Futbal: Slováci proti Poľsku s najsilnejším výberom, na Gibraltár druhá vlna

Futbal: Slováci proti Poľsku s najsilnejším výberom, na Gibraltár druhá vlna

Bratislava 4. novembra (TASR) – Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák v pondelok zverejnil dve rozdielne nominácie na novembrové prípravné medzištátne duely proti Poľsku a Gibraltáru. Na zápas v Poľsku 15. novembra o 20.45 h vo Vroclave chce mať Kozák k dispozícii najsilnejší možný výber s kľučovými oporami národného tímu, v stretnutí s Gibraltárom 19. novembra o 19.30 h na štadióne Estadio de Algarve v Portugalsku dá zasa šancu hráčom, ktorí dostávali menej šancí predstaviť sa v najcennejšom drese.

"Pôvodne sme chceli v tomto novembrovom asociačnom termíne odohrať dva prípravné zápasy proti silným súperom a až v decembri dať príležitosť hráčom, ktorí nehrávali v reprezentácii pravidelne a neobjavovali sa často v nominácii. Ale keďže ten druhý termín nám nevyšiel podľa predstáv, zvolili sme spôsob, že proti Poľsku urobíme jednu nomináciu a inú zasa na duel proti Gibraltáru," zdôvodnil netradičnú dvojnomináciu pre oficiálnu stránku SFZ kouč Kozák.

V Poľsku chce Kozák nadviazať najmä na kvalitné jesenné výkony s Bosnou a Hercegovinou. "V poslednom reprezentačnom zápase roka so silným súperom som chcel mať k dispozícii najsilnejší tím," uviedol slovenský kormidelník, ktorý dá o štyri dni neskôr proti Gibraltáru šancu inej ekipe. "Do druhej nominácie sme zaradili sedemnásť hráčov, keďže v príprave je povolených šesť striedaní a na trávniku sa tak objavia všetci. Šancu dostanú dvaja perspektívni brankári pôsobiaci v Taliansku, ktorých chceme vidieť v tréningovom procese i v zápase. Z obrancov Dobrotka i Juhar podávajú v poslednom čase v Slavii dobré výkony, rovnako tak Štetina v Dukle. Farkaš je skúsenejší hráč, zaujímavý typ, ktorý pravidelne hráva taliansku druhú ligu. V strede poľa Pečovského i Kóňu poznáme z ligy, k nim sa pridá Ďubek, keďže Ružomberku sa darí a on je tam nositeľom kvality. Depetris a Hološko síce momentálne v kluboch nehrávajú, ale sú zdraví a trénujú, takže ich chceme vidieť v akcii, to isté platí aj o Šestákovi."

Pre Gibraltár to bude vôbec prvý zápas reprezentačných "A" tímov od májového prijatia za 54. riadneho člena Európskej futbalovej únie UEFA. Gibraltársky tím už bude účastníkom kvalifikácie na ME 2016 vo Francúzsku. "Pre Gibraltár do bude sviatok, pretože budú hrať svoj prvý oficiálny duel. Preto sa na to treba zodpovedne pripraviť, bez koncentrácie sa nedá hrať na medzinárodnej scéne. Nie je to pre mňa zápas, aký som si predstavoval, ale budeme súčasťou ich sviatku a chceme podať dobrý výkon," dodal Kozák.

Reklama

Nominácia SR na zápas s Poľskom (15. 11. o 20.45 h vo Vroclave):

Reklama

Brankári: Ján Mucha (Krídla sovietov Samara), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň)

Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha BSC Berlín), Martin Škrtel (FC Liverpool), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad), Marián Čišovský (FC Viktoria Plzeň), Dušan Švento (FC Red Bull Salzburg), Kornel Saláta (FC Tom Tomsk)

Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Juraj Kucka (FC Janov), Tomáš Kóňa (FK Senica), Marek Hamšík (SSC Neapol), Miroslav Stoch (PAOK Solún), Róbert Mak (1. FC Norimberg), Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň), Vladimír Weiss (Olympiakos Pireus), Stanislav Šesták (Bursaspor)

Útočníci: Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň), Martin Jakubko (FC Amkar Perm), Adam Nemec (1. FC Union Berlín)

Náhradníci:

Reklama

Brankári: Martin Dúbravka (MŠK Žilina), Tomáš Košický (Novara Calcio), Pavol Bajza (Parma FC)

Obrancovia: Martin Dobrotka (SK Slavia Praha), Jozef Piaček (MŠK Žilina), Pavol Farkaš (Ternana Calcio), Lukáš Štetina (FK Dukla Praha), Martin Juhar (SK Slavia Praha)

Stredopoliari: Karim Guédé (SC Freiburg), Tomáš Ďubek (MFK Ružomberok), František Kubík (FC Arsenal Kyjev), Erik Jendrišek (FC Energie Cottbus)

Útočníci: David Depetris (Caykur Rizespor), Jakub Sylvestr (FC Erzgebirge Aue), Filip Hološko (Besiktas Istanbul)

Reklama

Nominácia SR na zápas s Gibraltárom (19. 11 v portugalskom Fare o 19.30 h):

Brankári: Tomáš Košický (Novara Calcio), Pavol Bajza (Parma FC)

Obrancovia: Kornel Saláta (FC Tom Tomsk), Martin Dobrotka (SK Slavia Praha), Pavol Farkaš (Ternana Calcio), Lukáš Štetina (FK Dukla Praha), Martin Juhar (SK Slavia Praha)

Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Tomáš Kóňa (FK Senica), Stanislav Šesták (Bursaspor), Karim Guédé (SC Freiburg) Tomáš Ďubek (MFK Ružomberok), František Kubík (FC Arsenal Kyjev) Erik Jendrišek (FC Energie Cottbus)

Útočníci: David Depetris (Caykur Rizespor), Jakub Sylvestr (FC Erzgebirge Aue), Filip Hološko (Besiktas Istanbul)

Náhradníci:

Brankár: Martin Dúbravka (MŠK Žilina)

Obrancovia: Jozef Piaček (MŠK Žilina), Dušan Švento (FC Red Bull Salzburg)

Stredopoliari: Róbert Mak (1. FC Norimberg), Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň)

Útočník: Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň)

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:36

Francúzska polícia v piatok popoludní zadržala pred iránskym konzulátom v Paríži podozrivého muža, ktorý tam predtým podľa jedného svedka vstúpil s výbušninami. Podľa zdroja denníka Le Figaro k zadržaniu došlo po tom, čo muž z budovy vyšiel. Polícia teraz prehľadáva okolie konzulátu.

15:36

Česi si vo voľbách do Európskeho parlamentu budú môcť vybrať z 30 politických strán, hnutí či koalícií. V piatok to oznámilo české ministerstvo vnútra, ktoré zverejnilo rozhodnutie o registrácii kandidátnych listín. Podľa prieskumov je favoritom hnutie ANO.

15:34

Podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD) počas diskusie na 20. výročnom sneme Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) upozornila na dôležitosť rozvoja energetického sektora pre budúcnosť Slovenska. Témami diskusie boli aj zlepšovanie podnikateľského prostredia, digitalizácia či podpora životného prostredia. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva hospodárstva (MH) SR.

15:33

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD) odmietol tvrdenia opozičného KDH, podľa ktorých mal garantovať, že neotvorí a nezníži druhý pilier. Rovnako odmietol aj tvrdenie, podľa ktorého zachová inštitút daňového bonusu a nepodporí zdvíhanie daní a odvodov z dôvodu pokrytia 13. dôchodkov. V piatok o tom informoval tlačový odbor rezortu práce. Vedenie KDH vo štvrtok (18. 4.) uviedlo, že tieto záväzky im umožnili podporiť zavedenie 13. dôchodku.

15:26

Iránsky prezident Ebráhím Raísí v piatok privítal bezprecedentný odvetný útok Teheránu na Izrael spred takmer týždňa. Vo svojom prejave k stovkám ľudí v provincii Semnán však Raísí vôbec nespomenul explózie, ktoré v piatok hlásili z provincie Isfahán v strednej časti Iránu.

15:09

Francúzska polícia v piatok obkľúčila iránsky konzulát v Paríži a v prípade požiadavky iránskej misie je pripravená doň vstúpiť. V budove konzulátu sa údajne nachádza muž s výbušninou.

14:52

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo výberové konanie na obsadenie miesta riaditeľa Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove. Záujemcovia sa môžu hlásiť do 10. mája. Rezort o tom informoval na webe. Od decembra 2023 nemocnicu dočasne vedie Juraj Smatana.

14:48

Nórsky kráľ Harald V. sa vráti v pondelok po dlhšej prestávke k pracovným povinnostiam. Oznámil to v piatok nórsky kráľovský palác.

14:48

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár sa v pondelok 22. apríla 2024 zúčastní v Luxemburgu na zasadnutí Rady Európskej únie pre zahraničné veci (FAC). Hlavnými témami rokovania ministrov členských štátov EÚ bude situácia na Blízkom východe, v Sudáne a na Ukrajine. V tejto súvislosti sa uskutoční spoločné rokovanie šéfov rezortov diplomacií spolu s ministrami obrany členských štátov EÚ – SR bude popri Jurajovi Blanárovi zastupovať podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák.

14:47

Dubajské letisko, jedno z najrušnejších na svete, v piatok oznámilo obmedzenie počtu prichádzajúcich letov. V Spojených arabských emirátoch (SAE) naďalej pretrvávajú problémy po tohtotýždňových záplavách.

 

14:46

Rusko sústreďuje svoje hybridné útoky na Fínsko, pričom v snahe o jeho destabilizáciu využíva migráciu. Vyhlásila to v piatok predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová počas návštevy tejto severskej krajiny.

14:46

Spojené štáty v piatok na zasadnutí ministrov zahraničných vecí zoskupenia G7 informovali, že od Izraela dostali “na poslednú chvíľu” informácie o dronovom útoku v Iráne. Oznámil to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani. Šéf americkej diplomacie Antony Blinken sa k tomu odmietol vyjadriť.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali