskrýva optimizmus: “Generálka s Vardarom nám nevyšla, to však neznamená vopred prehru so Szegedom. Každý zápas je iný. Ak zabojujeme, k tomu pridáme dôraznú obranu a budeme koncentrovaní v útoku, dokážeme poraziť skoro každého.” S najväčšou pravdepodobnosťou za domácich znova pre zdravotné problémy nenastúpi kapitán Radoslav Antl, ktorý chýbal aj v súboji s Vardarom Skopje. Hrstka je v Tatrane “dvojkou” práve na poste ľavého krídla. “Pokúsim sa ho nahradiť najviac ako sa bude dať. Chýbať nám bude nie iba ako výborný strelec, no aj ako neúnavný burcovač,” dodal český legionár.

C-skupina – program 3. kola:
sobota o 18.00 h: Tatran Prešov – Pick Szeged
/rozhodujú: Baranowski a Lemanowicz (obaja Poľ.)/

nedeľa o 16.30 h: IFK Kristianstad – HBC Nantes

Tabuľka C-skupiny:
1. Pick Szeged 2 2 0 0 54:50 4
2. HBC Nantes 2 1 0 1 64:55 2
3. Tatran Prešov 2 1 0 1 64:67 2
4. IFK Kristianstad 2 0 0 2 53:63 0

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Rieka Seina sa podľa utorňajších slov francúzskeho prezidenta blíži k tomu, aby sa v nej dalo plávať. V Seine sa tiež majú konať niektoré plavecké preteky v rámci letných olympijských hier od konca júla.

20:25

Súd v Berlíne v utorok odsúdil na podmienečné tresty osem mesiacov troch klimatických aktivistov za posprejovanie Brandenburskej brány. Obžalovaní vo veku 22, 28 a 64 rokov z klimatickej skupiny Posledná generácia sa už predtým priznali, že 17. septembra 2023 nasprejovali Brandenburskú bránu na oranžovo. Argumentovali, že ich akcia bola vzhľadom na klimatickú krízu “primeraným a potrebným protestom”.

20:23

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Madride. V úvodnom kole vyradila Američanku Sofiu Keninovú 6:2, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude ôsma nasadená Tunisanka Ons Jabeurová.

20:09

Európska komisia (EK) podnikne kroky na riešenie ruskej tieňovej flotily ropných tankerov. V rámci ďalšieho balíka sankcií bude hľadať spôsoby, ako sa s ňou vyrovnať. Uviedol to v pondelok (22. 4.) v rozhovore pre Politico švédsky minister zahraničných vecí Tobias Billström.

20:00

Vojaci NATO v Poľsku vysielajú signál, že Aliancia bude brániť všetkých svojich členov. Vyhlásil to v utorok na návšteve Poľska generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali