Grécko a Izrael sa dohodli na totalitnej očkovacej politike

Grécko a Izrael sa dohodli na totalitnej očkovacej politike

Bratislava 26. februára 2021 (HSP/Tkp/Foto:TASR/AP-Cecilia Faboiano/LaPresse)

 

Už nejaký čas sú Grécko a Izrael nápadné pre najrozsiahlejšie narušenie demokracie a základných práv. Izrael presadil najprísnejší lockdown so sledovaním údajov o pohybe prostredníctvom tajnej služby, ktorý však napriek tomu nepreukázal žiadne účinky a predal tiež zdravotné údaje svojho obyvateľstva spoločnosti Pfizer na rýchle dodanie vakcín. Grécko zaviedlo totalitné opatrenia sledovania, ako napríklad povolenie opustiť svoje vlastné bývanie len po registrácii a schválení úradmi prostredníctvom SMS

vakcína očkovanie
Ilustračné foto

V súlade s tým obe krajiny podpísali totalitnú „dohodu“, ktorá pravdepodobne vstúpi do platnosti už koncom marca 2021. To umožní cestovať lietadlom len väčšiemu počtu cestujúcich bez obmedzení, ktorí sú očkovaní proti SARS-CoV-2, ako uvádza Times of Israel. To je jednoznačne v rozpore s uznesením Parlamentného zhromaždenia Rady Európy proti diskriminácii.

Reklama

V blogu novín Times of Israel politológ Clemens Heni kritizuje, že ľudia, ktorí neboli zaočkovaní proti chorobe podobnej chrípke zo zdravotných, filozofických alebo politických dôvodov, už nemôžu cestovať do zahraničia bez rizika, že budú okamžite uväznení v hoteli podobnom karanténe.

Ak má niekto 23 alebo 51 alebo 67 rokov a chce vycestovať do Grécka a nie je vôbec chorý, iracionálni politici a pohraničná polícia s nimi zaobchádza, akoby boli nejaké infekčné monštrum. To sa deje od marca 2020. A takéto „dohody“ z toho urobia „nový normál“ antidemokratického monštra Angely Merkelovej, píše Heni.

Reklama

Približne 66 percent amerických zdravotných sestier a pracovníkov domovov dôchodcov na Floride odmieta očkovanie. Vedia, že väčšina z nich nie je týmto vírusom ohrozená, a vedia, že očkovanie sa nerobí správne, pretože vývoj skutočnej vakcíny trvá niekoľko rokov. Aj keby toto percento kleslo na 10 percent, týmto 10 percentám ľudí, vrátane možno niektorých Izraelčanov, by už nikdy nebolo umožnené opäť slobodne cestovať do židovského štátu, prinajmenšom nie do Izraela a potom k príbuzným alebo priateľom v Grécku.

Kľúčový aspekt je však nasledovný: Demokracia nesmie nikdy dovoliť, aby sa politický nástroj, ako je politicky motivované očkovanie, používal na obmedzovanie slobôd národa. Očkovanie proti vírusu podobnému chrípke je nástroj politický, nie lekársky. Každý môže samozrejme povedať očkovaniu Áno alebo Nie. Ale pravdepodobne nikdy nebude povinné mať obvyklé slobody cestovať, kamkoľvek chceme.

Nikdy nebude 100 percent zaočkovaných ľudí bez ohľadu na to, či hovoríme o korone alebo chrípke (deti a dospievajúci sú skutočne ohrození chrípkou, nie koronou) alebo akýmkoľvek iným vírusom alebo chorobou. A samozrejme, nie je ani zmysluplné, ani eticky prijateľné, ak chcete prinútiť ľudí, ktorí sa stali imúnnymi voči infekcii, aby boli očkovaní, a vystaviť ich tak nie úplne nezanedbateľným vedľajším účinkom bez toho, aby sa zlepšila ich imunita. Nikdy nebude 100-percentná miera zaočkovania. Musí však existovať 100-percentná sloboda a 100-percentné rovnaké práva pre každého jednotlivca, prinajmenšom v demokracii.

Miera úmrtnosti na infekciu bola v Nemecku v roku 1970 počas veľkej epidémie hongkonskej chrípky 0,29 percenta. V tom čase si to nikto nevšimol. Žiadna dráma, nikde, taký je život, žiadny lockdown, žiadne rúška, žiadne a-sociálne dištancovanie, nič.

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie má korona na celom svete úmrtnosť na infekciu 0,23 percenta.

Reklama

Ešte raz pre tých, ktorí nikdy neštudovali demokraciu: Ak krajina začne rozlišovať medzi očkovanými a neočkovanými ľuďmi, je to začiatok totalitného režimu.

Ak chcete ísť na 10-dňovú dovolenku do Atén a musíte zostať 10 dní v karanténe, ako plánuje Veľká Británia, bol by to koniec demokracie, pretože lockdowny už naznačujú koniec demokracie. Politici s nami zaobchádzajú ako s chorými, nákazlivými a nebezpečnými.

Nikdy nebudú všetci Izraelčania zaočkovaní. Netanjahu nechce, aby tí, ktorí nie sú očkovaní, niekedy opustili Izrael (do Grécka alebo kdekoľvek inde) ako slobodní ľudia.

To je to, čo politológia nazýva „pandemický obrat“. Najväčším nebezpečenstvom koronakrízy nie je vírus, proti ktorému sa dá veľmi dobre chrániť vhodnou profylaxiou, ale mocenskí a totalitní politici, ktorí využívajú príležitosť na podlomenie alebo zrušenie demokracie a základných práv.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:45

Nemecká polícia zatkla v Drážďanoch muža podozrivého zo špionáže pre Čínu. Ide o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajne pravicovej Alternatívy pre Nemecko (AfD) vo voľbách do Európskeho parlamentu.

09:44

Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí nariadilo všetkým konzulárnym úradom pozastaviť poskytovanie konzulárnych služieb pre mužov vo veku od 18 do 60 rokov, ktorí sa zdržiavajú v zahraničí.

09:03

Ázia bola v roku 2023 regiónom s najväčším počtom katastrof spôsobených klimatickými a poveternostnými javmi na svete, uviedla Svetová meteorologická organizácia (WMO) s tým, že hlavnou príčinou úmrtí a majetkových škôd boli záplavy a búrky.

08:49

Slovenská tenistka Rebecca Šramková postúpila do finále kvalifikácie dvojhry na turnaji WTA v Madride. V pondelkovom zápase prešla cez desiatu nasadenú Claru Tausonovú z Dánska, ktorá po prehre v prvom sete 6:7 (6) duel skrečovala.

08:45

Európsky parlament sa za posledných päť rokov má čím pochváliť, uviedla na úvod posledného zasadnutia zákonodarného zboru EÚ pred nadchádzajúcimi eurovoľbami predsedníčka EP Roberta Metsolová.

Mimoriadny summit EÚ
Predsedníčka Európskeho parlamentu (EP) Roberta Metsolová
08:33

Čína vydala pre niektoré časti južnej provincie Kuang-tung výstrahu najvyššieho stupňa pred silným dažďom, uvádza miestna meteorologická agentúra.

08:15

V Izraeli a v židovských diaspórach i komunitách po celom svete sa začal sláviť sviatok nekvasených chlebov – pesach.

07:44

Dva malajzijské vojenské vrtuľníky sa pri výcviku zrazili. Zahynulo všetkých desať členov posádok, oznámili tamojší záchranári.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali