Greif najlepším hráčom, Slovan má v ideálnej zostave 7 futbalistov

Greif najlepším hráčom, Slovan má v ideálnej zostave 7 futbalistov

Bratislava 13. júla 2020 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Brankára ŠK Slovan Bratislava Dominika Greifa vyhlásili za najlepšieho futbalistu Fortuna ligy 2019/2020. Majstrovský klub má v Jedenástke sezóny najpočetnejšie, sedemčlenné zastúpenie, okrem neho sa do ideálnej zostavy dostali aj hráči FC DAC 1904 Dunajská Streda, MŠK Žilina a AS Trenčín. Výsledky ankety vyhlásili v priestoroch kongresovej sály bratislavského štadióna Tehelné pole v nedeľu večer

Na snímke brankár ŠK Slovan Bratislava Dominik Greif získal Cenu najlepší hráč počas galavečera odovzdávania cien Jedenástka sezóny Fortuna ligy 2019/2020

Dvadsaťtriročný Greif kraľoval brankárskym štatistikám najvyššej súťaže. V ročníku sa prezentoval dlhou séria bez gólu, keď neinkasoval až 725 minút. Vlani sa z trofeje pre najlepšieho hráča tešil Andraž Šporar, ktorý sa teraz umiestnil na druhom mieste.

Reklama

Futbalisti obhajcu majstrovskej trofeje dominovali v ankete. Do ideálnej jedenástky zaradili odborníci až sedem futbalistov bratislavského Slovana. Greif sa do nej prepracoval druhý rok za sebou a aj takmer celá obrana je “belasá”. Na pravej strane je Jurij Medveděv a stopérsku dvojicu tvoria Myenty Abena a Vasil Božikov, ktorý rovnako ako Greif obhájil svoju účasť v najlepšej jedenástke. V stredovej formácii je tak ako vlani na ľavej strane Moha, ktorý získal spomedzi všetkých ocenených najviac hlasov. Do stredu zaradili odborníci aj Dávida Holmana. V útoku je Šporar, ktorý stihol v ročníku odohrať len jedenásť zápasov pred prestupom do Sportingu Lisabon.

Bronzový tím FC DAC 1904 Dunajská Streda má v ideálnej jedenástke dvojité zastúpenie. Obaja futbalisti obhájili účasť v Jedenástke sezóny z minulého roka. Na ľavej strane obrany je Eric Davis. Za najlepšieho ofenzívneho stredopoliara označili odborníci Zsolta Kalmára. Aj bývalý stredopoliar MŠK Žilina Miroslav Káčer obhájil svoje postavenie z minulého roka. Na pravom kraji je najproduktívnejší futbalista FL za uplynulú sezónu Osman Bukari z AS Trenčín.

Reklama

Najlepším hlavným rozhodcom stal Ivan Kružliak, pre ktorého je to už šiesty triumf v tejto ankete. Najlepší asistent je Dušan Hrčka. Najlepší strelec je s dvanástimi gólmi Šporar, ktorému na tucet gólov stačilo jedenásť zápasov. Najlepším trénerom sa stal kormidelník “belasých” Ján Kozák ml., ktorý sa z triumfu tešil hneď vo svojom premiérovom ročníku v najvyššej súťaži. Objav sezóny je stredopoliar MŠK Žilina Ján Bernát. Vo veku 19 rokov, dokázal nastrieľať deväť gólov a je najlepší strelec strieborného mužstva. Na slávnostnom vyhlásení sa každoročne udeľuje aj Cena fair play pre najslušnejšie mužstvo. Tento rok ju získal MFK Ružomberok.

V ankete hlasovali hlavní tréneri účastníkov FL, prezident Únie ligových klubov (ÚLK), zástupcovia Slovenského futbalového zväzu (SFZ) (tréner reprezentácie SR “A”, tréner SR “21”, technický riaditeľ a zástupca trénerov vo Výkonnom výbore), prezident Únie futbalových trénerov Slovenska a predstavitelia médií. O najlepších arbitroch rozhodovali svojimi hlasmi aj pozorovatelia rozhodcov SFZ v spolupráci s Asociáciou rozhodcov SFZ.

Po tretí raz vyhlásili aj Jedenástku talentov, ktorá vznikla na základe oficiálnych zápasových štatistík. Dostať sa do nej mohli hráči, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov.

 

JEDENÁSTKA FORTUNA LIGY 2019/2020

Reklama

Brankár: Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava – 22 hlasov)

Obrancovia: Jurij Medveděv (ŠK Slovan Bratislava – 8), Vasil Božikov (ŠK Slovan Bratislava – 19), Myenty Abena (ŠK Slovan Bratislava – 19), Eric Davis (DAC 1904 D. Streda – 16)

Stredopoliari: Osman Bukari (AS Trenčín – 18), Miroslav Káčer (MŠK Žilina – 12), Dávid Holman (ŠK Slovan Bratislava – 11), Moha (ŠK Slovan Bratislava – 25) – Zsolt Kalmár (DAC 1904 D. Streda – 18)

Útočník: Andraž Šporar (ŠK Slovan Bratislava – 19)

 

Reklama

Najlepší hráč: Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava – 10 hlasov)

Najlepší tréner: Ján Kozák ml. (ŠK Slovan Bratislava – 23 hlasov)

Najlepší strelec: Andraž Šporar (ŠK Slovan Bratislava, 12 gólov)

Objav sezóny: Ján Bernát (MŠK Žilina – 17 hlasov)

Najlepší rozhodca: Ivan Kružliak

Najlepší asistent rozhodcu: Dušan Hrčka

Cena fair play: MFK Ružomberok

 

JEDENÁSTKA TALENTOV FORTUNA LIGY 2019/2020

Brankár: Martin Jedlička (DAC 1904 D. Streda)

Reklama

Obrancovia: Cesar Blackman (DAC 1904 D. Streda), Martin Šulek (AS Trenčín), Danylo Beskorovajnyj (DAC 1904 D. Streda), Alexander Mojžiš (MFK Ružomberok)

Stredopoliari: Osman Bukari (AS Trenčín), Marián Chobot (FC Nitra), Abdul Zubairu (AS Trenčín), Ján Bernát (MŠK Žilina), Martin Kovaľ (ViOn Zlaté Moravce)

Útočník: Milan Ristovski (FC Nitra)

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali