Hapal má o kádri takmer jasno, otvorený je post brankárskej jednotky

Hapal má o kádri takmer jasno, otvorený je post brankárskej jednotky

Šamorín 5. júna 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov odštartovala v pondelok v Šamoríne záverečnú prípravu na majstrovstvá Európy tejto vekovej kategórie. Tie sa v Poľsku uskutočnia od 16. do 30. júna.

Na snímke tréner futbalistov do 21 rokov Pavel Hapal

Tréner Pavel Hapal mal k dispozícii širší 24-členný káder, pätica Milan Škriniar, Stanislav Lobotka, László Bénes, Albert Rusnák a Matúš Bero je momentálne pri národnom A-tíme. Ondreja Dudu nepustila na šampionát nemecká Hertha Berlín. Konečnú nomináciu s 23 menami musia účastníci záverečného turnaja nahlásiť Európskej futbalovej únii (UEFA) do utorňajšej polnoci. “Všetci prišli načas a nikto nevykazoval známku zdravotného problému. Uvidíme na tréningu,” povedal Hapal.

Reklama

Deň pred uzávierkou nominácii mal takmer úplne jasno, koho vezme do Poľska. “Rozmýšľame možno v jednom prípade, aj v ňom sme rozhodnutí na 90 percent. Týka sa to ofenzívneho hráča. Tí, ktorí nepôjdu na ME, sa budú naďalej pripravovať s nami a čakať na nepopulárnu možnosť, pokiaľ by sme potrebovali niekoho nahradiť v prípade zranenia,” pokračoval kouč. Už pred začiatkom tréningového kempu pristúpil k jednej dobrovoľnej a jednej vynútenej zmene v porovnaní so zaužívaným kádrom z kvalifikácie: “Nechceli sme brať štyroch brankárov. Matúš Hruška s nami absolvoval kompletnú kvalifikáciu, ale Adam Jakubech, ktorý ho vystriedal, nastupoval počas celej sezóny. Dávid Ivan väčšinou nebol členom základnej zostavy, no patril k dôležitým členom mužstva. Žiaľ, nemohli sme ho nominovať pre pretrvávajúce zdravotné problémy.”

Podobne to dopadlo aj v prípade Dudu, ten sa však na rozdiel od Ivana nepodieľal na úspešnom kvalifikačnom ťažení. “Bol som s ním v kontakte, veľmi chcel reprezentovať. Chápem to však aj z pohľadu klubu. Nepôsobil s nami v kvalifikácii, ale je kvalitný futbalista. Nebyť zranení, možno by sme na klub pritlačili viac,” uviedol Hapal. Zamestnávatelia nemajú povinnosť uvoľniť svojich hráčov, keďže podujatie sa nekoná v asociačnom termíne, čo by podľa českého trénera stálo za zamyslenie.

Reklama

Naopak, kapitán Adam Zreľák sa stihol zotaviť a na zraz prišiel v stopercentnom stave. “Najprv bol smutný, že mu asi utečú ME. Podstúpil operáciu a vidíte, čo dnes dokáže medicína. Verím, že s nami pôjde do plného tréningu, preto však uvažujeme nad ofenzívnym hráčom. Nemusí to byť hrotový útočník, môže ísť aj o krídelného futbalistu,” prezradil Hapal. Do kempu nevzal štyroch brankárov, takže trojica na tomto poste už je obsadená Adriánom Chovanom, Marekom Rodákom a Adamom Jakubechom, na svoje vyriešenie však čaká post jednotky. V kvalifikácii patril Chovanovi: “Teraz máme priestor na vyhodnotenie. Adrián bol v úlohe jednotky, ale nechytal v lige. Je to chúlostivá otázka, v bránke môže stáť iba jeden. Dnes určite nie je jasno o našej brankárskej jednotke. Uvidíme, ako sa budú prezentovať v kempe.”

V Šamoríne majú Slováci na programe v najbližších dňoch tréningy, v piatok od 19.00 h odohrajú prípravný zápas proti už istému víťazovi III. ligy skupiny Stred ŠKM Liptovský Hrádok. “Nedohodli sme sa so žiadnou federáciou, nekvalifikované dvadsaťjednotky zanikli a pre nové sa už začalo kvalifikačné obdobie. Oslovili sme prvoligové tímy, ktoré pre povinnosti v pohárovej Európe začnú s prípravou skôr, nikto však nechcel hrať. Nakoniec sa nám podarilo vyjednať Liptovský Hrádok. Kvalita možno bude rozličná, alternatívou bolo hrať medzi sebou, ale to sme nechceli,” vysvetlil Hapal. V sobotu po dopoludňajšom tréningu rozpustí mužstvo, to sa opäť zíde v nedeľu večer už aj s päticou z áčka. Trinásteho júna odletí do Poľska, na majstrovstvách Európy sa stretne 16. júna s Poľskom, 19. nastúpi proti Anglicku a 22. si zmeria sily so Švédskom.

 

Káder slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov v tréningovom kempe v Šamoríne (5. – 10. júna 2017):

brankári: Adrián Chovan (AS Trenčín), Adam Jakubech (FC Spartak Trnava), Marek Rodák (FC Fulham)

Reklama

obrancovia: Lukáš Skovajsa (AS Trenčín), Tomáš Huk, Ľubomír Šatka (obaja FC DAC 1904 Dunajská Streda), Martin Králik, Denis Vavro, Róbert Mazáň (všetci MŠK Žilina), Branislav Niňaj (Sporting Lokeren), Martin Valjent (Ternana Calcio)

stredopoliari: Nicolas Špalek, Miroslav Káčer (obaja MŠK Žilina), Tomáš Brigant (FK Senica), Michal Faško (MFK Ružomberok), Jakub Hromada, Martin Chrien (obaja Viktoria Plzeň), Jaroslav Mihalík (Cracovia Krakov), Lukáš Haraslín (Lechia Gdansk)

útočníci: Pavol Šafranko (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Adam Zreľák (FK Jablonec), Tomáš Vestenický (Cracovia Krakov), Róbert Polievka (FO ŽP Šport Podbrezová), Lukáš Čmelík (Piast Glivice)

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:15

V Rafahu na juhu Pásma Gazy zabila izraelská armáda počas nočných útokov deväť členov palestínskej rodiny, informoval tamojší úrad civilnej ochrany.

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

14:59

Avizovaná novela legislatívy týkajúcej sa regulácie obchodných reťazcov či zavádzajúca pre ne osobitný odvod nemá ešte konečnú podobu.

14:58

Približne štvrtina britských detí vo veku od päť do sedem rokov vlastní inteligentný telefón. V rovnakej vekovej skupine zároveň 38 % detí navštevuje komunikačné platformy, ako sú TikTok, Instagram a Whatsapp, napriek pravidlám, podľa ktorých musia mať používatelia minimálne 13 rokov, oznámil britský regulačný úrad pre telekomunikácie Ofcom.

14:57

Švajčiarski výrobcovia hodiniek sa čoraz viac spoliehajú na trh v Indii vďaka novej dohode o voľnom obchode, ktorá má postupne otvárať dvere aj pre export luxusných hodiniek.

14:55

Internetové nákupy na Slovensku (e-commerce) po dvoch rokoch poklesu začínajú rásť. Medziročný vývoj obratu online nákupov v prvom štvrťroku 2024 narástol o 4 %. Najväčší záujem v prvom štvrťroku tohto roka bol o záhradný ratanový nábytok, najmenší o zjazdové lyže. Spokojnosť zákazníkov s e-shopmi za prvé tri mesiace roka 2024 dosiahla vyše 95 %.

14:52

Počet osobných bankrotov v uplynulých rokoch stúpa. Len minulý rok požiadalo o oddlženie vyše 9700 ľudí. V súčasnosti sa pritom môže oddlžiť aj občan s nadštandardným príjmom, na čo môžu doplácať veritelia aj štát. Upozornila na to Asociácia inkasných spoločností Slovenska (ASINS), podľa ktorej by bolo vhodné zmeniť legislatívne pravidlá v tejto oblasti.

14:48

Holandské gangy útočiace na bankomaty výbušninami presunuli pozornosť na Nemecko, uviedla polícia v Haagu.

14:47

Najmenej dvaja Palestínčania zahynuli a ďalších sedem utrpelo strelné poranenia pri izraelskej vojenskej operácii v utečeneckom tábore Núr Šams v guvernoráte Túlkarm na palestínskom Západnom brehu Jordánu. V sobotu o tom informoval palestínsky zdravotnícky úrad.

14:47

Čínsky minister zahraničných vecí Wang I obvinil krajiny z bezpečnostného paktu AUKUS, že vyvolávajú rozpory a zvyšujú riziko šírenia jadrových zbraní v oblasti južného Tichomoria. 

14:46

Pri ukrajinskom útoku v Belgorodskej oblasti zahynula tehotná žena, tvrdí gubernátor tamojšej oblasti Viačeslav Gladkov.

14:44

Britská vláda vylúčila akúkoľvek dohodu s EÚ, ktorá by mladým Britom uľahčila život, štúdium a prácu v Únii. 

13:10

“Podporovať Izrael je to, čo nám hovorí Biblia,” povedal predseda Snemovne reprezentantov USA Mike Johnson.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali